Düğün gelin olmak ve getirdikleri-götürdükleri...

anlayışlı bi eşin varsa alışmak kolay
ama gelini gelin olarak değil köle almak diye gören bi kayınvaliden varsa zor ilk zamanlar zorlandım hiç bişe bilmeyen fazlasıyla şımarık yetişen ben elimden gelen herşeyi yaptım itiraz etme hakkın olmuyo allah kahretsin ben bunları anneme yapmıyodum annemi tersliyodum bu kadında kim oluyoki buna karşı gelemiyorum dediğim zmanlar çok oldu ve kahroldum canım annem affet beni die
8ay sora kendi evimde yemek yemeye başlayınca evli olduğumu hissettim ve evliliğin aslında nekadar güzel bişe olduğunu farkettim kendi evini temizlemek sevdiğin insana yemekler yapmak ve ona sofra kurmak tv karşısında saatlerce dvd de film ve seri diziler izlemek
ilk sabah çok ağlamıştım halbuki ailenden ayrı kaldığın zmanlar çok oluyo fakat bu ayrılık bambaşka 4gün sora gittiğimde evin her köşesini gezmiştim değişiklik varmı die bana çok değişik gelmişti 3yıl geçti hala özlüyorum fakat gidip kaldığımda kendi evime döndüğümde insanın kendi evi gibi yok diyorum kaydirigubbakcemile3
okadına anne demiyorum ve asla demicem ondan çok uzaktayız
inşallah rabbim gönlünüze göre içten anne diyebileceğiniz bi kayınvalide nasip eder

senın yazdıklarını okuyunca kendımın 5 ay sonrakı halımı görur gıbı oldum bende vurdumduymaz kımseye duskun olmayan bırısiydım aslında 6 aydıröyle olmadıgımı gördum.annem ve ananemle antalyada yasıyorum evlenınce ıstanbula gıdıcem.evın bensız sessız halını dusundukce cıldırcak gıbı oluyorum.onun duygusal halını bana bakarken gözlerının doldugunu görmekse daha kötu edıyor benı.nişanlım ve aılesıyle cok ıyıyı cok sukur sormak ıstedıgım alıştınmı bu duruma gecıomu yoksa hep o düşündükçeiçini yakan kısım hep aynı sekılde kalıyomu?bunu bılmek ıstedım ağlattın kız benı sabah sabah

bende en zoru başka birilerine anne baba demek yıllardır tek annen ve baban varken birden kişi sayısı artıyor ben çok zorlanıyorum maalesef.

ben alıstım dıyorum sımdılık ama bılemıyorum eylulde nasıl olcak zamanla herseye alısırımda tek alısamıcagım sey KAYINVALIDEM o kesin !

benimde bu ayın sonunda düğünüm evlendikten sonra hayatımın değişecegine hatta cok değişeceğine inanıyorum.bi kere çalışacagım,başka başka sorumluluklar falan da filan

ya gerçekten insan bunları düşününce evlilikten soğuyo resmen. ben zaten herkesle çok samimi olan hemen kaynaşan biri deilim ama uyumluyumdur. bu yüzden de acaba ezerler mi diye düşünüp daha bi korkuyorum. çok ürkütücüüü

Bir kere ne yaparsan yap ister istemez sen el oluyorsun. Gelinsin, sonradan gelensin çünkü.
Ailelerin farklı kültürleri varsa senin ailene görgüsüz muamelesi yapabiliyorlar

Aslında her şey eşler arasında yaşanıyor. eğer eşin seni ezdirmiyorsa, her fırsatta kendi ailesini korumuyorsa seni sevdiği kadar saygı da duyuyorsa mutlu mesut yaşanabilir gayet.

Malasef düğün dernek işine girmeden eşlerimizim bu yönünü bilemiyoruz. O aşık olduğunuz, bir damla gözyaşınıza kıyamayan adamlar iş ailerine gelince sizi yerin dibine sokmaktan, kalbinizi kırmaktan hiç çekinmiyorlar.
Sizin istedikleriniz değil onların gerek gördükleri önemli oluyor.
Ben yazsam daha neler anlatırım da neyse benim içim karardı diye herkesin içini karartmayayım :)

Gelin olmanın, evlenmenin güzel yanları da çok tabi; ama bir şeyler içinde kaldıkça, sana saygı duyulmadığını hissettikçe çok yıpranıyorsun, aşkını bile sorguluyorsun.

Dilerim kimse bu sorunları yaşamaz

al benden de o kadar...keşkeler çoookkk..

ohh miss..darısı hepimizin başına..
valla ben bilemem tabi henüz böyle bir şeye adım atmadım ama..ailemden ayrılmak yeni bir eve geçmek pek zor gelmeyecek gibi..
anlaşamamaktan bende çok korkuyorum ya:s

ben de bi zaman sonra bıkmaktan, anlaşamamktan, soğumaktan korkuyorumm..

dilerim

allahım herkese hayırlı mutlu bir yuva nasip etsin inş..

Bende yakında nişanlanacağım, sevgilimin aileside cok ilgili sağolsunlar, haftada 4-5 akşam beraber yemek yıyoruz yemege cagırıyorlar, geri ceviremıyorum ama cekınıyorum bazen acaba cokmu sık gidiyorum diye... Bana kalsa haftada bir uğriyacagım ama davet ettıklerınde birsey diyemıyorum...

Son düzenleme:
her ne şekilde evlenirsen evlen başlarda hem tatlı hem acı bi durum yaşanır. ama önemli olan 5-10 sene sonra hala o ilk aşkla sevgiyle çiftler birbirine bakabiliyor aynı duygular eksilmemiş tam tersine artmışsa evliliğin tadı çıkabilir sanırım. yoksa yeni evlenmiş çiftler elbette başta mutludurlar. biraz zaman geçtikten sonra yazan arkadaşların duygularını merak ediyorum aslında.

herşey değişiyor evlendikten sonra ne kadar büyük aşkla evlenirseniz evlenin yada kv kp sizi ne kadar severse sevsin o kadar değişmeler oluyor ki...

Gelin olmak, eş olmak, anne olmak, ... roller arttıkça mutlaka sorumluluklar da artıyor ama hepsini dengede tutabildiğimizde mutluluğun sırrını çözebileceğimize inanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…