Evet cnm işte o yuzden bende anneme sende ona yardım etme dıyınce vıcdan yapıyrmYa huyu öyle demek ki bizimki de bana geldiğinde yatağımizi verir koltukta biz yatardık çıkardık dolaşmaya gece gelirdik o yatak hala öyle mesela ha iş yapiyodu hak yiyemem ama yorula yorula sürüne sürüne
Vay anasını ne doluymussun :)Gelin is yapsa baska kusur bulurdunuz.ben yaptimda kiymetemi bindi.en dogrusunu yapiyor.sizde kendi isinizle ugrasin bi zahmet.yedigi lokmaya kadar saymayin.dikizlemeye almisiniz
Sizin gibilere karsi evet.Vay anasını ne doluymussun :)
Canım biz de taşınırken kvyi çağırmıştık bebeğime baktı tüm kolileri de tek başıma yaptım. Öyle olması lazım yani. Gelin hiç iş yapmak istemeyip milletten bekliyor işi. Yani yemeğe davetliysen sofra toplamaya çay servisine vs. yardım edersin bu kadar basit yani. Bunu yapmayıp sürekli yardım beklemek de ayıp.Kendısı yardım et anne dıyor, gel dıyor, bende anne yegenıme bak ıs yapma dıyrm, o durmadan çağırmış anne gel kolıleyelım falan dıye, yemek takımlarını vs topladılar hep. Annemde yapamam dememıs yardım etmıs bı guzel, bende kızdım aferın dıye anneme
Demı aslında yemek yapıo cocuga bakmak bıle buyuk yardımCanım biz de taşınırken kvyi çağırmıştık bebeğime baktı tüm kolileri de tek başıma yaptım. Öyle olması lazım yani. Gelin hiç iş yapmak istemeyip milletten bekliyor işi. Yani yemeğe davetliysen sofra toplamaya çay servisine vs. yardım edersin bu kadar basit yani. Bunu yapmayıp sürekli yardım beklemek de ayıp.
Gelın anneme bırakmak ıstemıyr cnmBende kv olsam çocukla ilgilenirim açıkçası. Aynı kentteysek Çocuğu bana bırakın siz işinizi görün yavrum derimdeğilsek atarım arabaya torunu hadi avmye gidelim derim
Bende torunla vakit geçiririm. Orada tozun karmaşıklığın içinde çocuk ve yaşlı insanın ne işi var allah aşkına.
Ay sorma yaSizin durum başkada bu kayınvalideler gelinleri olmadan önce temizliklerini nasıl yapıyorlardı acaba çok merak ediyorum
Ya cnm tek basıma ben toplarım sorun degıl ınansizi cok iyi anliyorum.
en nefret ettigim sey sofrada yerken 6 7 kisi olup bulasik isine gelince tek kalmak
bizim evde de bana kaliyor genelde bu isler
nefret geldi artik okullar acilsin tek basima kalayim istiyorum
bazi insanlar biktiriyor kendinden
annene ne dersen de o devam edecek yardım etmeye :)
sen kötü olacaksın
gelin de iki aglar masum olur
Bnmm annem ütüsünü bıle yapardı bebıs kucukken :)Kaynana nasıl alıştırdıysa öyle gidiyor yaa,
Bu dünyada ne kaynanalar var, kendi torununa bir-iki saat bile bakmayan, elini bile sürmeyen.. Kaldı ki iş yapmak, nerde.. İnsan şaşırıyor...
Kesınlıkle annemkn tercıhıGelin gorumce meselesine birsey diyemiycem ama bir kadin olarak ne kadar ataerkil dusunce yapiniz var hayretle okudum bazi yorumlarinizi
Mesela " kardesim erken kahvalti yapmayi sever esine hazirlatsin kahvaltisini dedim anneme"
Bunun dogrusu kardesim kalksin hazirlasin kahvaltisini olmali bence , bu noktada baktigimda gelin hakli derim ben ne guzel boyle bir zihniyetle bas etme yontemi bulmus kendine
Siz de annenize uzulmekte haklisiniz ama annenizin kendi tercihi yardim etmek koli yapmak , yapmasin hicbirsey
Anladim ama bu duruma kardesiniz ses cikarmiyorsa anneninizin de yapacagi birsey yok , o bari kendisini yormasin gitmesin evlerine is yapmayaKesınlıkle annemkn tercıhı
Evet ben o dusunce yapısına sahıbım, bnm kardesım vardıyalı calısıp gecenın korunde ısten gelıyorsa, ev hanımı olan esı uyandıgında kahvaltı hazırlamıyorsa bana tuhaf gelıyor. Kardesim bu durumdan rahatsız oluyorsa da o esıne soyler hazırla hayatım vs nasıl soyluyorsa işte, anneme bosuna uzuluyorsun dıyrm. Aç olan kendısı.
He kardesımın tatıılı olur yorgun olmaz veya esı o gun cok yorulmustur o zaman hazırlasın tabı kahvaltıyı
Kı kardesım kahvaltı hazırlar da
Ama hergun kahvaltıyı hazırlaması abest olur
Haklısın evetKaç defa şehir degistirdim tasindim evim tadilata girdi vb. Esim de ben de hickimseden yardim istemedik kendimiz yaptık. Çok mağdur olduklarını düşünmüyorum açıkçası. Annen yapmak istiyorsa da gelinin popo bulutlara değer artık. Sonra da tavır alsanız da nafile
Aynen uzulme dıyrmAnladim ama bu duruma kardesiniz ses cikarmiyorsa anneninizin de yapacagi birsey yok , o bari kendisini yormasin gitmesin evlerine is yapmaya
Annenize uzulmekte haklisiniz ama bu annenizin karakteri ve o boyle mutlu oluyor demek kiAynen uzulme dıyrm
Raahatsız oluyorsa onun sorunu
Annem ben anneyım oyle olmuyor cocukların buyusun anlarsın dıyor
Yardım etme konusunu da, hem kardesıme hem gelıne kıyamadıgı ııcın yapıyor
Ama bence yegenıme bakması ve yemeklerını hazırlaması kafi
Bende anneme uzuluyrm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?