Düğün Gelin ve Damat Bohçası

shimmer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
172
1
Bu hafta alışverişe çıkacağız. Gelin ve damat bohçasında neler bulunur. Aslında biz bohça da yapmayı düşünmüyoruz; ama alınması gereken şeyler neler?

cnm biz düğünde değil nişanda yaptık bohçayı kızın bohçasında iç çamaşırı , makyaj malzemesi gibi ihtiyacı olan şeyler alııyor kıyafet , terlik , gecelik

erkek için ise traş gereçleri pijaması çorap gibi şeyler alınıyor cnm

Ben nişanda ayrı, düğünde ayrı yapılıyor diye biliyorum; ama yanlış da biliyor olabilirim. Bizim nişanımız olmadığı için düğünde alacağız bunları.

Damat bohçası için hazır setler bulunuyor, içinde çorap çamaşır pijama falan bulunuyor ama ben onu sevmiyorum, ayrı almayı düşünüyorum güzel bir pijama takımı, parfüm, traş seti belki extra başka şeylerde olabilir sonuçta kendi eşine alıyorsun kullanılabilecek güzel kaliteli şeyler olmalı vence.hihoyyyt

Hemen hemen hepsini hallettik. Bir pasajdaki küçük bir dükkandan ihtiyaçlarımızın çoğunu tamamladık. Kaliteliydi her şey. Kıyafetlerimizi de giyebileceğimiz güzel şeyler aldık. Hepsini çok beğendim.

Hemen hemen hepsini hallettik. Bir pasajdaki küçük bir dükkandan ihtiyaçlarımızın çoğunu tamamladık. Kaliteliydi her şey. Kıyafetlerimizi de giyebileceğimiz güzel şeyler aldık. Hepsini çok beğendim.

canım konyadasın sanırım. bende yaz tatilinde konyaya geliyorum, ordan alıcaz bunları, kaliteli aldım demişsin nerden aldın canım?

mrb kızlar bende 5 ay önce nişanlandım nişan bohçası yaptık ama antalya ve izmit gibi iki uzak şehir olunca bazı eşyalardan birer tane alındı annem şimdi düğünde bunları tamamlamalarını istiyor artı olarak başka eşyalar da alınırmış onları da almalarını istiyor ama ben nasıl söylicem :2::2:

düğün hazırlığında kaynana geline;
1 takım yemek takımı
1 takım tencere seti
1 takım çatal -kaşık takımı
1 elektronik mutfak eşyası
battaniye
yorgan
nevresim takımı
yatak örtüsü
5-10 adet havlu,tülbent,çorap-patik,

falan alınırmış. bunlar doğru mu yoksa annem fazladan mı söyledi :KK1:

mrb kızlar bende 5 ay önce nişanlandım nişan bohçası yaptık ama antalya ve izmit gibi iki uzak şehir olunca bazı eşyalardan birer tane alındı annem şimdi düğünde bunları tamamlamalarını istiyor artı olarak başka eşyalar da alınırmış onları da almalarını istiyor ama ben nasıl söylicem :2::2:

1 takım yemek takımı
1 takım tencere seti
battaniye
yorgan
nevresim takımı
yatak örtüsü

bence bu saydıklarının hepsini kız tarafı alır, ayrıca bulaşık makinesi ve yatak odası da kız tarafına aittir bizde

bunlardan zaten benim çeyizimde var çeyiz için alındı ama ufak tefek olarak erkek tarafı da alırmış birer takım :44:

1 takım yemek takımı
1 takım tencere seti
battaniye
yorgan
nevresim takımı
yatak örtüsü

canım yanlış anlama ama annen biraz abartmış sanki. mutfakta ıvır zıvır ne varsa hepsini kız alır diye biliyorum ben. en azından ben öyle yaptım. mutfakta sadece buzdolabını eşim aldı. kayınvalidem bi uyku seti 10-15 havlu örtü 1 battaniye 1 beyaz iş verdi o kadar.

bunlardan zaten benim çeyizimde var çeyiz için alındı ama ufak tefek olarak erkek tarafı da alırmış birer takım :44:

bence çok gereksiz olur koyacak yer bile kalmaz. bunları kural olarak düşünmemek gerekir ihtiyacın varsa alırsın yoksa almazsın

1 takım yemek takımı
1 takım tencere seti
battaniye
yorgan
nevresim takımı
yatak örtüsü

Battaniye ve yorgandan birer tane erkek annesi alır diye biliyorum, havlu,tülbent,çorap-patik gibi şeyleri hediye olarak kızın ailesine verirler bizim oralarda, ama diğerlerini erkek tarafının aldığını hiç duymadım :26:

canim yaa konyadan misin?? yaa benim annemde yazin benim dugun bohcami konyadan alicak, acaba nerden aldin guzel kaliteli yerler falan??:KK61:

canım yanlış anlama ama annen biraz abartmış sanki. mutfakta ıvır zıvır ne varsa hepsini kız alır diye biliyorum ben. en azından ben öyle yaptım. mutfakta sadece buzdolabını eşim aldı. kayınvalidem bi uyku seti 10-15 havlu örtü 1 battaniye 1 beyaz iş verdi o kadar.

canim sana katiliyorum, mutfak esiyalari herseyiyle birlikte kiz tarafi alir, zaten kizin cevizidir bunlar. bende yavas yavas aliyorum kendime kivir zivir daha evlenmedim yakinda dugunum olucak, herseyimi kenim almak istiyorum aylelerinde almasini pek istemiyorum

ben bohçaya lif,patik,havlu,kaynana için bluz yelek,pike takımı,eşarp,iğne oyası namazla,gömlek tesbih koydum bunların dışında daha ne konulabilir...

bence bu saydıklarının hepsini kız tarafı alır, ayrıca bulaşık makinesi ve yatak odası da kız tarafına aittir bizde.herkesin adeti farklı tabi canım ama annen biraz abartmış sanki bu saydıklarını kız tarafı alır erkek tarafının alacağı şeyler yeterince fazla zaten üzerlerinde yük var. bizde yatak odasını da kız alır. ve mutfak eşyalarının tümü kıza aittir çeyiz sonuçta bunlar. ama annen illa ısrar ediosa da annenle konuş bence o kadar çok şeyi napıcaksın hem evde belki beğenmiceksin bile. nişanlına söylemen tuhaf olur bunları ailelerin konuşması daha uygun sonra arada sen kalırsın canım gerginlik olur düğün öncesi tatsızlık çıkmasın. bence konuş annenle ben istemiyorum de. yani ben olsam öyle yapardım.sonuçta sana zaten bisürü hediye de gelicek. bunlar fuzuliden başka bişey olmaz.

Bizde de bu sayılanların hepsini kız tarafı alır, kızın çeyizine dahildir yani. Ama tabi kayınvalide de havlu, tülbent, battaniye vs verebilir damadın çeyizi gibi..:KK8:

X