- 29 Ekim 2012
- 431
- 433
- 103
- Konu Sahibi raggiodisole
-
Ilk olarak dul olmak ayıp ya da günah değil. Dul olanların gelinlik giymesi de yasak değil. Hadi annen yaşlı başlı kadın da sana niye ağır geldi ki bu laf. Ayrıca düğün senin düğünün. Istediğini giy. Ha düğününde ne giyeceğine kendin karar veremeyeceksen zaten evliliği de kaldıramazsın.Selamlar,
Nikahıma çok az bi zaman kaldı ve ben gelinlik konusunda çok yıpratıcı şeyler yaşıyorum. Öncelikle 3 seçeneğim var biri kayınvalidemin 50 yıllık gelinliğini giymek, ikincisi yeni alınan ama kendimi içinde hiç beğenmediğim, zorla giyeceğim, modaya uygun ve beni mutsuz edecek gelinlik, üçüncüsü ise çoook severek, bayılarak aldığım, bembeyaz, mükemmel tül deyatlarına sahip beyaz düz bir elbiseyi giymek.
Kayınvalidemin gelinliği çok güzel ama tadilat yapılınca desenleri bozulacak diye kıyamıyorum. Bozulmasa giyerdim. İkinci gelinliği gerçekten sevmiyorum ama elalem gelinlik giymeni bekler diyen ailen yüzünden hiç istemesem de şu ana kadar ona mecbur bırakıldım. Üçüncü elbise ise hayallerimin elbisesi, sadece tarlatanla giyince hoşuma gitmiyor. Güzelliğini kaybediyor.
Sabah annemle bu konu yüzünden kavga ettik, elbiseyi giyeyim başıma şapka takayım olur bence dedim ve bana sen dul musun elalem ne der dedi, inanın saatlerce ağladım bu lafın ağırlığından.
Gelinliği istemiyorum ama ailem yüzünden mecbur bırakılıyorum. Ailem ve elalem ne der elbise giyersen sana dul derler kafası...
Ne yapacağım kızlar ben? En güzel günümde mutsuz olmak istemiyorum ki inanın bana öyle kabarık gelinlikler hiç benlik değil. Sade olsun şık olsun bana yeter.
Nikaha ya da düğüne çok büyük anlamlar yüklemedim hiçbir zaman, biz mutlu olalım, tadını çıkaralım yeter dedim. Ama ne yapacağım bilmiyorum..
Ilk olarak dul olmak ayıp ya da günah değil. Dul olanların gelinlik giymesi de yasak değil. Hadi annen yaşlı başlı kadın da sana niye ağır geldi ki bu laf. Ayrıca düğün senin düğünün. Istediğini giy. Ha düğününde ne giyeceğine kendin karar veremeyeceksen zaten evliliği de kaldıramazsın.
Oturun açık açık konuşun. Ben bu kıyafeti giymezsem kendi düğünümde mutsuz olucam deyin. Eğer yine de ısrar ederse o sizi kırmaktan çekinmiyor demektir.Bakın ben dul olmanın ayıp ya da günah olduğunu söylemedim ki benim annem de dul. Bana annemin tavrı ve söyledikleri zor geldi. Annem yaşlı değil 45 yaşında bir kadın ve ona göre ikinci evliliğini yapan "dul" kadınlar böyle elbise giyer. Düğünümde/nikahımda ne giyeceğime elbette karar verebilecek bir insanım. Sadece insanları kırmak istemiyorum.
Selamlar,
Nikahıma çok az bi zaman kaldı ve ben gelinlik konusunda çok yıpratıcı şeyler yaşıyorum. Öncelikle 3 seçeneğim var biri kayınvalidemin 50 yıllık gelinliğini giymek, ikincisi yeni alınan ama kendimi içinde hiç beğenmediğim, zorla giyeceğim, modaya uygun ve beni mutsuz edecek gelinlik, üçüncüsü ise çoook severek, bayılarak aldığım, bembeyaz, mükemmel tül deyatlarına sahip beyaz düz bir elbiseyi giymek.
Kayınvalidemin gelinliği çok güzel ama tadilat yapılınca desenleri bozulacak diye kıyamıyorum. Bozulmasa giyerdim. İkinci gelinliği gerçekten sevmiyorum ama elalem gelinlik giymeni bekler diyen ailen yüzünden hiç istemesem de şu ana kadar ona mecbur bırakıldım. Üçüncü elbise ise hayallerimin elbisesi, sadece tarlatanla giyince hoşuma gitmiyor. Güzelliğini kaybediyor.
Sabah annemle bu konu yüzünden kavga ettik, elbiseyi giyeyim başıma şapka takayım olur bence dedim ve bana sen dul musun elalem ne der dedi, inanın saatlerce ağladım bu lafın ağırlığından.
Gelinliği istemiyorum ama ailem yüzünden mecbur bırakılıyorum. Ailem ve elalem ne der elbise giyersen sana dul derler kafası...
Ne yapacağım kızlar ben? En güzel günümde mutsuz olmak istemiyorum ki inanın bana öyle kabarık gelinlikler hiç benlik değil. Sade olsun şık olsun bana yeter.
Nikaha ya da düğüne çok büyük anlamlar yüklemedim hiçbir zaman, biz mutlu olalım, tadını çıkaralım yeter dedim. Ama ne yapacağım bilmiyorum..
Kayınvalidenizin gelinliğini tadilattan geçirin.değişik bir tarz olur.günümüzün klasik modelleri zaten sıkıcı. vintage,romantik bir tarz daha dikkat çeker,hem içinize siner
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?