- 13 Ağustos 2022
- 8.696
- 4.441
- 103
- 31
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Acaip birisi kimseden borç istemiyor kendisi yapıyor.Babam çamaşır bulaşık makinesi almadı diye tripliler herşey yarı yarıya alınsın istiyorlarda erkek almış bile olsa aynı eve girince o borcu ikimiz ödemeyecek miyiz mantıksız degilmiKabul etmeme gibi bir lüksü yok. O zaman para bulsun kendisi alsın.
Acaip birisi kimseden borç istemiyor kendisi yapıyor.Babam çamaşır bulaşık makinesi almadı diye tripliler herşey yarı yarıya alınsın istiyorlarda erkek almış bile olsa aynı eve girince o borcu ikimiz odemeyecekmiyizKabul etmeme gibi bir lüksü yok. O zaman para bulsun kendisi alsın.
Oda var da evde bekletmek te iyi değilZaten arada 300-500 lira fark oluyor. Kiralamak da ucuz değil ki.
Aldığı şeyleri borçla alıp ben aldım tribine mi giriyor bir de yoksaAcaip birisi kimseden borç istemiyor kendisi yapıyor.Babam çamaşır bulaşık makinesi almadı diye tripliler herşey yarı yarıya alınsın istiyorlarda erkek almış bile olsa aynı eve girince o borcu ikimiz ödemeyecek miyiz mantıksız degilmi
Bizim neden böyle şeyleri merak edesimiz gelmez ki acaba?Öyle meraktan eşinden tokat yiyen kadınları sordunuz yani. Peki.
Evet kiralık ve satılık fiyatlarını düşününce en mantıklısı gelinliği satın alıp sonra onu Dolap gibi platformlarda satmak.Oda var da evde bekletmek te iyi değil
Yaşadığınız yer de satanlardan alırsanız deneme şansınız oluyor. Bende nikahım için baktım 1 sefer denemeye gittim olmamıştı. Daha sonra yine ordan bulduğum bir gelinlikçiden çok ucuza aldım gelinliğimiDenemeden riskli olmaz mı ?
Erkek tarafı kız tarafı - erkek görevi kadin görevi diyen ataerkil zihniyetle hiç işim olmaz , onlar verdiğinin kaç katını bir şekilde senden çıkartırlar.Evet peki size soru eşiniz dediki bütçem yok sana gelinlik alamam tanıdığım gelinligini giyeceksin ama siz giymek istemiyorsunuz kendiniz alirmisiniz eşiniz de şu var birde illa gelinliği erkek tarafı alır mantığı
Düğünü de yapmam. Alamam param yok kiralasak ya da daha ucuzuna baksak dese neyse emin yani tanıdığında gelinlik olduğundan...Hayır birde rica edip isticem diyor nişanlım tamamen annesinin aklıyla hareket ediyor
Bilmiyorum fiyatı aynı hesaba geliyormuşNeden illa almak ? Kiralayın? Ben aldığıma çok pişmanım boş yere yer kaplıyor suan
Bilmiyorum belki kabul ederDüğünü de yapmam. Alamam param yok kiralasak ya da daha ucuzuna baksak dese neyse emin yani tanıdığında gelinlik olduğundan...
Ha bu arada kendi gelinliğimi kendim aldım biz o zaman ortak para biriktirip halletmiştik çoğu şeyi ama bana asla böyle bir konuşma yapmadı yapmazda
Yok onu demem merak etmeyin ama Allah var dayak yemedimYarın başka bir konuda da asla gelinlik almıyor diye konu açmadım diyecek gibisiniz. Siz ateşe uçan pervaneler gibisiniz.
Ben evde bazanın altında bekletiyorum hiçbir zararı yok şu an ama belki yıllar sonra fazlalık gibi gelir, o zaman da en kötü bir yere satarım ya da atarım. Kiralamakla satın almak arasında gerçekten hiçbir fark yok şu an, eskiden çok fark ediyor diyorlardı ama şimdi çok para onyasa 500-1000 lira oynuyor ve gelinliğe en ufak zarar gelse onu da çıkarıyorlar sizden. Bana riskli geldi bu nedenle. Ek olarak gelinlik almaya paramız kalmadı ne demek anlamadım, para konularında anlayışlıyımdır ama gelinliğe para kalmadı diyen insanla aile kurmaya çekinirdim (sonuçta ailesi öyle demiş olabilir ama son soz size ve nişanlınıza ait, evlenen sizsiniz). Sonuçta evleneceğiniz belli yani buna bütçe ayırmamış mı? Ya hiç para hesabı yapamıyor, ciddi sorunları var ya da sizi umursamıyorlar. İkisi de evlilik için çok kötü.Oda var da evde bekletmek te iyi değil
Annesine kiralanmış ukde kalmış kadının içinde kiralık gelinliğe karşı imiş sonra bana da ister kirala gibi cümle kullandı sonra başkasının gelinliğini giy dediBen evde bazanın altında bekletiyorum hiçbir zararı yok şu an ama belki yıllar sonra fazlalık gibi gelir, o zaman da en kötü bir yere satarım ya da atarım. Kiralamakla satın almak arasında gerçekten hiçbir fark yok şu an, eskiden çok fark ediyor diyorlardı ama şimdi çok para onyasa 500-1000 lira oynuyor ve gelinliğe en ufak zarar gelse onu da çıkarıyorlar sizden. Bana riskli geldi bu nedenle. Ek olarak gelinlik almaya paramız kalmadı ne demek anlamadım, para konularında anlayışlıyımdır ama gelinliğe para kalmadı diyen insanla aile kurmaya çekinirdim (sonuçta ailesi öyle demiş olabilir ama son soz size ve nişanlınıza ait, evlenen sizsiniz). Sonuçta evleneceğiniz belli yani buna bütçe ayırmamış mı? Ya hiç para hesabı yapamıyor, ciddi sorunları var ya da sizi umursamıyorlar. İkisi de evlilik için çok kötü.
Babam almama sebebi şöyle onlar Egeli iğneden ipliğe ortak olur demişler Nisan'da benim ailedeki kadınlar karşı çikmis bizde sadece yatak odası alır kız tarafı diye hatta gorumcenin konuştuğu çocuk ta bizde ortak olmaz demiş kaynana ortak yapicaz demiş yaparmi sanmıyorum parayı seviyor kendisi sonra nikahtan sonra bu başladı beni sıkıştırmaya mobilya perde alışverişi sıkıntılı geçti babam en sonunda bende para vereyim dedi vay efendim fakir dedirtmeyiz kendimize alay ederek söyledi dediSana gelinlik almayan baban bulaşık makinesi almadı diye başına kakan adamdan hayır gelmez... evlendikten sonra 3 aya kalmaz buraya geçinemiyoruz eşim değişti diye post açarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?