Gelinlik sorunsalı

Ikinci dugununde sahane bir gelinlik giyen bir dulum , annenize selamimi iletin
Sizde evlenmeyin mumkunse , evlenirseniz de dogurmayin
Pis Zihniyetiniz sizinle son bulsun
Malesef buyuklerin kafasinda yerlesmis boyle bir fikir var, ikinci evlilik yapan insanlarin kendi agzindan bile duyabilirsiniz. Ben genc kizmiyim gelinlik giyecegim derler. Bu tarz dogmalar sizin gibi hayatini elalemin ne dedigine gore yasamayan veya sacma gelenekleri sorgulayanlarla zaten tarih olur. Ama konu sahibi kendine soylenen birseyi dile getirmis. Bunun onun zihniyeti oldugunu hemen nasil anladiniz. Sizin gibi zihinler yokolsun, evlenmeyin fln fazla olmamis mi?

Öncelikle hiç beğenmediğiniz gelinlik neden alındı? Paraya yazık en başta. Zevkinize göre çok güzel bir gelinlik alınabilirdi milyon seçenek var.

Ben de tarlatansız zarif gelinlik seviyorum, taşlı taşlı kumaş yığınları hiç bana göre değil. Ama beyaz elbise de istemem yani. O seçeneği eleyin bence. Gerekirse boşverin parasını da, zevkinize göre zarif sade bir gelinlik bakın. Gelinlik=beyaz elbise değil işte ikisi bir şekilde farklı.

Ayrıca 3'ünün de resmini koyarsanız daha net yorumlar yaparız.

Mutlu olduğunuzu giymek hakkınız ama bende annenize katılıyorum. Oda evladının prensesler gibi gelin olmasını istiyor. Sizinkide şapkalı falan tam annenize zıt bi istek. Sizin giymek istediğiniz aslında nikahta giyilebilecek bir gelinlik gibi geldi bana. Nikah düğün ayrı olcaksa nikahta onu düğündede diğerini giyin.

Ben de bir dulum? Ve eğer tekrar evlenirsem çatır çatır gelinligimi De giyeceğim. Kimse kusura bakmasın isteyen düğününe paspal bir elbiseyle gider isteyen geceliği benzeyen beyaz bir elbise. Siz içinde nasıl güzel hissedekseniz onu giyin. Onlar zaten evlendiler başlarından savdilar bu işi sizinkinsizinkine dahil olmaya kimsenin hakkı yok . Hayırlı olsun bir ömür boyu mutluluklar.

Nikâhı ayrı kiy
Nikâhta elbise giyi ve dış çekim yaptır o zaman

Evet en başından beri çoğu şey istediğim gibi olmadı ne yazık ki.. Etrafımdakiler her şeye karışmayı kendileri için en büyük görev bildiler, davetiyeleri dağıttıklarında bile özellikle gelmesin dediğim kişiye bile davetiye verildi sırf akraba olduğu ve davetiye verilmesi gerektiği için. Nil Ertürk'e bakacağım mutlaka. Teşekkürler :)

Kimseye fırsat verme

Ahh keşke

Annemin, anneannemin ya da babaannemin gelinliği yok ne yazık ki, hatta onlardan kalan neredeyse hiçbir şey yok. Kayınvalidemin gelinliği de zamansız ve çok güzel bir gelinlik. Beğenmediğim gelinliği ben almadım, ailemden birkaç kişi hadi gidelim bakalım dedi olur dedim, denedim ve onlar çok beğendi diye aldılar, ben sadece bakmaya gitmiştim. İstemiyorum almayalım dediğimde de kavga ettik ve ben o kadar insan içinde rezil olmaktansa susmayı tercih ettim. Elbise dediğimiz.şeyin eteği uzun ve tül detaylı, yani gelinlik gibi kullanılsa abes kaçmaz. Bakalım neler olacak..

Yorumda en çok kırıldığım konuya değinmişsiniz, tanımadan yargılamak ve öfke kusmak o kadar kolay ki.. Umarım insanlar daha anlayışlı olabilir bundan sonra :)

Beğenmediğim gelinliği ben almadım, denemek için gittik ailemle ve onlar beğenerek aldılar, daha önceki mesajlarında da belirttim. Elbise zaten dümdüz beyaz bir elbise değil, şık ve gelinlik olarak kullanılabilecek bir elbise. Becerebilirsem müsait olduğum anda fotoğrafları ekleyeceğim :)

Kayınvalide nizin gelinliğini çok merak ettim ya fotoğraf var mı acaba :)

Bayramlaşmaya gideceğiz, fırsat bulursam çeker buraya yüklerim :)

Sevdiginiz bi gelinlik niye bulamadınız ki .

Buldum, elbise işte :)

Düğün olmayacak, anneme zıt bir istek değil aslında annem ilk gördüğünde çok beğenmiştim sonra insanların lafına uydu ve döndü..

Umarım dul lafı geçtiği için kırılmamışsınızdır, kırdıysam özür dilerim. Hakları yok ama herkes her şeyi çok iyi biliyor işte.. Bitse de kurtulsam

20 yasimda evlendim ve kimseyi dinlemeyip elbise giydim. Beyaz, tül ve inci detaylari olan bir elbise.
Kimse de dul falan demedi cunku ne alaka? Derse de desin ayip mi gunah mi?
Ablam 34 yasinda 2. Kez evlendi. Upuzun kuyruklu baya satafatli gelinlik giydi.

Kisacasi onemli olan ne istediginiz ve nasil mutlu oldugunuz :)

Kararı sen ver başkalarını takma sonuçta onu giyecek olan sensin ve senin düğünün..
Mutluluklar bu arada:)

1. Anneniz neden "dul musun?" diyor? Dul olmak kötü bir şey mi?
2. Siz neden "dul lafının ağırlığı" diyorsunuz? Dul olmak kötü bir şey mi?

Bilmiyorsanız söyleyeyim; dul olmak kötü bir şey değil. Normal bir şey.

İçinize ne siniyorsa onu giyin. İyi bayramlar.

Nikahimda beyaz pantolon-ceket takım giydim.İcinde narçiçeği rengi kalın askılı bir bluz.Sonrasinda düğünüm de olacağı ve ikisi arasinda baya bir zaman olduğu için iki kez gelinlik giymek istemedim.Ama beyaz bir elbise de güzel olurmuş.....nikah şahidim beyaz elbise giymişti ona yakistirmistim

Bi gelinlik ya bu kadar abartmasanız

Abartan ben değilim beni kendi oluşturdukları kalıplara sokmak isteyen ailem.

Ayıp ya da günah değil tabii ki, ama işte insanların kafasında yerleşen düşünceler de yıkılmıyor.

Kararı sen ver başkalarını takma sonuçta onu giyecek olan sensin ve senin düğünün..
Mutluluklar bu arada:)

Teşekkür ederim :)

Annemin neden dul musun dediğini inanın bana anlamıyorum, düğün yapmayacağız dediğimde de dul musun sen dedi, eve dantel istemiyorum dediğimde de... Dul lafının ağırlığı şundan kaynaklı ben bu lafı aylardır neredeyse her gün kınayan bir ses tonu ve bakışlar eşliğinde duyuyorum. Dul olmanın kötü bir şey olmadığının farkındayım, annem de dul...

Benim düğünüm olmayacak, istemedim. Nikahta da sadece mutlu olmak istiyorum aslında.. Bakalım

Benim düğünüm olmayacak, istemedim. Nikahta da sadece mutlu olmak istiyorum aslında.. Bakalım
Ben de nikah ile evlenmek istemiştim ama eşim düğünün olmasi konusunda ısrar etmişti.Hersey gönlünüzce olsun.Arkadasim da bu zaten gelinlik sadece modeli klasik degil diyecegimiz bir elbise giymisti nikahinda .Bence elbise de de çok güzel modeller var.Bu sizin gününüz ve önemli olan sizin zevkiniz

Simdi onlari kirmayacagim diye omur boyu fotograflara bakarken derinn bir ic cekeceksiniz. Onlarin 1 gunluk gonlu olacak diye siz omur boyu ahh etmeyin derim. Ayrica nikahmis yani elbise gayet sik ve cool durur. Annenize artık nikahta elbiseyi dullar degil tarz sahibi insanlar giyiyor diyin. Keske toplum olarak her seye laf etmek yerine o sevmis begenmis diyebilmeyi ogrenebilsek.

beğenmediğiniz gelinliği size aldıran annenizle nasıl baş edersiniz inanın bilemedim. Tek diyeceğim Allah size kolaylık versin.

Şimdiki aklım olsa tarlatansiz rahat bir model giyerdim. İçinize nasıl sınıyorsa öyle yapın derim. Kayinvalidenizin gelinliğini bir yaptırsanız belki bozulmaz. Çok otantik olur. Siz de o tarzdan hoslaniyorsunuz belli ki. Ya da bütün şıkları eleyip yine sade ve tarlatani çok çok az kabarik başka modellere de bakabilirsiniz. Düğün arefesinde üzmeyin birbirinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…