• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri gelinlik beyaz mı olmalı

sakernon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
7
0
86
İstanbul
selamlar kızlar,
şu beyaz dışında bir gelinlik renginin olmaması en fazla krem, kırık beyaz gibi renklerin giyilebilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? ben pudra, pembe tonlarını da çok beğeniyorum. bu sene de bütün tasarımcılsr mutlaka pudra gelinlik çalışmışlar.

Deli Kızın Dügünü: Pudradan Gelinlikler

kırık beyaz falan tamam da pudra pembeleri falan artık iyice nişanlık gibi duruyor....

ben tercih etmezdim açıkçası, gelinlik dedigin gelinlik gibi olmalı

bu renkleri kınada nişanda zaten tercih edebiliriz diye dusunuyorum...

kırık beyaz falan tamam da pudra pembeleri falan artık iyice nişanlık gibi duruyor....

ben tercih etmezdim açıkçası, gelinlik dedigin gelinlik gibi olmalı

bu renkleri kınada nişanda zaten tercih edebiliriz diye dusunuyorum...

aynen katılıyorum :46:

Aslında en temelde şu soruyu soruyorum: gelinlik neden beyaz ki? Allah'ın emri değil sonuçta. Dünyada birçok ülkede farklı renkte gelinlikler var. Doğuda genelde kırmızı oluyor gelinlikler. Malezyada belli bir rengi yok mesela, istediğin renk giyinebilirsin, sadece normalden şık ve pahalı bir kıyafet olması yeterli. Beyaz gelinlik aslında batı gelinlik geleneğidir, başka bir şey değildir.

Ben şahsen seviyorum gelinliğin beyaz olmasını. Bence güzel görünüyor. O yüzden tercihim bu yönde. Saflığın simgesi olduğuna temelde katılıyorum ama bence saflık ve masumiyet içinde sadelik de barındıran şeyler, biz uygulamalarımızda çok sade gelinlikler tercih etmediğimiz için malesef gelinliklerimiz batıdaki gelinlerinki kadar bunu hissettirmiyor bana. Özellikle de aşırı swarovski kullanımıyla filan saflığı destekleyecek masum, çocuksu görüntüden sıyrılıp kadınsı bir görüntüye geçmiş oluyoruz.

Yani özetle bana sorarsan gelinliğin en güzeli beyaz, sade, birazcık çocuksu ve masum olan, normal günlerde giyindiğimiz kıyafetlerden tabi ki çok daha kaliteli kumaşlardan dikilmiş ve dolayısıyla da daha pahalı olanıdır. Yine de kuşak, ayakkabı ve buketlerin renkli seçilmesini seviyorum. Onların beyaz olması gibi bir tercihim yok.

krem pudra gelinlikler beyaz gelinliklere alternatif olarak piyasadalar bence yani beyaz giymek istemeyen ama başka rengi giyecek kadar cesaretli olamayan buna karşıklık değişiklik arayanlar için satıştalarmış gibi düşünüyorum çünkü kimsenin hayalinde pudra rengi gelinlik alayım düşüncesi yoktur. öte yandan krem ve pudra rengi gelinlikler bana hep uzun yıllar sandıkta kalmış rengi atmış eskimiş gibi geliyor. doğunun o kırmızı üzeri işlemeli gelinliklerini ise tek geçerim çok hoşlar ama bende onu giyecek cesaret yok e zaten bindallı olarak o gelinlğe yakın bişiler giyiliyor kına gecesinde (ailem arnavut olduğu için bizde o bile yok biz beyaz cintan giyeriz kına gecesinde). uzun lafın kısası gelinlik dediğin beyaz olur arkadaş değişik renk giyeceksen farklı olayım diyorsan ciddi farklı olmalısın öyle arada kalmış eski solmuş renkli gelinlikle yazık etmeyin kendinize:1::24::19:

Aslında en temelde şu soruyu soruyorum: gelinlik neden beyaz ki? Allah'ın emri değil sonuçta. Dünyada birçok ülkede farklı renkte gelinlikler var. Doğuda genelde kırmızı oluyor gelinlikler. Malezyada belli bir rengi yok mesela, istediğin renk giyinebilirsin, sadece normalden şık ve pahalı bir kıyafet olması yeterli. Beyaz gelinlik aslında batı gelinlik geleneğidir, başka bir şey değildir.

Ben şahsen seviyorum gelinliğin beyaz olmasını. Bence güzel görünüyor. O yüzden tercihim bu yönde. Saflığın simgesi olduğuna temelde katılıyorum ama bence saflık ve masumiyet içinde sadelik de barındıran şeyler, biz uygulamalarımızda çok sade gelinlikler tercih etmediğimiz için malesef gelinliklerimiz batıdaki gelinlerinki kadar bunu hissettirmiyor bana. Özellikle de aşırı swarovski kullanımıyla filan saflığı destekleyecek masum, çocuksu görüntüden sıyrılıp kadınsı bir görüntüye geçmiş oluyoruz.

Yani özetle bana sorarsan gelinliğin en güzeli beyaz, sade, birazcık çocuksu ve masum olan, normal günlerde giyindiğimiz kıyafetlerden tabi ki çok daha kaliteli kumaşlardan dikilmiş ve dolayısıyla da daha pahalı olanıdır. Yine de kuşak, ayakkabı ve buketlerin renkli seçilmesini seviyorum. Onların beyaz olması gibi bir tercihim yok.

batı gelinliği değil bekareti temsil eder....

Doğu ve eski Türk geleneğinde bizim gelinliklerimiz ağırlıkla kırmızıdır. Beyaz gelinlik Batı'nın modasıdır. Konuyu açan arkadaşın paylaştığı linke bile bakmanız yeterli.

Back