Gelin; nişanda takılan bilezikleri, nikah/düğünde takmalı mı?

ask1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
14
0
36
İstanbul
Merhaba,

Kayınvalidem nişanda bana 3 adet bilezik taktı. Nikahımda/düğünümde bunları takmalı mıyım?

Merhaba,

Kayınvalidem nişanda bana 3 adet bilezik taktı. Nikahımda/düğünümde bunları takmalı mıyım?

merhaba!! bizim burada nişanda takılan takıları düğün günü erkek tarafına veriyorlar düğünde takı merasiminde bilezikler tekrar geline takılıyor..

merhaba!! bizim burada nişanda takılan takıları düğün günü erkek tarafına veriyorlar düğünde takı merasiminde bilezikler tekrar geline takılıyor..

Hmm bizim burda öyle birşey yok ama takıp takmama konusunda kararsızım :S

Buarada, nerelisiniz?? (Yani bizim burada dediğiniz için soruyorum.)

Hmm bizim burda öyle birşey yok ama takıp takmama konusunda kararsızım :S

Buarada, nerelisiniz?? (Yani bizim burada dediğiniz için soruyorum.)

ben Trabzonluyum.. ama geçenlerde Erzurumlu bir arkadaşım evlendi onlarda da aynı durum oldu erkek tarafı takıları istedi düğünde tekrar taktılar.. sizde erkek tarafı öyle bir istekte bulunmazsa takmayın..

ben Trabzonluyum.. ama geçenlerde Erzurumlu bir arkadaşım evlendi onlarda da aynı durum oldu erkek tarafı takıları istedi düğünde tekrar taktılar.. sizde erkek tarafı öyle bir istekte bulunmazsa takmayın..

Hmmm anlıyorum..
En iyisi öyle yapayım, yani isteyen olmazsa takmayayım.
Teşekkür ederim :)

Merhaba,

Bizim burada ( İzmir ) nikahta değil de düğünde takılır daha önceki merasimlerden gelen bilezikler. Bir adet midir yani bir zorunluluk mudur tam bilemiyorum ama gelinler de genelde takmayı tercih ederler.

ben samsunluyum burdada erkek tarafı nişanda taktığı bilezikleri ister onlarla birlikte daha takacaksa hepsini bir düğünde tekrar takar banada nişanda üç tane takıldı düğünde bunlarla birlikte altı tane takılacak geri alacaklar yani

canım karadenizliyiz burda nişandan takılanlar düğünden önce kayınvalideye verilir tekrar takar takılarla birlikte. cogu yerdede boyle. kendi soylemese bile ben veririm. ama nişan setini takabilirsın gelinliğin ustune onlar takmadan yani düğüne gelirken

Merhaba,

Bende (Erzincan) lıyım. Bizde de nişanda takılan takılar düğün günü erkek tarafına verilir düğünde takılacak bilezikler ile beraberinde takılır. Ama şöylede yapabilirsin 3 tane takılmış 2 sini verip 1 i bileğinde kalabilir. Boş kalmaması açısından. Bende bu şekilde yapacağım düğün zamanı :)

bende trabzonluyum ama genelde erkek tarafı ıle kız tarafının konusmasına baglı bu olay.
yanı takılan takılar erkek tarafına verılıp uzerıne bır tanede olsa eklenerek takılabılır de ya da onlar hıc ellenmeden yenılerıde takılabılır. Yanı tamamen ıkı aılenın maddı durumu ve gorusmesıne baglı dıye bılıyorum.

evet canım öyle yapanlar da var ama ben daha çok nişanda takılan takılara bir şeyler daha eklenip düğünde tekrar takılmasına şahit oldumm

Bizde de oyle takilanlar dugunde geri veriliyo erzincanliyim ama istanbulda yasiyorim :) eger geri verilme yoksa tak tabiiki sonucta kayinvalidenler ister es dostun gormesini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…