Ben de hem bir görümceyim hem de gelinim. İnsanların mesafe koyması için illaki bir olay olması gerekmiyor bence. Sizi o gün orada görmek istemiyorsa çağırmıyor ya da size göre ayarlama yapmıyor bu kadar basit. Kendimden biliyorum.
Gelinimiz de bize mesafelidir mesela. Annem hiç üstelemez, davet edilmediği sürece gitmez. Yeğenlerimin sünnetini benim üniversite sınavına gireceğim güne denk getirdiler mesela. Aylar öncesinden sınav tarihi belliydi ama o güne ayarladılar. Hiçbir şey söylemedik. Ben sınavdan sonra uğradım. Daha sonra en küçük oğlu için sadece mahallede komşularla bir mevlid okutmayı tercih etmiş. Başka bir ilden annesini ve kardeşlerini çağırmış ama aynı mahallede oturan annemi çağırmadı. Ve aramızda hiçbir kavga vs yok. İnsanlar böyle tercih ediyorsa üstelemeye de gerek yok bence.
Kendime gelirsem ben de eşimin ailesiyle mesafeliyim. Oğlumun doğum gününü annemin evinde yaptım ve eşimin ailesini çağırmadım. Çünkü kp annemi ve babamı küçük gören, onlarla iletişim kurmayan biri. O gün benim için mutlu bir gün ve eşimin ailesinin canımı sıkmasına izin vermemek için dahil etmedim. En doğal hakkım. Daha sonra kv kendi evinde tekrar doğum günü yaptı ve katılmadım. Oğlum babasıyla gitti. Dışarıdan nasıl algılandığı, eşimin ailesinin ne hissettiği umrumda bile değil. Bu kafaya da insan kolay erişmiyor. Sebepler birikiyor birikiyor Sonra kavga tartışma olmadan da insan bu noktaya gelebiliyor. Her şeyi gözden çıkarıyorsun. Aman en fazla boşanırım diyip canınız nasıl istiyorsa öyle davranmaya başlıyorsunuz.
Bence siz de karşı tarafın mesafesine saygı duyun. Ortada halledilmesi gereken bir şey varmış gibi durumdan vazife çıkarmak yanlış bence.