• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Gorumce Kaynana

Ya huyu öyle demek ki bizimki de bana geldiğinde yatağımizi verir koltukta biz yatardık çıkardık dolaşmaya gece gelirdik o yatak hala öyle mesela ha iş yapiyodu hak yiyemem ama yorula yorula sürüne sürüne :KK70:
Evet cnm işte o yuzden bende anneme sende ona yardım etme dıyınce vıcdan yapıyrm
Kıyamıyrm bende ona

Cocukla evını toplayacak, yazık dıyrm

Kotu bır ınsan gıbı hısseıdyrm oyle dıyınce

Benım kucuk bebısım var benden zaten hayır gelmez ıkı cocukla

Ondan şey edemedım tam : )

Kendısı yardım et anne dıyor, gel dıyor, bende anne yegenıme bak ıs yapma dıyrm, o durmadan çağırmış anne gel kolıleyelım falan dıye, yemek takımlarını vs topladılar hep. Annemde yapamam dememıs yardım etmıs bı guzel, bende kızdım aferın dıye anneme
Canım biz de taşınırken kvyi çağırmıştık bebeğime baktı tüm kolileri de tek başıma yaptım. Öyle olması lazım yani. Gelin hiç iş yapmak istemeyip milletten bekliyor işi. Yani yemeğe davetliysen sofra toplamaya çay servisine vs. yardım edersin bu kadar basit yani. Bunu yapmayıp sürekli yardım beklemek de ayıp.

Canım biz de taşınırken kvyi çağırmıştık bebeğime baktı tüm kolileri de tek başıma yaptım. Öyle olması lazım yani. Gelin hiç iş yapmak istemeyip milletten bekliyor işi. Yani yemeğe davetliysen sofra toplamaya çay servisine vs. yardım edersin bu kadar basit yani. Bunu yapmayıp sürekli yardım beklemek de ayıp.
Demı aslında yemek yapıo cocuga bakmak bıle buyuk yardım
O kadarı yeterlı
Annem bıda gıdecek, tembıhleyecegım fazlasını yapma dıye
Cagırıp durursada uygun bı uslupla baska ıs yaptııgını belırtsın

Aynen annem gel evıme temızlık yap demedı sonucta kı asla ıstemez

Sofra kurmaya toplamaya ınsan yardım eder
Ben ya da annem iş buyurmaz
Ben bana ıs buyurulmasından da hazmetmem

Bana yardım et sofrayı toplayalım asla demem

Kaynana nasıl alıştırdıysa öyle gidiyor yaa,
Bu dünyada ne kaynanalar var, kendi torununa bir-iki saat bile bakmayan, elini bile sürmeyen.. Kaldı ki iş yapmak, nerde.. İnsan şaşırıyor...

Bende kv olsam çocukla ilgilenirim açıkçası. Aynı kentteysek Çocuğu bana bırakın siz işinizi görün yavrum derim :KK45:değilsek atarım arabaya torunu hadi avmye gidelim derim:KK45:
Bende torunla vakit geçiririm. Orada tozun karmaşıklığın içinde çocuk ve yaşlı insanın ne işi var allah aşkına.

sizi cok iyi anliyorum.
en nefret ettigim sey sofrada yerken 6 7 kisi olup bulasik isine gelince tek kalmak

bizim evde de bana kaliyor genelde bu isler

nefret geldi artik okullar acilsin tek basima kalayim istiyorum

bazi insanlar biktiriyor kendinden

annene ne dersen de o devam edecek yardım etmeye :)

sen kötü olacaksın

gelin de iki aglar masum olur

Sizin durum başkada bu kayınvalideler gelinleri olmadan önce temizliklerini nasıl yapıyorlardı acaba çok merak ediyorum

Bende kv olsam çocukla ilgilenirim açıkçası. Aynı kentteysek Çocuğu bana bırakın siz işinizi görün yavrum derim :KK45:değilsek atarım arabaya torunu hadi avmye gidelim derim:KK45:
Bende torunla vakit geçiririm. Orada tozun karmaşıklığın içinde çocuk ve yaşlı insanın ne işi var allah aşkına.
Gelın anneme bırakmak ıstemıyr cnm
Evınde bakılsın ıstıyor

Sizin durum başkada bu kayınvalideler gelinleri olmadan önce temizliklerini nasıl yapıyorlardı acaba çok merak ediyorum
Ay sorma ya
Gelın esıttır temızlıkcı dıye mantıga uyuz oluyrm
Temızlıgını kendın yap yapamıyrdan temızlıkcı tut, tutamıyorsan ısterse gelının ya da kızın yapar yanı onların vıcdanına kalır

sizi cok iyi anliyorum.
en nefret ettigim sey sofrada yerken 6 7 kisi olup bulasik isine gelince tek kalmak

bizim evde de bana kaliyor genelde bu isler

nefret geldi artik okullar acilsin tek basima kalayim istiyorum

bazi insanlar biktiriyor kendinden

annene ne dersen de o devam edecek yardım etmeye :)

sen kötü olacaksın

gelin de iki aglar masum olur
Ya cnm tek basıma ben toplarım sorun degıl ınan
Ama ozellıkle yapması hıc hos olmuyor
Sofra kurulurken gıdıp bebek sevıyor
Toplanırken annem mtfakfa ıs yaparken gelıp benle oturuyor emzırırken yanımda
Ben bebegı bırakıp gıdıyrm yardım etmeye anneme
Yerınde duran bebegı alıyor kucagina
Guya cocukla ılgılenıyor

Art nıyetı ınsanı sınır edıyor

Hadı annem kv dıyelım
Kendı annesının evınde de aynı

Kavga edıp bıze anlatıyor

Kaynana nasıl alıştırdıysa öyle gidiyor yaa,
Bu dünyada ne kaynanalar var, kendi torununa bir-iki saat bile bakmayan, elini bile sürmeyen.. Kaldı ki iş yapmak, nerde.. İnsan şaşırıyor...
Bnmm annem ütüsünü bıle yapardı bebıs kucukken :)

Gelin gorumce meselesine birsey diyemiycem ama bir kadin olarak ne kadar ataerkil dusunce yapiniz var hayretle okudum bazi yorumlarinizi

Mesela " kardesim erken kahvalti yapmayi sever esine hazirlatsin kahvaltisini dedim anneme"
Bunun dogrusu kardesim kalksin hazirlasin kahvaltisini olmali bence , bu noktada baktigimda gelin hakli derim ben ne guzel boyle bir zihniyetle bas etme yontemi bulmus kendine

Siz de annenize uzulmekte haklisiniz ama annenizin kendi tercihi yardim etmek koli yapmak , yapmasin hicbirsey

Kaç defa şehir degistirdim tasindim evim tadilata girdi vb. Esim de ben de hickimseden yardim istemedik kendimiz yaptık. Çok mağdur olduklarını düşünmüyorum açıkçası. Annen yapmak istiyorsa da gelinin popo bulutlara değer artık. Sonra da tavır alsanız da nafile

Gelin gorumce meselesine birsey diyemiycem ama bir kadin olarak ne kadar ataerkil dusunce yapiniz var hayretle okudum bazi yorumlarinizi

Mesela " kardesim erken kahvalti yapmayi sever esine hazirlatsin kahvaltisini dedim anneme"
Bunun dogrusu kardesim kalksin hazirlasin kahvaltisini olmali bence , bu noktada baktigimda gelin hakli derim ben ne guzel boyle bir zihniyetle bas etme yontemi bulmus kendine

Siz de annenize uzulmekte haklisiniz ama annenizin kendi tercihi yardim etmek koli yapmak , yapmasin hicbirsey
Kesınlıkle annemkn tercıhı
Evet ben o dusunce yapısına sahıbım, bnm kardesım vardıyalı calısıp gecenın korunde ısten gelıyorsa, ev hanımı olan esı uyandıgında kahvaltı hazırlamıyorsa bana tuhaf gelıyor. Kardesim bu durumdan rahatsız oluyorsa da o esıne soyler hazırla hayatım vs nasıl soyluyorsa işte, anneme bosuna uzuluyorsun dıyrm. Aç olan kendısı.
He kardesımın tatıılı olur yorgun olmaz veya esı o gun cok yorulmustur o zaman hazırlasın tabı kahvaltıyı

Kı kardesım kahvaltı hazırlar da
Ama hergun kahvaltıyı hazırlaması abest olur

Bu arada kendı ev içleri benı zerre ılgılendırmex
Karı koca meselesı bu
Anneme de bunundıyrm sen oglunu dusunuyorsun ama onun bılecegı iş

Bu zıynıyetle bas etme, evde otur hıc bırsey yapma

Baskalarında bekle

Hmm oda ılgınc bakıs acısı

Kesınlıkle annemkn tercıhı
Evet ben o dusunce yapısına sahıbım, bnm kardesım vardıyalı calısıp gecenın korunde ısten gelıyorsa, ev hanımı olan esı uyandıgında kahvaltı hazırlamıyorsa bana tuhaf gelıyor. Kardesim bu durumdan rahatsız oluyorsa da o esıne soyler hazırla hayatım vs nasıl soyluyorsa işte, anneme bosuna uzuluyorsun dıyrm. Aç olan kendısı.
He kardesımın tatıılı olur yorgun olmaz veya esı o gun cok yorulmustur o zaman hazırlasın tabı kahvaltıyı

Kı kardesım kahvaltı hazırlar da
Ama hergun kahvaltıyı hazırlaması abest olur
Anladim ama bu duruma kardesiniz ses cikarmiyorsa anneninizin de yapacagi birsey yok , o bari kendisini yormasin gitmesin evlerine is yapmaya

Kaç defa şehir degistirdim tasindim evim tadilata girdi vb. Esim de ben de hickimseden yardim istemedik kendimiz yaptık. Çok mağdur olduklarını düşünmüyorum açıkçası. Annen yapmak istiyorsa da gelinin popo bulutlara değer artık. Sonra da tavır alsanız da nafile
Haklısın evet

Anladim ama bu duruma kardesiniz ses cikarmiyorsa anneninizin de yapacagi birsey yok , o bari kendisini yormasin gitmesin evlerine is yapmaya
Aynen uzulme dıyrm
Raahatsız oluyorsa onun sorunu

Annem ben anneyım oyle olmuyor cocukların buyusun anlarsın dıyor

Yardım etme konusunu da, hem kardesıme hem gelıne kıyamadıgı ııcın yapıyor
Ama bence yegenıme bakması ve yemeklerını hazırlaması kafi

Bende anneme uzuluyrm :)

Aynen uzulme dıyrm
Raahatsız oluyorsa onun sorunu

Annem ben anneyım oyle olmuyor cocukların buyusun anlarsın dıyor

Yardım etme konusunu da, hem kardesıme hem gelıne kıyamadıgı ııcın yapıyor
Ama bence yegenıme bakması ve yemeklerını hazırlaması kafi

Bende anneme uzuluyrm :)
Annenize uzulmekte haklisiniz ama bu annenizin karakteri ve o boyle mutlu oluyor demek ki
Benim annem de herseye gelir yardima istemememize ragmen sonra yorulup hasta olur
Kac kere dedim yapma etme diye dinlemiyor , benim evimde de surekli is yapmaya kalkar ki evde daimi yardimci var yani onu oturtup kendi yapiyor dusunun
Inanin siz ne derseniz deyin can cikar huy cikmaz demis atalarimiz , degismez anneniz de

Back