Gelin size nasıl yalnız hissettiğimi anlatayım

Gelen vurdun giden vursun yani amiyane tabirle. Baba evinde be görmüş ki koca evinde bunu isteyebilsin mi demek lazım şimdi ?

Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, ailesinde mutlu olmayan değer görmeyen kadınlar ne koca evinde ne de ilişkilerinde genelde değer göremezler cünkü değer görmek sevilmek nedir deneyimlemedikleri için yanlış kararlar verdikleri de görülmektedir.
Genel olarak öyle evet ama destek almaktan cekinmiyorum ki alicagim da

Icinden gelmiyor cunku mutsuzsun.. 2 secenek var.. ya duymazdan gormezden gelio devam edeceksin ya da ev arkadasi bulup kendi hayatina cikacaksin. Tabii onun riskleride var.. sorumlukuk sahibi arkadaslar bulabilmek onemli
Aynen şuan görücü usulü biriyle görüşüyorum zaten bı bakalım olursa evlenir giderim yoksa dediğin gibi

İnan çok uzun sürer diye yazmak istemedim inatlaşma olduğu doğru bende aslında kimse bana dokunmadigi sürece iyiyimdir biri haksızlık yapıldığı zaman susamam
Uzun surer yazmak kabul de, ailenin de Boyle davranmasini tetikleyen birsey yapmissindir.

Sana tavsiyem, once bir yataga uzan. Gozlerini kapat. Ve hatirlayabildigin kadar gecmise gidip olaylari zihninde canlandir. Sonunda bir kopus noktasi bulacaksin, inatlasmalarin basladigi nokta. "Ben hakliydim" diye su üstune cikmadan, 3. bir kisi olarak degerlendir herseyi. Bakalim o Zaman Su andan farkli neler goreceksin?

Neden ailenize beddua ettiğinizi anlamadım, birşey olsa yine evlat olarak sizin içiniz yanacak. Herkes ailesiyle dört dörtlük değil -ki burda daha ağırlarını okudum kendimde yaşadım yinede aileme asla kötü birşey olsun istemem,benden iyi benden mutlu olsunlar. Çünkü ne olursa olsun onlar benim ailem bunu asla değiştiremem. Size tavsiyem onları olduğu gibi kabul edin, o zaman o kötü düşünceleriniz yok olacak.

Evde ev isi yapmiyorsun, sofraya bir tabak koymuyorsun, gunboyu odandasin. Abin 40 yasindaymis, annen de 60ina yaklasmistir. O yastaki bir kadin evdeki tum isi yapiyorsa, senin de sucun var bence. Herseyi aileye yuklemek, gecmisi suclamak moda oldu son zamanlarda. Ergen de degilsin ki 27 yasindasin. Yaptigin hareketlerin sorumlulugunu alabilecek bir yaş bu. Evde bi isin ucundan tutsan, annen yemegi yaparken salatayi yapsan, cay demleyip odan yerine salonda otursan belki daha farkli olacak hersey. Her olayda aileyi suclamak basite kacmak bence. Ki ailenin evlat acisi da var. Cocuk degilsin ki onlardan ilgi bekliyorsun. Benim ailemin de evlat acisi var ben onlarin uzerine titriyorum. Yanlis bir kelime konusmamaya gayret ediyorum. 18 yasinda olsam ben onlardan ilgi beklerdim belku, ama bu yasta ailenle sen ilgilenmelisin, ben ilgilenmeliyim. Burada yazilan tavsiyelere de kulak vermiyorsun. Amacin cozume kavusmak degil, insanlarin sana hak vermesi.

Aslında sevgisiz ailede büyüdükleri biliyorsa annen baban birbirilerini çok sevselerdi çocuklari öle büyümezdi diye düşüniyorum
Önemli olan çocukların sevgili bir ailede büyümesi için anne baba birbirlerini çok sevmesidir ve bu sevgi de çocuklara yansimasidir sen en önemlisi kendinizi sevecegi biriyle evlenmelisin eşin seni çok severse sende onu sevmelisin çocuklarda sevgi dolu bir ailede büyür.
Bence annen baban birbirlerini sevmiyor ve çocuklarda sevgisiz büyüyor 😞

Peki sonra naptın nasıl geçti hayatın ?
Yani evlendim şuan çok daha mutluyum şükür ama tabi gene aile izleri silinmiyor bide eş ailesu arasında herkes biliyor ailemun bana düşkün olmadığını ve çok asabi olduklarını bunu birkaç kez yüzüme vurdular alttan alttan. Yani çocukluk gençlik çok önemli hayatında kararlar alırken

Evde ev isi yapmiyorsun, sofraya bir tabak koymuyorsun, gunboyu odandasin. Abin 40 yasindaymis, annen de 60ina yaklasmistir. O yastaki bir kadin evdeki tum isi yapiyorsa, senin de sucun var bence. Herseyi aileye yuklemek, gecmisi suclamak moda oldu son zamanlarda. Ergen de degilsin ki 27 yasindasin. Yaptigin hareketlerin sorumlulugunu alabilecek bir yaş bu. Evde bi isin ucundan tutsan, annen yemegi yaparken salatayi yapsan, cay demleyip odan yerine salonda otursan belki daha farkli olacak hersey. Her olayda aileyi suclamak basite kacmak bence. Ki ailenin evlat acisi da var. Cocuk degilsin ki onlardan ilgi bekliyorsun. Benim ailemin de evlat acisi var ben onlarin uzerine titriyorum. Yanlis bir kelime konusmamaya gayret ediyorum. 18 yasinda olsam ben onlardan ilgi beklerdim belku, ama bu yasta ailenle sen ilgilenmelisin, ben ilgilenmeliyim. Burada yazilan tavsiyelere de kulak vermiyorsun. Amacin cozume kavusmak degil, insanlarin sana hak vermesi.
Çözüm onlar tarafından ezilmek olabilir ancak o saydiklarinizin hepsini yaptım zaten sürekli itilip kakilmak azar yemek elestirilme adı altında içinizden ne kadar bir şey yapmak gelir o da soru işareti oğluna gelince suyunu dahi kalkıp verirken meselenin burada ev işi olmadığını anlamışsınızdır diye düşünüyorum çocuk gibi ilgi beklemiyorum ama o sevgiyi hiç alamadım sevgisizlikten çıldırdım yani bunu hiç anlayamazsiniz

Sevgisizlik konusunda çok çok benzer ailelerimiz var. Önce güzel bir psikolog bulup kendini toparlıyorsun. Büyük bir öfken var yazdıklarından hissediyorum. Boşuna kendine yapma zaten yeterince çekmişsin. Sonra gücünü toplayınca o evden ayrılıyorsun. Düğünde başımda olsunlar deme, iş yapmak yerine evlenmeni zorlaştıracaklar ve biblo gibi gelip gidecekler düğününe tecrübeyle sabit. Sonra güzel bir eş çıkacak karşına ve mutlu olacaksın emin ol. Dünyanın en sevgi dolu eşine sahibim ve ondan ne güzellikler öğreniyorum bi bilsen. Ama önce bi terapi görmen gerek bu bozuk ruh haliyle eş seçimin sıkıntlı olabilir

Ya siz hiç annenizin sizi bi kere bile öpmediği ya da kızım demediği evde büyüdünüz mü? Ya da keyfinden dövdüğü? Ya da eşşek gibi iş yapsanız da maddi destek çıksanızda yine aynı tavırla davrandığı? Aferin size müthiş bir evlatsınız konu sahibi tü kaka kesin hayırsızdır ailesi napsın dimi?

Bir düsünün kız neden gün boyu odasında? Neden odasından cıkmıyor, cıkamıyor? Huzursuzluk olmasın diye, agızlarından cıkan sey yaralamasın diye. Bırakın tabagı, canagı, salatayı hazırlamayı bir sohbete bile muhtacken. Bir kücük hal hatır sormalarına muhtacken.
Nerde yazmıs her seyi aileme yüklüyorum, her seyimi onlar yapmak zorundadır diye? Yemegini bile kendi parasıyla yiyormus. Buna ragmen bi sevgi kırıntısı bekleyip sormuyorlar diyor.
Ailenin evlat acısı var diye o acının bedelini bu kız ödemek zorunda mı? Sevgisizlikleriyle, saygısızlıklarıyla? Bu kız mı öldürdü evlatlarını düsmana seslenir gibi sesleniyorlar? Annelik babalık kutsallık değildir, görevdir. Sevgi görmek icin, bir yudum su istemek icin fedakarlık mı yapmak lazım? Bastan asagı sacmalık bastan asagı.

Ya siz hiç annenizin sizi bi kere bile öpmediği ya da kızım demediği evde büyüdünüz mü? Ya da keyfinden dövdüğü? Ya da eşşek gibi iş yapsanız da maddi destek çıksanızda yine aynı tavırla davrandığı? Aferin size müthiş bir evlatsınız konu sahibi tü kaka kesin hayırsızdır ailesi napsın dimi?
Öyle bir evde büyüdüğü aşikar. Bu yorumları yazanlar hiç şaşmaz.

Bana göre kendilerini çok sevgili dolu zanneden asla ama asla içinde gram sevgi olmayan bir aileyle yaşıyorum sevgisiz olduklarına dair kendimce çok ispat edeceğim nedenim var sayfalar boyunca yazsak içim rahatlamayacak sabahın 6 sında yine kalktım dua ediyorum imtihan sanırım..bir ailenin bu kadar sevgisiz olması için bir neden yok şuan annemle babamla da evin içinde bir yabancı gibiyiz çünkü evde bir tabak bile fazla gelmeye başladı babamın evinde neden sığıntı muamelesi görüyorum ayrı bir problem :) gerçi çocukluğumdan bu yana böyle işte halen daha anne baba kutsaldır diyen var mı bilemem evde konuşmamak için bir neden yok babamla günde konuştuğum cümle sayısı 1'dir fazlası olmaz annemle de hiç konuşmayız çünkü konuştuğu zaman ya eleştirir ya azarlar ya hoşnutsuzdur hep onu dile getirir ağzından güzel bir söz çıktığını hiç duymadım ya da sohbet etmek istediğimde ibadet edicegim vaktimi alma felan der çünkü kendisi deli gibi ibadet ediyor olsun kendini kurtarsın cennete gidicek sonuçta :)) benim gibi kâfir değildir o. Saatlerce odadan çıkmam saatlerce evdeki pişen yemeği de yemem yemedigimde neden demezler ?? Çünkü neden desinler ben ise gidip geliyorum zıkkımın kökünü yiyeyim onların eline para vermediğimden kiymetsizim paramla yemeğimi yiyorumdur zaten. Onların öyle davranması yüzünden o odada saatlerce kaldım hayatım boyunca hep öyle oldu internetten saçma sapan insanlarla tanıştım dayak felanda yedim şiddet gördüm bildiğin taciz de edilmeye çalışıldım ama deli gibi sevgi ariyodum sevgi bu kadar yalnız kalmazsanız yaşadıklarımı nerden hissedebilirsiniz ki bu da burada kalsın zaten Allah o ana babayı bir ekmeğe muhtaç etmeden canlarını almasın.
Yaşınız kaç , mesleğiniz ne , kardeşiniz var mı bilgi vermemişsiniz.
Herkes ister iletişimi sağlam, bağları güçlü bir ailede yaşamak ama maalesef olmayabiliyor.Aile değiştirilebilen bir olgu değil lakin aklımız başımızda ise kendimizden ve seçimlerimizden sorumluyuz.Ve tercihlerimiz nedeniyle yaşadığımız olumsuz durumların faturasını kimseye çıkaramayız.Sevgisini göstermeyen anne babaya sahipseniz kendinizi başka türlü güçlendirmeniz gerekir.Ailenin göstermediği ilgi alakayı internette tanıştığınız insanlar mı gösterecek.Gercek ilişkiler kurun, gerçek insanlarla gerçek duygular yaşayın.( Sadece karşı cins değil kastettiğim) Hayatınızı elinize alın ve değerli hale getirin
Aileniz farklı bir boyutta yaşıyor demek ki.Onlar için yapacak bir şey yok ama siz kendiniz için iyi şeyler yapın

Var aslında bu seferde evlatlıktan reddetmekle tehdit ediyorlar.
Lütfen bir an önce çık benim kardeşimde evden ayrıldığında 1 yıl annem konuşmadı ama sonra bence kendi de biliyordu hataliydi kendi aradı herkese rezil etti kızı ama anladı kendisi hataliydi Red ye ama çık bak nasıl burunları surtecek seni çok iyi anlıyorum ben de aynı cehennemde buyudum

Hayatım sen vermeden istiyorsun sürekli , bu hayatta Allah c.c başka biz bir şey vermeden bize veren yok ve olmaz zaten ...bir bebek dahi annesine tebbesum veriyor sirinlik veriyor tatlılık veriyor...sen anne ve babana ne veriyorsun ?
Hayat pahalanmis o kadar her şey en az 5 katına çıkmış para vermesen dahi o evin bir ferdisin kaç yaşına gelmişsin elin dolu poşetlerle arada bir gelmen gerekiyor bu insani bir şey ...annen ve baban sana o kadar emek vermiş ve annen bakmış ki odasında saatlerce , bir işin ucundan tutmuyor , işe başladı eve bir ekmek getirmiyor , bize bir güler yüzü yok bari Allah'a yönelenelim daha kârlı çıkarız demişlerdir bence haklılar burdan gördüğüm o ..ama ben hayatınızın ayrıntılarını bilemem .. benim gördüğüm senin anlattıklarına göre sekkillendi...üstelik beddua ediyorsun sana neden sevgi versinler ben olsa bende bir selam vermem kusura bakma
Hayatım çocuklarımızı beklenti olmadan sevmeliyiz.Anne baba olarak maddi manevi kol kanat germeliyiz.Anne baba çocuğa kinlenemez , küsemez.E bu çocuk böyle bari Allah a yönelelim daha karlı çıkarız .Allah'a yönelmek kendi çocuğunu çıkmaza mı sürüklemek.
Yani hayatım sevgi şefkat saygı ile büyüyen çocuk zaten o anne babaya gereken her türlü evlatlığı zaten yapar.
Hayatım

Sevgisizlik konusunda çok çok benzer ailelerimiz var. Önce güzel bir psikolog bulup kendini toparlıyorsun. Büyük bir öfken var yazdıklarından hissediyorum. Boşuna kendine yapma zaten yeterince çekmişsin. Sonra gücünü toplayınca o evden ayrılıyorsun. Düğünde başımda olsunlar deme, iş yapmak yerine evlenmeni zorlaştıracaklar ve biblo gibi gelip gidecekler düğününe tecrübeyle sabit. Sonra güzel bir eş çıkacak karşına ve mutlu olacaksın emin ol. Dünyanın en sevgi dolu eşine sahibim ve ondan ne güzellikler öğreniyorum bi bilsen. Ama önce bi terapi görmen gerek bu bozuk ruh haliyle eş seçimin sıkıntlı olabilir
Haklısınız dediklerinizi uygulayacağımdan şüphen olmasın

X