Gelin saçında en çok tercih edilen modellerden biri dağınık topuzdur.
Topuzun göz kamaştırması ve gelin saçına dönüşmesi için minik sihirli tokalara gerek vardır.
Ben bu pırıltılı taşları çok seviyorum.
Nişanımda da saçıma kullanılmıştı, hem şık hem de çok abartı değil.
Fakat benim cahilliğime geldi, o anlamda bir uyarayım istedim.
Bu takılan tokaları kuaför kendisi taktı, haliyle nişanlım ödeme yaparken o tokaları da ücrete dahil ettiği için dünya masraf çıktı.
O bu derken, kuaförler kurnaz (birazda haklı olarak en çok parayı nişan/kına/düğün zamanı kazanıyorlar) nerden ne kaparsa ona bakıyor.
Aynı duruma düşmemek için bu tokaları kendiniz kutu halinde alabilirsiniz.
Alabileceğiniz en uygun yer Eminönü - Mahmutpaşa civarları olacaktır, ben malesef bunu nişandan sonra öğrendim
Bu tokalar genelde şeffaf silindir bir kutunun içerisinde oluyor, tokanın taşına ve modeline göre kutu içerisinde 4-6-10 adet şeklinde satılıyor.
Kutusu yaklaşık 3 TL ile 10 TL arasında değişiyor diyebilirim.
Fakat kuaförler en basit tokaya bile tane başına 3 TL gibi bir mebla alıyorlar.
Benim saçlarım seyrek olduğu için, nişanımda postiş kullanmam gerekiyordu.
Kuaföre ekstra para vermemek için ve aynı zamanda düğünde de aynı postişi kullanabileceğim düşüncesi ile kendim aldım.
Onu da Osmanbey'den cadde üzerinde postiş satan bir dükkandan 80 TL ye aldım. Uzun bir postiş olduğu için, herhangi bir modelin yapılması kolay oluyor.
Hakikaten insanın içi gidiyor, ben bile şimdiden heyecanlanıyorum.
Yakında düğünler çok, kısmetse bol bol gideceğim bir çoğuna, hatta en yakın zamandaki sanırım 7 Nisan'daydı.
Çok gezicem anlaşılan bu yaz çoookkk
Eminönünde dünya kadar var bunlardan ama iyisini bulmak biraz zor. Bir kere bence zirkon çok ucuz görünüyor, zirkondan uzak durulmalı. İnci, kristal vs. hem gelinliğin beyazına uygun, hem de adi durmuyorlar. Ben çok araştırmadım ama saç aksesuarlarının güzelini İnci Dantel'de gördüm, birazcık tuzlular yalnız -100TL üstü-. Kim bilir daha neler vardır piyasada. Bir de facebookta gelinlik taçları sayfasını beğeniyorum...
Eminönünde dünya kadar var bunlardan ama iyisini bulmak biraz zor. Bir kere bence zirkon çok ucuz görünüyor, zirkondan uzak durulmalı. İnci, kristal vs. hem gelinliğin beyazına uygun, hem de adi durmuyorlar. Ben çok araştırmadım ama saç aksesuarlarının güzelini İnci Dantel'de gördüm, birazcık tuzlular yalnız -100TL üstü-. Kim bilir daha neler vardır piyasada. Bir de facebookta gelinlik taçları sayfasını beğeniyorum...
Kesinlikle haklısın, eminönünde dünya kadar var.
Zirkon konusunda bir fikrim yok ama eğer öyle diyorsan benimde aklımda bulunsun.
100 TL üstü bana çok geldi biraz, her ne kadar en özel gün olsa da, 1 gün için alabileceğim birşey değil...
Gerçi toka şeklinde oldukları için, farklı zamanlarda da kullanılabilir ama, kaybolma ihtimali de yüksek
Ben nişanımda kendim alıp götürmüştüm 5 tane deniz yıldızı ışıl ışıl topuz dalgalarımın üzerine sabitlenmişlerdi. elbisemin üst kısmının etekle birleştiği yerde büyük ve ışıl ışıl bir süs vardı onunla çok uyumluydu. çok güzel olmuştum ama hayalimden öteydi :)
Ben nişanımda kendim alıp götürmüştüm 5 tane deniz yıldızı ışıl ışıl topuz dalgalarımın üzerine sabitlenmişlerdi. elbisemin üst kısmının etekle birleştiği yerde büyük ve ışıl ışıl bir süs vardı onunla çok uyumluydu. çok güzel olmuştum ama hayalimden öteydi :)
Ne guzel ya... Insallah benimde gelinligim belli olduktan sonra, ayni sekilde uyumlu olacak bu tarz tokalardan almak istiyorum...
Hayirli ugurlu olsun diyelim sana da Insallah dugununde de hayalinden ote olur dilegiyle