• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin değil misin bakacaksın tabiki!!!

Excited_00

Başlangıç:82 güncel:71.5 G. 70.0
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
1.285
1.654
63
kızlar bilenler bilir başından beri zorlu bir hamilelik içersindeyim 2 bebeğim karnımda öldü.
şuan hergün iğne yapıyoruz ilk 4 ay daha zordu haftada 1 kalçadan hergün göbekten 2 farklı iğne yapıyorduk.
Şuan sadece göbekten ve Bebek 1 buçuk aylık olana kadar devam edeceğiz. Yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'deki gelin görümce kaynana ilişkileri hep itici gelmiştir. Konuya geçeyim..

10 gündür eşimin annesi komada. Allah yardım etsin tabiki. Sağolsunlar görümcemler ve kaynanam tarafından hiç mutlu olmadım hep karışırlardı hadi herşeye tamam dedim sustum alıştık derken hamile olduğumu söyledim erkek olursa şu isim olacak dediler. Ya nasıl anlatayım çok şeyler ya görümcem annemi ağlatmışlığı bile var oralara hiç gitmek istemiyorum. Kaynanamdan hep nefret ettim Türkiye'de 5 ay kalmam gerekiyordu işlerim nedeniyle. Arada 10 dk mesafe vardı hiç gitmezdim eşimin evinde kalıyor ne zaman arasam yok param yetmiyor bilmem ne benden önce yaşıyordun benden sonra ne değişti dedim. 8 çocuğu var hepsine üstüne ekleye ekleye söylemişti.

Kızlar biz gittik Türkiye'ye ölecek mi ölmeyecek mi belli değil. Kaynımlar görümcemler demezler mi çıktığında yanınıza götürün diye. Doktor artık yanlız kalamaz bakıma ihtiyacı var demiş. 2 eltim Türkiye'de biri 34 yaşlarında biri belki 50 felan ikisinde çok çekmişler zamanında ama ben 22 yaşındayım. Asla bakamam 5 saatlik uçak yolculuğuna çıkarmak ne demek ben daha hamileyim bu durumda asla asla bakamam ve bakmam isteyen yargılanabilir beni. Aman yaptığım iyilik bana kalır felan da diyemem. Bakmam yani bana mı kaldı yaaa.

Hepsinin içinde ben anneyi götürüp bakamam o sorumluluğu almam benden önce nasıl bakıyordunuz ki şimdi bana yükleyeceksiniz kusura bakmayın deyip kıyafetlerimi aldığım gibi arabaya atlayıp anneme gittim eşimle dönene kadar annemde kaldım hiç cevaplarını beklemedim. Dinlemedim çünkü ben bakmam kesinlikle.

Çok gaddar mı görünüyorum karşından bakınca. Kaynım demiş ki onun da oğlu ona öyle yapacak...
deli oldum hala sinirden yerimde duramıyorum. Ben kötü birşey mi diyorum?
Kalbim mi kirli benim?

Öyle bir yükümlülüğünüz yok kaldı ki hamileymişsiniz. Sizin yardıma ihtiyacınız olacak kısa bir süre sonra. Diğer gelinler de yeterince çektiğine göre ortaklaşa bir bakıcı tutarsınız olur biter. Daha komadan çıkıp çıkmayacağı belli değil yurt dışına sepetlemeye çalışıyorlar.

Ya normal şartlarda hamile olmasan dönüşümlü olarak bakmanız bence iyi olur ama sen küçük gelinsin diye direk senin üstüne yüklenmek asla olmaz bakarsın bakmazsın o senin vicdanına kalmıs aslında kendileri bakmak istemiyorlar senin üstüne atmıslar senin hayır diyecegini bildiklerinden kendileriiyioldu sen kötü mantık direk böle yani allah yardımcın olsun cnm hayırlı sekilde evladını kucagına almayı nasip etsin

bakmak zorunda değilsin. Gaddar hiç degilsin.
Bütün kardeşler bir olup bakıcı tutsunlar.

daha 22 yaşındasın. hem kendin...hem esin...hem bebek...bunlarla başa çıkman bile coook zor. birde kaynana gelirse eve hapis yaşarsın...
sakın öyle bir yükün altına girme...

hem kaynana nasıl gelicek yurtdışına? oturma izini...sağlık sigortası...?
bide turist olarak bile gelse kefil olmanız gerekli....maddi durumunuz bunu kaldırabilir mi?

Su an hamilesiniz.
Kayinvalidenizin de bakima ihtiyaci var.
En oluru bir hasta bakici ile görüşmek.
Evet canım onu da eşime söyledim benim durumum iyiymiş buldun bir tane yatılı baktırsın demiş görümce ayy nefret ettim resmen

Daha uygün bir dille mi söyleseydin acaba haklısın da hamilesin yani. sen bakmak zorunda değilsin ama oğlu yada kızları bakmak zorunda onada adil bir çözüm bulsalar.Dinen evladı bakmakla yukumlu sen değilsin .

Hepsi tr de ,hepsi etrafinda ,hasta anneye burada bir bakici tutup kontrol ederek baktirmak zor gelmiste ,yurtdisinda 2 bebegi olmus ,yeniden hamile olan size mi kalmis bakmasi ,birde yurtdisina gotureceksiniz ,
Yuh diyorum,arkanizdan soylediklerinede pes ,
Sizde esinize boyle soyleyin ,agir sacmalamislar

Ya normal şartlarda hamile olmasan dönüşümlü olarak bakmanız bence iyi olur ama sen küçük gelinsin diye direk senin üstüne yüklenmek asla olmaz bakarsın bakmazsın o senin vicdanına kalmıs aslında kendileri bakmak istemiyorlar senin üstüne atmıslar senin hayır diyecegini bildiklerinden kendileriiyioldu sen kötü mantık direk böle yani allah yardımcın olsun cnm hayırlı sekilde evladını kucagına almayı nasip etsin
Çok teşekkür ederim inşallah. Ama ben bakmak istemiyorum dönüşümlü bile olsa her türlü kabul etmiyorum bu çok büyük bir sorumluluk ve ben babasız büyümüş çok zorluk çekmiş sahip olduğum herşey benim kendi ellerimle yaptım. Kaynana beni babamla vurmuş çok kalbimi kırmış biri ben temiz temiz bakamam biliyorum insan nefret ettiği birine ne kadar iyi bakabilir ki?

bakmak zorunda değilsin. Gaddar hiç degilsin.
Bütün kardeşler bir olup bakıcı tutsunlar.

daha 22 yaşındasın. hem kendin...hem esin...hem bebek...bunlarla başa çıkman bile coook zor. birde kaynana gelirse eve hapis yaşarsın...
sakın öyle bir yükün altına girme...

hem kaynana nasıl gelicek yurtdışına? oturma izini...sağlık sigortası...?
bide turist olarak bile gelse kefil olmanız gerekli....maddi durumunuz bunu kaldırabilir mi?
Maddi olarak bir sıkıntı yok ama BEN BAKMAM. Görümcem geçen sene kaynananın önünde eşimin evinden kovdu niye? Hamile olduğumu niye söylememişim 8 haftalıktım annem bile bilmiyordu. Ve kaynana inkar etti yok öyle bişey yapmadı kızım dedi ve ben ağlamaktan bebeğim karnımda öldü. Ben onlara bakmammmn

kızlar bilenler bilir başından beri zorlu bir hamilelik içersindeyim 2 bebeğim karnımda öldü.
şuan hergün iğne yapıyoruz ilk 4 ay daha zordu haftada 1 kalçadan hergün göbekten 2 farklı iğne yapıyorduk.
Şuan sadece göbekten ve Bebek 1 buçuk aylık olana kadar devam edeceğiz. Yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'deki gelin görümce kaynana ilişkileri hep itici gelmiştir. Konuya geçeyim..

10 gündür eşimin annesi komada. Allah yardım etsin tabiki. Sağolsunlar görümcemler ve kaynanam tarafından hiç mutlu olmadım hep karışırlardı hadi herşeye tamam dedim sustum alıştık derken hamile olduğumu söyledim erkek olursa şu isim olacak dediler. Ya nasıl anlatayım çok şeyler ya görümcem annemi ağlatmışlığı bile var oralara hiç gitmek istemiyorum. Kaynanamdan hep nefret ettim Türkiye'de 5 ay kalmam gerekiyordu işlerim nedeniyle. Arada 10 dk mesafe vardı hiç gitmezdim eşimin evinde kalıyor ne zaman arasam yok param yetmiyor bilmem ne benden önce yaşıyordun benden sonra ne değişti dedim. 8 çocuğu var hepsine üstüne ekleye ekleye söylemişti.

Kızlar biz gittik Türkiye'ye ölecek mi ölmeyecek mi belli değil. Kaynımlar görümcemler demezler mi çıktığında yanınıza götürün diye. Doktor artık yanlız kalamaz bakıma ihtiyacı var demiş. 2 eltim Türkiye'de biri 34 yaşlarında biri belki 50 felan ikisinde çok çekmişler zamanında ama ben 22 yaşındayım. Asla bakamam 5 saatlik uçak yolculuğuna çıkarmak ne demek ben daha hamileyim bu durumda asla asla bakamam ve bakmam isteyen yargılanabilir beni. Aman yaptığım iyilik bana kalır felan da diyemem. Bakmam yani bana mı kaldı yaaa.

Hepsinin içinde ben anneyi götürüp bakamam o sorumluluğu almam benden önce nasıl bakıyordunuz ki şimdi bana yükleyeceksiniz kusura bakmayın deyip kıyafetlerimi aldığım gibi arabaya atlayıp anneme gittim eşimle dönene kadar annemde kaldım hiç cevaplarını beklemedim. Dinlemedim çünkü ben bakmam kesinlikle.

Çok gaddar mı görünüyorum karşından bakınca. Kaynım demiş ki onun da oğlu ona öyle yapacak...
deli oldum hala sinirden yerimde duramıyorum. Ben kötü birşey mi diyorum?
Kalbim mi kirli benim?
Bunu diyen kaynın kendi niye bakmıyormuş?

Hayır bakmak zorunda değilsin.
Herkes kendi anasına babasına baksın.

Bakmak zorunda degilsin gaddar falan da değilsin.
Anneler babalar çocuklarına bakmak zorunda biz dünyaya getiriyoruz neticede.Ama hiçbir çocuk anne babasına bakmak zorunda değil bana kalırsa.Yani sizin oğlunuzda bakmayabilir ama karma değil bu içiniz rahat olsun.
Bakıma muhtaçsa hastabakıcı tutun.Ben hasta insanların orda 3 ay burda 5 ay göçebe gibi yaşamasını hiç doğru bulmuyorum.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi.Kötü yorum gelirse de kafaya takmayın:KK54:

Eşimin evine 5 sene önce annesi köydeki evi satmışlar 40 bin vermişler de eşimi ev sahibi yapmışlar halbuki ev 100 bin asıl eşim kabul edip ev almasa kayınbaba ve kaynanaya bakacak kimse yoktu eşim görümcemin olduğu yerde ev almıştı. İşte ev sahibi yapmışlar bunlar da mirastan bişey almamış o yüzden onun bakması gerekiyor işte böyle akılda insanlarla gel de uğraş

Eşimin evine 5 sene önce annesi köydeki evi satmışlar 40 bin vermişler de eşimi ev sahibi yapmışlar halbuki ev 100 bin asıl eşim kabul edip ev almasa kayınbaba ve kaynanaya bakacak kimse yoktu eşim görümcemin olduğu yerde ev almıştı. İşte ev sahibi yapmışlar bunlar da mirastan bişey almamış o yüzden onun bakması gerekiyor işte böyle akılda insanlarla gel de uğraş

Para yüzündense o hep başınıza kakılır. Siz o parayı kardeşlere ödeyin çenelerini kapatın.

Back