Genç dostlarımdan fikir istiyorum

duygu_seli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2011
11
0
36
İzmir
Merhaba gençler

Ben evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk annesi emekli bir öğretmenim. Kızım evli, bir de torunum var. Oğlum da nişanlı, çok cici bir gelinim var. Allah kısmet ettiyse yaza düğünümüz olacak.

Zamanında üç kooperatif evine yazıldık, çok şükür ödemelerimiz bitti. Kurada iki daire karşılıklı çıktı. Diğer daire farklı blokta çıktı, kızımı da oraya evlendirdik.

Gelinim aile ortamına hasret bir kız. Her zaman yanımızda olsun, girelim çıkalım istiyor ve karşımdaki dairede oturmak istiyor. Açık söylemek gerekirse ben buna pek taraf değilim. Karşılıklı olduğumuzda, mahremiyetlerinin kalmayacağını düşünüyorum. Oğlum da karşımızda oturmak istiyor, nihayetinde evladım ona anlatmak daha kolay oldu. Bizim düşünemediğimizi sen düşünmüşün anneciğim, ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğiz, yanlış anlamasından sizden soğumasından korkuyorum dedi.

Gelinimi öyle çok seviyorum ki, bakarken içim titriyor. O da evlenince şöyle yaparız anne, böyle yaparız anne diye hayaller kuruyor. Henüz çok genç, karşılıklı oturmanın mahremiyetlerini tehdit edeceğini hesaplayamıyor. Benim niyetim o daireyi satıp, onlara yakında da olsa başka bir siteden ev almak. Elbette ihtiyaçları olduğunda yine ben koşacağım.

Gelinime bunu nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyorum. Daha çok genç, üzülüp yanlış anlamasını hele hele istenmediğini düşünmesini hiç istemiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum gençler.

Ne kadar zarif ve düşünceli bir insansınız.
Örnek bir kayınvalide adayı ayrıca.
Ben gelininizle aranızda bir problem çıkacağını zannetmiyorum. Karşılıklı otursanız sorun da çıkacağını düşünmüyorum.
Nezaketiniz karşılıksız kalmaz.
Gelininizle aranızda problem çıkmaz diye düşünüyorum

Sizin gibi güzel bir kayınvalidenin varlığını bilmek bile beni mutlu etti..

Allah evlatlarınızla birlikte nice mutlu, huzurlu, hayırlı ömürler nasip etsin sizlere..

KK da bu kadar düşünceli bir kayınvalide görmek beni cok duygulandırdı. Genelde gelinler kayınvalidelerin suratını çatalla parçalamaktan yana

Benim tavsiyem, bırakın yanınızda olsunlar. Bazen yaşayarak tecrübe etmek 1000 cümleden daha hayırlıdır. Keza siz benden daha tecrübelisiniz.

Eğer aile ortamına hasret ise onu bundan mahrum etmeyin. Sıkılırlar ise de konuşup başka bi eve gecirirsiniz

buradaki bir çok konuyu okuduktan sonra sizin gibi düşünen olgun ve aklı başında kayınvalidelerin de var olduğunu görmek çok güzel.Fakat anladığım kadarıyla bu iyi niyetiniz ve olgunluğunuz gelininizi de size karşı gerçek annesi kadar benimsetmiş. Ben sizin gibi düşünen bir hanımefendinin karşılıklı da olsa güzel bir şekilde denge kurup, sorunsuz mutlu mesut hayatınızı sürdürebileceğinize inanıyorum. Umarım sizin için herşey güzel olur....

Merhabalar,
bence bunu siz değil oğlunuz söylemeli.
Düşünceniz gayet güzel, bunu eminim ki gelininiz de anlayacaktır.

Teşekkür ederim gençler.

Eşim çok evhamlı bir insan. Lambalarının yanmadığını görse, ya da geç kalsalar eminim ki ara sor nerdeler diye baskı yapacaktır. Biz de genç olduk, gençler bu tür davranışları daha çok müdehale olarak görüyor. Bu güzel ilişkinin böyle sebeplerden dolayı yara almasını hiç istemiyorum.

Eşimi değiştirmem mümkün değil. O öyle geldi, öyle gidecek. Kendi evlatları bile bazen aman baba biz artık çocuk değiliz derken, gelinimize belki abartı gelecek.

Olası ihtimalleri uygun bir zamanda, uygun bir dille gelinimle konuşacağım. Ama böyle istiyorsa, sen bilirsin kızım demekten başka çaresi kalmıyor.

Her şeyin hayırlısı.

Bayıldımmm sizee maşallahhhh benım kayınvalidem böyle düşünecekk ben onun ayaklarını yıkar yıkar bıtırırm yahuu Rabbim ağzınızın tadını bozmasın belliki gün görmüş geçirmiş bir bayansınız daha doğrusu Hanımefendisiniz daha doğrusu..

Bırakın gelininizinde düşündüğü gibi karşılıklı oturmayı deneyin..Zaten bu düşüncelere sahip olan bir bayanı ileride sorun yaşarsanız ki İNŞŞŞ yaşamazsınız kıracağını hiç sanmam...

Merhabalar,
bence bunu siz değil oğlunuz söylemeli.
Düşünceniz gayet güzel, bunu eminim ki gelininiz de anlayacaktır.

Katılıyorum.
Eğer karşılıklı dairelerde oturmak dediğiniz gibi olacaksa arkadaşımızın dediği gibi oğlunuzun söylemesi daha uygun olacaktır.

Eşinizin bi şekilde (iyi niyetiyle) müdahale edeceğini düşünüyorsanız, yukarıda bahsettiğiniz gibi bütün olasılıkları sıralayın. Kabullenirse ne ala, iyice düşünür ve yok bence de ayrı bir yerde oturalım der belki

Merhaba ablacim. Sizin ve ailenizin yeni yilini kutlarim. Yazdiklarinizi okudum ve bana göre siz biraz ön yargili davraniyorsunuz. Zamanla aranizin bozulacagini dusunuyorsunuz belki, yada cok ic ice olmanin iyi olmayacagini göruyorsunuz belkide.
Ben sizin yerinizde olsaydim canla basla bir anne sevgisi arayan bu kizcagizi bu sevgiden mahrum etmezdim. En azindan 1-2 yil deneyin bakalim sonuc neyi göstericek?
Mutluluk satin alinamaz biliyorsunuz, ancak onu kalpten istersek verebiliriz ya da alabiliriz. Umarim birbirinize gönulden karsilikli mutluluk verirsiniz.
Sevgilerimle.

Bır sanıyee aglamam lazımm Saka bır yanaa cıdden sasırdım boyle bır kayınvalıde gormedım duymadım bılmıyorum :26: Varlıgınız benı mutlu ettı....Konuya gelınce bence karsılıklı oturmanızda sakınca yok gelınınız aıle ortamına hasret madem e sız de bu kadar anlayıslı vı ılerı goruslu oldugunuzdan sorun cıkacagını hıc dusunmuyorum...

çok güzel bir düşünce, ayrıca sadece onların değil sizin de mahremiyetiniz açısından biraz mesafe olması her zaman iyidir... ama bence bunu kesinlikle siz söylemeyin. kendi açımdan düşünüyorum da, asla kayınvalidemle dip dibe oturmak istemem ama bana bunu o söylerse dokunur, acaba kırmadan başından atmaya mı çalışıyor diye düşünürüm, acaba beni neden istemiyorda diye kurarım kafamda:))) eee adı kaynana sonuçta:) şaka bir yana insan karşıdakinin iyi niyetini bilse de aklına takılır, acaba der, oğlunuz madem size hak vermiş kendi fikri gibi söylesin müstakbel eşine...

siz bir rüya gibisinizz

allah sizin gibi kaynanayi herkese nasip etsin.. (amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn)

Son düzenleme:
bi gün burada böyle bir konu okuyacakmıydım..
ne güzel bir annesiniz..
siz düşünceli bir anne olduktan sonra,gelininizde sevgi arayan bir kız olduktan sonra
inşallah sorun çıkmaz..

her iki fikirde güzel aslında

siz gerçek misiniz:S inanamıyorum böyle düşünen bi kayınvaldnn olduğuna keşke herkes sizin gbi olsa

Ön yargı değil gençler. Edindiğim tecrübeler bu şekilde düşündürüyor. Belli mesafenin, evladın da olsa aile kurduğunda mahremiyetlerinin korunması gerektiğini düşünüyorum. Karşılıklı olunca eşim, yemeğe gelin, kahvaltıya gelin diye üzerlerine gidecek :) Özellikle erkeklere evlatlarının büyüdüğünü kabullenmek zor gelir ya hani :) Sıkıntım bu yönde. Kızıma da benzer şeyler yapıyor. Bazen kızım bile bunalıyor, anne babama söyle hep hep gelmek istemiyorum, evimde olmak istiyorum diyor. Gelinimin henüz tecrübesi yok. Bir ailede neler yaşanabileceği konusunda da fikri yok. Çünkü aile ortamı hiç görmemiş.

O zannediyor ki, her şey her zaman süt liman olacak. Oysa aile içinde neler yaşanır, neler. Bazen annelerin bile bilmesini istenmeyen şeyler yaşanır. Hatta özellikle annelerin babaların bilmesini istemediği şeyler yaşanır.

Yoksa sevgim gerçek, onun bize olan sevgisi de gerçek. Ah bu mahremiyet, özel alan var ya gençler işte bazen sorun olabiliyor.

Yazınızı okuyunca gözlerim doldu gerçekten sizin gibi insanlar varmı ya neden bize denk gelmez ki bence gelininiz çok şanslı sizin gibi bi annesi var.Keşke kayınvalidem(bu kelime bile fazla ona ) sizin tırnağınız kdr olsaydı bana yeterdi.Mutluluklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…