Gelinlik Modelleri Gelinlikte taş işleme mi, dantel işleme mi terci edersiniz?

taşlı.... göz kamaştırıcı olmak isterim

ben de taşlı tercih ettim. dantel de kesinlikle hoş hoş, çok zarif duruyor ama her düğün ve her gelin dantelli modelleri kaldıramıyor maalesef... örneğin kır düğünü konseptinde dantelli ağır bir model yerine taşlı uçuş uçuş bir model çok daha mantıklı durur...

Kesinlikle dantel işleme. Şu dönem gelinlikler boydan boya dantel olmuyor zaten, tülün üzerine aplik edilmiş danteller daha gözde. Dantelin çok boğduğunu düşünüyorsanız böyle modeller de tercih edebilirsiniz.

Dantel işleme genellikle çok şık oluyor, taş işleme ise çok nadir modellerde şık duruyor. Öyle modeller dırşında gelinliğe yakıştıramıyorum ben taş işlemeyi, ucuz duruyor.

Kesinlik dantel derim gelinliğe daha bir zerafet katıyor çünkü. Gelin dediğinde zarif olmalı bana göre .

bu tamamen zevk meselesi canım, ki gördüğümüz gibi arkadaşlarımızın yarısı taş işlemesi yarısı da dantel işlemesi demiş..
ben de yakın zamanda gelin olacağım, tercihimi dantel işlemesinden yana kullanmayı planlıyorum, geliniğim de senin istediğin gibi prenses etekli olacak.. dantel işlemesi aralarında çok sık olmamakla beraber ufak inciler kullanılıyor.

gri taşlar beni biraz itiyor, tabi ki bu tamamen zevk meselesi..

kızlar bu arada bu sene dantel ve taştan çok üç boyutlu gelinlikler moda farkındaysanız. pronovias'ın vera wang'ın gelinliklerine bakınca ilk göze çarpan lazer kesim detaylar. benimki de öyle olucak inşallah aklınızda bulunsun yeni kataloglara bi bakın derim

Sadeliği hafif detaylarla güzelleştirmek her zaman tercihim. Gelin adı üstünde. O gecenin nitekim en zarifi, en güzeli, en özeli, en dikkat çekenidir çünkü zaten gözler üzerindedir. Taşlı tuşlu şeylerle ortalığı cümbüşe çevirmek benim tarzım değil. Her zaman dantel. :)
Ama zevk meselesi tabii.

Ben sade şeyleri çok seviyorum ama bir düğünün bir gelini olur bembeyaz zaten yeterınce göz alıcı oluyo gelınler, ama dantel daha asil şık duruyo bence,

taşlı da yakıştırdıklarım var ama bence ışıltılı guzel duran birşeyde kalabalık yapıyor taşın fazlası, kullanımına göre değişir tabı :)

dantel tercıhım arıyorum hala modelimi :)

modeline göre değişir modelle kullanılan materyalin uyumuyla alakalı bence.. Ama ben bu yıl taş işlemeli gelinliklerin ön planda olduğunu düşünüyorum Eğer taşları orjinal taş ise kesinlkle taşlı bir gelinlik

Taş işlemesi salon düğününe uygun bence...Ama kır düğünü gibi bir düğünse kesinlikle dantel olmalı:) Eğer sadeliği daha çok seviyorsanız da dantel olabilir...

Aaaah ahhhhhhhhh. İşte, bir memlekette, bütün gelinlikçiler ve gelinlik kumaşçıları, dantel yerine brodeyi kullanır, kullandırırsa, dantelin adı da olur "dantel işleme".

Dantel bir kumaş türü esasında, bir işleme değil ki. Elde veya makinede ipleri farklı sıklıklarla dokuyup, örüp desenli bir kumaş çıkarırsan ortaya, bunun ismi "dantel"dir. Bunun biraz kalıncası da güpürdür.

Ama alırsan düz tülü, yine elde veya makineyle bu tülün üstüne işleme yaparsan, bunun ismi dantel değil, brodedir. Brodeyi gelinlik kumaşı diye satan bir ülkede yaşayınca, millet dantele(!) perde kumaşı gibi der tabi ki.

Bence, sorunuzun cevabı, ikisi de değil. Sorunun cevabı, bir gelinlik için en güzeli "dantel" dir. orijinal dantel. illa fransız danteli olup da metre fiyatının 200 küsür tlden başlaması da gerekmiyor. çin dantelleri de olur.

Brode, özellikle ten üstünde kullandığında kibarlıkta ve kalitede asla dantel ile yarışamaz.
Taş, bence zaten genç kızlara yakışmaz. Teyze işidir. İlerki yaşlarda zaten isterseniz abiyelerde vs. kullanırsınız. Gençliğin ışıltısıyla parlarken ekstra parlaklığa neden ihtiyaç duyulur ki? Beyazın nurlu görüntüsü yetmezmiş gibi...

Dantel:

Brode:

Umarım aradaki fark anlaşılıyordur. Umarım kızlarımız artık gelinliklerinde dantel diye brode kullanılmasına izin vermezler...

Minemes, ben hala karar veremedim...Gelinlikçileri dolaştım ama pek vaktim olmadığı için farklı yerlerdeki birkaç yere gidebildim...Hepside hemen dikim peşinde, tabi yoğunluk başlıyor...Bende dantelli modelleri beğeniyorum. Kır düğünü için önerebileceğin bir model var mı? Artık bu gelinlik seçme işi keyif değil eziyet oldu, zaman azaldıkça artık ne olursa olsun birisini seçeyim diyorum; ama sonra o pişmanlığı yaşamak beni korkutuyor...

Dürüst olmak gerekirse bence kır düğününe danteli ideal kumaş olarak düşünmüyorum ben. Aşağıda birkaç düşüncemi paylaşmıştım, belki yararı olur...

http://www.kadinlarkulubu.com/gelinlik-modelleri/476794-kir-dugunu-icin.html#post21317161

minenescim bence "gelinlik danışmanlığı" diye bir meslek olmalı ve o sen olmalısın :)

benimde nasipse eylülde kır düğünüm olucak... ve önceleri dantelli kabarık göz alıcı modelleri beğeniyorken gerçekçi olup baktığımda çimlerin üstünde fazla şatafatlı durduklarını anladım ve vazgeçtim maalesef

seninde dediğin gibi kır düğünlerine uçuşan tülden modeller dah saf ve güzel duruyor.. peki dantel sevdamızdan illa vazgeçmemiz mi gerekiyor kır düğünü için? tülün üzerine gelinliği boğmadan o uçuşan modeli bozmadan nasıl danteller iliştirebiliriz? birde salon olmadığı için çok fazla parlak ışıkların altında da olmayacağız.... peki o zaman dantel ve tül nasıl kendini belli edecek? sönük kalmaz mı? arkadaşın topiğinin üzerinde soruyorum ki herkes fikir edinebilir bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…