• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinimiz bana kardesimi sikayet etti!

Kadro

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
202
1
68
Diğer
Merhaba kizlar.

Simdi yazacaklarim oglan kardesimle ilgili. Kendisi iki aylik evli ve dunya tatlisi bir gelinimiz var. Biraz once annem gili arayip hal hatir sorayim dedim ve telefona cikan gelinimiz oldu. Garipcim o kadar sey anlattiki bir saat telefonda dinledim ama ben senin yuvana karisama kardesimle dertlerini kendiniz cozun, ben yinede kardesimle konusurum dedim, ve kapattik.

Gelin hanim kardesimin onu cok siktigini, babasinin evine gitmesine musade etmedigini, ve her tartisdiklarinda her iki tarafinda annesini babasini arayip cok argo bir sekilde surekli karisini yani gelin hanimi sikayet ettigini soyluyor. Abla ben boylesini gormedim. Ablalarimda evli ama bizim artik gizlimiz kalmadi. Benim babami bile arayip benim herseyimi sikayet etmesi artik beni ailemi ondan sogutuyor dedi. Cok uzuldum arkadaslar. Kardesime bir suru soz sarf etti. Kisiligi gelismemis, kendine ozguveni olmayan birisi dedi kardesin. Bende hayir belkide sadece cok kiskanc hemen kesip atma, sabirli ol dedim ama o kardesime resmen hasta ve piskolojisi bozuk diyordu. Ya olabilirde ne yapmali arkadaslar. Uzuldum gercekten. Kardesim cok saf kalpli evindedir, icmez sigarasi bile yok. Bilemiyorum inanin ne diyecegimi bilemiyorum. Gelin hanima sadece onu cok sevdigimi ve kendi uzmemesini soyledim. Beni bir abla yerine koyarak derdini anlattigi icinde tesekkur ettim ki bu beni cok mutlu etti.

Kardesimin olayi anlatis sekli. Hanimi surekli ben senin anneni babani istemiyorum demis. Annen baban hasta, normal degiller. Gel annem ve babam gilde kalalim, bundan sonra benim sozumun disina cikma, ben ne dersem onu yap. Ki gelinimizin ablasinin birtanesi esini alip annesi gilin ordan ev aldi ve babasinin kendi evini aldilar. Kocasi bir kiz gibi bu kaynanaya hizmet eder durur ve inanirmisin bir kere belki gidip kocasinin annesini ziyaret ederler. Yani icguveye benzetmisler. Kardesim ben diger damatlariniz gibi olmam diyor ve ikisi bir yol tutmus gidiyorlar. Hatta gelin hanim nisanliyken evlendiginde altinlarini annesi gile verecegini ve annesi gilin kendisine bir arsa alacagini soylemis. Kardesim karsi cikti ve bu altinlar seninle gelecek seninle gidecek dedi. Kabul etmedi.

Yani kizlar anlayacaginiz sorun her iki tarafta ama kizda cok gibime geliyor. Birde sizin yorumlariniz gormek istiyorum. Kiz sogudum bir sonuc bulmaliyim diyor artik. Allah bozmasin yuvalarini.

Okudugunuz icin tesekkur ederim.

eğer tarafsız anlattın ise sana tek tavsiyem hiç karışma ve gelininizdende uzak dur derim

Gelininizin anlattıklarına karsılık, kardesinizin anlattıklarını bagdastıramadım!
Gelininiz, kardesinizin onu herkese sikayet ettigini, özelinin kalmadıgını söylüyor kardesiniz ise bambaska seylerden bahsediyor.. :26:
Sanki kardesiniz, kendi düsüncelerini size aktarmıs gibi, cünkü kimse acık acık benim sözümden cıkma demez. Bence kendince böyle bir kanıya vardı belkide gelininizin söylediklerini yanlıs anladı.

Ben gelininizin suclu oldugunu düsünmüyorum!! ki, o size icini dökmüs, bazı seylerden rahatsız oluyor ki, anlattıklarınız dogru ise olmamak mümkün degil, ki siz o kızın bir anlık öfkesiyle sarf etmis oldugu sözlere daha cok takılmıssınız halbuki gelininizin yasadıgı durum cok daha can sıkıcı!

Son düzenleme:
çok karışık bir durum yaaaa

öncelikle sizinle paylaşması güzel birşey ama sakın ha sakın karışmayın.
benim anneciğimde arada kaldı böyle .gelin yani yengem ha bire diğer dayımı ve eşini kötüleyip durdu şöyle de böyle de sonra bi annem arada kaldı şimdi saygı yok hatta dayımla aram çok iyidir su sızmazdı taaa ki hiç birşey yokken dayımla aramı bozana kadar şok oldum ki tüm sülale bilirdi kanki gibiydik küçük dayımla.

ama noldu diğer dayım bu yengem ve eşi yani küçük dayım yakınlar ve iyiler benim anneciğim kötü oldu nedir ki derdini dinlediği ve haklısın dediği iiçin.sonra abla böyle dedi oldu.ve sonuç mesafe kondu anne ve ben tarafından artık dayımla da konuşmuyorum.
eşinin ağzına baktığı için değil bayanların arasına girip abla ve eşin yerini ayrı tutamadığı için.
rabbimden bulsun inşallah.
aman ha sakın karışmayın yuvamı yıktı olur.bırakın kendileri çözsün.herşeyin hayırlısını rabbim bilir.

gelininiz açısından kardeşinizin ailesine yollamaması ve altınlarına karışması hata.
kardeşiniz açısından gelininizin annenize ve babanızı istememesi hata.annesine babasına saygı istiyorsa önce kayınpederine ve kaynanasına saygı göstermeli.

son bir ekleme yapıcam kardeşiniz ve eşi ailenizle mi yaşıyor?tlf nu gelimiz açtı demişsiniz.

Son düzenleme:
Bence ikisini ayni anda karsina alip adil bir sekilde konusman lazim. (hakemlik yaparak)
Hatta bize okulda bunun icin ozel bir konusma teknigini ogretmislerdi.
Istersen kisaca paylasabilirim.

Bence hiçbir şekilde olaya müdahil olmayın
Bir laf vardır araya giren arada kalır.
Yarın onlar iyi olur siz kötü olursunuz.

Ayrıca ben anlatılanlardan da gelininizin söylediklerini doğru buldum.
Onun anlattıkları daha mantıklı geldi sırf bir damat beraber yaşıyor diye hepsi bir yaşıycak diye bir kanı yok.
Bence sizin kardeşiniz gelininizin her söylediğini yanlış anlamış o damadı avuçlarının içine almışlar benide almak istiyorlar gibi bir düşünceye varmış.
Genelde hiçbir bayan eşine benim sözümden çıkmıycaksın demez.
Ve her ne olursa olsun kardeşinizin gelininizin ailesini arayıp her seferinde argo konuşması her özeli anlatması çok yanlış bir davranış.
Siz gelininize kızmışsınız sarfettiği sözlerden dolayı ama birde gelininizi kardeşiniz, kardeşinizi damadınız gibi düşünün.
O zaman düşünceleriniz değişecektir emin olun.
Benim abimde yengemin herşeyine karışırdı bende abime ruh hastasımısın sen git tedavi ol demiştim.
Gelininizin de söyledikleri demek ki 2 ayda artık neler yaşadıysa tahammül edememiş sizi de samimi bulmuş kendi ailesi yerine eşinin ailesine söylemiş ki siz ailesiniz siz daha iyi anlarsınız diye. Ve erkek kardeşinizin söylediği gibi gelin sizi ve anne babanızı istemeseydi emin olun bu konuyu size açıpta kendini suçlu düşürmezdi... diye düşünüyorum...

Iyilik yapmak isterken ters tepebilir ve arada kalırsın. Onlar kendi sorunlarını çözmeli ve sen olabildiğince tarafsız sadece dinleyici olarak kal. Ben ilişkiler konusunda kardeşime bile güvenmem çok farklı şeyler olabilir. Allah yardımcınız olsun inşallah.

Siz dünyanın en muhteşem insanı dahi olsanız adaletli olamazsınız bu konuda.
kaldı ki öyle olmuş gelinin söylediklerini kardeşim temiz kalplidir vs diyerek bertaraf etmişsiniz
kardeşiniz iyi bir kardeş fakat kötü bir eş olabilir.
bunu aklınızdan çıkartmayın.ablasına prenses gibi davranıp karısına küfür edebilir.
evin içi ayrı bir mevzu
konuya müdahale etmeyin çünkü kardeşinizin tarafındasınız.

Tarafsizim ama en cok gelinimize hak veriyorum, dunden beri dualar ediyorum, agliyorum onlarin yuvasina zarar gelmesin diye. Kardesimlede konusamiyorum, cunku sonucta bana SANA NE diyecegini biliyorum. Gelinimizi cok seviyorum, ve o kiz kardesimi terk ederse kardesim cok buyuk bir kayba ugricak. Dualar ettim kardesim huyunu degistirdsin karisina iyi davransin diye. Gelin hanim biraz kontrolcu ve kardesimin biliyorumki boyle seylere tahammulu yok ve iletisim kuramiyorlar surekli tartisiyorlar. Ama Allah insaallah kardesimi ISLAH eder. Kiyamam ben onlara, onlarin iki ay onceki mutluluk tablosuna, gelin gelincik ve damatlik hallerine. Icim yaniyor arkadaslar. Bu dunya niye boyle, acilarla dolu. Kardesim sanki piskolojikmen birseylerle bocaliyor ama NE. Cocuklugumuz cokta iyi gecti denilmez. Acaba ondanmi. Inanin cok caresizim. Herseyi degistirip guzel yapmak istiyorum ama yapamiyorum. Ve bu beni kahr ediyor. Icim yaniyor, anlatamam. Cunku bende esimden cekiyorum ama gelinimizin anlattigi kadar degil.

Gecmisten gelen bir bela hala bizi takip ediyor. Gelin hanim suclulugu soyle gordum. Benim annemin baba tarafi ve dayilarim genetik olarak piskolojik sorunlari vardi. Ve bizim gelin, hatta butun akraba senelerce bunlarin topu hasta bunlara yanasmayin dediler. Ama inanin bizim kimselere kotulugumuz olmadi. Banada soylendi bu laflar ama esime onun kardeslerinin daha cok dengesiz oldugunu soyleyip ispatladigimda kesti ve devam etmedi. Bu haksizlik arakdaslar. Eminimki dayilari sizofren, dedem paranoiak ve diger dayi kronik depresyon olmasaydi kimse bize HASTA diye hitap etmicekti cunku hasta degiliz :14:

Tarafsizim ama en cok gelinimize hak veriyorum, dunden beri dualar ediyorum, agliyorum onlarin yuvasina zarar gelmesin diye. Kardesimlede konusamiyorum, cunku sonucta bana SANA NE diyecegini biliyorum. Gelinimizi cok seviyorum, ve o kiz kardesimi terk ederse kardesim cok buyuk bir kayba ugricak. Dualar ettim kardesim huyunu degistirdsin karisina iyi davransin diye. Gelin hanim biraz kontrolcu ve kardesimin biliyorumki boyle seylere tahammulu yok ve iletisim kuramiyorlar surekli tartisiyorlar. Ama Allah insaallah kardesimi ISLAH eder. Kiyamam ben onlara, onlarin iki ay onceki mutluluk tablosuna, gelin gelincik ve damatlik hallerine. Icim yaniyor arkadaslar. Bu dunya niye boyle, acilarla dolu. Kardesim sanki piskolojikmen birseylerle bocaliyor ama NE. Cocuklugumuz cokta iyi gecti denilmez. Acaba ondanmi. Inanin cok caresizim. Herseyi degistirip guzel yapmak istiyorum ama yapamiyorum. Ve bu beni kahr ediyor. Icim yaniyor, anlatamam. Cunku bende esimden cekiyorum ama gelinimizin anlattigi kadar degil.

Gecmisten gelen bir bela hala bizi takip ediyor. Gelin hanim suclulugu soyle gordum. Benim annemin baba tarafi ve dayilarim genetik olarak piskolojik sorunlari vardi. Ve bizim gelin, hatta butun akraba senelerce bunlarin topu hasta bunlara yanasmayin dediler. Ama inanin bizim kimselere kotulugumuz olmadi. Banada soylendi bu laflar ama esime onun kardeslerinin daha cok dengesiz oldugunu soyleyip ispatladigimda kesti ve devam etmedi. Bu haksizlik arakdaslar. Eminimki dayilari sizofren, dedem paranoiak ve diger dayi kronik depresyon olmasaydi kimse bize HASTA diye hitap etmicekti cunku hasta degiliz :14:

:(((( üzülme yaa lütfen ona bakarsan benim eşimin sülalesininde psikolojik hast. var.ama eşim iyi.yine de sorun oluyor olmuyor değil.inşallah düzelir.bana da evlenirken neler dediler neler.bariz eşimin sülalesi patavatsız insanlar.ama eşimle sorun yaşamadıktan sonra boşver diyorum artık.mutluyum.

ayrıca kimse niye size hasta gözüyle baksın ki.insanoğluyuz kimse dertsiz doğmuyor.günümüzde herkesde anksiyete bozukluğu var.herkesin sorunları var fazlaca.geçim derdi var.

diyeceğim o ki gelininizin aklı var mantığı var kim ne derse desin kardeşinizi sevmiş istemiş beğenmiş.bence fazla yüz göz olmayın ama ablalık yapın.daha yeni evliler birde.ilk zamanlar elbette çok sorunlar yaşicakalr kavgalar olucak.kırdı döktü olacak.öyle öyle oturacak herşey.

lütfen üzülmeyin.

bencede karışma ilişkilerine
evliliğin ilk yılları zordur çekişme çok olur ama zamanla herşey oturur
bir tek şunu yapabilirsin eğer gerçekten kardeşin eşiyle yaşadığı herşeyi kendi ailesine yada kayınbabasına söylüyorsa ona bunun çok yanlış olduğunu söyleyebilirsin:31:

KArdesimle konustuk ve biktigini soyledi. Hanimi surekli dirdir edip onu gecenin gec vakti bile rahatsiz ediyormus. Kayinvalidesi annemlere gelmis ve senin oglun hastami neden boyle seyler yapiyor deyince annemde sasirmis. Tabii oda karsilik olarak oglum telefon kaydina her ikisininde sesini alacagini ve sonra annelere babalara dinletip kimin hasta olup olmadigini soracagini soylemis. Kardesim esinin kendisine surekli '' senin annen baban hasta'' ''anneni babani istemiyorum'' ''anneni babani sevmiyorum'' gibi sozler soylemis ve kardesim sogudum diyor resmen. korkunc bir durum. Isler biraz karismiz.... Aslinda buyuklere meydan verilmemeli.

Merhaba kizlar.

Simdi yazacaklarim oglan kardesimle ilgili. Kendisi iki aylik evli ve dunya tatlisi bir gelinimiz var. Biraz once annem gili arayip hal hatir sorayim dedim ve telefona cikan gelinimiz oldu. Garipcim o kadar sey anlattiki bir saat telefonda dinledim ama ben senin yuvana karisama kardesimle dertlerini kendiniz cozun, ben yinede kardesimle konusurum dedim, ve kapattik.

Gelin hanim kardesimin onu cok siktigini, babasinin evine gitmesine musade etmedigini, ve her tartisdiklarinda her iki tarafinda annesini babasini arayip cok argo bir sekilde surekli karisini yani gelin hanimi sikayet ettigini soyluyor. Abla ben boylesini gormedim. Ablalarimda evli ama bizim artik gizlimiz kalmadi. Benim babami bile arayip benim herseyimi sikayet etmesi artik beni ailemi ondan sogutuyor dedi. Cok uzuldum arkadaslar. Kardesime bir suru soz sarf etti. Kisiligi gelismemis, kendine ozguveni olmayan birisi dedi kardesin. Bende hayir belkide sadece cok kiskanc hemen kesip atma, sabirli ol dedim ama o kardesime resmen hasta ve piskolojisi bozuk diyordu. Ya olabilirde ne yapmali arkadaslar. Uzuldum gercekten. Kardesim cok saf kalpli evindedir, icmez sigarasi bile yok. Bilemiyorum inanin ne diyecegimi bilemiyorum. Gelin hanima sadece onu cok sevdigimi ve kendi uzmemesini soyledim. Beni bir abla yerine koyarak derdini anlattigi icinde tesekkur ettim ki bu beni cok mutlu etti.

Kardesimin olayi anlatis sekli. Hanimi surekli ben senin anneni babani istemiyorum demis. Annen baban hasta, normal degiller. Gel annem ve babam gilde kalalim, bundan sonra benim sozumun disina cikma, ben ne dersem onu yap. Ki gelinimizin ablasinin birtanesi esini alip annesi gilin ordan ev aldi ve babasinin kendi evini aldilar. Kocasi bir kiz gibi bu kaynanaya hizmet eder durur ve inanirmisin bir kere belki gidip kocasinin annesini ziyaret ederler. Yani icguveye benzetmisler. Kardesim ben diger damatlariniz gibi olmam diyor ve ikisi bir yol tutmus gidiyorlar. Hatta gelin hanim nisanliyken evlendiginde altinlarini annesi gile verecegini ve annesi gilin kendisine bir arsa alacagini soylemis. Kardesim karsi cikti ve bu altinlar seninle gelecek seninle gidecek dedi. Kabul etmedi.

Yani kizlar anlayacaginiz sorun her iki tarafta ama kizda cok gibime geliyor. Birde sizin yorumlariniz gormek istiyorum. Kiz sogudum bir sonuc bulmaliyim diyor artik. Allah bozmasin yuvalarini.

Okudugunuz icin tesekkur ederim.

Allah aşkına yorumlara şöyle bir göz attım sonra düşündüklerime bakınca kendimden şüphe ettim.

Birincisi arkadaşlar haklı kesinlikle karışmayın, onlar ne kadar karışın dese de sonunda siz kötü olursunuz orası bir gerçek.

İkincisi sizi taraflı buldum, aslında bulamadım çünkü söyledikleriniz birbirini tutmuyor.Bir kıza hak veriyorum diyorsunuz bir kız daha sorunlu diyorsunuz.
Ayrıca kardeşinizin yaptığı olacak şey değil, karısını ailesine şikayet etmenin neresi normal?

Bir de şöyle bir çelişki var hem kardeşiniz onu içgüveysi yapmak istediklerinden yakınıyor hem de karısını her fırsatta ailesine şikayet ediyor?Bu mantıklı mı sizce?

Gelininizin kardeşinize açık açık benim lafımdan çıkma demesi hiç doğru gibi gelmedi, hangi kadın bunu açık açık söyler?Böyle bir niyeti varsa bile gelinin kurnazca alttan altan halleder işini.Zaten sizin kardeşinize bunca müdahale edilseydi, iç güveysi yapılmak istenseydi kalkıp da gelin hanımın ailesini her işin içine katıp şikayet etmezdi.

Son olarak gelinininiz kardeşinizin söylediğine göre anne ve babanızın hasta olduğunu düşünüyor, ve yargısız infaz yapıyor,ama sorunları çözmek için de sizden yardım istiyor,ki siz de istemediği hasta dediği o anne babanın kızısınız yanlış mıyım?

Bana kardeşinizin dedikleri doğru gelmedi açıkçası.Başta size taraflısınız demiştim çünkü ortada bunca çelişki varken hala kardeşinizin daha az hatalı olduğunu düşünüyorsunuz.

Bir de kardeşinizin baldızları hiç de içgüveysi gibi davranmıyor bence, kaynanaya kayınbabaya hizmet etmek hiç bir gelinin zorunlu vazifesi değil ki kalkıp da onların damadı kız gibi kayınvalidesine hizmet ediyor diyorsunuz.Bunun neresi garip?Gelin de damat da kaynana ya da kayınbabalarına iyilik ediyorsa zorunlu olduklarından değil kendileri istedikleri için yaparlar.Ha gelinleri buna mecbur bırakan çarpık zihniyetler var ama haklı değiller elbette.Ki o bahsettiğiniz damat gelinin babasının evinde kalmıyor, gelinin babasının parasıyla da geçinmiyorsa iç güvesi olmaz.Adam hürmet ediyormuş,hizmet ediyormuş ziyaret ediyormuş diye iç güveysi mi oldu şimdi?Kardeşiniz bu akılla giderse hanımıyla orta yol falan bulamaz.

Bir de altın meselesi atmışsınız ortaya.Ben anlayamadım madem altınlar gelinin neden kocası altınlara karışıyor?Kız ne isterse yapsın kocasına ne ki?

Son düzenleme:
Allah aşkına yorumlara şöyle bir göz attım sonra düşündüklerime bakınca kendimden şüphe ettim.

Birincisi arkadaşlar haklı kesinlikle karışmayın, onlar ne kadar karışın dese de sonunda siz kötü olursunuz orası bir gerçek.

İkincisi sizi taraflı buldum, aslında bulamadım çünkü söyledikleriniz birbirini tutmuyor.Bir kıza hak veriyorum diyorsunuz bir kız daha sorunlu diyorsunuz.
Ayrıca kardeşinizin yaptığı olacak şey değil, karısını ailesine şikayet etmenin neresi normal?

Bir de şöyle bir çelişki var hem kardeşiniz onu içgüveysi yapmak istediklerinden yakınıyor hem de karısını her fırsatta ailesine şikayet ediyor?Bu mantıklı mı sizce?

Gelininizin kardeşinize açık açık benim lafımdan çıkma demesi hiç doğru gibi gelmedi, hangi kadın bunu açık açık söyler?Böyle bir niyeti varsa bile gelinin kurnazca alttan altan halleder işini.Zaten sizin kardeşinize bunca müdahale edilseydi, iç güveysi yapılmak istenseydi kalkıp da gelin hanımın ailesini her işin içine katıp şikayet etmezdi.

Son olarak gelinininiz kardeşinizin söylediğine göre anne ve babanızın hasta olduğunu düşünüyor, ve yargısız infaz yapıyor,ama sorunları çözmek için de sizden yardım istiyor,ki siz de istemediği hasta dediği o anne babanın kızısınız yanlış mıyım?

Bana kardeşinizin dedikleri doğru gelmedi açıkçası.Başta size taraflısınız demiştim çünkü ortada bunca çelişki varken hala kardeşinizin daha az hatalı olduğunu düşünüyorsunuz.

Bir de kardeşinizin baldızları hiç de içgüveysi gibi davranmıyor bence, kaynanaya kayınbabaya hizmet etmek hiç bir gelinin zorunlu vazifesi değil ki kalkıp da onların damadı kız gibi kayınvalidesine hizmet ediyor diyorsunuz.Bunun neresi garip?Gelin de damat da kaynana ya da kayınbabalarına iyilik ediyorsa zorunlu olduklarından değil kendileri istedikleri için yaparlar.Ha gelinleri buna mecbur bırakan çarpık zihniyetler var ama haklı değiller elbette.Ki o bahsettiğiniz damat gelinin babasının evinde kalmıyor, gelinin babasının parasıyla da geçinmiyorsa iç güvesi olmaz.Adam hürmet ediyormuş,hizmet ediyormuş ziyaret ediyormuş diye iç güveysi mi oldu şimdi?Kardeşiniz bu akılla giderse hanımıyla orta yol falan bulamaz.

Bir de altın meselesi atmışsınız ortaya.Ben anlayamadım madem altınlar gelinin neden kocası altınlara karışıyor?Kız ne isterse yapsın kocasına ne ki?

Noktasından virgülüne katılıyorum ne güzel acıklamıssın!
Gelinimize hak veriyorum derken, kardesinin agzından cıkan bir sözle hemen gelinine dogrulutuyor silahı..
Cok celiskili anlatmıs konu sahibi!
Gelin onca seyden sikayet ederkn cok güzel alttan alıyor ama kardesi anlatınca direkt asıveriyor gelini!
Gelin daha suclu oluveriyor.. :57:
HAKLI' da olsa HAKSIZ' da olsa her zaman kabahatin büyügü gelindedir.... :37:

Birincisi kardesimin karisini ailesine sikayet etmesi normal demedim. Buna bir son vermek lazim ve durumlara uzuldugumu soyledim. Tarafli ve tarafsizim. Cunku ikisininde anlattiklarina gore ikiside haksiz ve cahilce hareketler yapiyorlar. Acikcasi evlilikte olmamasi gereken tavir ve soylentiler.

Mantikli degil ve dogruda degil. Onun anlattigina gore esi cok kotu konustugu ve hakaret ettigi icin sonunda sinirlenip ailesine olayi anlatmis ve bir akil istemis. Arada kaldigini soyluyor. Ki bunu yine dogru bulmuyorum kendi aralarinda cozmeleri lazim.

Sikayete takildiginiz belli. Demis olabilir dememisde olabilir. Bunu ne siz nede ben bilebilirim. Her gelinde kurnazca hareket edecek diye bir kaide yok. Kimisi var duz soyler ve uygulanma ister ama bu konuda net birsey soyleyemem. Ben sadece bana anlatilanlari aktardim.

Evet o anne babanin kiziyim ve onlarin iyiligini isteyen bir gorumceyim/ablayim ve hicbirsekilde hicbir yerde bu konuyu gundeme getirmedim. Ne arkadaslar nede akrabalarin yaninda. Sizlere anlattimki bariz fikirleriniz alip saglikli dusunmek ve onlara bir sekilde karismadan yardim etmek icin. Bu nasil olacak bilmiyorum. Yinede beni tarafli gosterecek hic birsey gormedim soylediklerimde. Ama kimin dogru veya yalan soyledigini sizde bende bilemeyiz ama hatanin cogu kardesimde.

Icguveysi dedigim olayi anlamamissiniz. Belkide anlamak istemediniz. Hizmet edip etmemekte ozgurler ve eslerine bu saygiyi gosterdikleri icin onlari takdir ediyorum ama emin olunki bazi seyleri kendim gordum ve yanlis diyorum. Gelin kayinvalidesine hizmet edecek ve buna mecbur diye bir carpik dusuncede ortaya atmadim, cunku saygi gostermeli yeter.

Altin konusuna gelince bu hayat musterek, beraber bu hayata adim attilar ve bence hersey paylasilmali. Gelin altinlarima karisamazsin deyince haliyle erkekte sende benim maasima paralarima karisamazsin demis. Altinlari annem gil taktilar ve kardesimde bu altinlari beraber degerlendirelim, ortak bir sekilde demis. Ama daha fazla birsey soylemis degil. Veya yapmista degil. Neyse eminimki ben ne kadar anlatmak istesemde siz kendi dogrularinizi dogru bileceksiniz.

Suclu sucsuz aramiyorum sadece ikisinin kendi hatalarini gorup mutluluga giden yolu bulmalarini istiyorum. Gelinimizide cok seviyorum ve umarim hak ettigi ilgiyi ve sevgiyi bulur. Mutlu olur insaallah.

Altin konusuna gelince bu hayat musterek, beraber bu hayata adim attilar ve bence hersey paylasilmali. Gelin altinlarima karisamazsin deyince haliyle erkekte sende benim maasima paralarima karisamazsin demis. Altinlari annem gil taktilar ve kardesimde bu altinlari beraber degerlendirelim, ortak bir sekilde demis. Ama daha fazla birsey soylemis degil. Veya yapmista degil. Neyse eminimki ben ne kadar anlatmak istesemde siz kendi dogrularinizi dogru bileceksiniz.

Suclu sucsuz aramiyorum sadece ikisinin kendi hatalarini gorup mutluluga giden yolu bulmalarini istiyorum. Gelinimizide cok seviyorum ve umarim hak ettigi ilgiyi ve sevgiyi bulur. Mutlu olur insaallah.

Kendi doğrularım değil bayan, bu böyledir.Kanunda bile böyle, kimin doğrusundan, ne müşterekliğinden bahsediyorsunuz allah aşkına?
Evi bakmak erkeğin görevi, kadının her türlü ihtiyacını karşılamak da, kadın katkıda bulunursa ancak yardım etmiş olur kendi isteğiyle.Siz lafa "bence hayat müşterek" diye başlarken "siz kendi doğrularınıza inanamaya devam edeceksiniz" diye bitiriyorsunuz.
Yanlış anlamayın, amacım sizi suçlamak falan değil ancak bu zihniyetle bir çözüm bulunamaz.Bunu söylemek istiyorum.

Son düzenleme:
merhaba,

benim gelinimde aynen bu şekilde kardeşimi bana şikayet etti, ben hem anne hem abla oluyorum tabi, doğal anaçlıktan bende ara sıra yoklarım ikisinide,

hemen hemen aynı mevzular baş gösterdi, nihayetinde bende gencim, gelinimde genç, ama benim dünya görüşüme göre, algılamam çok farklı, evliliklerinin ilk aylarında çeşitli uyum sorunu yaşamaları muhtemel, bunu kimse yatsıyamaz, ve en nemlisi şuki,

bence iki bireyinde ne kadar aynı çatı olursa olsunlar, aralarında şüphesiz ince farklılıklar olduğunu kabul etmeleri gerekiyor.

türk toplumundaki örf adet ananelerde kadının konumu erkekten farklı tabi, bir emir bir buyruk altında yaşama gibi gelmemesi gerekiyo evliliklerin,

bende ilk süreçler çok zor ancak bundan sonrası, kişilerin birbirlerine olan sevgi ve saygılarından sonra yerleşik düzenli bir hale gelerek, evlilii tatlı hale getiriyo diye düşünüyorum,

uzun uzun kouştum gelim ile,

aradan aylar geçti,
şimdi kendisi hamile,doğal olarak hem kaynana hem hala oluyorum, hemde kızzzzz, adıda hazır zeynep, çok mutlular, bende tabi, ama sanırım yaşlanıyorum ben sanki, hala oldum resmennnn

neyse mutluluğum bir yana dursun,

genel tavsiyem, kardeş veya abi, yuvasını kurduysa, birde yakınlık derecenize göre gelin hanım size anlatımlarda bulunuyosa, dinleyin dinleyin dinleyin ve cevaplarınız geniş çerçeveli olsun, kan bağından öönce veya görümce veya kaynana sıfatlarından önce, birey sıfatını düşünerek yaklaşın, sonrasında bahsi geçen sorun hakkında kafası bulanmış her kim olursa olsun fikirleriniz ile ufukları açılır,

benim dünya görüşüm bu, durduğunuz yerden bakarsanız, yalnış olur cevaplar, ama empati hakikaten mükemmel sonuçlar verir

Kendi doğrularım değil bayan, bu böyledir.Kanunda bile böyle, kimin doğrusundan, ne müşterekliğinden bahsediyorsunuz allah aşkına?
Evi bakmak erkeğin görevi, kadının her türlü ihtiyacını karşılamak da, kadın katkıda bulunursa ancak yardım etmiş olur kendi isteğiyle.Siz lafa "bence hayat müşterek" diye başlarken "siz kendi doğrularınıza inanamaya devam edeceksiniz" diye bitiriyorsunuz.
Yanlış anlamayın, amacım sizi suçlamak falan değil ancak bu zihniyetle bir çözüm bulunamaz.Bunu söylemek istiyorum.

Ne guzel isinize gelmeyince kadinin her giderini ve istegini karsilamak erkegin gorevidir demissiniz. Bir kadinada kocasina itaatkar ve saygili olmak duser. Kocasina asi olmak yersizdir ve dogru degildir. Konu aciga cikti ve neler oldu birde bakin, aileler birlesti ve kiz suclu cikti hatta kendi ailesinden azar isitti bu kadar kardesimi sokbogaz edip ortaligi karistirdigi icin ama yinede kardesim baristi ve ailem kizi bagrina basiyor ki bende kiyamam ona. Cunku gelinimiz ve basimizin taci.

Kadin ezilmez, dovulmez, kadin höt bile denmez ama kadinda sizin yapinizca istedigini yapar oylemi. Nerde kaldi karsilikli istisare sevgi saygi. Eger gelinin harcadigi karar verdigi ayri olacaksa kardesimle bir hayat paylasmanin anlami ne. Kardesim bir yana bu herkes icin gecerli. Neden sizin dogrularinizda nasil isinize geliyorsa ona gore oluyor heralde. Dogrularinizi savunurken tam savununki savundugunuz dogrular akil karistirmasin.

Ama eminimki sizin dogrularinizda erkek benim param ben ne istersem onu yaparim deseydi, o nasil erkekmis, sana danismiyor kafasina gore isler yapiyor derdiniz ve mahkeme yolu gosterirdiniz. Eminimki buda sizin dogrularinizdan biri. Kendi dogrularinizi kendinize saklayin ve birazda olsa geleceginiz icin bence dogrularinizin egriligini duzeltinki caniniz acimasin. Kimse gelinini parasiz harcliksiz ortada birakmis degil ve sovup dovende yok. Ama gerek kardesim gerek gelinimiz herkes haddini bilmeli. Kimse kimseye kalkipta HASTA diyemez. BU buyuk bir saygisizliktir. Buda benim dogrum. Mutluluklar.........

Back
X