gelişim geriliği ile doğum yapanlar

nörolojik gelişimi iyi ama dediğiniz gibi kilo takıldı kaldı ister istemez diğer bebeklerle karşılaştırıyorum malesef
benim kızımda takılmıştı.şimdi 1,5 ay sonra 7,5 yasında olacak ve 2 yıldır nerdeyse 18-19 kilo arasında.iştahsız az yiyor.boyu 120 cm ben de uzuluyorum ama yapılacak bir şey yok gibi. sizin bebege demir ve d vitamini verebilirsin.

Bizimde 29. Haftaya kadar uyumluydu daha sonra geri kalmaya başladı. 39+ 6 günlükken kalbi durdu neyazıkki . Doktor neden geri kaldığıyla ilgili bişey söyledimi . Eş yaşlanması vardı bende onunla ilgili sanırım
çok üzüldüm.inşallah tekrardan bebeğiniz olmuştur.bana da net bir şey söylemediler dört doktara gittim.dopplere girdim her hafta.tıka basa yedim almadı kilo.doğum yaptığım gün beslendiği damarda kireçlenme başlamış dedi sadece

Benimki doğumda iyi idi yaşına girince de sorunlu değildi sonra hep zayıf oldu namalar verdiler ilaç vs verdiler ama zayıf

Boyu bir yaş ilerde kilosu iki yaş Altın'ın ortalamasında iskelet sayılıyor

5,5 yaşında 20 kilo yok 18 galiba 120 boy var

Biz onu böyle kabul ettik yemek de yiyor kan testleri de normal

Ayakkabı aldık adam yemeğini yerse deyip boyama veriyor zaten yiyor dedim az çorba bir porsiyonda tavuk şiş ve ekmek yedi hatta yanına patates de koymuşlar onları da yedi

Sıkmayın canınızı yoğurt kullanılabiliyorsa ona da alıştırın

Bakın o küçük doğmuş yavaşça büyüyecek zayıf bir çok çocuk var hasta olmasın yeter
evet her çocuk farklı farkındayım.ama aklıma söz geçremiyorum mantıklı düşünemiyorum.kafama çok takıyorum.3 aylık bebek daha büyük duruyor

Benim kızım da 35+6da 1800 doğdu. Anne karnında kilo alımı nerdeyse durmuştu ve gelişim geriliği vardı bir ay. Aynı sizin gibi. Şu anda 12.5 aylık ve 9.300g. Maşallah iyi toparladı. Şimdi aşı kartımıza baktım. 8 aylıkken 7.5 kiloymuş.
Persentil hesapladınız mi hiç? Acaba kilo ve boyu normal kabul edilen sınırlar içinde mi?

Ekte resim ekledim. Bizim doktor kontrollerimizde devamlı işte kilosu yüzde bilmem kaçlarda, boyu bilmem kaçlarda diyor. Ben de arada hesaplayıp gelişimini takip ediyorum.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    55,9 KB · Görüntüleme: 103
merhaba, benim de erken doğum riskim var sivi azligindan dolayı, bebeginiz kac gun kuvezde kaldi, hangi hastanede dogum yaptiniz acaba
Bizim preeklampsi sebeiyle aniden gelişen bir durum oldu... Normalde küçük bir ildeyim ama hemen sevk yazdılar burada kuvöz olmadığı için. Ankara Zübeyde Hanım hastanesine gittik doğum yapacağımı düşünerek gitmemiştim zorunlu bir gidiş oldu yani hastanemizi araştırıp seçemedik buna rağmen hem sezeryanımdan çok memnunum hem de kuvöz sürecinde ki bakım ve profesyonellikten. Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım. 53 gün kuvözde kaldık toplam 1 gecede birlikte gözlem odasında kaldık ve bebeğimde emme problemi olmadı çünkü ilk hafta yattıktan sonra kuvözden çıkarıp göğsüme koymaya başladık sonra emmesi için sürekli teşvik edildi. İnşallah sorunsuz atlatırsınız sizde. Geçmiş olsun şimdiden.

Benim kızım nerdeyse 3 yaşında 2 yaşından beri koskoca bir senede sadece 800 gr aldı. Ama gayet sağlıklı napıyım ilerde de zayıf olur inşallah diyorum :)
maşallah bebeğinize.ya kiloya çok takılmamaya çalışıyorum aslında ama boyu da uzamayacak diye korkuyorum

Anneme de öyle gelmiş :KK48: Kendi iri ve kilolu olunca "kendi yemiş çocuğa yedirmemiş" gibi yorumlar aldıkça morali bozulurmuş. Hatta gelinlik için provaya gittiğimizde annem de vardı, beni o halimle görünce "demek kızıma göre de gelinlik varmış" dedi :KK70:
:)) çok tatlısınız bende zayıf olunca hiç yememiş bebeği aç bırakmış gibi yorumlar alıyorum.bu millete hiç yaranamıyoruz :)

merhabalar. benim durumum seninkinden daha farklı ama benzerliklerimiz var. benim kızım da hep gebeliğim boyunca haftasından geriydi. 40. haftada sezeryanla doğdu. hem de 3100 gr. ama gören herkes hatta doktorlar bile erken mi doğdu diyordu. kilo alımı hep çok yavaştı. şimdi 25 aylık ama hala 10 kilo. doktor raporuyla 2-3 ay kadar infantrini kullandık 100 gr bile almadı. insanlar hala sen buna bakmıyorsun tarzında akıl vermeye çalışıyorlar. pöhhh...

çocuklar ergeç büyüyor. kimisi kıza-uzun, kimisi kilolu-zayıf. 3.ye hamile olan biri olarak,bence önemli olan zihinsel-psikomotor gelişimi. gelişim geriliği dediğin şey bu çocuğun sadece zayıf kalmasıysa inan çok takılacak bir durum değil. kızımın kilosu %3lük persentil diliminde ama inanır mısın bu sene birkez bile ilaç kullanmadık. tüm sayfaları okumadım ama büyüme hormonlarına hep baktır. ve 1 yaşından sonra fiziksel büyümenin en iyi göstergesi boyunun düzenli bir şekilde artmasıymış.
cevabınız için teşekkür ederim.büyüme hormonuna bakmak için sanırım erken.doktoru hiç bahsetmedi.çok haklısınız zihinsel-motor gelişimi önemli tabi.ama o minicik hali yok mu kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum.

Bizim preeklampsi sebeiyle aniden gelişen bir durum oldu... Normalde küçük bir ildeyim ama hemen sevk yazdılar burada kuvöz olmadığı için. Ankara Zübeyde Hanım hastanesine gittik doğum yapacağımı düşünerek gitmemiştim zorunlu bir gidiş oldu yani hastanemizi araştırıp seçemedik buna rağmen hem sezeryanımdan çok memnunum hem de kuvöz sürecinde ki bakım ve profesyonellikten. Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım. 53 gün kuvözde kaldık toplam 1 gecede birlikte gözlem odasında kaldık ve bebeğimde emme problemi olmadı çünkü ilk hafta yattıktan sonra kuvözden çıkarıp göğsüme koymaya başladık sonra emmesi için sürekli teşvik edildi. İnşallah sorunsuz atlatırsınız sizde. Geçmiş olsun şimdiden.
maşallah o kadar uzun küvöz süresinden sonra emmesi muhteşem bir şey.ben çok zorlandım emzirmek için ama çok şükür emmeyi başardı

benim kızımda takılmıştı.şimdi 1,5 ay sonra 7,5 yasında olacak ve 2 yıldır nerdeyse 18-19 kilo arasında.iştahsız az yiyor.boyu 120 cm ben de uzuluyorum ama yapılacak bir şey yok gibi. sizin bebege demir ve d vitamini verebilirsin.
demir ve d vitamini kullanıyoruz değişen bir şey olmadı.gelişim geriliği ile doğması beni endişelendiriyor.böyle mi kalır diye

Benim kızım da 35+6da 1800 doğdu. Anne karnında kilo alımı nerdeyse durmuştu ve gelişim geriliği vardı bir ay. Aynı sizin gibi. Şu anda 12.5 aylık ve 9.300g. Maşallah iyi toparladı. Şimdi aşı kartımıza baktım. 8 aylıkken 7.5 kiloymuş.
Persentil hesapladınız mi hiç? Acaba kilo ve boyu normal kabul edilen sınırlar içinde mi?
maşallah bebeğinize yakalamış yaşıtlarını.ne ile beslendi acaba?mama kilo alımını hızlandırıyormuş ama biz vermedik.boy persentil sınırlarında ama kilo altında.8 aylıkken boyu kaç cm.miş acaba zahmet olmazsa baksanız

:)) çok tatlısınız bende zayıf olunca hiç yememiş bebeği aç bırakmış gibi yorumlar alıyorum.bu millete hiç yaranamıyoruz :)

Vallahi ailem bana öyle güzel baktı ki. O zamanlar maddi olarak çok iyi durumda olmadığımız halde evde aynı anda etler tavuklar olurdu, kimsenin adını bile duymadığı meyvelerden yerdik. Olmayınca olmuyor işte. Ayrıca ben 3 buçuk yaşına kadar emmişim ona rağmen ufak tefeğim :D Fakat aklım zekam sağlığım gücüm kuvvetim yerinde çok şükür. Bundan bi bu kadar daha yerin altında var derler :D

demir ve d vitamini kullanıyoruz değişen bir şey olmadı.gelişim geriliği ile doğması beni endişelendiriyor.böyle mi kalır diye
kalmaz.benim kızım 3.160 gr dogdu o aylarda 6.5 kiloydu.simdi seninki eksik kilolu dogdugu için o eksik kiloyu simdiki kilosuna eklersen benimkiyle aynı gibi olur.

doktor motor gelişiminde sıkıntı olmadığını söylüyor ama kilo alımının yavaş olduğunu da ekliyor tabi

motor gelisimi goz kontagi kurmasi nesneleri yakalama gulme,konusmalara tepki vermelerde sIkinti yoksa uzulme.
bizim komsunun kizi biraz zayifti,hatta minnacikti ama cok cimcimeydi.
simdi koca genc kiz oldu yere goge sigmiyor,baya gelismis hatta bence azcik kilo vermesi bile lazim

Vallahi ailem bana öyle güzel baktı ki. O zamanlar maddi olarak çok iyi durumda olmadığımız halde evde aynı anda etler tavuklar olurdu, kimsenin adını bile duymadığı meyvelerden yerdik. Olmayınca olmuyor işte. Ayrıca ben 3 buçuk yaşına kadar emmişim ona rağmen ufak tefeğim :KK70: Fakat aklım zekam sağlığım gücüm kuvvetim yerinde çok şükür. Bundan bi bu kadar daha yerin altında var derler :KK70:
evet güzel şeyler yemeye içmeye bakmıyor.çok şükür iyisiniz benim de kabullenmem gerekiyor artık

kalmaz.benim kızım 3.160 gr dogdu o aylarda 6.5 kiloydu.simdi seninki eksik kilolu dogdugu için o eksik kiloyu simdiki kilosuna eklersen benimkiyle aynı gibi olur.
1500 gr.a düştü küvözde.25 gün sonunda da 1850 gr olarak olarak taburcu oldu.yani bir ayda hastanede kilo almadı aslında.

Back