Gelinlik almak

Kabul etmeme gibi bir lüksü yok. O zaman para bulsun kendisi alsın.
Acaip birisi kimseden borç istemiyor kendisi yapıyor.Babam çamaşır bulaşık makinesi almadı diye tripliler herşey yarı yarıya alınsın istiyorlarda erkek almış bile olsa aynı eve girince o borcu ikimiz ödemeyecek miyiz mantıksız degilmi

Kabul etmeme gibi bir lüksü yok. O zaman para bulsun kendisi alsın.
Acaip birisi kimseden borç istemiyor kendisi yapıyor.Babam çamaşır bulaşık makinesi almadı diye tripliler herşey yarı yarıya alınsın istiyorlarda erkek almış bile olsa aynı eve girince o borcu ikimiz odemeyecekmiyiz

Aldığı şeyleri borçla alıp ben aldım tribine mi giriyor bir de yoksa Bu arada gelinliği de kendileri isteyecekmiş. Bakalım sahibi vermek isteyecek mi? Ayıp olmasın diye istemeyerek, arkanızdan söylene söylene verirse şaşırmayın.

Sana başkasının gelinliğini giydirmeyi yakıştırabiliyor mu gerçekten ya?
Ne emmeye geliyor ne gömmeye kendisi alamıyorsa izin versin bari sen al.
Başkasının gelinliğini giyemem beğenmedim,uygun olmaz falan filan salla bir şeyler işte istemiyorsan.

Erkek tarafı kız tarafı - erkek görevi kadin görevi diyen ataerkil zihniyetle hiç işim olmaz , onlar verdiğinin kaç katını bir şekilde senden çıkartırlar.
Sizin konuda da çalışıyor musunuz, işten ayrıldığınizi söylemiştiniz. Nasıl alacaksınız ki?
Ben gelinlik giymek istemem ,bana çirkin geliyor. Neredeyse hiç güzel gelin gormedim. Ama düğün yapan kadına 'param bitti gelinlik giyme- şunun bunun gelinligini giy' demek iğrenç bir şey.
Gelen herkes senin hakkında iyi kötü bir yorumda bulunacak, her resimde olacaksın, bir sürü evde o günkü foton albümlerde olacak.
Ne münasebet yani kendini kötü hissettigin gelinliğin olsun.
İnsanlar gelin arabasını, düğün salonunu , dağıtılan yemekleri hatırlamaz bile,ama gelinlik albumde fotolarda her zaman durur. O yüzden düğün yapan bir zahmet alsın güzel bir gelinlik...
Ama sizin konu başta. Ofsayt . Adam seni dövmüş,ailesi desen b.k gibi insanlar. Sen sırf yaşım 30 oldu diye hemen çocuk istiyorsun.
Evlenip anında üreyip sonra da 'biktim bu eziyetlerden ama kızım babasına çok düşkün,her şeye onun için katlaniyorum' diyeceğin o kadar açık ki, bdv'deki kadınların çoğu gibi

Hayır birde rica edip isticem diyor nişanlım tamamen annesinin aklıyla hareket ediyor
Düğünü de yapmam. Alamam param yok kiralasak ya da daha ucuzuna baksak dese neyse emin yani tanıdığında gelinlik olduğundan...
Ha bu arada kendi gelinliğimi kendim aldım biz o zaman ortak para biriktirip halletmiştik çoğu şeyi ama bana asla böyle bir konuşma yapmadı yapmazda

Bilmiyorum belki kabul eder

Yarın başka bir konuda da asla gelinlik almıyor diye konu açmadım diyecek gibisiniz. Siz ateşe uçan pervaneler gibisiniz.

Ben dayak yemedim konu açtım meraktan dayak ile ilgili eşim olacak kişi kimseden borç almaya yanasmiyor

Oda var da evde bekletmek te iyi değil
Ben evde bazanın altında bekletiyorum hiçbir zararı yok şu an ama belki yıllar sonra fazlalık gibi gelir, o zaman da en kötü bir yere satarım ya da atarım. Kiralamakla satın almak arasında gerçekten hiçbir fark yok şu an, eskiden çok fark ediyor diyorlardı ama şimdi çok para onyasa 500-1000 lira oynuyor ve gelinliğe en ufak zarar gelse onu da çıkarıyorlar sizden. Bana riskli geldi bu nedenle. Ek olarak gelinlik almaya paramız kalmadı ne demek anlamadım, para konularında anlayışlıyımdır ama gelinliğe para kalmadı diyen insanla aile kurmaya çekinirdim (sonuçta ailesi öyle demiş olabilir ama son soz size ve nişanlınıza ait, evlenen sizsiniz). Sonuçta evleneceğiniz belli yani buna bütçe ayırmamış mı? Ya hiç para hesabı yapamıyor, ciddi sorunları var ya da sizi umursamıyorlar. İkisi de evlilik için çok kötü.

Sana gelinlik almayan baban bulaşık makinesi almadı diye başına kakan adamdan hayır gelmez... evlendikten sonra 3 aya kalmaz buraya geçinemiyoruz eşim değişti diye post açarsın

Annesine kiralanmış ukde kalmış kadının içinde kiralık gelinliğe karşı imiş sonra bana da ister kirala gibi cümle kullandı sonra başkasının gelinliğini giy dedi

Sana gelinlik almayan baban bulaşık makinesi almadı diye başına kakan adamdan hayır gelmez... evlendikten sonra 3 aya kalmaz buraya geçinemiyoruz eşim değişti diye post açarsın
Babam almama sebebi şöyle onlar Egeli iğneden ipliğe ortak olur demişler Nisan'da benim ailedeki kadınlar karşı çikmis bizde sadece yatak odası alır kız tarafı diye hatta gorumcenin konuştuğu çocuk ta bizde ortak olmaz demiş kaynana ortak yapicaz demiş yaparmi sanmıyorum parayı seviyor kendisi sonra nikahtan sonra bu başladı beni sıkıştırmaya mobilya perde alışverişi sıkıntılı geçti babam en sonunda bende para vereyim dedi vay efendim fakir dedirtmeyiz kendimize alay ederek söyledi dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…