Gelinimiz bizimle muhattap olmak istemiyor mu ?

cıks.
aramaz🤣 bizimki de aramaz. dahası yüzümüze ablasının ona eşinin ailesi ile yüz göz olma diye akıl verdiğini söyler 🤦🏻‍♀️
yani çok mı akıllı çok mu aptal bilmiyorum.
ama ilgilenmiyorum.
gerçekten beni kardeşim baglar.
eğer o aramasaydı, gelmeseydi,
yuh! derdim.
anamın babamın yetiştirdiği o.
benimle aynı evden çıkan, aynı görgüyü alan o.
eşi de kendine yakışanı yapar.
hiç şikayetçi değilim😅 15 te bir annemde denk geliyoruz, yetiyor.

Beklenti yapmak farklı bir şey, bu davranışın doğru olmaması farklı bir şey Turuncu; sen kafaya takmazsın zaten "Aramadı bizi, bayramımızı mübareklemedi" diye küslük çıkarmak çocuk işi; ama böyle günlerde de uyulması gereken bi adap var. Bayram dediğin ailenle-çevrenle, günün vesilesiyle iletişmek, belki buluşmak ve güzel temennilerini sunmak için var. E bi zahmet bu günlerde de, sorun yoksa arada, iki dakikacık aramayı bilsinler. Bunu da yapmıyorlarsa yabanilik abi başka bir şey değil. Böyle mi görmüş büyüklerinden? Ayıptır ya. Aileye girmiş işte, daha neyin mesafesini koyacak? Tanımadığın bi markete bile bayram günü girsen, gördüğün adama "İyi bayramlar" dersin; ama senin kardeşinle evli, yeğenlerinin annesi olan biri, bayramda bile aramıyor. Bu kadarı normal değil, insanın dili aşınmaz bi bayram tebriğiyle.

Genelde ailelere elimizi verince kolumuzu kurtaramiyoruz,ondan olabilir. Benim hayattan ogrendigim sey kimseye merhaba demeye gelmiyor valla,tasi taragi toplayip evine yerlesen mi istersin,her pazar gorusmek isteyen mi dersin,borc isteyen mi dersin hepsi var. En guzeli hic gorusmemek.

Siz kardesinizle gorusun her gun ,her gun arayin. Gelin neden sizi arasin ki,herkes kendi evladiyla takilir,herkes kendi ana babasini arar.

Merhaba hanımlar kafama takılan şey bız uc kardesız , abım yaklasık ıkı yıldır evlı ve hanımı ıkı yıldır benı tıplasan uc kere aramamıstır. Ablamıda o şekilde hıc aramamıs nerdeyse annemle zaten gorusmek ıstemıyor hıc. Yanı bız ararsak normal konusuyor ama onun dısında bayram dahıl ozel gunler olsun ne olursa olsun yanı hıc aramıyor , acaba bızımle muhaddap olmak ıstemıyor mu dıye dusunmeye basladım. Hep bız arıyoruz bızde oyle zırt pırt rahatsız eden ınsanlar degılız yanı abım davet etmeden gıtmeyız bıle. Davet ederız gelmezse gonul koymayız hanı oyle uzak durmasını gerektırecek bır durumda yok neden boyle anlamıs degılım sızın fıkırlerınızı merak ettım. Hıc yaklasımda bulunmadıgını farkedınce kendımı rahatsız hıssetmeye basladım sankı sureklı bız konusmak ıcın cabalıyormusuz gıbı. O ıstemıyor da bız sıkıyormusuz gbı gelıyor.
Açıkçası aileye sonradan katılmış birini aileye almak ailedekilerin görevi yani sizin .demek istediğim daha sık iletişimde olmak istiyorsanız onunla ortak payda kurun ama sizin cabalariniza rağmen mesafeliyse de yapacak bişey yok annenize karşı özel bi durum var sanırım o yüzden sizinle de iletişim kurmuyorum olabilir. Büyük abim evlendiğinde ben onu mutlu edecek jestler yapardım planlar yapardım arar fikrini alırdım ,bazı konularda fikir isterdim aramız gayet iyi kuzenlerim eşlerine de aynısını yaptım hepsiyle kız kardeş gibiyiz ama sakın durumu abartmayin ölçülü olun . Ayrıca şimdi düşündüm bize de her özel günde görüşmüyoruz.

Zorunda mıyım diye bir şarkı vardı o geldi aklıma 😄😄

Gelininizi tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim. Fazla muhabbetin iyi olduğu görülmüş şey değil bu forumda.
Bu durum huzursuzluk çıkartmıyorsa kurcalamayın.

Mesafeyi koruyor siz kardeşinizle görüşün gelin olmasa da çok dert değil fazla yüz göz olmamak en güzeli en doğrusunu yapıyor bunu içinize dert edip telefonla sağı solu arayıp gelin bizi aramıyor şöyle yapmıyor diye şikayet etmeyin eşi ile arasının açılmasına sebebiyet vermeyin boşver in canları sağolsun uzakolsunlar.

Bende aramayı telefonda konuşmayı hiç sevmem bana kalsa bende aramam ama mecburen arıyorum tabi. Geriliyorum rahat hissedemiyorum konuşacak bişey bulamazsam kaygısı taşıyorum. Ben böyleyim. Sevmediğimden değil.

Merhaba hanımlar kafama takılan şey bız uc kardesız , abım yaklasık ıkı yıldır evlı ve hanımı ıkı yıldır benı tıplasan uc kere aramamıstır. Ablamıda o şekilde hıc aramamıs nerdeyse annemle zaten gorusmek ıstemıyor hıc. Yanı bız ararsak normal konusuyor ama onun dısında bayram dahıl ozel gunler olsun ne olursa olsun yanı hıc aramıyor , acaba bızımle muhaddap olmak ıstemıyor mu dıye dusunmeye basladım. Hep bız arıyoruz bızde oyle zırt pırt rahatsız eden ınsanlar degılız yanı abım davet etmeden gıtmeyız bıle. Davet ederız gelmezse gonul koymayız hanı oyle uzak durmasını gerektırecek bır durumda yok neden boyle anlamıs degılım sızın fıkırlerınızı merak ettım. Hıc yaklasımda bulunmadıgını farkedınce kendımı rahatsız hıssetmeye basladım sankı sureklı bız konusmak ıcın cabalıyormusuz gıbı. O ıstemıyor da bız sıkıyormusuz gbı gelıyor.
Ben de nişanliyim ve görumce kv kp elti vs hicbirini özel günler disinda aramam evlenince de bu mesafeyi korumayi düsünüyorum . Bu onlari sevmedigimden degil . Samimiyet bir zaman sonra suistimal ediliyor, buna firsat vermemek için uzak duruyorum.

Gelininiz de böyle yapiyordur .

Eh biraz öyle gibi. Aman canım boşverin, kendi haline bırakın, siz kardeşler olarak aranızda sorun yoksa, onlar karı koca mutluysa çokta şetmeyin .

Beklenti yapmak farklı bir şey, bu davranışın doğru olmaması farklı bir şey Turuncu; sen kafaya takmazsın zaten "Aramadı bizi, bayramımızı mübareklemedi" diye küslük çıkarmak çocuk işi; ama böyle günlerde de uyulması gereken bi adap var. Bayram dediğin ailenle-çevrenle, günün vesilesiyle iletişmek, belki buluşmak ve güzel temennilerini sunmak için var. E bi zahmet bu günlerde de, sorun yoksa arada, iki dakikacık aramayı bilsinler. Bunu da yapmıyorlarsa yabanilik abi başka bir şey değil. Böyle mi görmüş büyüklerinden? Ayıptır ya. Aileye girmiş işte, daha neyin mesafesini koyacak? Tanımadığın bi markete bile bayram günü girsen, gördüğün adama "İyi bayramlar" dersin; ama senin kardeşinle evli, yeğenlerinin annesi olan biri, bayramda bile aramıyor. Bu kadarı normal değil, insanın dili aşınmaz bi bayram tebriğiyle.

değil ama olmayınca olmuyor. sen herkesi kendi ailenden aldığın terbiye ile yetişiyor zannediyorsun, ama öyle bir dünya yok.
kızın ailesi genel olarak böyle.
nişan-evlilik dönemi çok çok zorlanmıştık. karşında duvar var.
beklentimiz yok ama aile olacağın insanlarla tanışmak, konuşmak istersin.
yahu bir yazsam, anlatsam 🤣 ohoooo....

şu kadar söyleyeyim, ilk tanışma evlerine gittik, babasının beli agrıyormus, koltukta oturamıyormus diye erkeklerin hepsi bir odada ağırlandı, ve yerde oturdu 🤦🏻‍♀️ e benim babamın da dizi agrıyor, yerde oturamıyor 🤷🏻‍♀️ eşim çapraz bağ ameliyatı olalı 3 ay olmamış, yerde oturamam dedi diye lafı edildi 😂
(maddi durumları bizimle denk, yokluk gelmesin aklına)
babası bizim aileden annem dahil hiç bir kadınla selamlaşmadı. hala selamlaşmıyor.
annem ısrarla bu ayıbını yüzüne vurmak için her seferinde selam verir.

ve hep ayrı oturuldu.
onların evinde onların kuralları diye düşündük ama bizim evde ağırlarken de hayır aynı sofra olmaz biz sonra oturalım dedi annesi.

e diyeceksin ki gelininiz? o öyle degil.
ama bu yabanilik genel olarak davranışlarında hakim.
kardeşim sevdi, kardeşim bilir.
kabullendik öyle devam.

bizi ele güne rezil etmesin, yeğenime iyi baksın.
başka beklentimiz yok kendisinden. bunlar aile arasında bir kaç kere konuşuldu. istemeden sonra babam bir daha duymayacağım, tamam artık, kız kızımız, oğlum nasıl isterse dedi konu sonsuza kadar kapandı :)

Bende mesafeyi severim.Devamlı arayip sormuyorsam arada bir problem oldugunu göstermez.Karsidaki insan cok icli disli muhabbetleri sevmiyordur veya yapisi geregi mesafelidir.Aslnda boyle olmak da iyi bir nevi.Ne diyorlardi fazla samimiyet tez ayrılık getirir.

Neden gelinlere arayip sormasi gerek her zaman aklinda olsun arasin sorsun gibi bi anlam yükleniyor ? Ya da aramayınca neden aramıyor sormuyor muhabbetlerine giriliyor ? En iyisini yapıyor keşke zamanında bende öyle yapsaydım ne kadar yumuşak gördülerse o kadar laf söylediler. Bırakın artık yok şu aramadı yok bu sormadı herkesin kendine göre bi hayat telaşı var. Herkes yerinde mutlu olsun deyin yahu, aaaaa... :sinirli:
Az once daha iki gun once evinde oldugum halde kayinvalidem arayip beni niye aramiyorsun dedi üstüne bu yazıyı okudum. 😬

Sanki eksik yazmışsınız eğer böyle davranıyorsa bu gelin değil bir başkası da olabilir kimse durduk yere böyle davranmaz. Kadınların hisleri her zaman kuvvetli olmuştur sizden olumsuz bir his almıştır herkes ben iyiyim ben haklıyım derdinde. İstisnalar olabilir ama çok az. Eğer bunu dert ettiyseniz yüzyüze gelip konuşun belki o da böyle bir An bekliyodur

değil ama olmayınca olmuyor. sen herkesi kendi ailenden aldığın terbiye ile yetişiyor zannediyorsun, ama öyle bir dünya yok.
kızın ailesi genel olarak böyle.
nişan-evlilik dönemi çok çok zorlanmıştık. karşında duvar var.
beklentimiz yok ama aile olacağın insanlarla tanışmak, konuşmak istersin.
yahu bir yazsam, anlatsam 🤣 ohoooo....

şu kadar söyleyeyim, ilk tanışma evlerine gittik, babasının beli agrıyormus, koltukta oturamıyormus diye erkeklerin hepsi bir odada ağırlandı, ve yerde oturdu 🤦🏻‍♀️ e benim babamın da dizi agrıyor, yerde oturamıyor 🤷🏻‍♀️ eşim çapraz bağ ameliyatı olalı 3 ay olmamış, yerde oturamam dedi diye lafı edildi 😂
(maddi durumları bizimle denk, yokluk gelmesin aklına)
babası bizim aileden annem dahil hiç bir kadınla selamlaşmadı. hala selamlaşmıyor.
annem ısrarla bu ayıbını yüzüne vurmak için her seferinde selam verir.

ve hep ayrı oturuldu.
onların evinde onların kuralları diye düşündük ama bizim evde ağırlarken de hayır aynı sofra olmaz biz sonra oturalım dedi annesi.

e diyeceksin ki gelininiz? o öyle degil.
ama bu yabanilik genel olarak davranışlarında hakim.
kardeşim sevdi, kardeşim bilir.
kabullendik öyle devam.

bizi ele güne rezil etmesin, yeğenime iyi baksın.
başka beklentimiz yok kendisinden. bunlar aile arasında bir kaç kere konuşuldu. istemeden sonra babam bir daha duymayacağım, tamam artık, kız kızımız, oğlum nasıl isterse dedi konu sonsuza kadar kapandı :)

İlginçmiş, "Benim belim ağrıyor, herkes yere oturacak" olayını ilk kez duyuyorum. :))
Haremlik selamlık takılan kişiler genellikle her ortamda buna dikkat ediyorlar, yani sizin ev olması fark etmiyor. :) Kadın diye selam vermemeyi, haremlik-selamlık oturulmasını ve sofra bekleme olaylarını şahsen çok ilkel buluyorum ama bazıları için bunlar onların değişmez/esnemez yaşama stili, bir şey diyemiyorsun; kendi tercihleri.

Şimdi şöyle bir şey de var Turuncu; sadece kendi ailende-çevrende gördüklerinden de ibaret değil insan, bunun bilincinde olan biri, girdiği aileden de bir şeyler kapar, komşusundan da kapar; gözlemler, bir meclise giriyorsa bir miktar oraya uyar. Bizim aile ile eşimin ailesi arkadaşlardı; daha doğrusu babalar ortaokul arkadaşları, oradan tanıdıklar. İki aileyi kıyaslayacak olursam, bizim taraf çok daha ciddi ve kibar kalan taraf, eşim tarafı biraz daha samimi ve (Hakaretvari bir kelime kullanmak istemiyorum ama nasıl niteleyeceğimi bilemedim başka) cıvık mı diyim, hani adamlarda bi çizgi yok; sanki herkes babasının oğlu gibi bi muhabbet içindeler sülalecek. Aralarına ilk girdiğimde çok zorlandım, bu kadar olduklarını bilmiyordum; ama onlarlayken bir miktar onlara uydum, bir miktar bana uymaları için mesafe bıraktım, ortada buluşuldu. Böyle olmalı yani, tamamen kendini geri çekip, (kötü ve sorunlu insanlar değilse) eşinin ailesini full yok sayamaz, onların her halleriyle sana uymalarını bekleyemezssin ki, bu bencillik sadece; "Benim hayatım" diye diye insanlar çevrelerine duvar örüp duruyorlar, sadece senin hayatın olmuyor işte evlendikten sonra, biraz "Eşimle benim hayatım" kısmını da görmek lazım.

Eh, kardeşin sevip evlendikten sonra zaten size kabullenmek ve idare etmekten başka bir şey düşmüyor da işte, sizin gelinin ve konudaki gibi davrananların yabani olduğu gerçeğini değiştirmiyor bence. İnsan yeni girdiği ortamlara da bi bakar, bir miktar uyum sağlar gerektiği noktada. Öbür türlü böyle kopukluklar oluyor.

Mesafe koymaya çalışıyordur.Ki iyi yapiyor bencede.Uzerinize alınmayın siz.

Muhattap değil araya mesafe koymak istiyor. Ki bence haklı gelin görümce kv kavgaları çekilmez oluyor.

Siz aradığınızda,aynı ortama girdiğinizde bir soğukluk vs var mı.bende telefonla görüşmekten nefret ederim de.yani kişisel olmayabilir

Kimse şimdi mesafelidir falan demesin, kusura da bakmasın bu mesafe değil başka bir şey yani. Hadi normal zamanlar tamam da, bayramlarda insan arar kutlar en azından.

bende çok samimi değilim kötülüğünü de görmedim ama icimden gelmiyo ve bazi huylari bana göre degil.genelde onlar beni arar tabi özel günlerde gidilecek zamanlar da ararız gideriz sonuçta eşinin ailesi bunları da yapmasan büyük bişey yaşanması lazım.

Herkese karşı böyle mi, kendi ailesini de 40 yılda bir arayan biri mi

Arada ciddi sorunlar yoksa aile olmak müthiş bişey. Bişey söyleyemim mi? Gençliğinde aman çekemem kimseyi, elimi vermeyim kolumu kaptırırım diye diye insanlardan, özellikle aileden izole yaşayanlar, yaşlandıklarında kapımı çalan kimse yok diye feveran ediyorlar.

X