Gelin Gorumce Kaynana

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
merhaba kizlar ben gorumceyim
Farkli gorusleri almak istedim. Size bahsedeyim kendimi kotu insan gibi hissettiren konudan.

Gelinimiz ev hanimi, 2 yasinda yegenim var. Kendisinin soyle bir karakteri var. Ben istemezsem kimse bana is yaptiramaz. Yalniz o istegi hic gelmiyor

İki kardesiz. Ben, esim, kardesim ve esi zaman zaman annemde bir arada toplaniriz. Bazen de sadece kardesim ve esi anneme gelir.

Gelinimizden annemin gelinsin evimi temizleyeceksin, gelinsin kalk cay servisi yap gibi bir mantikla beklentisi asla olmaz. Zamaninda kv si aanneme hizmetci muamelesi yaptigi icin, agzini acip is buyurmaz asla. Ama hosuna gider yapsa, yapsa dedigim ufak yardimci olma.

Bizim gelin en yakin ornek verecek olursak, kahvalti hazirladik borek falan yaptik annemle, o bnm bebegimi sevecem diye icerilerde oyalandi, sofraya da en gec o oturur ayakta bekler, davet etmemize ragmen oyalanir. Yer icer sofradan miy miy en son kalkar. Ben bebegimi emzirmeye gittim. Sofradan kalkmis, yanima geldi. Tabagini bile alip tezgahin uzerine koymamis. Hani gelin olmasini gectim, Misafilige gittigimizde bile, tabagimizi kaldiririz.

Bana cok ayip geliyor yaptigi. Bunlar tasinacaklar. Bende anneme yardim etmeyeceksin dedim. Sadece yegenime bakmasini soyledim yardim olarak. Annem kiyamamis yine esyalarini kolilemis cani cikmis yardim etmis. Anne senin canin is yapmak istiyor mu? O mantikla seninde istemesin yapma dedim. Sonra bende kiyamiyrm ona. Kotu biri gibi hissediyrm kendimi. Sonucta yardima ihtiyaci olacaktir. Tekrar dusunuyrm bir igne yerinden oynatmayan annemin ayagina servis yaptigi insan bu. Anneme acimayana ne aciyim diyrm.

Sizce annem yardim etmeli mi? Yoksa mumkun oldugunca karismamali mi?

Karismasin cunku kadin bundan da bir mana cikartabilir. Yok esyalarima baktilar karistirdilar vs gibi..

Ben olsam asla tek bir iş bile yaptırmazdım anneme.
Dımı cnm bende sınırlıyrm oyle dıyorum
Sonra ben kotu bırımıyım dıyrm kendıme

Ya iş yapmakta ne var. Bız sankı bayılarak iş yapıyormusuz gibi, anneme lafı gelınce ben istemezsem iş yapmam dıye gönderme yapıyor.

Bende anneme cvp ver, bız askla ıstek arzuyla mı ıs yapıyoruz dıye

Ablasi geldi tatile, annesinin koy evinde iki gun kaldilar kavga kiyamet. Aradi kardesimi hemen al beni burdan diye. Ablasi kizmis buna. Ben sizin hizmetciniz miyim, yemek yap evi temizle dıye, buda aynı kafa ablasıma cvp vermıs.kavga etmısler. Annesı de oyle hıc ıs yapmaz. Ablasıfa evı temızlemis yemek yapmıs falan, kalabalık olunca da ev, bunalmıs tatılde ıs yapmaktan

Bız yorum yapmadık tabı, aıle içi meseleleri

Dun bayrma zıyaretıne onlara gıttıler, ablası hemen yemek cay meyve servıs yapmıs, bulaşıkları toplamış, annem bızım gelın kılını kıpırdatmadı dedı ya, tuhaf

Karismasin cunku kadin bundan da bir mana cikartabilir. Yok esyalarima baktilar karistirdilar vs gibi..
Kendısı yardım et anne dıyor, gel dıyor, bende anne yegenıme bak ıs yapma dıyrm, o durmadan çağırmış anne gel kolıleyelım falan dıye, yemek takımlarını vs topladılar hep. Annemde yapamam dememıs yardım etmıs bı guzel, bende kızdım aferın dıye anneme

Ben de yakın bi zaman da taşınacağım. Hem de başka bir şehire. İki çocukla! Beni de sıkıntı aldı
Kv dem uzakta. Annem rahmetli. Sadece çocuklarıma bakacak birilerini bulsam o bile yeterdi. Her şeyimi kendim yaparım.

Yani annen sadece çocuğa bile baksa kafi. Çünkü küçük bi çocukla taşınmak, hele hele temizlik yapmak çok zor.

Bir de benim taşınmam okulların açılmasından sonra. Büyük oğlumun okul nakli olacak. Ayyy valla yazdıkça gerildim iyi mi

Taşınma işi zor gercekten, allah yardımcın olsun
Anneme bende yemek yap yegenıme bak yeterlı dedım. Annem fazlasını yapmıs haketmıyor işte annem kıyamıyr hala
Pof

Sıfatları kenara bırakarak yorum yapıyorum :)

Normalde misafirliğe gittiğimiz evde ,ev sahibine yardımcı olmak durumundayiz hele hele misafir olduğumuz yer aileden birilerinin eviyse

Ama sizin muhterem kontes olabilir :) :)

siz haklisiniz. usulden yardim etmeli, insan tabağını koymali en azindan.

Günaydın
Yapacağın tek şey
"Canim hadi hep beraber toplayalim mi sofrayi çabuk biter.annem yoruluyor"
mıy mıy yiyişini mıy mıy zengin kalkışlarını seyredeceğine.

Evet kesinlikle
Bu bır gorgudur yani
Kız dur gorumcelık damarım tuttu şimdi bak
Görgüsüz bu gelin ayol

siz haklisiniz. usulden yardim etmeli, insan tabağını koymali en azindan.
Evet bana cok ayıp gelıyor
Bnm kv de mesela bana iş buyurmaz ama yaslıdır kendısı

Ben kıyamam ona, elımden geldıgınce yardım ederım gıttıgımde kı ben yıllık ızınlerımj harcıyrm onun evınde, iş yapmak ıcın mı alıyrm ben izin

Yani bazı seyler ınsanın icinden gelmeli ne bıleyım

Dun annemler aldı onları evlerınden gezmeye cıktılar. Saat olmus ıkı kahvaltı yapmamışlar

Kahvaltı hazırlamıyr oglen olmadan

Bnm kardesımde uyanınca kahvaltı yapmayı sever cok

Annemde üzülüyor bu saate kadar oglum aç dıye

Bende anne sananene üzülüyorsun dıyrm, kendısı hazırlatsın kahvaltısını esıne nedır yani

Aılecek bayram gunu keyıflı bır kahvaltı yapmaz mı insan ya

Büyütülecek birşey değil herkes kendi isteğine göre davransın ne anneniz ne gelininiz kendilerini zorlamasinlar

Hic sevmem oyle adam kullananlari. Ben olsam sizinde dediginiz gibi cocugu alir getiririm baksin annem evinde.

Bu yorumu ben yapsam topa tutulurdum gelinin arkasından annenle iş mi çeviriyorsun cart curt diye bakalım sende nasıl bi etki olucak :)

Gelin is yapsa baska kusur bulurdunuz.ben yaptimda kiymetemi bindi.en dogrusunu yapiyor.sizde kendi isinizle ugrasin bi zahmet.yedigi lokmaya kadar saymayin.dikizlemeye almisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…