gelişim geriliği ile doğum yapanlar

şimdi bi oğluşum var haziranda 2 sine girecek o boylu poslu olacak sanırım dayısına çekti galiba gören kardeşim sanıyo daha geçen hafta teyzenin teki az kalsın beni istemeye geliyodu kaynanamdan:KK70::KK70::KK70:

anne sütü alıyorsa anne sutunun kalitesini artırın canım çok iyi beslenmeni öneririrm bir gögsunu tamamen boşaltınca diğerini emzir sütün dibi kilo aldırır... sende bol bol ceviz fındık fıstık kırmızı et yumurta yemelisin...
malesef 6.aydan sonra kızımda çoklu besin alerjisi olduğunu öğrendik.inek sütü kırmızı et yumurta tahin susam kuruyemiş..bende emzirdiğim için yiyemiyorum artık.zaten kilo alımının az olmasının sebebini alerjiye de bağladılar ama kesin bir şey söylemediler

şimdi bi oğluşum var haziranda 2 sine girecek o boylu poslu olacak sanırım dayısına çekti galiba gören kardeşim sanıyo daha geçen hafta teyzenin teki az kalsın beni istemeye geliyodu kaynanamdan:KK70::KK70::KK70:
:))) oh oh maşallah demek ki o kadar çıtırsınız :) oğlunuzun da sağlıklı uzun ömürleri olsun.benim kız da sizin gibi olabilir o zaman :)

Merhabalar;
Keçi sütüne de var mı alerji acaba?
Ben inek sütünü baya sonra verdim genelde keçi sütünü yarısına su katarak verdim.Biraz ağır bir kokusu var sütün malum.
Ablam 1,500 kg doğmuş.Şimdi 35 yaşında minyon bir hatun.
Yaşını göstermiyor.Sağlıklı olsun en önemlisi bu.

devam sutude mi inek sutu alerjisi yapiyor.. diger mamaya pekmez ve tahin katabilirsin tat versin diye. aklima bunlar geliyor simdilik. birde zeytinyagi katabilirsin
içeriğinde inek sütü olan her şey dokunuyor.diğer mamaya pekmez koyuyoruz zaten.çorbalarına da zeytinyağı.ama kilo almıyor.demek ki yapısı böyle ama nedense kabullenemiyorum

Merhabalar;
Keçi sütüne de var mı alerji acaba?
Ben inek sütünü baya sonra verdim genelde keçi sütünü yarısına su katarak verdim.Biraz ağır bir kokusu var sütün malum.
Ablam 1,500 kg doğmuş.Şimdi 35 yaşında minyon bir hatun.
Yaşını göstermiyor.Sağlıklı olsun en önemlisi bu.
evet bütün hayvansal sütlere var alerjisi.muhtemelen benim kız da minyon olacak.ben bari boy uzasın diyorum da o da pek uzamıyor.tabiki sağlıklı olması önemli çok şükür.ama insanlar da canımı sıkmıyor değil.bakamıyor muşum gibi laflarıyla

malesef 6.aydan sonra kızımda çoklu besin alerjisi olduğunu öğrendik.inek sütü kırmızı et yumurta tahin susam kuruyemiş..bende emzirdiğim için yiyemiyorum artık.zaten kilo alımının az olmasının sebebini alerjiye de bağladılar ama kesin bir şey söylemediler
o zaman canım yapılacak şey gogsunu sonuna kadar ver o sarı sut çıkana kadar...

Benim kızımda 30 haftalık 29 a uyumluydu. 36 cm 1070 gr. Şimdi 20,5 aylık 80 cm 10,5 kg... En düşük persantilden yakaladık sayırlır... Minyon olmasından bende endişe ediyorum zaman zaman ama önemli olan sağlığı. O kuvözden sağlıklı bir şekilde çıktı ya gerisi sorun değil.

evet bütün hayvansal sütlere var alerjisi.muhtemelen benim kız da minyon olacak.ben bari boy uzasın diyorum da o da pek uzamıyor.tabiki sağlıklı olması önemli çok şükür.ama insanlar da canımı sıkmıyor değil.bakamıyor muşum gibi laflarıyla
He bilerek yedirmiyorum diyin.Tövbe Yarabbi anası hasta olsun istermi ya?Anlamıyorum bu elalemi.
Bu arada ek gıdaya başladıysanız balık çorbası (somon) yedirmeyi denediniz mi?
Sebzeli balık çorbası,kemiğin ilik suyuna çorba çok iyi oluyor.
Ben kızıma çorbasını genellikle böyle yedirdim.Çok kilosu yok ama boyu maşallah uzun.Gerçi benim kız balığı aşırı sever çok şükür.Herkes hamileyken tiksinir ben balık aşeriyordum resmen:)))

Siz elinizden geleni yapıyorsunuz daha ne olsun.

İnsanlarin laflarını umursama yoksa hasta olursun inan. Senin yavrun bi tek seni ilgilendirir. Sağ salim büyüsün inşallah minigin :KK46:

Iyi gunler bende 30 haftalik dogum yaptim ustelik gelisim geriligi vardi kizimda.cok sukur bi sikintisi yok 2.5 yasinda.boyu yasitlarina gore iyi.kilosuda bana gore iyi ama millet zayif diyor.hic takmiyorum cunku sagligi yerinde binlerce kez sukur olsun.arkadasinda dedigi gibi bicir bicirevde annecim babacim diye dolasiyor.sizi cok iyi anliyorum o gunler gecerken zor ama inanin gecince bir ani olarak kaliyor.siz kendinizi strese sokmayin.ayrica her kilolu cocuk saglikli degildir.iyi gunler.

Saglik probleminde bi sorun yoksa bence hic takma bile. Hem minyon oldugundandir o benim kizimda 16 aylik simdi anca 10 kilo var yok zayif ama cok sukur saglikli. Kimse bebek kalmamis ofa buyuyecek annesi

Benim kızımda 30 haftalık 29 a uyumluydu. 36 cm 1070 gr. Şimdi 20,5 aylık 80 cm 10,5 kg... En düşük persantilden yakaladık sayırlır... Minyon olmasından bende endişe ediyorum zaman zaman ama önemli olan sağlığı. O kuvözden sağlıklı bir şekilde çıktı ya gerisi sorun değil.
evet çok şükür sağlığı yerinde neşeli bir bebek.bazen bencil olduğumu düşünüyorum zaten o kadar engelli bebeği olan anneler varken

He bilerek yedirmiyorum diyin.Tövbe Yarabbi anası hasta olsun istermi ya?Anlamıyorum bu elalemi.
Bu arada ek gıdaya başladıysanız balık çorbası (somon) yedirmeyi denediniz mi?
Sebzeli balık çorbası,kemiğin ilik suyuna çorba çok iyi oluyor.
Ben kızıma çorbasını genellikle böyle yedirdim.Çok kilosu yok ama boyu maşallah uzun.Gerçi benim kız balığı aşırı sever çok şükür.Herkes hamileyken tiksinir ben balık aşeriyordum resmen:)))

Siz elinizden geleni yapıyorsunuz daha ne olsun.
kırmızı et yasak ama somonu hiç denemedim ama iyi olduğu söylediğiniz.nasıl yaptığınızı da bir tarif etseniz mümkünse.bir de kaç aylıkken başladınız vermeye

Iyi gunler bende 30 haftalik dogum yaptim ustelik gelisim geriligi vardi kizimda.cok sukur bi sikintisi yok 2.5 yasinda.boyu yasitlarina gore iyi.kilosuda bana gore iyi ama millet zayif diyor.hic takmiyorum cunku sagligi yerinde binlerce kez sukur olsun.arkadasinda dedigi gibi bicir bicirevde annecim babacim diye dolasiyor.sizi cok iyi anliyorum o gunler gecerken zor ama inanin gecince bir ani olarak kaliyor.siz kendinizi strese sokmayin.ayrica her kilolu cocuk saglikli degildir.iyi gunler.
inanın o kadar moral buluyorum ki bu yazdıklarınızdan teşekkür ederim.bıcırığınızı öpüyorum.heyecanla o günleri bekliyorum.boyu yakalasın diye umut ediyorum.kiloyu çok takmamaya çalışıyorum

Saglik probleminde bi sorun yoksa bence hic takma bile. Hem minyon oldugundandir o benim kizimda 16 aylik simdi anca 10 kilo var yok zayif ama cok sukur saglikli. Kimse bebek kalmamis ofa buyuyecek annesi
çok teşekkür ederim bende bir an önce 10 kg olsun diye bekliyorum :)

Back