hiç anlamam bu mantığı zaten, bakireliğin simgesiymiş de şöyleymiş de böyleymiş... eskilerde gayret kuşağı derlermiş... bunun ifadesi bi kuşakla mı oluyo allahaşkına!!!!
Babam kuşak takmak istiyorum dedi kıramadım heves etmiş adam demek ki
Evden çıkıp arabaya binince çıkarırım kesinlikle hiiiç sevmiyorum aynen hediye paketi gibi.
ayyyy bende hic sevmiyorum o kirmizi ve siritan kusagi o bem beyaz gelinligin ustunde cok kotu duruyo yaa, ama iste ahh su adetlerimiz.
bende kusak baglamayi hic dusunmuyorum ama adet oldugu icin kardesim baglar arkasindan cikartirim hemen
bir kaç düğünde gördüm takı töreninde takıyolar kuşağı. kızın babası kuşağı takıyor sonra takı bir kaç foto dans vs çıkarıyo gelinler. bir düğündede düğün salonundan çıkarken takıldığını gördüm son fotolar çekiliyor babası takıyor bir kaç da öyle foto o kadar
aslinda kirmizi cicekle uygun kombin edilebilir suslu tasli dantelli bir kusakla hos olabilir. Ama uyumsuz oldugu surece tabi cikarmak en guzeli tabi anneler izin verirse
ben takmayacağım, dedem de anneme takmamışmış zaten. nişanlım "ya benim annem kırmızı kuşak isterse?" dedi. ben de "o zaman annen senin beline bağlasın" dedim:)
Evden çıkarken babişkom takıcak gelin arabasında çıkarıcam ben adet yerini bulsun takılmıycakmı takılcak öyle gezmeye ne luzum varki çıkarırsan adın çıkar laf ederler diyolar banada kızdırmyın hiç takmam diyorum bende gelinliğimi süsümü bozucak zaten