Gelinlik Modelleri gelinliğim istediğim gibi olmadı :(:(:(

ckree

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
17
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
bir ay sonra düğünüm var gelinlik diktiriyorum ve istediğim gibi yapmadı.etek kısmını plise istedim üst kısmı drape istedim ama o üst kısmı da pliseden yapmıştı (kolay olsun diye galiba) ve üst kısım için kumaş da istediğim gibi değil.aradım söyledim, bana "senin dediğin gibi olmaz cok sacma bişey olur, bu tür modeller böyle olur" demeye başladı gelinliğini satmak için. ben de almak istemiyorum o gelinliği.sözleşme yapmıstık 200 tl kapora vermiştik, onu vermeyeceğini ve kalan parayı da alacağını söylüyor. nasıl bir yol izlemem gerek lütfen biligisi olan yardımcı olsun.

çok üzüldüm canım. seni çok iyi anlıyorum. benim de aksilikler oldu. ama son halini görmedim. bin kere pişmanım. keşke alsaydım istediğim gelinliği.

ne yapılır bilmiyorum açıkçası. sözleşmede ne yazıyor. dikkatli oku. belki öyle bir madde yoktur.

"senin dediğin gibi olmaz cok sacma bişey olur, bu tür modeller böyle olur"

Bunu Baştan Söylemesi Lazımdı..
Anlaşma Yaptık Derken İmza mı Attınız ??

Evlenirken alınan eşya takı hiç önemli değil hepsini sonradan istediğin gibi değiştirebilrsin.Takılarını beğenmezsen yenilerini ilerde alabilirsin.Ama Gelinlik bir daha asla tekrar giyemiyeceğin çok özel bir şey onun için gerekirse 200 tl ni yak gönlüne göre gelinliğini al.

"sipariş fişi" yazan bi kağıt var elimizde nişanlımın imzası var altta, kağıdın üzerinde ad-soyad -gelinlik özellikleri-verilen kapora-kalan para bilgileri yazıyor. en sonunda ise beni ilgilendirebilecek şöyle bi cümle var, "siparişten vazgeçildiği takdirde kapora iade edilmez".
hoş ben kaporayı istemiyorum uğraştırmasın yeter ki. ama bizi biraz uğrastıracağa benziyor. sonucta benim beklentilerimi karsılamıyor ve bu durumda "ayplı mal" oluyor netten araştırdıgım kadarıyla. göz göre göre almak istemiyorum.

Son düzenleme:
çok üzüldüm canım. seni çok iyi anlıyorum. benim de aksilikler oldu. ama son halini görmedim. bin kere pişmanım. keşke alsaydım istediğim gelinliği.

ne yapılır bilmiyorum açıkçası. sözleşmede ne yazıyor. dikkatli oku. belki öyle bir madde yoktur.

bin pişmanım giyip almadığıma.özel olsun dedim ve aklıma takılan iki modeli kombinlemek istediğim için bu işe kalkıştım.

tamam işte kaporadan vazgeçtim zaten diyorsun o kağıtta vazgeçildiğinde paranın tamamını alırım yazmıyor kaporayı alırım yazıyor sorun yok konuşsun dursun teslim alma git beğen giy üstüne hazır bi gelinlik al öyle güzel modeller varki negerek var diktirip stres yaşamaya

Evlenirken alınan eşya takı hiç önemli değil hepsini sonradan istediğin gibi değiştirebilrsin.Takılarını beğenmezsen yenilerini ilerde alabilirsin.Ama Gelinlik bir daha asla tekrar giyemiyeceğin çok özel bir şey onun için gerekirse 200 tl ni yak gönlüne göre gelinliğini al.

çok haklısın canım ama stres oldum valla hiç içime sinmedi. istediğim kalitede ve türde kumaş kullanmadı. ben bu günü hayal etmişim hep 200 tl'yi düşünemem.ancaaakkk sonuç olarak; bu da bana kapak oldu :41::57:

"sipariş fişi" yazan bi kağıt var elimizde nişanlımın imzası var altta, kağıdın üzerinde ad-soyad -gelinlik özellikleri-verilen kapora-kalan para bilgileri yazıyor. en sonunda ise beni ilgilendirebilecek şöyle bi cümle var, "siparişten vazgeçildiği takdirde kapora iade edilmez".
hoş ben kaporayı istemiyorum uğraştırmasın yeter ki. ama bizi biraz uğrastıracağa benziyor. sonucta benim beklentilerimi karsılamıyor ve bu durumda "ayplı mal" oluyor netten araştırdıgım kadarıyla. göz göre göre almak istemiyorum.

canm cok üzüldüm geçmiş olsun.sakın alma 200 tl bi şey değil 1 kez giyceksin ve istediğin gibi olsun derim ben.paranın geri kalanını isteme hakkı yok.kanunlara aykırı.biraz dişli ol kendini saf yerine koydurtma.terziler odasına şikayet edeceğni söyle.ben olsam kaporadan fazla vermem hiçbir hak iddia edemez cünkü.haklı olan sensin hiç stres olma.git kendine hazır bak.cok güzel şeyler var.böyle insanların canını sıkmasına da izin verme:34::16:

çok çok can sıkıcı bir durum. ama siz o gelinliği ondan almadığınız sürece hiçbir şekilde paranın gerisini alamaz. nasıl kendi başlarına göre iş yaparlar anlamıyorum...

bu herşeyi sizin leyhinize açıklıyor zaten. yok öyle paranın tamamını almak felan :88::88:
hep o kağıtta senin istediğin gelinlik yazıyor hemde başka bişey çıkarmış ortaya ne insanlar var yarabbim hak mı olacak o aldığı para tövbe yarabbi :47:

canım öle sey olurmu senın ıstedıgın gıbı olmaz sacma olur fılan hıcbır hızmet veren kısı böle sey söleyemezz senın ıstedgını yapmak zorundadır memnun olmadıgın yerlerı duzeltmek zrundadırr al ben yaptım memnun ol yada olma önemlı dgl ama paramı alırım hıcbır yerde böle bı hak söz konusu bıl olmaz olamazz ozaman o gelınlıgı senın ıstedıgın sekıle getırcek parasını ancak o sekıl alabılırr artık bastan mı dıker olmayan yerlerını yenıden mı yapar bılemem bnde gelınlıgımı yenı aldım dugunume 1 ay varr tecrube kazandım ckk asla boyun egme o gelınlık ıstedıgın kıvama gelsınn herzaman musterı haklıdırr kı sen sonuna kdr haklısın öle seymı olur yaa one öleee:53:

Aynı şey benimde başıma geldi 1 ay kala düğünüme iğrenç bir kumaş kullanmıştı.
Ben böyle istemediğimi döyledim almak zorundasın dedi tartıştım baya kaporamı yaktım diktirmek istemedim tekrar aysiradan istediğime yakın bir gelinliik aldım hiçte birşey yapamaz üzme kendinii kendine gelinlik bak sen hazır dikim..Yapmak istesede kendisi zararlı çıkar ayrıca tüketici haklarına şikayet edersin 2 katını ödemek zorunda kalır..Üzme kendinii tatlım MUTLULUKLAR :71:

canım hiç korkma herkesin de dediği gibi sadece kapora yanar hatta zorlarsan onu bile geri alabilirsin çünkü istediğinle alakasız birşey çıkarmış ortaya ama onunla uğraşmaya değmez. geri kalan parayı asla ve asla talep bile edemez. bence hemen kendine başka gelinlik bakmaya başla. satıcıya da kendinden emin bir şekilde o gelinliği istemediğini belirt artık o gelinliği ne yaparsa yapsın.

merhaba arkadaşlar,
bir ay sonra düğünüm var gelinlik diktiriyorum ve istediğim gibi yapmadı.etek kısmını plise istedim üst kısmı drape istedim ama o üst kısmı da pliseden yapmıştı (kolay olsun diye galiba) ve üst kısım için kumaş da istediğim gibi değil.aradım söyledim, bana "senin dediğin gibi olmaz cok sacma bişey olur, bu tür modeller böyle olur" demeye başladı gelinliğini satmak için. ben de almak istemiyorum o gelinliği.sözleşme yapmıstık 200 tl kapora vermiştik, onu vermeyeceğini ve kalan parayı da alacağını söylüyor. nasıl bir yol izlemem gerek lütfen biligisi olan yardımcı olsun.

canım gerçekten çok üzüldüm :( işte bu yüzden gelinlik veya başka bişey diktirmem.çünkü hep bir sorunla karşılaşacağımdan korkarım..keşke kapora vermseydiniz tatlım ya..şikayet et bence kadını..sonuçta o gelinliği sen giyeceksin senin istediğin gibi yapmak zorunda..

Yalnız şimdi tüm modaevlerini töhmet altında bırakmamak lazım, ya da tüm özel dikim işini. Ben özel dikim yaptırıyorum ama gidişattan memnunum. Çünkü işimi şansa bırakmadım, normalden sık provaya gittim. Malzemelerini hep ben seçtim. Süreç bu şekilde de işleyebilir...

ayy canım bende aynı şeyi yaşadım..bende iki gelinliği farklı şekilde kafamda düşünüp anlattım bir kaç resimde göstermiştim tamam dediler çok güzel olur dediler provaya çağırdılar neyse gittim annem kayınvalidem ben kadının içeri gelmesini bekliyorum mankenin üstünde bir gelinlik annem dediki kızım bu senin gelinlik galiba dedi anlatamma size o anda nasıl olduğumu benim anlattığımla hiç alakası yok o kadar kötüki ben altlarını tül istemiştim bir kısmını oralara yaprak şeklinde satenler konmuş şok oldum bu değil dedim hayattada giymem bunu dedim bir de eski gibi bir görüntüsü vardı sinirden ağlamaya başladım kaynanam kıyameti kopardı gelinliği tekrar diktiler yinede tam hayalimdeki gibi olmadı ama çok pişmanım hazır bir gelinliği deneyip almadığım için :( üstelik gelinliğimi teslim aldığımda eve getirdim üzerinde koca bir yırtık şok oldum neyseki canım annem gelinliğin boncuklarında alıp yapmıştı orasını orda denedim halbuki nasılda görmedik o yırtığı anlamıyorum..öyle işte bence sakın diktirmeyin üzerinize giyin hazır alın gelinliği..

çok üzüldüm cnm ya:( kötü bi durum ama neyseki kapora okadr fazla deil bence git hazır al. benmde gelnlğmö dikilo .8 korktum şimdi.bende kapora 100 verdm ama yarın ilk provam yani astar provası oluo sanrm.bendende bu prova için gelnlk ücretnn yarısını tamamlamamı istedi sizce vereymmi

Back