gelişim geriliği ile doğum yapanlar

motor gelisimi goz kontagi kurmasi nesneleri yakalama gulme,konusmalara tepki vermelerde sIkinti yoksa uzulme.
bizim komsunun kizi biraz zayifti,hatta minnacikti ama cok cimcimeydi.
simdi koca genc kiz oldu yere goge sigmiyor,baya gelismis hatta bence azcik kilo vermesi bile lazibenim kıza kilo vermek yasak :))
motor gelisimi goz kontagi kurmasi nesneleri yakalama gulme,konusmalara tepki vermelerde sIkinti yoksa uzulme.
bizim komsunun kizi biraz zayifti,hatta minnacikti ama cok cimcimeydi.
simdi koca genc kiz oldu yere goge sigmiyor,baya gelismis hatta bence azcik kilo vermesi bile lazim
benim kızın kilo vermesi yasak :)) ah inşallah o günleri görürüm

53 cm doğmuşum doğduğumdan beri 25 senede sadece 100 cm uzadım :)
kilom da hep azdı. olması gerekenin altındaydı ki bu sene ulaştım ideal kiloma.
boşver uzun ya da kilolu olmasa da olur
sağlığı yerinde olsun ;)

umarım erken doğum yapmazsınız.benim de suyum azalmıştı muayene diye gittik doğuma aldılar.hareketlerini sürekli kontrol edin.25 gün küvözde kaldı.gaziantep primer hastanesinde doğum yaptım.kaç haftalıksınız şu an
27 haftalik henüz, 2 haftada bir kontrole gidiyorum, sizin kac haftalikken dogdu

maşallah bebeğinize yakalamış yaşıtlarını.ne ile beslendi acaba?mama kilo alımını hızlandırıyormuş ama biz vermedik.boy persentil sınırlarında ama kilo altında.8 aylıkken boyu kaç cm.miş acaba zahmet olmazsa baksanız
Ben 6 ay boyunca emzirdim sonra ek gıda ile birlikte emzirmeye devam et. Dışarda olduğumuz zamanlarda sütümü sağıp yanıma alıyordum. Boyuna yarın bakarım. Aşı kartı kızımın odasında. Girersem uyanır.

53 cm doğmuşum doğduğumdan beri 25 senede sadece 100 cm uzadım :)
kilom da hep azdı. olması gerekenin altındaydı ki bu sene ulaştım ideal kiloma.
boşver uzun ya da kilolu olmasa da olur
sağlığı yerinde olsun :KK66:[/QUOTE25 senede 100 cm güzel olmuş :) evet herkes haklı sağlıktan önemli hiç bir şey yok.işte bir kere kafaya takmışım engel olamıyorum kendime

27 haftalik henüz, 2 haftada bir kontrole gidiyorum, sizin kac haftalikken dogdu
doktorlar suyun artması için yapacak bir şey yok derler de kadınlar bilirsiniz öneride bulunmayı severler.havuç suyunun arttırdığını söyleyeni çok uydum deneyin isterseniz.benim doğum haftam çok erken değildi 35.hafta bitmek üzereydi.benim sıkıntım bebek anne karnında kilo almadı

Ben 6 ay boyunca emzirdim sonra ek gıda ile birlikte emzirmeye devam et. Dışarda olduğumuz zamanlarda sütümü sağıp yanıma alıyordum. Boyuna yarın bakarım. Aşı kartı kızımın odasında. Girersem uyanır.
teşekkür ederim.bende emzirmeye devam ediyorum gittiği yere kadar

doktorlar suyun artması için yapacak bir şey yok derler de kadınlar bilirsiniz öneride bulunmayı severler.havuç suyunun arttırdığını söyleyeni çok uydum deneyin isterseniz.benim doğum haftam çok erken değildi 35.hafta bitmek üzereydi.benim sıkıntım bebek anne karnında kilo almadı
oneriniz icin tesekkur ederim, benim sivimin az olmasinin sebebi sivimin akinti gibi ara ara gelmesi, keseden sizdiriyor yani, yatarak geciriyorum bu sureci, gittigi yere kadar :) insallah normal dogum haftasina kadar idare eder,saglikli dogar bebegim, allah hepimizin bebeklerini korusun inşallah

oneriniz icin tesekkur ederim, benim sivimin az olmasinin sebebi sivimin akinti gibi ara ara gelmesi, keseden sizdiriyor yani, yatarak geciriyorum bu sureci, gittigi yere kadar :) insallah normal dogum haftasina kadar idare eder,saglikli dogar bebegim, allah hepimizin bebeklerini korusun inşallah
Amin.hiç ayağa kalkmayın ayaklarınızı yüksekte tutun.anne karnında kaldığı bir gün çok önemli.erken doğum sonrası çok yıpratıcı oluyor çünkü

Benim bebeğim de gelisim geriligi ile doğdu suan duzeltilmis 5 aylik ama kucağımda hic göz temasi kurmuyor.. Yatarken bazen kuruyor ama dibine girince goz goze gelemiyorum..en ufak nesneleri bile gorup takip ediyor eline aliyor ama insanlarla göz temasi cok az..ilk odaya girdigimde hemen bakiyor görüyor ama hemen baska tarafa bakıyor..goz temasi kuramamasi otizm belirtileri arasindaymis bu yüzden kafayi yemek üzereyim..sizin bebekleriniz goz temasini tam olarak ne zaman kurdu_ napicam cok korkuyorum

benim. 28 haftalik 24 haftayla uyumlu 640 g dogdu. simdi 4 yasina girecek yasitlarina gore minyon ama sagligi yerinde sukur. en önemlisi bu. biliyorsun erken dogumun cok riski var. kiloyu bosver. zaten büyüyünce rejim yapacak :)

canım benim bende 27 haftalık hamileyim ama gelişme geriliği var şuan doktor çok olumsuz konuştu perintolog sizin nasıl oldu bu süreç yardımcı olurmusunuz bebğiniz şimdi nasıl bana ço kciddi sağlık problemli bir bebeğe benziyo dedi.

merhaba güzel anneler.bebeğim 36. haftada 32 hafta ile uyumlu 1650 gr doğdu.aranızda bu şekilde doğum yapan var mı?benim sorum bebeğinizin gelişimi şu anda nasıl?benim bebeğim 8 aylık olacak ama bir türlü kilo almıyor.hala 5600 gr civarında.bu da psikolojimi çok etkiliyor.bebeğimin kilosunu düşünmekten kafayı yiyebilirim
Bende aynı haftada doğum yaptım bebeğim 32 de kalmıştı ama 36 idim 2090 gr doğdu bizde aynen çok yavaş yavaş ilerliyordu kilo alma durumu ama 1 yaşından sonra biraz düzene girdi şimdi 2 yaşında

Bende aynı haftada doğum yaptım bebeğim 32 de kalmıştı ama 36 idim 2090 gr doğdu bizde aynen çok yavaş yavaş ilerliyordu kilo alma durumu ama 1 yaşından sonra biraz düzene girdi şimdi 2 yaşında
Sizin bebeğinizin doğum kilosu iyiymiş bizimkine göre. Benim kız hala çok az kilo alıyor. Şu an 21 aylık. Sizin bebeğiniz şu an kaç kg?

canım benim bende 27 haftalık hamileyim ama gelişme geriliği var şuan doktor çok olumsuz konuştu perintolog sizin nasıl oldu bu süreç yardımcı olurmusunuz bebğiniz şimdi nasıl bana ço kciddi sağlık problemli bir bebeğe benziyo dedi.
Merhaba benim bebeğim 28.haftaya kadar gayet sağlıydı.28. hafatada doktor kilosu biraz az ama çok sıkıntı değil demişti.Çok yememe rağmen 32.haftada nerdeyse hiç kg almamıştı ve suyu azalmıştı. 36. haftada muayeneye gittiğimde acilen doğuma aldılar.suyu iyice azalmıştı ve beslendiği damar da tıkanıklık artmıştı.32.haftadan sonra doktor uykudayken bile kalkıp hareketlerini kontrol etmem gerektiğini söylemişti. Şu anda 21 aylık çok sağlıklı. nerdeyse konuşmaya başlayacak. Tek sıkıntımız zayıf ve biraz kısa :)

Benim bebeğim de gelisim geriligi ile doğdu suan duzeltilmis 5 aylik ama kucağımda hic göz temasi kurmuyor.. Yatarken bazen kuruyor ama dibine girince goz goze gelemiyorum..en ufak nesneleri bile gorup takip ediyor eline aliyor ama insanlarla göz temasi cok az..ilk odaya girdigimde hemen bakiyor görüyor ama hemen baska tarafa bakıyor..goz temasi kuramamasi otizm belirtileri arasindaymis bu yüzden kafayi yemek üzereyim..sizin bebekleriniz goz temasini tam olarak ne zaman kurdu_ napicam cok korkuyorum
kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm. bebeğinizin şu andaki durumu ne?

Merhaba benim bebeğim 28.haftaya kadar gayet sağlıydı.28. hafatada doktor kilosu biraz az ama çok sıkıntı değil demişti.Çok yememe rağmen 32.haftada nerdeyse hiç kg almamıştı ve suyu azalmıştı. 36. haftada muayeneye gittiğimde acilen doğuma aldılar.suyu iyice azalmıştı ve beslendiği damar da tıkanıklık artmıştı.32.haftadan sonra doktor uykudayken bile kalkıp hareketlerini kontrol etmem gerektiğini söylemişti. Şu anda 21 aylık çok sağlıklı. nerdeyse konuşmaya başlayacak. Tek sıkıntımız zayıf ve biraz kısa :)

maşallah rabbim sağlık versin bizimde bugüne kadar hiçbir problem yoktu bu hafta bize hem zatıf hemde gelişim geriliği olduğu söylendi sıkıntılı bir durum gibi görünüyor gelişimi durabilir dediler daha neler neler dediler inanın okadar beynim bulanık kaç kilo doğdu bebeğiniz acaba

Sizin bebeğinizin doğum kilosu iyiymiş bizimkine göre. Benim kız hala çok az kilo alıyor. Şu an 21 aylık. Sizin bebeğiniz şu an kaç kg?
11 kg canım anne sütü aldı bi dönem ama mama da verdim cok zor oldu ama mama işi bunun yanında yemek lerden de tattirdim yine de yasitlarindan küçük tabi ki Erken Doğumun avantajı yok bilirsin alıştım artık iki çocuğumu da erken doğumla dünyaya getirdim ikincisinde az kalsın ölüyordum şimdi öyle gözler dolu bi şekilde yaşadıklarımı animsiyorum ama geçti işte annelik bu olsa gerek inşallah sizin kızda almaya başlar çünkü kafaya takmak nedir iyi bilirim

Back