• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik sorunsalı

gelinlik tasarımcısı olarak söylüyorum,gelinlik hayatında 1 yada 2 kere giyeceğin özel bir kıyafet. düz elbiseni her zaman kullanabilirsin.düğününe gelen insanlar da büyük ihtimalle o tarz bir elbise giyecektir.Gelinliğinle kendini yine yansıtabilirsin .kumsal da yada romantik bir bahçede düğün yapmayacaksanız o tarz elbiseyi seçmeyin derim ben.Yada 2 gelinliği de giyin.

Elbiseyle dış çekim filan yaptirirsin.. beğenmedigin gelinlik neden evinizde? Begenmedenmi aldınız?KV nizin gelinliğini giymenizde güzel geldi aslında.guzel bı şekilde restore edilirse muazzam bişey olabilir.onu bı düşün.elbise giymen saçma geldi.herkes elbise giyiyor.kendi dugununuzde sizin gibi elbise giyenler olucaktir,riske atmayın,annenizi de kırmayın derim

Hiç beğenmediğiniz çirkin bulduğunuz gelinliği ne diye aldınız ona takıldım ben. Gayet sade zarif gelinlikler de var. Annenize diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Dul olmadığınız halde giydiğiniz gelinlikle dul mu olacaksınız yani. Herkes bilmiyor mu sizin dul olmadığınızı. Hey allahım ya. Neyse

Gelinlik giymeyi neden bu kadar buyuttun anlamadim.

Her genc kizin ruyasidir gelinlik giymek..diye biliyordum ben

Istemesen de giy ya nolcak

Ama kv ninkini giyme
3.secenegi giy.

Ilerde cogu kisi gibi ,ben de dahil, pisman olmak istemiyorsan duz begendigin elbiseyi giy. Sapka yerine kabarik tul duvak tercih et bence.

siz istediğiniz gelinliğini giyince niye insnalar kırılmış oluyor ki? Senin düğünün senin bedenin giy gitsin

Nikaha ya da düğüne çok büyük anlamlar yüklemedim hiçbir zaman, biz mutlu olalım, tadını çıkaralım yeter dedim. Ama ne yapacağım bilmiyorum..

Kendinizle çeliştiğinizin farkında mısınız?
Madem yukarıdaki gibi düşünüyorsanız gelinlik de o işin bir parçası onu da öyle düşünebilirsiniz

Diğer tarafdan zerre beğenmediğiniz 2. Gelinliği niye aldınız? Ona da bir meblağ ödenmiştir günah değil mi o paraya?

Düğün öncesi stres olmuşsunuz
Ama inanın öyle büyütülecek bir konu değil allah yardımcınız olsun

( arkadaşımın gelinliğini giydim, ölmüyorsunuz hiç bir şey olmuyor içimde falan da kalmadı 16 yıl bitmek üzere zerre pişman olmadım :-) )[/QUOTE]

Kendimle mi çelişiyorum? Herkes gelinlik sevmek zorunda değil farkında mısınız? Her insan aynı değil. 2. gelinliği ben almadım, o paraya günah evet ama o parayı ben ödemedim, size göre büyütülecek bir konu olmayabilir ama bana göre büyütülecek bir konu çünkü alınan gelinliği ben seçemedim bile. "Söz hakkına sahip olan kişiler" beğendi ve alındı gelinlik.

Düğün yapmayın nikahınıza da o çok beğendiğiniz elbiseyi giyin bence :)

Düğün zaten yapmıyoruz, zor oldu ama bunu kabul ettirdim :) burnumun dikine gidip son dakikaya kadar kavga edip elbiseyi giyerim sanırım, bilemiyorum...

Oturun açık açık konuşun. Ben bu kıyafeti giymezsem kendi düğünümde mutsuz olucam deyin. Eğer yine de ısrar ederse o sizi kırmaktan çekinmiyor demektir.

Kavga ettikten sonra hiç konuşmadım, aynı evin içinde ayrı odalarda oturduk, yüzüme bile bakmadı annem. Kırmaktan asla çekinmez, zorlar, mutlaka istediğini diretir, yapmazsan ben sana o kadar emek çektim yazıklar olsun diye başlar...

Kayınvalidenizin gelinliğini tadilattan geçirin.değişik bir tarz olur.günümüzün klasik modelleri zaten sıkıcı. vintage,romantik bir tarz daha dikkat çeker,hem içinize siner

Kayınvalidemin gelinliğini annesi zamanında özel elleriyle dikmiş ve işlemiş, tadilatta işlemelerin çoğu zarar görecek denildi çünkü komple işlemelere sahip ve bedeninin daraltılması gerekiyor, ben de 1 santimi bile değişsin istemiyorum, keşke zarar görmeden hallettirebilsem...

Gözümün önüne ablam geldi. O da sizin gibi. Aslinda elalem icin dügün yapmak istemeyen biri. Cok kavga gürültü oldu.dügün oldu ama hosuna giden bir gelinlik giydi. Bence sizde en cok begendigiizi giyin. Gerekirse diger elbiseyi yaptirin hosunuza gidiyorsa. Baskalar niye bu kadar karisir hic bilmiyorum

Çok zor çok... Hele ki elalemin lafına uyan annen yüzünden duyuyorsan her şeyi katlanılmaz oluyor...

1. tercihim: Beğendiğim düz elbiseyi tarlatansız giyerdim.
2. tercihim: Eski gelinliği tadilat yaptırırdım.
3. tercihim: Hem benim hem herkesin içine sinen yeni bir gelinlik alırdım.

İçime sinmeyen gelinliği giymezdim.

1. tercihi uygulayabilsem keşke :)

Bakın ben dul olmanın ayıp ya da günah olduğunu söylemedim ki benim annem de dul. Bana annemin tavrı ve söyledikleri zor geldi. Annem yaşlı değil 45 yaşında bir kadın ve ona göre ikinci evliliğini yapan "dul" kadınlar böyle elbise giyer. Düğünümde/nikahımda ne giyeceğime elbette karar verebilecek bir insanım. Sadece insanları kırmak istemiyorum.
Ikinci dugununde sahane bir gelinlik giyen bir dulum , annenize selamimi iletin
Sizde evlenmeyin mumkunse , evlenirseniz de dogurmayin
Pis Zihniyetiniz sizinle son bulsun

3 gelinliği de alıp kuaföre gidin eve dönmeden istediğinizi giyip nikah salonuna geçin. Ben anlamıyorum bu ailelerin her kararda söz sahibi olma inadını.

Kuaföre geleceklere bile karışıldı, arkadaşlarım yerine en sevmediğim akrabalarım kuaföre gelecek çünkü "bu insanlar yıllardır beni kızları gibi görüyor ve benimle gelmek istiyorlar". Ailelerin söz sahibi olma ve kontrol etme isteğinden şu süreçte gerçekten nefret ettim, kuaförde bile rahat olamayacağım...

Ben klasikci biri olarak, yillar sonra insan dugun fotolarina bakinca klasik bir goruntu gormek ister diye dusunuyorum.

Bence nikah icin kv nizin gelinligini veya almis oldugunuz gelinligi giyin. Sonrasinda degistirip elbisenizle pistlerin tozunu attirin.

Nikah sonrasında yemek ya da eğlence yapmayacağımız için sadece nikahta istediğimi giyebileceğim. Ailelerin egosunu nikah sonrasında da tatmin etmeye devam etmek ve ağızlarına laf vermek, dedikodu kazanının ortasına düşmek istemediğimiz için nikah sonrası evimize geçip üstümüzü değiştirip hemen balayına gideceğiz. Ben de vintage görünümleri sevdiğim için bu elbiseye çok ısındım ama bakalım..

Ben sizin yerinizde olsam üçünü de giyerdim ne güzel. Birini nikahta birini düğünde oynarken birini çekimde vs kafama göre. En azından ikisini birden kullanmayı düşünebilirsin. Ben hem nikahda hem düğünde içime sinen bir gelinlik giydim ama en azından saçımı tacımı çiçeklerimi falan farklı kullanıp hem tarlatanlı hem tarlatansız takıldım. İmkanım olsa iki gelinlik kullanırdım. Şanslınız bence.

Düğün yapmayacağız :) Dış çekim için kayınvalidem elbise işliyormuş bana, onu giyeceğim gibi duruyor. Sizin şanslı olarak gördüğünüz şey benim için külfet aslında, hiç istemem, hiç sevmem böyle şeyleri ama aileler...

O kadar düğüne gittim, bir kişinin gelinliğini bile hatırlamıyorum. Beyaz elbise işte. Sizin gelinliğinizi de siz ve yakın çevreniz dışında kimse hatırlamayacak.

Yani elalemi boşverip kendi içinize sineni giyin. Bu düğünün detaylarını sizin kadar hatırlayan kimse olmayacak ne yazık ki.

Ben en yakın arkadaşımın şahidiydim, gelinliğini hiiiç hatırlamıyorum :) Elalemi ben boşversem ailem boşvermez..

Eğer düğün olacaksa gelinlikle girin nikaha kadar öyle durun nikahtan sonra elbiseye geçersiniz daha rahat olur herkesin gönlü olur böylece

Düğün olmayacak :)

annenin bakış açısı muazzammış. bizim sülalede de var. ben de düğün düşünmüyorum. sadece nikahla evlenicem sanırım ve ben de elbise düşünüyorum sadece. muhtemelen 3 aylık hamileyim filan sanıcaklar.
ben olsam istediğim elbiseyi giyerdim. anne kaynana bunlara laf düşmez bu kadar.

Olay şurada bitiyor sanırım: sülale. Her şeye burnunu sokan insan tayfası. Bıktım hepsinden :) Nişanda balık model bir elbise giydim ve tüm gün boğazımı tutamadığım, sürekli yediğim için kocaman bir göbeğim vardı. İnsanlar beni gerçekten hamile sandı :D

Ben olsam neyi beğeniyorsam onu giyerdim . Sonuçta 1 kere evleniyorsun .
Olmazsa 2 tane gelinlik giy . Bir o elbiseyi giy bir de daha gelinlik Tarzı bşy giy .

1 kez evleniyorum ama evlilik sürecimin, ev düzenimin, gelecek hayatımın kararlarını vermeye çalışan o kadar çok insan var ki :)

Iyi de elbiseye donuk ama gelinlik oldugu belli olan modeller de var onlardan tercih etseydiniz keske..
En azindan kuyrugu uzun olurdu kullanilan malzemeden anlasilirdi.
Elbise elbisedir ben olsam tercih etmezdim bende kendi kardesimde bir suru gelinlik denedik ve kendi isteklerimiz dogrultusunda tercih yaptik siz gelinlik degilde tercih problemi yasiyorsunuz su anda. Begenmediginiz gelinligi degistirme imkani varmi
Yada onu satin yenisini alin
Keske foto koysaniz da oyle yorum yapsak

Benim elbisem zaten gelinlik gibi görünüyor tül detayları yüzünden, gelinliği değiştiremem çünkü ben karar vererek almadım, bana denettiler, oldu dediler ve aldılar (kız tarafı)
Elbisem dümdüz beyaz elbise olmadığı ve çok şık durduğu için onu daha çok istiyorum.
Fotoğrafını internette bulamadım, aldığım butikte satıştan kaldırılmış. Benim de henüz net bir fotoğrafım yok ama bulursam ya da çekersem mutlaka yüklerim :)

Siz en iyisi ikisini de giyin. Maddi açıdan zorlamayacaksa tabii. Düğün başında kabarık ortada kendi istediğiniz elbise ile noktalandırın. Sizin de ailenizin de içi rahat eder. Ailenize de hak veriyorum gelinlik giymezseniz toplumumuz buna farklı anlamlar yükleyebilir. Bir de şu var gelen herkes elbise giyiyor. Tarlatan, gelinlik dikkat çekici olduğu için tercih edebilirsiniz.

Mutluluklar şimdiden.

Teşekkür ederim :) Düğün yapmayacağız ve ben 15 dakika sürecek nikahta mutsuz olmak yerine tercih ettiğim şekilde giyinmek istiyorum. Zaten gelinliğimi ailemin istediği şekilde aldım...

gelinlik tasarımcısı olarak söylüyorum,gelinlik hayatında 1 yada 2 kere giyeceğin özel bir kıyafet. düz elbiseni her zaman kullanabilirsin.düğününe gelen insanlar da büyük ihtimalle o tarz bir elbise giyecektir.Gelinliğinle kendini yine yansıtabilirsin .kumsal da yada romantik bir bahçede düğün yapmayacaksanız o tarz elbiseyi seçmeyin derim ben.Yada 2 gelinliği de giyin.

Ben o özel kıyafete o özel anlamı o kadar yüklemiyorum sanırım, benim için özel bir kıyafet olmaktan çok 1 kere giyeceğim bir elbise :)

Elbiseyle dış çekim filan yaptirirsin.. beğenmedigin gelinlik neden evinizde? Begenmedenmi aldınız?KV nizin gelinliğini giymenizde güzel geldi aslında.guzel bı şekilde restore edilirse muazzam bişey olabilir.onu bı düşün.elbise giymen saçma geldi.herkes elbise giyiyor.kendi dugununuzde sizin gibi elbise giyenler olucaktir,riske atmayın,annenizi de kırmayın derim

Ben almadım, ailem aldırdı, yani ortada başka bir zorlama daha var, tadilat olayını daha önceki mesajlarımdan birinde de cevapladım özel işlendiği için beden daraltılırken işlemeleri bozulacak.

Hiç beğenmediğiniz çirkin bulduğunuz gelinliği ne diye aldınız ona takıldım ben. Gayet sade zarif gelinlikler de var. Annenize diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Dul olmadığınız halde giydiğiniz gelinlikle dul mu olacaksınız yani. Herkes bilmiyor mu sizin dul olmadığınızı. Hey allahım ya. Neyse

Yukarıda da söyledim, ben almadım, zorla aldılar. Anneme ben de bir şey diyemiyorum...

Gelinlik giymeyi neden bu kadar buyuttun anlamadim.

Her genc kizin ruyasidir gelinlik giymek..diye biliyordum ben

Istemesen de giy ya nolcak

Ama kv ninkini giyme
3.secenegi giy.

Benim hayalim değil ki gelinlik giymek :) Benim hayalim bambaşka, her genç kız sınıfına girmiyorum sanırım :/

Ilerde cogu kisi gibi ,ben de dahil, pisman olmak istemiyorsan duz begendigin elbiseyi giy. Sapka yerine kabarik tul duvak tercih et bence.

Duvak olabilir, bi düşüneyim :)

siz istediğiniz gelinliğini giyince niye insnalar kırılmış oluyor ki? Senin düğünün senin bedenin giy gitsin

Ama işte insanlar laf yapmazsa olmaz bizim toplumumuzda, ben değil insanların fikirleri evleniyor resmen...

Ikinci dugununde sahane bir gelinlik giyen bir dulum , annenize selamimi iletin
Sizde evlenmeyin mumkunse , evlenirseniz de dogurmayin
Pis Zihniyetiniz sizinle son bulsun

Merhaba sizi kırdıysam özür dilerim ancak dul yakıştırmasını hiçbir zaman sevmemiş biriyim ben. Bu annemin nereden diline takılmışsa takılan bir şey ve sürekli bunu söyler ki kendisi de bir dul.
Benim zihniyetimi bilmiyorsunuz değil mi? Benim kim olduğumu da bilmiyorsunuz?
Annem dul dedi diye ya da laf söyledi de ben de annem mi oluyorum yani?
Doğururum ya da doğurmam, sağlık sorunum var ve anne olamayabilirim. Beni şu cümlenizle kırdınız.
Bakın bir insanı kırmak ne kadar kolay değil mi Milana22?
Burada birbirimizi tanımayan insanlarız, şahane bir gelinlik giymişsiniz 2. düğününüzde, umarım çok mutlu olursunuz.
Ancak rica ederim tanımadığınız insanları yargılamayın.
Dünyada iyiliği dileyen zihniyetimle iyi akşamlar dilerim.

Şu tiksindiğiniz gelinlik nasıl bir şey çok merak ettim.

Çirkin. :)

Ben o özel kıyafete o özel anlamı o kadar yüklemiyorum sanırım, benim için özel bir kıyafet olmaktan çok 1 kere giyeceğim bir elbise :)

Ben almadım, ailem aldırdı, yani ortada başka bir zorlama daha var, tadilat olayını daha önceki mesajlarımdan birinde de cevapladım özel işlendiği için beden daraltılırken işlemeleri bozulacak.

Yukarıda da söyledim, ben almadım, zorla aldılar. Anneme ben de bir şey diyemiyorum...

Benim hayalim değil ki gelinlik giymek :) Benim hayalim bambaşka, her genç kız sınıfına girmiyorum sanırım :/

Duvak olabilir, bi düşüneyim :)

Ama işte insanlar laf yapmazsa olmaz bizim toplumumuzda, ben değil insanların fikirleri evleniyor resmen...

Merhaba sizi kırdıysam özür dilerim ancak dul yakıştırmasını hiçbir zaman sevmemiş biriyim ben. Bu annemin nereden diline takılmışsa takılan bir şey ve sürekli bunu söyler ki kendisi de bir dul.
Benim zihniyetimi bilmiyorsunuz değil mi? Benim kim olduğumu da bilmiyorsunuz?
Annem dul dedi diye ya da laf söyledi de ben de annem mi oluyorum yani?
Doğururum ya da doğurmam, sağlık sorunum var ve anne olamayabilirim. Beni şu cümlenizle kırdınız.
Bakın bir insanı kırmak ne kadar kolay değil mi Milana22?
Burada birbirimizi tanımayan insanlarız, şahane bir gelinlik giymişsiniz 2. düğününüzde, umarım çok mutlu olursunuz.
Ancak rica ederim tanımadığınız insanları yargılamayın.
Dünyada iyiliği dileyen zihniyetimle iyi akşamlar dilerim.

Çirkin. :)

Cok naif ve kibarsiniz
Ve evet siz de daha konunuzda pek cok insanin kalbini kirdiniz kalp kirmak bu kadar kolay

Benim sizi anlayabilmem mumkun degil
Cunku venim annem boyle bir laf etse ne buraya yazmaya cesaret edebilirdim ( cok igrenc ve pek cok kadini rencide edici bir laf oldugu icin ) nede utancimdan birine annem boyle dusunuyor diyebilirdim
Ayrica annem yada cevremden herhangi bir insan ( ben bosanmamis bile olsam ) bu tabiri kullansa yanimda yine kadinlari savunarak yerin dibine sokardim onu
Neyse sonucta ben siz degilim , siz ben diilsiniz
O yuzden bu lafi soyleyrni de bunu annem soyledi ben diil deyip bir kadin platformunda dile getireni de anlamam mumkun degil

Selamlar,

Nikahıma çok az bi zaman kaldı ve ben gelinlik konusunda çok yıpratıcı şeyler yaşıyorum. Öncelikle 3 seçeneğim var biri kayınvalidemin 50 yıllık gelinliğini giymek, ikincisi yeni alınan ama kendimi içinde hiç beğenmediğim, zorla giyeceğim, modaya uygun ve beni mutsuz edecek gelinlik, üçüncüsü ise çoook severek, bayılarak aldığım, bembeyaz, mükemmel tül deyatlarına sahip beyaz düz bir elbiseyi giymek.

Kayınvalidemin gelinliği çok güzel ama tadilat yapılınca desenleri bozulacak diye kıyamıyorum. Bozulmasa giyerdim. İkinci gelinliği gerçekten sevmiyorum ama elalem gelinlik giymeni bekler diyen ailen yüzünden hiç istemesem de şu ana kadar ona mecbur bırakıldım. Üçüncü elbise ise hayallerimin elbisesi, sadece tarlatanla giyince hoşuma gitmiyor. Güzelliğini kaybediyor.

Sabah annemle bu konu yüzünden kavga ettik, elbiseyi giyeyim başıma şapka takayım olur bence dedim ve bana sen dul musun elalem ne der dedi, inanın saatlerce ağladım bu lafın ağırlığından.

Gelinliği istemiyorum ama ailem yüzünden mecbur bırakılıyorum. Ailem ve elalem ne der elbise giyersen sana dul derler kafası...

Ne yapacağım kızlar ben? En güzel günümde mutsuz olmak istemiyorum ki inanın bana öyle kabarık gelinlikler hiç benlik değil. Sade olsun şık olsun bana yeter.

Nikaha ya da düğüne çok büyük anlamlar yüklemedim hiçbir zaman, biz mutlu olalım, tadını çıkaralım yeter dedim. Ama ne yapacağım bilmiyorum..
Gelin beyaz giyer sen dulmusun sarap rengi gelinlik giyiyorsun diyenlere ragmen sarap rengi gelinlik giydim. Ayni hayal ettigim gibi...

Sen ne bicim insansin elalem oynamak ister diyenlere inat gitar calan 2 arkadasim canli muzik yapti. Sevdigim slow pop sarkilarla gecti dugunum.ayni hayal ettigim gibi...

Sen hristiyanmisin nikah masasi niye yok diyenlere inat bir cardak altinda ayakta kiyildi nilahim... ayni hayal ettigim gibi...

Kisaca dugun benim dugunumdu. Herseyi hayal ettigim gibi yaptim. Elalemde hic umurum olmadi...

Cok naif ve kibarsiniz
Ve evet siz de daha konunuzda pek cok insanin kalbini kirdiniz kalp kirmak bu kadar kolay

Benim sizi anlayabilmem mumkun degil
Cunku venim annem boyle bir laf etse ne buraya yazmaya cesaret edebilirdim ( cok igrenc ve pek cok kadini rencide edici bir laf oldugu icin ) nede utancimdan birine annem boyle dusunuyor diyebilirdim
Ayrica annem yada cevremden herhangi bir insan ( ben bosanmamis bile olsam ) bu tabiri kullansa yanimda yine kadinlari savunarak yerin dibine sokardim onu
Neyse sonucta ben siz degilim , siz ben diilsiniz
O yuzden bu lafi soyleyrni de bunu annem soyledi ben diil deyip bir kadin platformunda dile getireni de anlamam mumkun degil

Evet naif ve kibarım, kinaye yaptıysanız bile kişiliğimi doğru tahmin ettiniz,
İnsanların kalbini kırmış olabilirim, insanlar da kendi düşünceleriyle benim kalbimi kırıyor, bunda intikam alma gibi bir düşüncem de yok.
Sizin anneniz ve benim annem aynı yapıda değiller demek ki, sizin iğrenç ve rencide edici bulduğunuz şey benim için de iğrenç ve rencide edici.
Ben annemi defalarca yerin dibine soktum hanımefendi. Annem dul oluşundan utandığında da dul olmak günah değil diye savundum.
Evet siz ben değilsiniz, ben de siz değilim.
Ne siz beni tanıyorsunuz ne de ben sizi.
Bir kadın platformunda istediğimi dile getirebilirim, okumak isteyen okur, yorum yazmak isteyen yazar, saygı çerçevesinde tüm fikirler dile getirilebilir.
O lafı annem söyledi, ben değil.
Hayatımın hiçbir anında hiçbir zaman insanları dinleri, dilleri, renkleri, tercihleri ve hayatlarında yaşadıkları nedeniyle yargılamadım, yargılamam. Haksızlığa uğramalarına izin vermem, savunmam gereken durumlarda da kendimden önce savunurum. Yine söylüyorum sadece ve sadece iyiliğe inanırım. Toplumun insanların üstünde zorlamayla oluşturduğu yargılara ve küçük düşürücü sıfatlara inanmam.
Kafanızda oluşan kullervo imajı sanırım sinirinizin ve kırgınlığınızın etkisiyle benim olmadığım bir imaj.
Rica ediyorum tartışmaya varmasın bu konu.

Gelin beyaz giyer sen dulmusun sarap rengi gelinlik giyiyorsun diyenlere ragmen sarap rengi gelinlik giydim. Ayni hayal ettigim gibi...

Sen ne bicim insansin elalem oynamak ister diyenlere inat gitar calan 2 arkadasim canli muzik yapti. Sevdigim slow pop sarkilarla gecti dugunum.ayni hayal ettigim gibi...

Sen hristiyanmisin nikah masasi niye yok diyenlere inat bir cardak altinda ayakta kiyildi nilahim... ayni hayal ettigim gibi...

Kisaca dugun benim dugunumdu. Herseyi hayal ettigim gibi yaptim. Elalemde hic umurum olmadi...

Ekru bir elbise beğenip GELİN DEDİĞİN BEYAZ GİYER dediler diye aynı elbisenin beyazını aldım, bana kalsa 10 kişilik nikah yapacaktım, bana kalmadı, sülalem gelecek..

Bence hayallerinizi yaşamanız çok güzel :) Dilerim ben de yaşarım aynısını

İstediğin elbiseyi giy, o da senin isyan bayrağın olsun. Diğer sorunları okudum, hiçbir şey istediğin gibi olmamış. En azından gelinlik istediğin gibi olsun ki nikah fotolarına sevgiyle bakabilesin.

Son dönem gelinlerden en beğendiklerimden biri Nil Ertürk oldu. Vintage tarz elbise giydiği için aklıma O geldi ama gelin başını hatırlayamamıştım. Şimdi baktım duvak takmış, hatta nikah sırasında yüzü kapalıymış. Bir bak istersen, fikir verebilir.

Kuaföre geleceklere bile karışıldı, arkadaşlarım yerine en sevmediğim akrabalarım kuaföre gelecek çünkü "bu insanlar yıllardır beni kızları gibi görüyor ve benimle gelmek istiyorlar". Ailelerin söz sahibi olma ve kontrol etme isteğinden şu süreçte gerçekten nefret ettim, kuaförde bile rahat olamayacağım...

Nikah sonrasında yemek ya da eğlence yapmayacağımız için sadece nikahta istediğimi giyebileceğim. Ailelerin egosunu nikah sonrasında da tatmin etmeye devam etmek ve ağızlarına laf vermek, dedikodu kazanının ortasına düşmek istemediğimiz için nikah sonrası evimize geçip üstümüzü değiştirip hemen balayına gideceğiz. Ben de vintage görünümleri sevdiğim için bu elbiseye çok ısındım ama bakalım..

Düğün yapmayacağız :) Dış çekim için kayınvalidem elbise işliyormuş bana, onu giyeceğim gibi duruyor. Sizin şanslı olarak gördüğünüz şey benim için külfet aslında, hiç istemem, hiç sevmem böyle şeyleri ama aileler...

Ben en yakın arkadaşımın şahidiydim, gelinliğini hiiiç hatırlamıyorum :) Elalemi ben boşversem ailem boşvermez..

Düğün olmayacak :)

Olay şurada bitiyor sanırım: sülale. Her şeye burnunu sokan insan tayfası. Bıktım hepsinden :) Nişanda balık model bir elbise giydim ve tüm gün boğazımı tutamadığım, sürekli yediğim için kocaman bir göbeğim vardı. İnsanlar beni gerçekten hamile sandı :KK70:

1 kez evleniyorum ama evlilik sürecimin, ev düzenimin, gelecek hayatımın kararlarını vermeye çalışan o kadar çok insan var ki :)

Benim elbisem zaten gelinlik gibi görünüyor tül detayları yüzünden, gelinliği değiştiremem çünkü ben karar vererek almadım, bana denettiler, oldu dediler ve aldılar (kız tarafı)
Elbisem dümdüz beyaz elbise olmadığı ve çok şık durduğu için onu daha çok istiyorum.
Fotoğrafını internette bulamadım, aldığım butikte satıştan kaldırılmış. Benim de henüz net bir fotoğrafım yok ama bulursam ya da çekersem mutlaka yüklerim :)

Teşekkür ederim :) Düğün yapmayacağız ve ben 15 dakika sürecek nikahta mutsuz olmak yerine tercih ettiğim şekilde giyinmek istiyorum. Zaten gelinliğimi ailemin istediği şekilde aldım...
Kimseye fırsat verme

1. gelinlik: kayınvalidenizin gelinliğini niçin giyiyorsunuz? Anneniz, babanneniz, annaneniz olsa anlarım hatırası olur ama diğer türlüsünü çözemedim. Çok beğendiniz belki de, olabilir tabi ki.
2. gelinlik: beğenmediğiniz bir gelinliği niçin aldınız ki? hem sizin beğeneceği hem annenizin ortak bir gelinlik olabilir. Şimdi çok güzel, çok hafif tarlatanlı gelinlikler var. Hani öyle ne kabarık ne de balık..
3. gelinlik: Gelinlik değil sanırım elbise.. Bence bir insan düğününde bir gelinlik giymeli derim. Nikahımda ben de elbise giymiştim ama düğünde olmazdı. Gelinlik demek illa koca koca tarlatanlar demek değil zaten.
Siz de haklısınız anneniz de, ben ortak yoldan yanayım şahsen

Back