• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik sorunsalı

raggiodisole

Lethe..
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
431
433
103
Selamlar,

Nikahıma çok az bi zaman kaldı ve ben gelinlik konusunda çok yıpratıcı şeyler yaşıyorum. Öncelikle 3 seçeneğim var biri kayınvalidemin 50 yıllık gelinliğini giymek, ikincisi yeni alınan ama kendimi içinde hiç beğenmediğim, zorla giyeceğim, modaya uygun ve beni mutsuz edecek gelinlik, üçüncüsü ise çoook severek, bayılarak aldığım, bembeyaz, mükemmel tül deyatlarına sahip beyaz düz bir elbiseyi giymek.

Kayınvalidemin gelinliği çok güzel ama tadilat yapılınca desenleri bozulacak diye kıyamıyorum. Bozulmasa giyerdim. İkinci gelinliği gerçekten sevmiyorum ama elalem gelinlik giymeni bekler diyen ailen yüzünden hiç istemesem de şu ana kadar ona mecbur bırakıldım. Üçüncü elbise ise hayallerimin elbisesi, sadece tarlatanla giyince hoşuma gitmiyor. Güzelliğini kaybediyor.

Sabah annemle bu konu yüzünden kavga ettik, elbiseyi giyeyim başıma şapka takayım olur bence dedim ve bana sen dul musun elalem ne der dedi, inanın saatlerce ağladım bu lafın ağırlığından.

Gelinliği istemiyorum ama ailem yüzünden mecbur bırakılıyorum. Ailem ve elalem ne der elbise giyersen sana dul derler kafası...

Ne yapacağım kızlar ben? En güzel günümde mutsuz olmak istemiyorum ki inanın bana öyle kabarık gelinlikler hiç benlik değil. Sade olsun şık olsun bana yeter.

Nikaha ya da düğüne çok büyük anlamlar yüklemedim hiçbir zaman, biz mutlu olalım, tadını çıkaralım yeter dedim. Ama ne yapacağım bilmiyorum..

Selamlar,

Nikahıma çok az bi zaman kaldı ve ben gelinlik konusunda çok yıpratıcı şeyler yaşıyorum. Öncelikle 3 seçeneğim var biri kayınvalidemin 50 yıllık gelinliğini giymek, ikincisi yeni alınan ama kendimi içinde hiç beğenmediğim, zorla giyeceğim, modaya uygun ve beni mutsuz edecek gelinlik, üçüncüsü ise çoook severek, bayılarak aldığım, bembeyaz, mükemmel tül deyatlarına sahip beyaz düz bir elbiseyi giymek.

Kayınvalidemin gelinliği çok güzel ama tadilat yapılınca desenleri bozulacak diye kıyamıyorum. Bozulmasa giyerdim. İkinci gelinliği gerçekten sevmiyorum ama elalem gelinlik giymeni bekler diyen ailen yüzünden hiç istemesem de şu ana kadar ona mecbur bırakıldım. Üçüncü elbise ise hayallerimin elbisesi, sadece tarlatanla giyince hoşuma gitmiyor. Güzelliğini kaybediyor.

Sabah annemle bu konu yüzünden kavga ettik, elbiseyi giyeyim başıma şapka takayım olur bence dedim ve bana sen dul musun elalem ne der dedi, inanın saatlerce ağladım bu lafın ağırlığından.

Gelinliği istemiyorum ama ailem yüzünden mecbur bırakılıyorum. Ailem ve elalem ne der elbise giyersen sana dul derler kafası...

Ne yapacağım kızlar ben? En güzel günümde mutsuz olmak istemiyorum ki inanın bana öyle kabarık gelinlikler hiç benlik değil. Sade olsun şık olsun bana yeter.

Nikaha ya da düğüne çok büyük anlamlar yüklemedim hiçbir zaman, biz mutlu olalım, tadını çıkaralım yeter dedim. Ama ne yapacağım bilmiyorum..
Ilk olarak dul olmak ayıp ya da günah değil. Dul olanların gelinlik giymesi de yasak değil. Hadi annen yaşlı başlı kadın da sana niye ağır geldi ki bu laf. Ayrıca düğün senin düğünün. Istediğini giy. Ha düğününde ne giyeceğine kendin karar veremeyeceksen zaten evliliği de kaldıramazsın.

Ilk olarak dul olmak ayıp ya da günah değil. Dul olanların gelinlik giymesi de yasak değil. Hadi annen yaşlı başlı kadın da sana niye ağır geldi ki bu laf. Ayrıca düğün senin düğünün. Istediğini giy. Ha düğününde ne giyeceğine kendin karar veremeyeceksen zaten evliliği de kaldıramazsın.

Bakın ben dul olmanın ayıp ya da günah olduğunu söylemedim ki benim annem de dul. Bana annemin tavrı ve söyledikleri zor geldi. Annem yaşlı değil 45 yaşında bir kadın ve ona göre ikinci evliliğini yapan "dul" kadınlar böyle elbise giyer. Düğünümde/nikahımda ne giyeceğime elbette karar verebilecek bir insanım. Sadece insanları kırmak istemiyorum.

Nikaha ya da düğüne çok büyük anlamlar yüklemedim hiçbir zaman, biz mutlu olalım, tadını çıkaralım yeter dedim. Ama ne yapacağım bilmiyorum..[/QUOTE]

Kendinizle çeliştiğinizin farkında mısınız?
Madem yukarıdaki gibi düşünüyorsanız gelinlik de o işin bir parçası onu da öyle düşünebilirsiniz

Diğer tarafdan zerre beğenmediğiniz 2. Gelinliği niye aldınız? Ona da bir meblağ ödenmiştir günah değil mi o paraya?

Düğün öncesi stres olmuşsunuz
Ama inanın öyle büyütülecek bir konu değil allah yardımcınız olsun

( arkadaşımın gelinliğini giydim, ölmüyorsunuz hiç bir şey olmuyor içimde falan da kalmadı 16 yıl bitmek üzere zerre pişman olmadım :-) )

Bakın ben dul olmanın ayıp ya da günah olduğunu söylemedim ki benim annem de dul. Bana annemin tavrı ve söyledikleri zor geldi. Annem yaşlı değil 45 yaşında bir kadın ve ona göre ikinci evliliğini yapan "dul" kadınlar böyle elbise giyer. Düğünümde/nikahımda ne giyeceğime elbette karar verebilecek bir insanım. Sadece insanları kırmak istemiyorum.
Oturun açık açık konuşun. Ben bu kıyafeti giymezsem kendi düğünümde mutsuz olucam deyin. Eğer yine de ısrar ederse o sizi kırmaktan çekinmiyor demektir.

Gözümün önüne ablam geldi. O da sizin gibi. Aslinda elalem icin dügün yapmak istemeyen biri. Cok kavga gürültü oldu.dügün oldu ama hosuna giden bir gelinlik giydi. Bence sizde en cok begendigiizi giyin. Gerekirse diger elbiseyi yaptirin hosunuza gidiyorsa. Baskalar niye bu kadar karisir hic bilmiyorum

Selamlar,

1. tercihim: Beğendiğim düz elbiseyi tarlatansız giyerdim.
2. tercihim: Eski gelinliği tadilat yaptırırdım.
3. tercihim: Hem benim hem herkesin içine sinen yeni bir gelinlik alırdım.

İçime sinmeyen gelinliği giymezdim.

Son düzenleme:
3 gelinliği de alıp kuaföre gidin eve dönmeden istediğinizi giyip nikah salonuna geçin. Ben anlamıyorum bu ailelerin her kararda söz sahibi olma inadını.

Ay hatta su yanaktan yapisik fotodan cekinmeyi sakin ha ihmal etmeyin. Bakiniz harry & megan dugun fotolari :nazar:

Ben sizin yerinizde olsam üçünü de giyerdim ne güzel. Birini nikahta birini düğünde oynarken birini çekimde vs kafama göre. En azından ikisini birden kullanmayı düşünebilirsin. Ben hem nikahda hem düğünde içime sinen bir gelinlik giydim ama en azından saçımı tacımı çiçeklerimi falan farklı kullanıp hem tarlatanlı hem tarlatansız takıldım. İmkanım olsa iki gelinlik kullanırdım. Şanslınız bence.

O kadar düğüne gittim, bir kişinin gelinliğini bile hatırlamıyorum. Beyaz elbise işte. Sizin gelinliğinizi de siz ve yakın çevreniz dışında kimse hatırlamayacak.

Yani elalemi boşverip kendi içinize sineni giyin. Bu düğünün detaylarını sizin kadar hatırlayan kimse olmayacak ne yazık ki.

annenin bakış açısı muazzammış. bizim sülalede de var. ben de düğün düşünmüyorum. sadece nikahla evlenicem sanırım ve ben de elbise düşünüyorum sadece. muhtemelen 3 aylık hamileyim filan sanıcaklar.
ben olsam istediğim elbiseyi giyerdim. anne kaynana bunlara laf düşmez bu kadar.

Ben olsam neyi beğeniyorsam onu giyerdim . Sonuçta 1 kere evleniyorsun .
Olmazsa 2 tane gelinlik giy . Bir o elbiseyi giy bir de daha gelinlik Tarzı bşy giy .

Iyi de elbiseye donuk ama gelinlik oldugu belli olan modeller de var onlardan tercih etseydiniz keske..
En azindan kuyrugu uzun olurdu kullanilan malzemeden anlasilirdi.
Elbise elbisedir ben olsam tercih etmezdim bende kendi kardesimde bir suru gelinlik denedik ve kendi isteklerimiz dogrultusunda tercih yaptik siz gelinlik degilde tercih problemi yasiyorsunuz su anda. Begenmediginiz gelinligi degistirme imkani varmi
Yada onu satin yenisini alin
Keske foto koysaniz da oyle yorum yapsak

Siz en iyisi ikisini de giyin. Maddi açıdan zorlamayacaksa tabii. Düğün başında kabarık ortada kendi istediğiniz elbise ile noktalandırın. Sizin de ailenizin de içi rahat eder. Ailenize de hak veriyorum gelinlik giymezseniz toplumumuz buna farklı anlamlar yükleyebilir. Bir de şu var gelen herkes elbise giyiyor. Tarlatan, gelinlik dikkat çekici olduğu için tercih edebilirsiniz.

Mutluluklar şimdiden.

Back