Gelin-Kaynana İlişkileri Üzerine..Gül Veren Elde Gül Kokusu Kalır:))

mlkhkn

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
297
14
643
42
İstanbul

Uzun yıllar önce Çinde Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve
kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Lakin kısa bir süre sonra
kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar. İkisinin de kişiliği
tamamen farklıdır bu da onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar.
Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça
tepkisini alır.
Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev onun ve
kayınvalidesi ile arada kalan eşi içinde cehennem haline gelmiştir. Artık
bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir
arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona
bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve bunu 3 ay boyunca her gün azar azar
kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir az az
verilecek böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır. Yaşlı adam
genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi
davranmasını ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.

Sevinç içinde eve dönen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her
gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehri
damlatıyordu. Kimseler şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranıyordu. Bir
süre sonra kayınvalidesi de çok değişmişti ve ona kendi kızı gibi
davranıyordu. Evde artık barış rüzgârları esiyordu. Genç kadın kendisini
ağır bir yük altında hissetti yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı
dükkânının yolunu tuttu ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği
zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvardı. Yaşlı kadının
ölmesini artık istemiyordu. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup
duran Li-Li ye baktı ve kahkahalarla gülmeye başladı.

Sevgili Li-Li dedi;

Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da
güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı.
Sen ona iyi davrandıkça oda dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz
gerçek bir ana kız oldunuz dedi.

Eski bir Çin atasözü şöyle der: "Gül veren elde gül kokusu kalır"

Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandır.

İçinizde bir damlacık bile zehir olmaması dileklerimle
a.s.

çok güzelmiş ,vede çok doğru bizdede böyle durumlardaé
" ne ekersen onu biçersin denir":roflol:ben hep söylüyorum patates eken domates toplarmı?:uhm:paylaşımın için sağol

çok güzel bir hikaye ellerine sağlık.stv de vermişlerdi bunu film olarak izlemiştim ve çok hoşuma gitmişti o zaman.

Güzel hikaye, ama keske hep öyle olsa... Cogu zaman hak etmedigimiz muammeleyle karsilasiyoruz...
Bu yaziya göre karsimizdakinin bize karsi kötü ve yanlis davranilarinda bizimde payimiz var demek istiyor... yada iyi yaklasirsan sonucu iyi olur...
ama gercek hayat ne yazikki öyle degil :(

Paylasimin icin tskler, etkileyici bi yaziydi

çok doğru bir yazı.
her iki taraf içinde geçerli bu yazı ama.
arada çok ender olarak gerçekten psikopatlar çıksada,genel olarak hakikaten ne ekerseniz onu biçiyorsunuz bence.
çıkan sorunlarda insan kendisindede hata payı aramalı.hiç bir olay yoktur ki tek taraf suçlu olsun.
kendi annemiz yaptığında görmezden gelebileceğimiz şeyleri kaynanamız yapınca batıverir.keza onlarda aynı şekilde.
umarım herkes bu yazıdan payına düşeni alır.

çok güzel bir hikaye,ama pratiğe döktüğünüzde pek durum aynı değil gibi.

benim kayınvalideye,fazlaca iyi davranın kıçı kalkacaktır,tecrübeyle sabittir.

karşındakininn anlayışına bağlı
benim kaynanamaa sürekli iyi davranılıp el üstünde tutulmuşş koskoca kadınn kendini hatasızz kusursuzz ağzından çıkanıı kanunn zannediyoo bu şımartmalar yüzündenn

cok guzel bir hikaye ama gercek hayatta bazen uygulama sorunu cekilebiliyor en azindan ben denedim sanirim birazda kisilik meselesi bende kayinvalideme iyi davrandikca yaptiklarinin bin katini yapmaya baslar ipin ucu kacar

güzel bir hikaye paylaşım için teşekkürler ..
sadece kayınvalidemiz değil bütün ilişkilerde karşılıklı olarak böyle davranılsa hiç sorun olmaz...fakat şu var ki insanlar çok iyi davrandığın, belirli bir sınır koymadığın zaman,sizin iyi niyetinizi kullanıyorlar.o yüzden ben ilişkilerde bir sınır olması gerektiğine inanıyorum..insanın sadece kendi anne,baba ve kardeşi bu duruma dahil değil..

yani işin özü şu..arkadaşlar da belitmişler kayınvalide de olsa bence şeffaf bir sınır olmalı arada...ilişkiler ne çok samimi nede çok soğuk olmalı..hayata geçirmeye çalışıyorum...

çok güzel bir hikaye,keşke hikaye olmaktan çıkıp kendi hayatımızda bunları uygulayabilsek ama malesef bazen olmuyor :uhm:

aynı şeyleri yaptım ama zehir katmadan ama işe yaramıyor bazı insanların karakteri değişmiyor canım ağzımızla kuş tutsak fayda yok ama iyilerde var iyiler olmasa kötüler nasıl geçinecektiki böyle bir denge işte haytta yaşamakta

güzel bir paylaşım
ama her kaynanada böyle etki edecegini sanmıyorum.
bazıları çok bencil oluyor.
mesafeli olmak en güzeli cidden.

Çok etkileyici bir hikaye gözlerim yaşardı okurken.

Ben kayınvalideme ne zaman çok iyi davransam (ki kötü davranmam zaten sadece kendi kendimi yerim) mutlaka ardından kendi istediği bişeyi yapar. Benim iyi hallerimi kendine fırsat olarak kullanır. Bu hep böyle olduu bizde en azından.
Tabiiki yinede herşeye rağmen karşısındaki insana iyi davranmak çok güzel bir davranış şekli keşke herkes uygulayabilse.

Son düzenleme:
arkadaslar bastan kabul etmeyeceksiniz bnde kebul ettim biktim biktim ailesiyle yasiorum sabahin 7 sinde 3 tane cir cir oten kusla uyanioruz ve gece ustlerine bi ortu atiyorum kuslarin ama sabah kalkiyor yatagindan bagiriyor kayinpedere ac sunlari yazik falan ucude mutfakta duruyor tul vardi altlarinda yem dokulmesin diye ben goremiyorum altta ne yapiyor kuslar sonra normalde gec kalkar fakat mutfakta falan bisey yapildigini duyunca he,men atlar gelir sonra temizlik yaparsin gelir hih hih ha oyle yap der sonar istedigi zaman hemen aglamakli olur falan herseye karisir yalakanin onde gideni bide kediler var bn kovuyorum yazik diyor ama butun ciceklere isiyorlar genel tuvalet yapiyorlar sonra diyor isemisler yere fln bn hic umursamiyorum sonra esime yemek veriyorum is icin ne alacak yemek icin siz siz olun asikta olsaniz ayri ev olmadan gimeyin ne ask kaliyor ne bisey sonra bide sabah kalkar hapur hupur yer sonra bir tabak meyve ister soyulmus muz uzum tatli seyleri sonra da hicbisey yemioyorum ne yemiyorsun 70 yasina gelmisiin bu kadar vitamin ne yersin aman aman :oklava:

Back