gelişim geriliği ile doğum yapanlar

Ben de eksik kiloyla doğmuşum. Çok şükür hiç bir sağlık sorunum yok. Bence zeki biriyim de
Sadece minyonum, normalden daha zayıf ve kısa. Onun dışında bir sıkıntım yok. He o da bir sıkıntı değil aslında. Minyon olduğum için 33 yaşındayken en fazla 20 göstermek harika bana göre.

çok yakın arkadaşımın kızı aynı kiloda doğdu.31 haftalıktı.nerdeyse yıllarca önce emzirme ardından yemek yedirmeye uğraştı.doktorlara gitti neler neler,takıntı oldu onda bu durum.şimdi 8 yaşına geldi,ne zaman kızını rahat bıraktı o zaman yemek yemeğe başladı.fiziksel olarak iri bir çocuk değil ama o kadar zeki ki,çok farklı bambaşka bir çocuk.
premetüre bebekler fiziksel olarak yaşıtlarından minyon kalsa dahi ,yüksek oranla zekaları daha yüksek oluyor.sağlıkla büyütün inşallah.üzmeyin kendinizi de..

kilosuna takılma canım ek gıdaya gec.o aylarda sabir kiloda takılıp kalıyorlar.nörolojik geliişimi önemli.kaçinci ayda oturdu.emekleme çalışmaları var mı? bunlar önemli

Benim oglum 38 haftalık 2300 gram 45 cm doğdu.1 yaşındayken sadece 7 kiloydu. Su an 5 yaşına girmek üzere hala çok zayıf ve boyu 1.yil geriden geliyor. 2 yaşından beri 6 ayda hir endokrine götürdük büyüme testi bile yapıldı ama çok sukur hormon eksikliği yokmuş. Geniş eti vatdi uykusu cok duzensizdi ameliyat oldu doktor dedi hızla kilo alacak yine almadı. Su an.alerjiden supheleniyoruz. Bahar dönemi geçince alerji testi yapılacak. Yegenimde alerji var ve çok ağır diyet yapiyor. Onun doktoru dikkat edilmezse gelişim geriliği olur demişti. Yani kısacası her şeye rağmen kilo almıyorsa mama vs ise yapamiyorsa sebebi bulmak lazim. Biz mama da.kullandık hic.almadı kilo

merhaba, benim de erken doğum riskim var sivi azligindan dolayı, bebeginiz kac gun kuvezde kaldi, hangi hastanede dogum yaptiniz acaba

Ben de 41. haftada dogum yaptim. Bebek 36. haftayla uyumluydu. 2620 gram 46 cm dogdu. Su an mamayla besliyorum. Bende minyonum. Bu isler irsi oluyor genelde. Hic kafama takmiyorum, bicirik bir kizim olacak insallah.

bebeği planlı yaptığımız için adet tarihinden eminim.zaten 28. haftaya kadar her şey haftası ile uyumluydu.sonrada gerilik oldu
Bizimde 29. Haftaya kadar uyumluydu daha sonra geri kalmaya başladı. 39+ 6 günlükken kalbi durdu neyazıkki . Doktor neden geri kaldığıyla ilgili bişey söyledimi . Eş yaşlanması vardı bende onunla ilgili sanırım

Benimki doğumda iyi idi yaşına girince de sorunlu değildi sonra hep zayıf oldu namalar verdiler ilaç vs verdiler ama zayıf

Boyu bir yaş ilerde kilosu iki yaş Altın'ın ortalamasında iskelet sayılıyor

5,5 yaşında 20 kilo yok 18 galiba 120 boy var

Biz onu böyle kabul ettik yemek de yiyor kan testleri de normal

Ayakkabı aldık adam yemeğini yerse deyip boyama veriyor zaten yiyor dedim az çorba bir porsiyonda tavuk şiş ve ekmek yedi hatta yanına patates de koymuşlar onları da yedi

Sıkmayın canınızı yoğurt kullanılabiliyorsa ona da alıştırın

Bakın o küçük doğmuş yavaşça büyüyecek zayıf bir çok çocuk var hasta olmasın yeter

Kardesim 6.5 aylik dogdu 1200gr
suan 20 yasinda kalici bir rahatsizligi yok.

maşallah size :) minyon olmak tabiki sıkıntı değil ama sanki bana hiç büyümeyecek hep minicik kalacak gibi geliyor

o kadar haklısınız ki aynı sorunları bende yaşıyorum minicik doğduğu ve kuvözde biberona alıştığı için emzirmek için ne kadar uğraştım.şu anda da yemek için uğraşıyorum arkadaşınız gibi.zorlamamaya çalışıyorum çünkü ters teptiğinin farkındayım

kilosuna takılma canım ek gıdaya gec.o aylarda sabir kiloda takılıp kalıyorlar.nörolojik geliişimi önemli.kaçinci ayda oturdu.emekleme çalışmaları var mı? bunlar önemli
nörolojik gelişimi iyi ama dediğiniz gibi kilo takıldı kaldı ister istemez diğer bebeklerle karşılaştırıyorum malesef

zaten bu endişelerimden kaynaklı konuyu açtım.inanır mısınız 6 ay boyunca evde oturdum gece gündüz memede tuttum bebeğimi bazen diyorum benim kadar emziren var mıdır acaba ama almadı kilo.alerjisi çıktı zaten 6.aydan sonra öğrendik.ve bizim doktorumuz da alerjinin gelişimini etkileyebileceğini söyledi.çoklu gıda alerjisi olduğu için malesef tam olarak nelere alerjisi var bilemiyoruz.deneyerek tepkisine göre anlamaya çalışıyoruz

merhaba, benim de erken doğum riskim var sivi azligindan dolayı, bebeginiz kac gun kuvezde kaldi, hangi hastanede dogum yaptiniz acaba
umarım erken doğum yapmazsınız.benim de suyum azalmıştı muayene diye gittik doğuma aldılar.hareketlerini sürekli kontrol edin.25 gün küvözde kaldı.gaziantep primer hastanesinde doğum yaptım.kaç haftalıksınız şu an

Ben de 41. haftada dogum yaptim. Bebek 36. haftayla uyumluydu. 2620 gram 46 cm dogdu. Su an mamayla besliyorum. Bende minyonum. Bu isler irsi oluyor genelde. Hic kafama takmiyorum, bicirik bir kizim olacak insallah.
maşallah güzel kızınıza.şu an kaç aylık kaç kg acaba

Benim kızım nerdeyse 3 yaşında 2 yaşından beri koskoca bir senede sadece 800 gr aldı. Ama gayet sağlıklı napıyım ilerde de zayıf olur inşallah diyorum :)

maşallah size :) minyon olmak tabiki sıkıntı değil ama sanki bana hiç büyümeyecek hep minicik kalacak gibi geliyor

Anneme de öyle gelmiş Kendi iri ve kilolu olunca "kendi yemiş çocuğa yedirmemiş" gibi yorumlar aldıkça morali bozulurmuş. Hatta gelinlik için provaya gittiğimizde annem de vardı, beni o halimle görünce "demek kızıma göre de gelinlik varmış" dedi

merhabalar. benim durumum seninkinden daha farklı ama benzerliklerimiz var. benim kızım da hep gebeliğim boyunca haftasından geriydi. 40. haftada sezeryanla doğdu. hem de 3100 gr. ama gören herkes hatta doktorlar bile erken mi doğdu diyordu. kilo alımı hep çok yavaştı. şimdi 25 aylık ama hala 10 kilo. doktor raporuyla 2-3 ay kadar infantrini kullandık 100 gr bile almadı. insanlar hala sen buna bakmıyorsun tarzında akıl vermeye çalışıyorlar. pöhhh...

çocuklar ergeç büyüyor. kimisi kıza-uzun, kimisi kilolu-zayıf. 3.ye hamile olan biri olarak,bence önemli olan zihinsel-psikomotor gelişimi. gelişim geriliği dediğin şey bu çocuğun sadece zayıf kalmasıysa inan çok takılacak bir durum değil. kızımın kilosu %3lük persentil diliminde ama inanır mısın bu sene birkez bile ilaç kullanmadık. tüm sayfaları okumadım ama büyüme hormonlarına hep baktır. ve 1 yaşından sonra fiziksel büyümenin en iyi göstergesi boyunun düzenli bir şekilde artmasıymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…