• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlik Provamdan Görüntüler :)

Merhabalar öncelikle gelinlik çok yakışmış, mutluluklar dilerim umarım son hali de istediğiniz gibi olur :))

Ben de pronovias aglaya modelini kırık beyaz renginde diktiriyorum. merak ettiğim birşey var: bu aglaya modelinde kollar sonradan ekleme değil de bir bütün gibi sanki üst kısma bitişik kesilip dikilmiş gibi duruyor, yani fotoğraflarda öyle gözüküyor. sizin gelinlikçiniz bu konuda bir bilgi vermiş miydi? yoksa siz birebir aglaya değil de modeli modifiye edip kendi istediğiniz şekilde mi diktirdiniz?

Bir de üstüne lazer kesim çiçek gibi şeylerden ekletecek misiniz? Gelinlik mevzusundan o kadar bihaberim ki sorularım komik gelebilir kusura bakmayın. 15 eylül'de düğünüm var, siparişi daha dün 2 gün önce verdik öyle düşünün :)

Merhabalar öncelikle gelinlik çok yakışmış, mutluluklar dilerim umarım son hali de istediğiniz gibi olur :))

Ben de pronovias aglaya modelini kırık beyaz renginde diktiriyorum. merak ettiğim birşey var: bu aglaya modelinde kollar sonradan ekleme değil de bir bütün gibi sanki üst kısma bitişik kesilip dikilmiş gibi duruyor, yani fotoğraflarda öyle gözüküyor. sizin gelinlikçiniz bu konuda bir bilgi vermiş miydi? yoksa siz birebir aglaya değil de modeli modifiye edip kendi istediğiniz şekilde mi diktirdiniz?

Bir de üstüne lazer kesim çiçek gibi şeylerden ekletecek misiniz? Gelinlik mevzusundan o kadar bihaberim ki sorularım komik gelebilir kusura bakmayın. 15 eylül'de düğünüm var, siparişi daha dün 2 gün önce verdik öyle düşünün :)

Estafurullah neden komik olsun, ben de gelinlikcimi 1.500 tane soruyu arka arkaya sorarak bezdirmisimdir muhtemelen :))
simdi bence boyle bi kumasi butun halde kesmek imkansiz cunku kollara dantelin her iki tarafindaki dilimler karsilikli olarak denk getirilerek ekleniyor, yani o sekilde kumas kesilmesi pek mumkun gorunmuyor. ben birebir aynisini istemedim cunku gidip bizzat orijinalini denedim ve dantellerini hiiiic ama hic begenmedim. boyle plastik gibi boncuklar vardi uzerinde. belindeki kusak da cirkin gorunuyor strafor gibi bir seyden yapmislar, bir de etegindeki son kat tulun alti tamamen 1 kat dantel (bu da nerden baksaniz bi 4 metre daha fransiz danteli demek) o yuzden modeli gelinlikcime goturdum ve bana yakisacak halde o modelden esinlenerek yapalim dedik.

lazer kesim cicekleri de istemedim ben cunku gelinligin sadeligini bozarak karmasiklastiracagini dusundum (bu tamamen zevk meselesi ben ekstra sadelikten yanayim) dantel uzerinde hic isleme boncuk vs de olmayacak orijinalinin etegi boncuk islemeli.

eger istanbuldaysaniz istinye park vakko da denemistim ben, gidip bi bakmanizi oneririm.
gelinligin en onemli kismi bustiyer kisminin uzerinize oturtulmasi. benim gelinlikcim olculerimi alip kalip olusturdu, ust tarafima da bedenime uygun gogus kuplari yerlestirdi ve gelinligimin astari o kalibin uzerine dikildi. yani gelinligi camasirsiz giyecegim.
o yuzden gelinlik uzerimde kalip gibi duruyor. buna dikkat etmenizi oneririm..

Estafurullah neden komik olsun, ben de gelinlikcimi 1.500 tane soruyu arka arkaya sorarak bezdirmisimdir muhtemelen :))
simdi bence boyle bi kumasi butun halde kesmek imkansiz cunku kollara dantelin her iki tarafindaki dilimler karsilikli olarak denk getirilerek ekleniyor, yani o sekilde kumas kesilmesi pek mumkun gorunmuyor. ben birebir aynisini istemedim cunku gidip bizzat orijinalini denedim ve dantellerini hiiiic ama hic begenmedim. boyle plastik gibi boncuklar vardi uzerinde. belindeki kusak da cirkin gorunuyor strafor gibi bir seyden yapmislar, bir de etegindeki son kat tulun alti tamamen 1 kat dantel (bu da nerden baksaniz bi 4 metre daha fransiz danteli demek) o yuzden modeli gelinlikcime goturdum ve bana yakisacak halde o modelden esinlenerek yapalim dedik.

lazer kesim cicekleri de istemedim ben cunku gelinligin sadeligini bozarak karmasiklastiracagini dusundum (bu tamamen zevk meselesi ben ekstra sadelikten yanayim) dantel uzerinde hic isleme boncuk vs de olmayacak orijinalinin etegi boncuk islemeli.

eger istanbuldaysaniz istinye park vakko da denemistim ben, gidip bi bakmanizi oneririm.
gelinligin en onemli kismi bustiyer kisminin uzerinize oturtulmasi. benim gelinlikcim olculerimi alip kalip olusturdu, ust tarafima da bedenime uygun gogus kuplari yerlestirdi ve gelinligimin astari o kalibin uzerine dikildi. yani gelinligi camasirsiz giyecegim.
o yuzden gelinlik uzerimde kalip gibi duruyor. buna dikkat etmenizi oneririm..

Ohh içim rahatladı, aynı şeyleri istemişiz. Ben de çiçek işleme boncuk vs. hiç birşey istememiştim :) Maalesef Ankara'dayım deneme şansım olmayacak ama terzim bu modelden 3-4 tane dikmiş daha öncesinde belki fotoğraflarını çekmiştir, onlara bi bakiim ben. O halde ben yarınki provamda şunlara dikkat ediyorum:

1) Danteli incelemek ve öyle boncuklu pullu işlemelerden kaçınmak
2) Kuşağı tekrar sormak ve güzel olmayacaksa çıkartmak
3) Kalıp mevzusunu sormak (daha derli toplu duracak gibi çünkü böyle yapınca)

Fotoğrafları size mail atarım, çok heyecanlı :))

dantelimi de ekleyeyim (bu belki biraz fazla sade kaçarsa kordonelisini de düşünebilirsiniz, onlar da güzel duruyor).bütçeniz nedir bilmiyorum ama bu dantel biraz maliyetli ancak o kadar açılamam derseniz buna alternatif başka danteller de kullanılabilir tabi ve bence güzel de durur $dantel.jpg

ayrıca etek konusunda ennnnn önemlisi 6-7 kat tül olması.. (yumuşak ve ince tül kullandırın)

yaklaşık 35 metre tül aldık gelinlik için, altımda çok küçük bir tarlatan var (3 numara sanırım) kabarıklık tamamen tüllerle sağlanıyor.. buna da dikkat edin mutlaka

Son düzenleme:
bence de straplez giyme sakınnnn sakınnnn :50:

aşağıdaki resimleri görmesem gelinlikçi vitrinlerinde gördüklerimden farkı kalmıcaktı... bu haliyle cok güzel

dantelimi de ekleyeyim (bu belki biraz fazla sade kaçarsa kordonelisini de düşünebilirsiniz, onlar da güzel duruyor).bütçeniz nedir bilmiyorum ama bu dantel biraz maliyetli ancak o kadar açılamam derseniz buna alternatif başka danteller de kullanılabilir tabi ve bence güzel de dururEki Görüntüle 472334

resimden gördüğüm kadarıyla siz pamuklu ve eni dar olan orijinal fransız dantelinden almışsınız. evet, bunlar maliyetli. ancak görüntüsü %99 benzeyen, aynı böyle kenarları kirpikli, dokuma tekniği ve çoğu zaman desenleri de aynı, yalnız sentetik karışımlı ve eni 1,5 metre olan taklit danteller var. orijinal fransız üretimi dantellerin 5te biri fiyatınalar. isteyen arkadaşlar onlardan da kullandırabilirler. bahsettiklerimin de adı fransız kupon, ancak çin, kore, tayland üretimi oluyorlar.

Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler, çok makbule geçti gerçekten, dediklerinizi not ettim hepsini sorucam umarım güzel olur :))

Gelinlik provalarında gelinliğin cok hoş görünüyor, umarım bitmiş halinide paylaşırsın bizimle. Şimdiden ömür boyu mutluluklar...:3:

Hangi modaevinde ve ne kadara diktirdiğinizi öğrenebilir miyim :17: önceki sayfalara baktım ama göremedim.

Çok beğendim çok güzel bir gelin olacağınıza eminim :)

vişnelipasta nolur kızma ama sanki kilolu göstermiş bu gelinlik seni :26::26:
belki fotolardan bana öyle gelmiştir

Hangi modaevinde ve ne kadara diktirdiğinizi öğrenebilir miyim :17: önceki sayfalara baktım ama göremedim.

Çok beğendim çok güzel bir gelin olacağınıza eminim :)

teşekkürler beğenmenize sevindim :)

kumaşlarımı aldığım yerden tavsiye ettikleri bir bayan dikiyor gelinliğimi. kumaşlarıyla birlikte aşağı yukarı 2.500 - 3.000 civarına denk geliyor

vişnelipasta nolur kızma ama sanki kilolu göstermiş bu gelinlik seni :26::26:
belki fotolardan bana öyle gelmiştir

çok da zayıf sayılmam canım :27:

boyum 1,63 59-60 kg civarındayım
allahtan kilolar popoda popo da eteğin altında :64:

fotolar yukarıdan çekildi bir de arka kısmında kesilmemiş fazlalık var belki de o yüzdendir:33:

Back