GELINIMIZLE IPLERI KOPARDIK COK SUKUR

Lütfen burada konu sahibine cevap yazacak olanlar diğer konularını da okusunlar zihniyeti anlasınlar..Sizin gelininizle ne alıp veremediğiniz var Allah aşkına ya geçen konunuzda kimse size hak vermedi,sırf size hak verilsin diye yazılmış şeyler kaç konunuz var gelinle ilgili nasıl bi çekememezlik kıskançlıktır bu yanii

Mantıklı bir yanı da yok ki,eşi 3000 maaş alıyorsa niye arabayı sattırsın hem bi genç odası bi buzdolabı için araba satılması istenmez kaç paralık şey çok saçma anlatttığınız

Ayrıca alınacak o kadar şey varken kış vakti mayo almak nedir dalga geçer gibi..O da kız çocuğu ona da bebek alsaydınız öbürüne iki hediye birden birine mayo yahu çocuk nr anlar mayodan tabii ki ki bebeği ister yani. Allah size biraz merhamet versin yazık gelininize.

İnsanları anlamaya çalışsanız keşke!

Geline taktığı yok. Ben mi yanlış yapıyorum diye sorguluyor kendini konu sahibi.
Yine hatayı kendinde arıyor ve konu açıyor gelinle ilgili.
Yanlış mı anlıyorum gelini diye vicdan yapıyor. Yazıyor fikir alıyor burada.
Haddini bilmesi lazım gelinin de. Saygı!

cümleye bakın "halası kızımı özlemedin mi hemen gelmedin" bu kızın kurduğu her cümle art niyetli!

Eveeett :)))
Önceki konuda da gelin haksızdı ama gelin ya kk üyeleri hemen korudu.

Nankör, şımarık gelin.
Ne iyi yapmışssınız oh ağzınıza sağlık.
H Hayat_buysa_35

Lütfen burada konu sahibine cevap yazacak olanlar diğer konularını da okusunlar zihniyeti anlasınlar..Sizin gelininizle ne alıp veremediğiniz var Allah aşkına ya geçen konunuzda kimse size hak vermedi,sırf size hak verilsin diye yazılmış şeyler kaç konunuz var gelinle ilgili nasıl bi çekememezlik kıskançlıktır bu yanii

Mantıklı bir yanı da yok ki,eşi 3000 maaş alıyorsa niye arabayı sattırsın hem bi genç odası bi buzdolabı için araba satılması istenmez kaç paralık şey çok saçma anlatttığınız

Ayrıca alınacak o kadar şey varken kış vakti mayo almak nedir dalga geçer gibi..O da kız çocuğu ona da bebek alsaydınız öbürüne iki hediye birden birine mayo yahu çocuk nr anlar mayodan tabii ki ki bebeği ister yani. Allah size biraz merhamet versin yazık gelininize.
Evet isim gucum yok kk bana hak versin diye onca gun dusundum A4 kagitlari bitirdim ve senaryo yazdim sonra gelip konu actim.
3000 tl maas alan birinin ve borcu yok genc odasi vs. Icin araba sattirmasini ben de mantikli bulmadim ki zaten akil kari degil. Kuskulanmadimda degil hani :KK66:
Az once yorumda da yazdim ben den dr. Parasi diye calistigim haftaligimi alip yakin bir ilde restaurantta karnini doyurup bir de egosu icin facebook ta check-in yaparak resim koyan birinden hersey beklerim.
Ikiside yegenim ve ister birine 5 hediye alirim digerine 1 ya da hic almam bu benim irademe kalmis birsey.
Bir magazanin indirim reyonundan aldim. Fakat dusunemiyorsunuz degil mi cebim de ne kadar vardi?
O HEDIYEYI ALMAK ICIN BILE HANGI IHTIYACIMDAN KISTIM??
Aldigim mayo digerine aldigim hediyeden daha pahaliydi ve cok sikti.
Ayrica gonlumden geceni aldim begenmiyorsa atar cope.
Burdan sunu anladim ki size gore hediye degil, hediyenin degeri, adedi, ne oldugu cok onemli bu zihniyeti degistirin bence.

Yatak icin araba satilirmiymis yaa ki kendilerinin bile degil bu zamana kadar kv sadece bi Kere paramiz yoktu 20 tl alip bez almistik onuda haftasina geri verdik benimde oglumun odasi yok ama gidipte kimseye ogluma oda alin demiyorum benim cocuguma esim tarafindan hic bisey yapilmiyo lafa gelince cok severler bizdende herseyi beklerler Yok halimizle buna ragmen gidipte sizde bunu yapin alin demiyorum kendi yagimizda kavruluyoruz yuzsuzluk yaptigi hediye istenemez begenmemezlik yapilmaz kv buzamana kadar oglum 21 aylik iki kere pijama aldi benim gidip alcagim seyler degil bide buyukler ama tesekkurumu ettim copede atilmaz evde giydiriyorum gerci kiymetim bilinmiyo hep susan olmama ragmen ama neyse iyi yapmissiniz normalde gelinleri tutardim ama haklisiniz siz akli basina gelene kadar devam edin

Yatak icin araba satilirmiymis yaa ki kendilerinin bile degil bu zamana kadar kv sadece bi Kere paramiz yoktu 20 tl alip bez almistik onuda haftasina geri verdik benimde oglumun odasi yok ama gidipte kimseye ogluma oda alin demiyorum benim cocuguma esim tarafindan hic bisey yapilmiyo lafa gelince cok severler bizdende herseyi beklerler Yok halimizle buna ragmen gidipte sizde bunu yapin alin demiyorum kendi yagimizda kavruluyoruz yuzsuzluk yaptigi hediye istenemez begenmemezlik yapilmaz kv buzamana kadar oglum 21 aylik iki kere pijama aldi benim gidip alcagim seyler degil bide buyukler ama tesekkurumu ettim copede atilmaz evde giydiriyorum gerci kiymetim bilinmiyo hep susan olmama ragmen ama neyse iyi yapmissiniz normalde gelinleri tutardim ama haklisiniz siz akli basina gelene kadar devam edin
Benim kizima da cok yakin bir arkadasimiz evlendi de odasini verdi:halay:

Yatak diye yola ciktida ne yapacakti orasida mechul. Yukarda bir arkadas yorum yazmis hediye hususunda Allah askina bir okur musunuz?
Siz en guzelini yapmissiniz hediye bu ya hu her hediye kafamiza gore mi? Begenmiyorsa atsin ama laf etmesin.
Aldigim mayo da dandik birsey de degil lisansli bir urundu.
Bazen obur yegenimede birsey alirim uzakta olunca bazen beden tutmuyor. Diger gelinimizde dobradir. Cok cici bir terlik almistim ayagina olmadi. Bana dedi ki abla degisimi var mi? Canim 1 ayi gecti olmaz sanirim. Abla o zaman musaden varsa bunu yegenime vereyim dedi. Ver tabi dedim.
Cocuga olmadi acikca da kirmadan soyledi hic de kirilmadim.

Okurken bizide sinir harbine soktun vallahi iyi yapmışsın bence rahat batıyor anlaşılan biraz kaba oldu ama yani ne diyebilirdim ki başka Allah sabır versin diyorum

Merhabalar...

Oyle cok sinirliyim ki...
Gecen ki bebek mevzusundan sonra hanimefendi beni aradi. Bekarken Ben ve benim bir kucugum olan kardesim ve babamla birlik olup babama bir araba almistik. Simdi evli olan en kucuk kardesim o zaman okuyordu. Tabiri caizse essek gibi calisip aldik o arabayi.

Benim bir kucugum evlendi kendine bir araba aldi. Digeri de evlendi cocuklari olunca magdur olmasinlar diye araci kullanmalari icin bunlara birakti babam.

Gecen gunlerde bu beni aradi ve dedi ki " Cocuga genc odasi alacagim kardesinin parasi yok arabayi satsakta hem genc odasi hem de buzdolabini vs. Degistirsem babama soyleyemedim sen rica etsen"

O an da kan beynime sicradi la havle dedim " xxxx cocuk daha 1 yasinda bile degil genc odasi ne alaka? Buz dolabin daha yeni kendi kazancinizla olsa istersen evi bastan asagi degis ama, biz o arabayi babam yasli magdur olmasin diye aldik. Siz magdur olmayin diye kullanin dedik. Simdi kalkmis adamin arabasini sattirmaya kalkiyorsun. Siz borcsuz harcsiz evlenin diye butun haklarimizdan feragat ettik ucumuzun olan topragi sizin icin satti babam ve sen bunu cok iyi biliyorsun. Kardesimin kazandigi parayi kendinize harciyorsunuz biraz kisin harcamanizi alin ne istiyorsaniz. Ayip ya hu hepimiz evlendik bu adam mecbur mu daha pesimizde kosmaya. Ciddi bir skintiniz olur elbette hepimiz kosariz ama bu nedir ya? O arabayi satamazsiniz ayrica esin razi oldu mu?
dedim.

Iste cocuk var da gecinemiyoruz da kardesime daha bu konuyu acmamista (kardesimin geliri 3000 kadar ve hic borclari yok sayemizde) Ablasi da almista (14 yasinda cocugu) kv. Bir kurus odetmemiste vs.vs. "Dedim ki kapat su telefonu Allah askina kalbini kirmak istemiyorum" ve tlf. Kapattim. Sinir harbi yasatti yine bana.

Kimseye birsey demedim ama bir daha arasa kalbini ciddi kiracaktim. Cuma gunu samimi ark. Bebegi vefat etti karninda 8 aylik hemen Annemlerin oraya gittim. Giderkende yari yil tatili icin kucuk bir bavul hazirlamistim onu aldim yanima.

Gider gitmez hemen ark. Yanina gectim psikolojisi bozulmustu ve Izmir'e ucacaklardi. Bu hanimefendi ben daha gelmeden annemle konusmus gelecegimi ogrenmis ben ciktiktan 10 dk sonra annemlere gelmisler.

Annem beni aradi xxxx le kardesin geldi dedi. Ben de ark. Ugrular gelirim dedim. Yaklasik 1 saat sonra eve geldim annem kapidaydi anneme " Anne sen bilmiyor musun hasta ziyaretindeyim. Zaten cok fazla kalmayacagimi onlarin ucacagini biliyorsun niye aradin ki? " dedim Annem de " xxxx sitem etti kizimi getirdimde halasi yok vs. Dedi ben de sussun diye arayip haber vermek zorunda kaldim. Biliyorsun xxxx sen gelene kadar soylenirdi" dedi sabir cekip eve girdim zaten doluyum.

Bu basladi "halasi kizimi getirdim sen ozlemedin mi hemen gelmedin? " Cevap vermedim cunku kasiniyordu.

Sonra bizim obur gelinde geldi yegenim 1.5 yaslarinda beni gordu kucagima zipladi. Sonra kostu cantama "Hala bikbik (oyuncak bebek) diyerek sarildi. O sirada aklima geldi hazirladigim bavulda 2 yegenime de hediye almistim. Cikardim buyuk yegenime Gunes gozlugu ve canta kucuk yegenime de yazin giysin diye aldigim mayoyu verdim.

Bu hanimefendi buyuk yegenime donup xxxx halan sana ne guzel sey almis simdi kullanirsin. Bak benim kizima mayo almis yaza kadar bekleyecek (Oysa ki ben o mayoyu nasil ozenerek aldim yegenimi denizde hayal ederek) seninki daha guzelmis ver onlarida benim kzim kullansin (guya saka yapiyor) buyuk yegenimde elinden cekistirilmesine sinirlenip. Tuttu elini isirdi bu basladi seni annnen boyle mi yetistiriyor terbiyesiz vs. (Annesi Allah tan o an da oda da degildi) O an da kayis koptu ben de.
Bunu diger odaya cagirdim dedim ki " Senin derdin ne? Utanmiyor musun ufacik cocuga terbiyesiz vs. Demeye. Yeter artik surama kadar geldi. Ne kadar memnuyiyetsiz ve bencil bir kadinsin. Surekli sikayet, surekli istek insanlari rahat birak soylesene sarmadigin kimse kaldi mi? Bugune kadar hep alttan aldik diye tepemize ciktin, istismar ettin. Kendin ufacik seylere alindin ama, baskasini kirmaktan kendini alikoymadin. Biktim sizin sorunlarinizdan ikinizde koskoca insanlarsiniz. Sizin sorunlarinizi artik dinlemek istemiyorum. Her defasinda baska sekillerde uzerime geliyorsun. Ama yok artik mumkun mertebe benden uzak dur"

Bu basladi iste " Sen boyle konusmazdin demek ki artik beni sevmiyorsun" Dedim ki "bana sevmeyi tarif etsene. Su zamana kadar seni incittim mi? Sen cagirmadan evine geldim mi? Seni sadece hal hatir sormaya aramadim mi? (Diger aramalari kendi sorunlari yuzunden kendi arardi ama ben birgun olsun su derdim var diye aramadim) Yegenim oldu sevmedim mi? Siz mutlu olun diye beni bu kadar uzmenize sessiz kalmadim mi? Yeri geldi en magdur durumlarimda laf vurdun susmadim mi? Daha saymakla bitmez. Soylesene artik fazla olmadin mi?

" Tamam abla bana bisey yapmadin buna lafim yok. Ben de boyleyim degisemiyorum. Beni boyle kabul edin"

Hay hay seni oyle kabul ettik zaten. Ama kendi evinde hep boyle ol istersen evi yik dagit ama, bizimle ugrasma. Sirf sen boylesin diye bizi kirip dagitmana musade etmeyecegiz. Kendi evinde nasil yasarsan yasa ama, eger biz bir aileysek diledigin gibi at kosturamazsin. Saygi gormek istiyorsan saygili ol bizlerleyken. Biz seni nasil acitmiyorsak sen de acitamazsin.

Digerlerini bilmem ama, ben seni bu sekilde kabul etmiyorum. Benden uzakta kimle naparsan yap. Ya kendine ceki duzen ver sana eskisi gibi olalim ya da bu sekilde muameleye alis.

"Abla seni doldurmuslar sen boyle konusmazdin. Beni cekemiyor zaten senin arkadaslarin gittin geldin boyle konustun. Gaza gelmissin (ark. Acisi yok sanki de beni dolduracak) :kızgın:

"Canim sen bi otur etraflica dusun. Sana bosuna nefes tuketiyorum. Su dediklerimj tasa desem tas imana gelirdi. Zannediyorsunki ben eskisi gibi olurum cok beklersin! Bundan sonra meraba meraba.

Ya offf abla yaa gibi salakca bir cevap verdi odadan ciktim. Evime donene kadar da gayet mesafeliydim bundan sonra da boyle olacak.
Tövbee

Siz muhalefet olmasaniz olmaz zaten size ne oluyorsa.
Aa sen şu anneleri taşlayan sonra da ama konu acanlari tasliyorlar diye yakınan üyesin :KK70:

Bak burada da aynı şeyi yapmışsın.

Konu sahibinin aldığı hediyeye bile laf söylemek suçlamaya çalışmak için pek tuhaf olmuş

Bu arada gelinin babasinin arabasini isteyip satmak istemesi dogru degil ben de kizardim bencillik zorda da degil keyfi diyor.onun disinda gorumcenin cok ustune gidip saygisizla karsilik vermemis cirkeflesmemis fesat olmadigini dusundum ici disi bir gibi.

Aa sen şu anneleri taşlayan sonra da ama konu acanlari tasliyorlar diye yakınan üyesin :KK70:

Bak burada da aynı şeyi yapmışsın.

Konu sahibinin aldığı hediyeye bile laf söylemek suçlamaya çalışmak için pek tuhaf olmuş
Aa sanki bilmiyorsun tuh nasil da unuttun.konulari tasi canim habire nereye kadar.bence biz birbirimize yazismayalim ..bana gicik oldugun belli..bence yazismayalim karsilikli en guzeli bu.selametle sevgili uye.

yorumları okudum aklıma şu geldi 3000 tl maaş 3 kişilik bir aile için yeterli olmalıdır azar azar eksiklerini dahi alabilirler çocuk odası için arabada satılmaz yani gelin tamamen haksız siz haklısınız
altında başka şeyler olabilir diye düşünüyorum ben ya bu gelin kardeşinizden olmayacak şeyler istiyo adamı sıkıntıya sokuyo
yada kardeşinizin bilmediğiniz 1 dünya borcu var
bir örneğide bizde var çünkü ama kimse bilmez borçları olduğunu kimseyede belli etmezler hergün biyerdeler yani
gidip eşinden istemesi gerekirdi diye düşünüyorum çok saçma çocuğu yapan onlar bakacak olanda onlar olmalı
aralarında sorunlar olabilir bir araştırın bence

Aa sanki bilmiyorsun tuh nasil da unuttun.konulari tasi canim habire nereye kadar.bence biz birbirimize yazismayalim ..bana gicik oldugun belli..bence yazismayalim karsilikli en guzeli bu.selametle sevgili uye.

Sana niye gıcık olayım benim için tanımadığım ve bir yeri olmayan birine niye gıcık olup niye seveyim ya da sevmeyeyim? Herhangi bi üyesin ışte ve cidden şimdi o olduğunu fark ettim.

Muhatap olmasak iyi olurda belirli kişiler dışında nick aklımda tutamıyorum.başka bir konuda denk gelirsek uyar beni :) bulaşmam.

Sana niye gıcık olayım benim için tanımadığım ve bir yeri olmayan birine niye gıcık olup niye seveyim ya da sevmeyeyim? Herhangi bi üyesin ışte ve cidden şimdi o olduğunu fark ettim.

Muhatap olmasak iyi olurda belirli kişiler dışında nick aklımda tutamıyorum.başka bir konuda denk gelirsek uyar beni :) bulaşmam.
Ben sizi hic unutmadim ama.aklimda mih gibi kaldin..

X