• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelinlik üstüne kuşak??

annem de bana kuşak çıkarılmaz dedi.ama ben arabaya biner binmez çıkarıcam.herhalde çıkardım diye salonda beni dövecek değil:1:ben düz değil de simli bir kuşak aldım.önden belli oluyor kuşak olduğu.arkadan gelinliğin bir parçası gibi duruyor

herşeyin bi usulü var bence.Onu gururla takıcamda evime girene kadar çıkarmıycam...

Biliyorum geleneklerimize göre bu kuşak takılmalı, en azından evden ayrılırken..
Ama bu kuşak mutlaka kırmızı mı olmalı?

Ben sanırım pudra rengi bir kuşak kullanacağım.

Son düzenleme:
ben de çıkarcam canım,çok bozuyo görüntüyü.arabada çıkarmak en iisi:) ama normalde çıkmıyo o hiç,arkadaşımınkine 10 tane düğüm atmıştım,kocası bana kızmış baya,ordan biliyorum:)))

Nefret ediyorum o kuşaktan da renginden de anlamından da ne saçma birşey ya bakın ben bakireyim der gibi ..
SAnki başka anlamımı var hiç yakışmıyor o bembeyaz masum görüntünün üzerine, adet gelenek denen saçma birşeyi ekliyorlar bana çok ters ya ..

Babam ya da kardeşim takmak isterse sadece taktırır anında da çıkarırım kimse karışamaz valla ...
Çok saçma ya çok sığ bi düşünce :31:

Ben gelinliğimle güzelce salına salına yürümek istiyorum bembeyaz, kırmızı saçma şeyle bozamam görüntüyü ...

Takmazsam ne düşüncekler aaaa bu kız bakire değil mi ? Milletin ağzı torba değil büzesin.. Umrum değil valla açıkcası takılacaksa evde takar çıkarırım ... Babamları kırmamak maksaydıyla ama bana çok iğrenç geliyor ya .. Kusasım geliyor hatta :9::9::9:

Salonda düğün mekanında asla olmam kırmızı kuşakla .. Zaten genelde evde takılıp çıkarılıyor ..

Kırmızı kuşaktan ve anlamından nefret ettiğim kadar başka hiçbir düğün adetinden nefret etmem.Gerçi bir de eskiden çarşaf muhabbeti vardı,hala var bazı yerlerde.Bu ikisinden de nefret ediyorum :47::47: Ben kuşağı takınca kız oğlan kızım bunu da cümle alem görsün oh çok gururluyum çok mutluyum diye ilan etmek değil de nedir bu :19::19: Millete neyse benim bacak aramdan :47::47: Böyle konular iğrenç geliyor bana.Bir de o kuşağı takmazsam konuşurlarmış arkamdan,boşversenize kim konuşursa konuşsun.Sadece bir kuşağa bakıp şekilciliğe aldanılıyorlarsa o insanları takmaya bile değmez.:36::36: Tabi bu benim düşüncem,herkes benim gibi düşünmek zorunda değil.

Ben hiç bağlatmayı bile düşünmüyorum.Eğer babam,erkek kardeşim heveslenirse takarlar(ki hiç sanmıyorum böyle bir şeye heves edeceklerini).Ama apartmanın dışına çıkmadan,merdivenlerde daha çıkartırım o kuşağı,arabaya bile inmeyi bekleyemem.Hatta ben renkli kuşak düşünüyorum ve mor istiyorum :16::16: Ama bekaret anlamları taşısın diye değil çok yakıştırdığım için gelinliğe.Tabi kırmızı kuşağı bekaret anlamında değil de,sevdikleri beğendikleri için takanlara da bir şey demiyorum.

Yukarıda bir arkadaş sormuş mavi kuşak olmaz mı diye.Olur neden olmasın ki,mavi de olur pudra da olur.Bizim ailede de daha önceden takan olmadı renkli kuşak ama her şeyin bir ilki vardır.Burada albümlerdeki resimlere bakarsanız artık herkes renkli kuşak takıyor ya da hiç takmıyor gelinliğin görüntüsü bozulmasın diye.Ben de gelinliğin görüntüsünü bozmayan,onun bir parçası gibi duran bir kuşak istiyorum.Bulamazsam da hiç takmayı düşünmüyorum.:34:

o ne yaa hediye paketi gibi iğrenç duruyor..asla takmıcam.takmayınca bakire değil anlamına geliyor olsa asıl saklamak isteyenler takar da anlaşılmasın diye...takana takmak isteyene bişey demem ama ben asla ve asla takmam...

Ben takicam ama salona girince cikartirim erkek kardesim salondan cikmadan bidaha takim 20 dugum aticam kocan bana bol bol kufur eder diyor acarken:)

bende takmak istemedim
ama evden çıkarken babam taktı sonra fotoğrafçıya giderken çıkardım fotolar güzel dursun diye
takmıcaktım bidaha
ama nasıl olduysa kuşağı tekrar belimde buldum
aman ne kuşak ha
salondada zaten çıkarmayı unuttum gitti
en azından fotoğraflar kuşaksız oldu

Bu kadar sorun etmenize gerek yok aslında zaten evde babanız kuşanığızı takarken o an çok duygusal bi ortam oluşuyor kuşak oan aklınızın ucunuza bile gelmez ki. Salonda zaten çıkartmış olursunuz. evden çıkarken dursun arabada çıkartırsınız yada evden çıkmadan çıkartırsınız. Sadece fotoğraf çekerken dikkat etmek lazım bence fotolarda hoş durmuyo onun haricinde bi sorun olarak görmeye gerek yok aslında zaten bi çok kuşak modelleri var şimdi. kırmızı kuşak ama üzerinde beyaz çiçekliydi benim kuşağım gayette şık ve hoş duruyodu. Değişik modellerle daha neşeli hale getirilebilir. Kırmızı beyaz kuşak türk bayrağı gibi :72: ama gelinlik beyaz olduğu için kuşağın üstünde beyaz modellerin olması daha az dikkat çekmesine sebep olur diye düşünüyorum. Hediye paketi gibi olduğunu düşünen arkadaşlarımız eşinize bi hediye değil misiniz zaten :24:

Ya geçen sene falan siyah kuşak modaydı ve de çok hoş duruyordu ben şahsen kırmızı kuşaktan pek hoşlanmıyorum...Belki siyah ya da süslü bi kırmızı olabilir sonrada hemen çıkartırım:) Bizim burda düğün esnasında takıyor kıza erkek kardeş...Evde takılsa keşke ama malesef öle değil gelenek:50:

ben babani kirma derim ;) taksin sonra sen nasil olursa cikarirsin ki cikarda bence :D gelinlik asillikten cikar tuhaf bir noel baba karisimi olur :D

Ya geçen sene falan siyah kuşak modaydı ve de çok hoş duruyordu ben şahsen kırmızı kuşaktan pek hoşlanmıyorum...Belki siyah ya da süslü bi kırmızı olabilir sonrada hemen çıkartırım:) Bizim burda düğün esnasında takıyor kıza erkek kardeş...Evde takılsa keşke ama malesef öle değil gelenek:50:

hmm benim de bildigim ve hep gördügüm kiz evden cikmak üzereyken aile ile vedalasirken dayi abi veya baba takar :) ama evde :) :/ hic duymadim da görmedim de evde takilmadigini ilginc

hmm benim de bildigim ve hep gördügüm kiz evden cikmak üzereyken aile ile vedalasirken dayi abi veya baba takar :) ama evde :) :/ hic duymadim da görmedim de evde takilmadigini ilginc

Evet canım aslında öyle olması gerek ama düğün salonunda düğünün ortasında şimdi de kuşak merasimimiz deyip erkek kardeşi çağırıyolar:) saçma aslında ama işte öyle..:1:

$kurdele.jpg

Bu durum yöreye göre değişiyor; ama genelde takılır. Şimdilerde gelinler salonda çıkartıyorlar ve bence de en güzeli...Ama çıkartamayacak olanlar hoş bir kuşak oluşturabilirler...

Back