Gelişim geriliği

Dxbgffh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2019
592
237
53
Merhabalar öncelikle iki buçuk yaşında bi oğlum var maselesef yaşıtlarına göre boy ve kilo olarak baya geri her ay düzenli doktora götürüyorum raporlu mama kullanıyorum ama pek işe yaradığını göremiyorum çok üzülüyorum bebeğime size anlatma amacım ise böyle bişey yaşayan oldumu aranizda düzelir mi

Doktor ne diyor peki?Anormal bi durum olsa doktor soyler di heralde.Size oyle geliyor belki yasitlari ile yaristirdiginiz icin.
Bütün testler normal ama gelişmiyor yaşıtlarıyla aynı ortama girdiğimizde bir yaşında mi diye soruyor anneleri bende orda bitiyorum

ben vardim saglikliysa sorun yapmayin
insanlar cesit cesittir sonucta kılonlanmis gibi hepsinin ayni boy ve kiloda olmas ihtimali sizce nekadar yuksek
erkek cocuklari ergenlikte arasaki farki hizli kapatirlar birde o yaşta ne mamasi ki

Üzülmeyin
Doktorunuzun dediklerine inanın lütfen

Yeğenim prematüre doğdu. Hep minik bir çocuktu, 13 yaşında hala yaşıtlarından iki yaş geri. Sağlık sorunu yaratmadığı sürece sorun etmeyin bana kalırsa.

Kuzenimin çocuğuda çok minik. Çok çok minik, minyon tipi yani. Onada boyu kilosu az diyorlarmış ama ben bitiyorum çocuğa. Zekasında bi sıkıntı yoksa boy-kilo çokta önemli değil.

O raporlu mamadan benim oğluma da verildi önceden . Ama bi işe yaramadı . Çünkü o mamayı yiyince karnı doydu yemek yemedi . Yemekten sonra da verince kustu. Oğlum da hep olması gereken boy ve kilodan geriydi . Yaşıtlarından hep ufaktı . Şimdi 5 yaşında hala minyon ama çok da fark yok . Doktor ne diyor peki ? Mesela benim oğlum 3,5 kilo 50 cm doğdu . İlk ay 1 kilo aldı ama ondan sonra hep az aldı . 1 yaşında olması gerekenin altındaydı . Doktorlarında hep söylediği birden düşüş olsa sorun ama hep düşük gidiyorsa sorun değil

Kuzenimin çocuğuda çok minik. Çok çok minik, minyon tipi yani. Onada boyu kilosu az diyorlarmış ama ben bitiyorum çocuğa. Zekasında bi sıkıntı yoksa boy-kilo çokta önemli değil.

Aynen benim oğlum da minik ama çok tatlı olgun akıllı minik adam gibi

Benim cocugum var.Ben de raporlu mama kullandim.Kilosu hala cok düşuk.Boyu fena degil.Endokrin profesörüne gotürdüm bir sıkıntı cikmadi.Böyle olacak demek ki.Zekasında sikintısı hic yok ve kıpır kipır.4 yaş grubuna anaokuluna başladı.Ondan uzun cocuklar var ama bakiyorum onun gibiler de var.Üzülmüyorum artık.Sağliklı ve akılli çünkü.Kendinizi yıpratmayın ama iyi bir endokrin uzmanına da gösterin.Kemik yaşimız geri cikmisti bizim de,ama düşünüyorum şimdi daha ileri yaşa kadar uzayabilir.Canı sagolsun.

yalnız benimkine doktorlar gelişim geriliği var dediler ve bir yıl dir raporlu mama verdiler buna rağmen öyle

üç ayda bir santim uzamış kilo aynı iki buçuk yaş 10 kîlo üstüne bide geniz eti var üç yaşını bekliyoruz ameliyat için

üç ayda bir santim uzamış kilo aynı iki buçuk yaş 10 kîlo üstüne bide geniz eti var üç yaşını bekliyoruz ameliyat için

Geniz eti de gerilik yaparmış . Benim oğlum da 5 yaşında 15 kilo . Endokrin uzmanı da gördü mü , tiroidler de gerilik yapabiliyor . Ben de çok takardım ama bu yıl okula gidince bakıyorum . Ondan çok uzunlar da var onun gibiler de var

ben vardim saglikliysa sorun yapmayin
insanlar cesit cesittir sonucta kılonlanmis gibi hepsinin ayni boy ve kiloda olmas ihtimali sizce nekadar yuksek
erkek cocuklari ergenlikte arasaki farki hizli kapatirlar birde o yaşta ne mamasi ki
Doktor veriyor daha doğrusu rapor yapıyor alabilelim diye yurt dışından geliyor yanılmıyorsam

yalnız benimkine doktorlar gelişim geriliği var dediler ve bir yıl dir raporlu mama verdiler buna rağmen öyle
Yani bi zararı var mı bunun çocuğa, anlayamadım. “Gelişimi yaşıtlarından 5-6 ay geride” ile “gelişim geriliği” arasında bir fark var mı? Aynı şey değil mi bu?

Doktor veriyor daha doğrusu rapor yapıyor alabilelim diye yurt dışından geliyor yanılmıyorsam
yok o mamalari biliyorum da o yasta cocuk yemek yer neden mama yani annem benide dr dr gezdirirdi kimse mama vermedi istah acici damlalar verirlerdi sevdigi yemeklerden yapin yesin derlerdi ne bileyim gul gibi ev yemekleri et suyu yogurt gibi imkanlar varken neden hemen kimyasal seyler onu cozemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…