Selamlar,
Nikahıma çok az bi zaman kaldı ve ben gelinlik konusunda çok yıpratıcı şeyler yaşıyorum. Öncelikle 3 seçeneğim var biri kayınvalidemin 50 yıllık gelinliğini giymek, ikincisi yeni alınan ama kendimi içinde hiç beğenmediğim, zorla giyeceğim, modaya uygun ve beni mutsuz edecek gelinlik, üçüncüsü ise çoook severek, bayılarak aldığım, bembeyaz, mükemmel tül deyatlarına sahip beyaz düz bir elbiseyi giymek.
Kayınvalidemin gelinliği çok güzel ama tadilat yapılınca desenleri bozulacak diye kıyamıyorum. Bozulmasa giyerdim. İkinci gelinliği gerçekten sevmiyorum ama elalem gelinlik giymeni bekler diyen ailen yüzünden hiç istemesem de şu ana kadar ona mecbur bırakıldım. Üçüncü elbise ise hayallerimin elbisesi, sadece tarlatanla giyince hoşuma gitmiyor. Güzelliğini kaybediyor.
Sabah annemle bu konu yüzünden kavga ettik, elbiseyi giyeyim başıma şapka takayım olur bence dedim ve bana sen dul musun elalem ne der dedi, inanın saatlerce ağladım bu lafın ağırlığından.
Gelinliği istemiyorum ama ailem yüzünden mecbur bırakılıyorum. Ailem ve elalem ne der elbise giyersen sana dul derler kafası...
Ne yapacağım kızlar ben? En güzel günümde mutsuz olmak istemiyorum ki inanın bana öyle kabarık gelinlikler hiç benlik değil. Sade olsun şık olsun bana yeter.
Nikaha ya da düğüne çok büyük anlamlar yüklemedim hiçbir zaman, biz mutlu olalım, tadını çıkaralım yeter dedim. Ama ne yapacağım bilmiyorum..