Gelin size nasıl yalnız hissettiğimi anlatayım

Ya siz hiç annenizin sizi bi kere bile öpmediği ya da kızım demediği evde büyüdünüz mü? Ya da keyfinden dövdüğü? Ya da eşşek gibi iş yapsanız da maddi destek çıksanızda yine aynı tavırla davrandığı? Aferin size müthiş bir evlatsınız konu sahibi tü kaka kesin hayırsızdır ailesi napsın dimi?
Bir düsünün kız neden gün boyu odasında? Neden odasından cıkmıyor, cıkamıyor? Huzursuzluk olmasın diye, agızlarından cıkan sey yaralamasın diye. Bırakın tabagı, canagı, salatayı hazırlamayı bir sohbete bile muhtacken. Bir kücük hal hatır sormalarına muhtacken.
Nerde yazmıs her seyi aileme yüklüyorum, her seyimi onlar yapmak zorundadır diye? Yemegini bile kendi parasıyla yiyormus. Buna ragmen bi sevgi kırıntısı bekleyip sormuyorlar diyor.
Ailenin evlat acısı var diye o acının bedelini bu kız ödemek zorunda mı? Sevgisizlikleriyle, saygısızlıklarıyla? Bu kız mı öldürdü evlatlarını düsmana seslenir gibi sesleniyorlar? Annelik babalık kutsallık değildir, görevdir. Sevgi görmek icin, bir yudum su istemek icin fedakarlık mı yapmak lazım? Bastan asagı sacmalık bastan asagı.
Yazdıklarını inan göz yaşıyla okudum ama ben bu durumu atlatacagima eminim çok zor zamanlar geçiriyorum ama geçicek.

yaşadığın duygu durumunun benzerini annem bana yaşattı yaşatıyorda hala
işe yaramaz vs görür,çocuk ayırır.
Ama ben artık keyfime göre hayatıma devam ediyorum,sürekli işi düşmeye başladı.
Karmalarını emin ol yaşarlar,imkanın varsa evden ayrıl reddetmeleri falan lafta.Eminimki telli duvaklı gelin olmanı bekliyordur annen öyle gitmeni istiyordur tabu sahibiyse.Kendi yoluna bak derim

yaşadığın duygu durumunun benzerini annem bana yaşattı yaşatıyorda hala
işe yaramaz vs görür,çocuk ayırır.
Ama ben artık keyfime göre hayatıma devam ediyorum,sürekli işi düşmeye başladı.
Karmalarını emin ol yaşarlar,imkanın varsa evden ayrıl reddetmeleri falan lafta.Eminimki telli duvaklı gelin olmanı bekliyordur annen öyle gitmeni istiyordur tabu sahibiyse.Kendi yoluna bak derim
Hakettigini oğlu ona yasaticak eminim

Çocuğunuz da varmış. Sevmek için ondan fedakarlık ev işi para bekler misiniz cidden? Hayatımda okuduğum en tuhaf yorum bu oldu.
Küçükken sirinler buda bir karsiliktir ..bu kadar beni sevmeleri annecim demeleri bir karşılık mesela...buyunce 30 yaşına gelince surat asıp sürekli odasında takılırsa bana bir gram yardım etmezse ona sevgimi fan göstermem hatta selam bile vermeyebilirim ..ben yaşlı kadın olucam birde onumu cekicem..benim dediğim doğru bir düşünün anlarsınız bütün insanlar öyledir..koşulsuz sevgi diye bir şey yok dünyada..her şeyin bir karşılığı var ..ya maddi yada manevi ..bunda şaşıracak ne var ki bu insan doğası :)

Var aslında bu seferde evlatlıktan reddetmekle tehdit ediyorlar.
Etsinler be kuzum. Emek verilen evlada hak helal edilmez,reddedilir. Senin anlattıklarına göre hakları yok denecek kadar az. Çocuk sadece karnını doyormakla büyümüyor. Sevgiyle de büyüyor.

Küçükken sirinler buda bir karsiliktir ..bu kadar beni sevmeleri annecim demeleri bir karşılık mesela...buyunce 30 yaşına gelince surat asıp sürekli odasında takılırsa bana bir gram yardım etmezse ona sevgimi fan göstermem hatta selam bile vermeyebilirim ..ben yaşlı kadın olucam birde onumu cekicem..benim dediğim doğru bir düşünün anlarsınız bütün insanlar öyledir..koşulsuz sevgi diye bir şey yok dünyada..her şeyin bir karşılığı var ..ya maddi yada manevi ..bunda şaşıracak ne var ki bu insan doğası :)
İnsan doğasından çok sizin doğanıx galiba. Benim ebeveynlik anlayışım bu değil. Oğlumu sevmemin önkoşulu evi temizlemesi para getirmesi değil.

İnsan doğasından çok sizin doğanıx galiba. Benim ebeveynlik anlayışım bu değil. Oğlumu sevmemin önkoşulu evi temizlemesi para getirmesi değil.
Sanırım anlama probleniz var tamam en iyi ebeveyn sizsiniz komiksiniz yahu ne deyim ..daha fazla yazipta rencide etmeyin sizi en iyisi çünkü bunu anlamayan daha neler anlamaz hayırlısı diyelim

İleride çocuğunuz böyle davranışlar sergilerse siz de bu muameleyi hak etmişsiniz demektir. Sadece şirin diyerek yüzünü falan mıncırmakla anne olunmaz. Bunun maddi/manevi sevgi göstermesi, ilgisi, bakımı, her koşulda destek olunması var. Yaşlanınca bana baksın mantığıyla çocuk yapmak yerine kendinize bakıcı tutun. Çünkü üzgünüm ileride çocuğunuz böyle bir anneyle bağlarını kesip sizi hepten silecek. Ee buna da etme bulma dünyası diyoruz yıllarca hayatı zindan ettiğiniz evlat büyüyünce size bakmaz zaten. Şimdiden çocuk esirgemeye falan verin siz kurtulsun bu aileden.

Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum. Ben de benzer şeyleri yaşadım/hala yaşıyorum. Sadece evinde barındırmakla ebeveyn olunmuyor. Hatta ben çok merak ediyorum neden sevgi/ilgi verip güzelce geçinemeyecekleri çocukları meydana getirirler ki? Yapma kardeşim o zaman çocuk falan. Sırf toplum baskısından, kısır demesinler diye veya korunmak zor geldiğinden çocuk yapıp sonra da ölünceye kadar o çocuklara fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyolar. İçim bu konuda inanılmaz dolu. Umarım bir gün kurtulursunuz bu düzenden tek temennim bu sizin için.

Siz evlat olarak üzerinize düşeni yaptınız mı? Ne kolay böyle yaşadığınız hiç bir şeyin sorumluluğunu almamak?
Şu anlattıklarınızda anne babanıza beddua edecek hiçbir şey görmedim. Olsaydı zaten yazardınız. Sizinki sadece şımarıklık.

Ev temizliğine yardım ediyor musunuz, yemek yapıyor musunuz, tatlı dille hal hatır soruyor musunuz anne babanıza? Hiç sanmıyorum.

Çalışıyormuşsunuz, anne babanıza parada vermediğinize göre ne yapıyorsunuz kazandığınız parayı? Hadi para vermiyorsunuz, en azından haftada bir kez mutfak alışverişi yapsanız, bir faturayı siz ödeseniz, onlara gönüllerini hoş edecek hediyeler alsanız, tatlı dilli olsanız vs. Anlaşılan bunların hiç biri yok.

Evi otel gibi, anne babanızıda size hizmet etmek zorundaymışlar gibi kullanmayın, madem beddua edecek kadar rahatsızsınız ayrı eve çıkın.

Çabalama. Kabullenen senin de ailen böyle işte. Rahatlayacaksin kabullenince. İnsanlar değişmiyor. 27 yaşındasın kendi giderlerine gidiyordur paran. Eve boş gittiğini sanmıyorum öyle olsa bile anne sevgisi karşılık beklemez. İmkanın varsa ayrı eve çok 1+1 olsun huzurun olsun. Küçük de değilsin. İdare edersin. Yapacak bir şey yok malesef analarimiz hep çok çekmiş hep çilekeş babalar ise uzaktan sever onlarda böyle görmüş.

Bana göre kendilerini çok sevgili dolu zanneden asla ama asla içinde gram sevgi olmayan bir aileyle yaşıyorum sevgisiz olduklarına dair kendimce çok ispat edeceğim nedenim var sayfalar boyunca yazsak içim rahatlamayacak sabahın 6 sında yine kalktım dua ediyorum imtihan sanırım..bir ailenin bu kadar sevgisiz olması için bir neden yok şuan annemle babamla da evin içinde bir yabancı gibiyiz çünkü evde bir tabak bile fazla gelmeye başladı babamın evinde neden sığıntı muamelesi görüyorum ayrı bir problem :) gerçi çocukluğumdan bu yana böyle işte halen daha anne baba kutsaldır diyen var mı bilemem evde konuşmamak için bir neden yok babamla günde konuştuğum cümle sayısı 1'dir fazlası olmaz annemle de hiç konuşmayız çünkü konuştuğu zaman ya eleştirir ya azarlar ya hoşnutsuzdur hep onu dile getirir ağzından güzel bir söz çıktığını hiç duymadım ya da sohbet etmek istediğimde ibadet edicegim vaktimi alma felan der çünkü kendisi deli gibi ibadet ediyor olsun kendini kurtarsın cennete gidicek sonuçta :)) benim gibi kâfir değildir o. Saatlerce odadan çıkmam saatlerce evdeki pişen yemeği de yemem yemedigimde neden demezler ?? Çünkü neden desinler ben ise gidip geliyorum zıkkımın kökünü yiyeyim onların eline para vermediğimden kiymetsizim paramla yemeğimi yiyorumdur zaten. Onların öyle davranması yüzünden o odada saatlerce kaldım hayatım boyunca hep öyle oldu internetten saçma sapan insanlarla tanıştım dayak felanda yedim şiddet gördüm bildiğin taciz de edilmeye çalışıldım ama deli gibi sevgi ariyodum sevgi bu kadar yalnız kalmazsanız yaşadıklarımı nerden hissedebilirsiniz ki bu da burada kalsın zaten Allah o ana babayı bir ekmeğe muhtaç etmeden canlarını almasın.
Yaşınız kaç ayıptır sorması?

Sanırım anlama probleniz var tamam en iyi ebeveyn sizsiniz komiksiniz yahu ne deyim ..daha fazla yazipta rencide etmeyin sizi en iyisi çünkü bunu anlamayan daha neler anlamaz hayırlısı diyelim
Allah çocuğunuza şirinlik, bol para ve ev temizleme gücü,
Size de birazcık akıl versin. Hadi bay...

Bana göre kendilerini çok sevgili dolu zanneden asla ama asla içinde gram sevgi olmayan bir aileyle yaşıyorum sevgisiz olduklarına dair kendimce çok ispat edeceğim nedenim var sayfalar boyunca yazsak içim rahatlamayacak sabahın 6 sında yine kalktım dua ediyorum imtihan sanırım..bir ailenin bu kadar sevgisiz olması için bir neden yok şuan annemle babamla da evin içinde bir yabancı gibiyiz çünkü evde bir tabak bile fazla gelmeye başladı babamın evinde neden sığıntı muamelesi görüyorum ayrı bir problem :) gerçi çocukluğumdan bu yana böyle işte halen daha anne baba kutsaldır diyen var mı bilemem evde konuşmamak için bir neden yok babamla günde konuştuğum cümle sayısı 1'dir fazlası olmaz annemle de hiç konuşmayız çünkü konuştuğu zaman ya eleştirir ya azarlar ya hoşnutsuzdur hep onu dile getirir ağzından güzel bir söz çıktığını hiç duymadım ya da sohbet etmek istediğimde ibadet edicegim vaktimi alma felan der çünkü kendisi deli gibi ibadet ediyor olsun kendini kurtarsın cennete gidicek sonuçta :)) benim gibi kâfir değildir o. Saatlerce odadan çıkmam saatlerce evdeki pişen yemeği de yemem yemedigimde neden demezler ?? Çünkü neden desinler ben ise gidip geliyorum zıkkımın kökünü yiyeyim onların eline para vermediğimden kiymetsizim paramla yemeğimi yiyorumdur zaten. Onların öyle davranması yüzünden o odada saatlerce kaldım hayatım boyunca hep öyle oldu internetten saçma sapan insanlarla tanıştım dayak felanda yedim şiddet gördüm bildiğin taciz de edilmeye çalışıldım ama deli gibi sevgi ariyodum sevgi bu kadar yalnız kalmazsanız yaşadıklarımı nerden hissedebilirsiniz ki bu da burada kalsın zaten Allah o ana babayı bir ekmeğe muhtaç etmeden canlarını almasın.
Herhalde sevgisiz hatta dışlanarak büyüyüp ergenlikte dahil kötü arkadaş ortamı, sanal ortamdan birilerine takılmayan mucize ergenmişim :) Ben gerçekten anlamıyorum neden hemen arsız belaya bağlar isyanlarla kötü yola gitmek için çabalıyorsunuz? Bi ara koluna jilet atanlar vardı siz bu konuyu açınca onlar aklıma geldi :) Sınıfta jilet atan arkadaşlarıma şaşırırdım. Ve annemden dayak yediğim dönemlerdi :KK70: Ama aksine korkardım ben yanlış kişilerle tanışıp hayatımı karartmaktan. Kendime '' asla onlar gibi olmayacağım '' derdim. Beni gören, tanıyan herkes '' çok neşelisin, nasıl bu kadar mutlu olabiliyorsun?, hayatı gerçekten bu kadar seviyor musun? '' derler. Gerçeği bilmezler bilsinlerde istemem ne ben kendimi depresyona sokarım travmalarımla ne de başkalarını dertlerimle boğup negatif enerji yayarım. Evde ağlayıp zırlasamda uzun sürmez dışarı çıktığımda gülümserim. Bu yapmacıklık değil hayatta kalma mücadelesi, geleceğini için uğraşmaktır. Ailen kötü diye sende kötü olamazsın. Sevmiyorlarsa sevmesinler onları değiştiremezsin ama kendi aileni sen seçerek değiştirebilirsin. Zamanı geldiğinde eğitim, iş için gider mesafeni koyarsın. Neden sanal alemden medet umuyorsun ki? Sevgiyi yabancıdan göreceğini düşündüren ne? Birde beddua etmişsiniz. Yaşınızı o yüzden sordum. Çok küçük olmalısınız. Böyle sevgisizim ne yapacağım diye düşünerek nereye kadar gideceksiniz onu düşünün önce.

İleride çocuğunuz böyle davranışlar sergilerse siz de bu muameleyi hak etmişsiniz demektir. Sadece şirin diyerek yüzünü falan mıncırmakla anne olunmaz. Bunun maddi/manevi sevgi göstermesi, ilgisi, bakımı, her koşulda destek olunması var. Yaşlanınca bana baksın mantığıyla çocuk yapmak yerine kendinize bakıcı tutun. Çünkü üzgünüm ileride çocuğunuz böyle bir anneyle bağlarını kesip sizi hepten silecek. Ee buna da etme bulma dünyası diyoruz yıllarca hayatı zindan ettiğiniz evlat büyüyünce size bakmaz zaten. Şimdiden çocuk esirgemeye falan verin siz kurtulsun bu aileden.
Hay bu yorumun alnı olsa da öpsem....
Almıştır cevabını umarım.
Bebekken şiirn olduğu için seviyormuş.
Kolik, sürekli ağlayan veya engelli bebekse sevmeyelim o zaman...
Böyle sarışın mavi gözlü hafif tombul bebekse bas bağrına gitsin....
Ay benim kardeşim hiç ev işi yapmayı sevmez ve yapmaz da.... 21 yaşında kız
Annem çok sever.... Hiç ev işi yapmıyor, artık sevmeyeceğim dediğini duymadım...
Herkes anne olur ama herkes "anne" olamaz demek ki.

Hay bu yorumun alnı olsa da öpsem....
Almıştır cevabını umarım.
Bebekken şiirn olduğu için seviyormuş.
Kolik, sürekli ağlayan veya engelli bebekse sevmeyelim o zaman...
Böyle sarışın mavi gözlü hafif tombul bebekse bas bağrına gitsin....
Ay benim kardeşim hiç ev işi yapmayı sevmez ve yapmaz da.... 21 yaşında kız
Annem çok sever.... Hiç ev işi yapmıyor, artık sevmeyeceğim dediğini duymadım...
Herkes anne olur ama herkes "anne" olamaz demek ki.
Kesinlikle hiç durup da kendilerini sorgulamıyor nedense böyleleri.

Anne baba çocuğuna güzelce şefkat ve sevgi gösterse, özellikle manevi anlamda çocuğunu mutlu edip hatalarında bile arkasında dursalar, çocuk okuldan gelince nasılsın diye sorup sohbet etseler, çocuğun hayallerini destekleseler mesela. Böyle bir çocuk büyüyünce neden ailesine surat asıp vefasız davransın ki durduk yere?

Demek ki iyi ebeveyn olamamışsındır, her şeye alma verme ilişkisi olarak yaklaşmışsındır, bu cahillikle travmalar yaşatıp çocuğun psikolojisini mahvetmişsindir de evladının büyüyünce içinde sevgi/saygı ölmüştür.

Yıllarca sürekli yargılanan, aşağılanan, iletişim kurulmayan çocuk neden ileride ailesine destek olsun? Bunu hiç akıl edemiyolar maalesef. Bebek hallerini sevip sonra biraz büyüyünce dünyanın zulmünü gösteriyolar.

Kesinlikle hiç durup da kendilerini sorgulamıyor nedense böyleleri.

Anne baba çocuğuna güzelce şefkat ve sevgi gösterse, özellikle manevi anlamda çocuğunu mutlu edip hatalarında bile arkasında dursalar, çocuk okuldan gelince nasılsın diye sorup sohbet etseler, çocuğun hayallerini destekleseler mesela. Böyle bir çocuk büyüyünce neden ailesine surat asıp vefasız davransın ki durduk yere?

Demek ki iyi ebeveyn olamamışsındır, her şeye alma verme ilişkisi olarak yaklaşmışsındır, bu cahillikle travmalar yaşatıp çocuğun psikolojisini mahvetmişsindir de evladının büyüyünce içinde sevgi/saygı ölmüştür.

Yıllarca sürekli yargılanan, aşağılanan, iletişim kurulmayan çocuk neden ileride ailesine destek olsun? Bunu hiç akıl edemiyolar maalesef. Bebek hallerini sevip sonra biraz büyüyünce dünyanın zulmünü gösteriyolar.
Şimdi mizaç karakter psikolojik yapı denen bir şey var. Bazen çocuğa dünyayı da sersen psikolojik bir rahatsızlık veya zor mizaç gereği de ileride surat asan biri olabilir. Ya da zor bir insan olabilir. Genelde duyarız ya anne babası üzerine titredi ama çocuk serseri, it kopuk veya kötü biri oldu, ebeveynlerine çok çektirdi diye.. Yani böyle durumlar da maalesef olabiliyor.
Benim karşı çıktığım en baştan anne babanın buna "Almadan vermem." şeklinde yaklaşmasıydı. Yani "Eve para vermezsen suratına bakmam." nasıl bir çiğliktir ben çözemedim. "Şirin olduğun için bebeğimi seviyorum." Ne?
Oğlum beni yormuyor mu? Ay o kadar yordu ki bugün, örneğin. Uyumadı, gerçekten terör gibiydi bugün. Ne yapayım? Sevmekten mi vazgeçeyim. Canımdan parça o benim.
Ben bu anlayışa karşı çıktım. Bana gerizekalı demeye getirdi resmen.

Şimdi mizaç karakter psikolojik yapı denen bir şey var. Bazen çocuğa dünyayı da sersen psikolojik bir rahatsızlık veya zor mizaç gereği de ileride surat asan biri olabilir. Ya da zor bir insan olabilir. Genelde duyarız ya anne babası üzerine titredi ama çocuk serseri, it kopuk veya kötü biri oldu, ebeveynlerine çok çektirdi diye.. Yani böyle durumlar da maalesef olabiliyor.
Benim karşı çıktığım en baştan anne babanın buna "Almadan vermem." şeklinde yaklaşmasıydı. Yani "Eve para vermezsen suratına bakmam." nasıl bir çiğliktir ben çözemedim. "Şirin olduğun için bebeğimi seviyorum." Ne?
Oğlum beni yormuyor mu? Ay o kadar yordu ki bugün, örneğin. Uyumadı, gerçekten terör gibiydi bugün. Ne yapayım? Sevmekten mi vazgeçeyim. Canımdan parça o benim.
Ben bu anlayışa karşı çıktım. Bana gerizekalı demeye getirdi resmen.
Fiziksel rahatsızlıklara tabii ki bir şey diyemem ama psikolojik rahatsızlıkların hepsi ailedeki sevgisizliklerden kaynaklanıyor bence.

Kendimden örnek vereyim, ailem inanılmaz derecede “el iyisi”dir. Çevrede herkes özellikle babamı melek bilirler, herkesin işine koşar, arabayla milleti oradan oraya taşır, herkese yağ çekip hoşnut eder. Gören der ki bu insanın çocukları ne kadar şanslılar. Oysa gerçekte küçüklüğümüzden belli bir yaşa kadar fiziksel şiddet, aşırı baskı, paranoya tutumları, iletişimsizlik, küfür, aşağılama her ne varsa yaşadık kardeşimle ben. Şimdi bakıyorum içimde aile sevgisi kalmamış. Babamla komple küsüm hatta. Ama bunu akrabalardan biri duysa kesin beni “hayırsız nankör evlat” olarak yaftalar…

Yani bence ne ekersen onu biçiyorsun…

O üyeyi de ayrıca anlamadım, madem yaşlanınca bakacak birini arıyorsun o zaman neden çocuk yapıp mama, bebek bezi, okul ihtiyaçları, giyecek vesaire bir sürü masrafa katlanasın ki? Onun yerine yaşlanınca bakıcı tutarsın. Ama yok illa herkesin çocuğu var aman biz çocuksuz kalmayalım kısır falan derler mazallah kafasındalar. Yazık gerçekten yazık.

Size olan üslubundan da belli aslında karakter yapısı. Düzelmezler.

X