Kırmızı kuşaktan ve anlamından nefret ettiğim kadar başka hiçbir düğün adetinden nefret etmem.Gerçi bir de eskiden çarşaf muhabbeti vardı,hala var bazı yerlerde.Bu ikisinden de nefret ediyorum
Ben kuşağı takınca kız oğlan kızım bunu da cümle alem görsün oh çok gururluyum çok mutluyum diye ilan etmek değil de nedir bu
Millete neyse benim bacak aramdan
Böyle konular iğrenç geliyor bana.Bir de o kuşağı takmazsam konuşurlarmış arkamdan,boşversenize kim konuşursa konuşsun.Sadece bir kuşağa bakıp şekilciliğe aldanılıyorlarsa o insanları takmaya bile değmez.
Tabi bu benim düşüncem,herkes benim gibi düşünmek zorunda değil.
Ben hiç bağlatmayı bile düşünmüyorum.Eğer babam,erkek kardeşim heveslenirse takarlar(ki hiç sanmıyorum böyle bir şeye heves edeceklerini).Ama apartmanın dışına çıkmadan,merdivenlerde daha çıkartırım o kuşağı,arabaya bile inmeyi bekleyemem.Hatta ben renkli kuşak düşünüyorum ve mor istiyorum
Ama bekaret anlamları taşısın diye değil çok yakıştırdığım için gelinliğe.Tabi kırmızı kuşağı bekaret anlamında değil de,sevdikleri beğendikleri için takanlara da bir şey demiyorum.
Yukarıda bir arkadaş sormuş mavi kuşak olmaz mı diye.Olur neden olmasın ki,mavi de olur pudra da olur.Bizim ailede de daha önceden takan olmadı renkli kuşak ama her şeyin bir ilki vardır.Burada albümlerdeki resimlere bakarsanız artık herkes renkli kuşak takıyor ya da hiç takmıyor gelinliğin görüntüsü bozulmasın diye.Ben de gelinliğin görüntüsünü bozmayan,onun bir parçası gibi duran bir kuşak istiyorum.Bulamazsam da hiç takmayı düşünmüyorum.