• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelin damat anlaşmazlığı YARDIMMM

teachers

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
25
1
6
İstanbul
selam kızlar

çok sıkıntılıyım. eş adayımla geçen sene nisanda netten tanıştık. temmuz gibi yüzyüze görüştük bu görüşmemizde yüzük alıp gelmiş. bende geri çevirmedim ama evlenme amaçlı değil de doğum günü hediyesi olarak alıyorum dedim. aradan bir ay geçti ben onun ailesiyle o da benim ailemle tanıştı. ekim gibi nişan yapmaya karar verdik. nişanı kız tarafı yapar dedik ellerini ceplerine attırmadık. ama bize getirilecek çiçek ve çikolata için bile satıcılarla bi sürü tartıştı paşa. şu bohça muhabbetinde titizlikle bütün aile bireylerine tek tek hazırlık yaptım. zaten ilk vurgunu orda yedim. bize getirdikleri bohçaları bi görseydiniz hepiniz üzülürdünüz. fi tarihinden kalma eşyalar dandik dandik. neyse dedim bunu da önemseme. daha sonra düğün yerine nikah yapalım sadece dedik öğretmen olduğum için nikahı önce yapmam gerekiyodu tayin sebebiyle 1 oldu nikahlanalı. madem nikah yaptık küçük bi düğün yapalım dedik. eşya alımında da biz kredi çekeriz alırız dedik. ailesinin durumu da gayet iyi ama hiçbişeye yardımcı olmuyolar. eş adayım esnaf ama bankalar buna kredi vermiyo. bana geçen gün dedi ki bu krediyi sen çek. böyle yapacağını da tahmin etmiştim zaten işleri bu kadar savsaklamasından düğüne 2 ay kaldı ama hiçbişeyimiz yok. 40 yaşında birikmişi de yok. bende krediyi ben çekmem dedim sen çekersin ben öderken tabiki destek olucam dedim. bi işi de kendisinin halletmesini bekledim. ısrarla benim çekmem yönünde baskı yapıyo ama kesin kararlıyım çekmicem madem bu çekemiyo babası çeksin ödemesini biz yapalım. hiçbi işi beceremiyo acaba yanlış bi karar mı verdim. pişman olmama ramak kaldı çok sıkıntıdayım....bana bi fikir verin...

üzüldüm canım ya en mutlu günlerin aslında ama şanszlıklar yaşamışsın..
aynı şey benimde ablamın başına geldi damat tarafı hiç bişeye karışmadılar maşallah herşeyi ablamla eniştem kredi çekip ödediler hala da ödüyorlar..
bence sakın çekme kredi madem onun tarafının durumu iyi ailesi halletsin.. anlamıyorum ya bu tip aileleri ellerinde olmasa bile yanlarınızda olduğunuzu hissettirsinler bari..yarın öbür gün evinize geldiklerinde gururlansınlar en azından hep beraber yaptık diye..

selam kızlar

çok sıkıntılıyım. eş adayımla geçen sene nisanda netten tanıştık. temmuz gibi yüzyüze görüştük bu görüşmemizde yüzük alıp gelmiş. bende geri çevirmedim ama evlenme amaçlı değil de doğum günü hediyesi olarak alıyorum dedim. aradan bir ay geçti ben onun ailesiyle o da benim ailemle tanıştı. ekim gibi nişan yapmaya karar verdik. nişanı kız tarafı yapar dedik ellerini ceplerine attırmadık. ama bize getirilecek çiçek ve çikolata için bile satıcılarla bi sürü tartıştı paşa. şu bohça muhabbetinde titizlikle bütün aile bireylerine tek tek hazırlık yaptım. zaten ilk vurgunu orda yedim. bize getirdikleri bohçaları bi görseydiniz hepiniz üzülürdünüz. fi tarihinden kalma eşyalar dandik dandik. neyse dedim bunu da önemseme. daha sonra düğün yerine nikah yapalım sadece dedik öğretmen olduğum için nikahı önce yapmam gerekiyodu tayin sebebiyle 1 oldu nikahlanalı. madem nikah yaptık küçük bi düğün yapalım dedik. eşya alımında da biz kredi çekeriz alırız dedik. ailesinin durumu da gayet iyi ama hiçbişeye yardımcı olmuyolar. eş adayım esnaf ama bankalar buna kredi vermiyo. bana geçen gün dedi ki bu krediyi sen çek. böyle yapacağını da tahmin etmiştim zaten işleri bu kadar savsaklamasından düğüne 2 ay kaldı ama hiçbişeyimiz yok. 40 yaşında birikmişi de yok. bende krediyi ben çekmem dedim sen çekersin ben öderken tabiki destek olucam dedim. bi işi de kendisinin halletmesini bekledim. ısrarla benim çekmem yönünde baskı yapıyo ama kesin kararlıyım çekmicem madem bu çekemiyo babası çeksin ödemesini biz yapalım. hiçbi işi beceremiyo acaba yanlış bi karar mı verdim. pişman olmama ramak kaldı çok sıkıntıdayım....bana bi fikir verin...

canım öncelikle sakinleşmeye çalışmalısın.zira sıkıntılıyken insan sağlıklı düşünemeyebiliyor.anladığım kadarıyla fedakar bir yapın var.asıl sorun da sanırım kredi çekmek ya da çekmemek değil.bence haklısın da.şapkanı önüne koyup düşünmelisin bence.önemli olan müstakbel eşinin olaylara karşı yaklaşımı.ilerde daha kötü şeyler yaşamamak adına mantıklı düşünmeli ve nişanlınla sakince onu da kırmadan kendini anlatmalısın.bu durumda onun yaklaşımı çok önemli.tamam biz kadınlar çalışıyoruz elbette eşimize evimize destek olacağız.gün gelir işsiz kalırsa eşimiz (Allah göstermesin) o zaman sorumluluğu bile alırız.ama normal şartlarda biz çalışsak bile maddi sorumluluk bence erkektedir.bunu da göz önünde bulundurarak karar ver.

valla bende anlamadım bunları. biz ailecek hiçbişey istemedik bunlardan ama istemesek bile erkek tarafına düşen de bazı şeyler var e bari onları yapın yok nerdeeee. benim ailem nişanımızı yaptı bohçası pastası en alası yapıldı. ama hiç karşılığını göremedik. insan bilmese bile ele güne sorar da öğrenir. hem nişanı yapıcam üstüne bi de kredi çekip düğünümü yapıcam evimi kurucam o ve ailesi nasıl rahat edicek anlamadım ki?

canım öncelikle sakinleşmeye çalışmalısın.zira sıkıntılıyken insan sağlıklı düşünemeyebiliyor.anladığım kadarıyla fedakar bir yapın var.asıl sorun da sanırım kredi çekmek ya da çekmemek değil.bence haklısın da.şapkanı önüne koyup düşünmelisin bence.önemli olan müstakbel eşinin olaylara karşı yaklaşımı.ilerde daha kötü şeyler yaşamamak adına mantıklı düşünmeli ve nişanlınla sakince onu da kırmadan kendini anlatmalısın.bu durumda onun yaklaşımı çok önemli.tamam biz kadınlar çalışıyoruz elbette eşimize evimize destek olacağız.gün gelir işsiz kalırsa eşimiz (Allah göstermesin) o zaman sorumluluğu bile alırız.ama normal şartlarda biz çalışsak bile maddi sorumluluk bence erkektedir.bunu da göz önünde bulundurarak karar ver.

valla canım hiç sakinleşemiyoorum. o kadar gerginim ki anlatamam. ben çekmicem krediyi aile reisi olarak bu sana düşer taşın altına sen elini sokmalısın dedim. bana arkadaşlarının eşini örnek veriyo ayşe şöyle kredi çekip eşine yardım etmiş fatma şöyle yapmış. o insanlar da kendi düzenlerini kurmuş yıllardır evli insanlar. zamanı geldiğinde bende taşın altına elimi sokarım ama zamanı değil...

ayrıca kredi çekememesinin nedeni kredi notunun düşük olmasıymış tam olarak nedir bilemiyorum. ailesi bana karşı soğuk değiller ama kendi işinizi kendiniz görün havasındalar. beyimizde bütün işleri bugün yaparım yarın yaparım derken zamanı geçiriyo ortada hiçbişey yok. değer veriyo gibi görünüyo ama pek de sanmıyorum. annem konuşmuş ne yapıyosunuz siz böyle daha aynı eve bile girmeden neden kızımdan istiyosun böyle bişeyi baban çeksin yine siz ödeyin madem demiş. ama biz eşiz ne olacakki diyomuş. bikaç gündür de konuşmuyoruz. canımı çok sıktı. utana sıkıla başladı önce sen çek demeye sonra da coştu yok arkadaşları eşin çeksin deyip duruyomuş.

Beyefendi 40 yaşına kadar paşa paşa yaşamış.
Şimdide aileside kediside üzerine düşeni yapmak 'elini taşın altına koymak' zorunda

Öyle ekmek elden su gölden evlilik olmaz.

Son düzenleme:
Beyefendi 40 yaşına kadar paşa paşa yaşamış.
Şimdide aileside kediside üzerine düşeni yapmak 'elini taşın altına koymak' zorunda

Öyle ekmek elden su gölden evlilik olmaz.

ağzına sağlık arkadaşım yaa. insanın 40 yaşına kadar kıyıda köşede hiç mi bişeyi olmaz? geleceğini hiç mi düşünmez?

ne demek diğer arkadaşlarıyla kıyaslamak.peki sende ahmet fatmaya şunu almış bunu almış desen ne olacak bu mudur bu sorunun çözümü.maddi anlamda bu zamana kadar nasıldı peki nişanlın?

ben yazdıklarınızda AŞK görmedim
bence de siz bu evliliği biraz daha düşünün..

kredi notunun düşük olması da ya bankayla şimdiye kadar hiç işinin olmadığı ya da kredi ve/veya kredi kartı ödemelerinin düzenli olmadığı anlamına gelir.esnaf olduğuna göre banka işe bi bağlantısının olmaması mümkün değil.bu durumda ödeme düzensizliğinden kara listede olabilir.hatta ödemediği borçları bile olabilir

Nişan senden düğün senden ee ne kaldı başka?
Sanırım mantık evliliği yapıyorsunuz da mantık da yok sevgi de yok bilemedim ki.
Kredi falan çekme sakın kolaydan yuva kuracak beyefendi ve tabi ki değerini bilmeyecek.

ne demek diğer arkadaşlarıyla kıyaslamak.peki sende ahmet fatmaya şunu almış bunu almış desen ne olacak bu mudur bu sorunun çözümü.maddi anlamda bu zamana kadar nasıldı peki nişanlın?

dedim zaten ben evlenecek arkadaşlarımın neler yaptığını anlatsam ne yapardın acaba dedim. en ufak harcamasının bile yanımda hesabını yapıyo. nişan için yapılan hazırlıklarda yanındaydım çikolatacıyla bile kavga etti. neden bu kadar pahalı niye insanlardan fazla fazla istiyosunuz diye. bende tartışacağına almıyoruz de çık dükkandan adam sana zorla satmıyo dedim ya. böyle daha neleri var. daha önce de maddi açıdan destek oldum ben hala daha aylar geçti ben senden almıştım geri vereyim demek bile yok. e biz karı kocayız ya aramızda böyle şeylerin lafı olmaz deyip duruyo. daha aynı eve bile girmedik dur ne karı kocalığı. ben yardım gerektiğinde yapmışım zaten ama keşke yapmasaymışım çok yanlış yaptım çooook

Nişan senden düğün senden ee ne kaldı başka?
Sanırım mantık evliliği yapıyorsunuz da mantık da yok sevgi de yok bilemedim ki.
Kredi falan çekme sakın kolaydan yuva kuracak beyefendi ve tabi ki değerini bilmeyecek.

yuvayı dişi kuş kurar da o kadar da değil yaaa... tabiki çekmicem kafaya koydum. en son tartışmamızdan bu yana da arayıp sorduğu yok ben de aramıyorum tabi. faceden de yıkılmadım ayaktayım havalarında paylaşımlar yapıyo

kredi notunun düşük olması da ya bankayla şimdiye kadar hiç işinin olmadığı ya da kredi ve/veya kredi kartı ödemelerinin düzenli olmadığı anlamına gelir.esnaf olduğuna göre banka işe bi bağlantısının olmaması mümkün değil.bu durumda ödeme düzensizliğinden kara listede olabilir.hatta ödemediği borçları bile olabilir

olabilir tabi arkadaşıma söyledim araştıracak çıkar yakında kokusu

bence de iyice araştır derim.evlilik bu oyun değil ki.eski erkek arkadaşım öyleydi benim ve ayrılınca iyice gördüm iç yüzünü.ben hiç haz etmedim nişanlından.arkadaşın dışında bence ailen de nişanlını araştırsın.anladığım kadarıyla şehir dışında ama inan ki şehir dışı bile olsa araştırılabiliyor.hele ki esnafsa hiç zor değil araştırmak.üstüne bir de onun yanına gideceksin ailen uzakta kalıcak bir kere değil bin kere düşün bence.

böyle şeyler yaptıkça iyice soğuyorum. gerçi o da bana krediyi çekmediğim için benden soğuduğunu söyledi. eğer tamam çekerim deseymişim bana töbe haşa taparmış. bende para için mi tapacaksın almıyım dedim

bence de iyice araştır derim.evlilik bu oyun değil ki.eski erkek arkadaşım öyleydi benim ve ayrılınca iyice gördüm iç yüzünü.ben hiç haz etmedim nişanlından.arkadaşın dışında bence ailen de nişanlını araştırsın.anladığım kadarıyla şehir dışında ama inan ki şehir dışı bile olsa araştırılabiliyor.hele ki esnafsa hiç zor değil araştırmak.üstüne bir de onun yanına gideceksin ailen uzakta kalıcak bir kere değil bin kere düşün bence.

sadece nişan olmu olsaydı çok da fazla düşünmezdim açıkçası ama nikahı yapınca bi şans bi şans daha diyorsun maalesef. babama söyliyeyim de gidip eni konu konuşsun... olmayacak böyle...

evet canım kesinlikle babanla konuş derim.böyle konularda ailenin arkanda olması en güzeli.hem sen kendini daha iyi hissedersin hem de karşı taraf daha çok kendine çeki düzen verir.çöpsüz üzüm değiliz nihayetinde.haklısın nikah olunca daha zor ama sonuçta evli de değilsin.

evet canım kesinlikle babanla konuş derim.böyle konularda ailenin arkanda olması en güzeli.hem sen kendini daha iyi hissedersin hem de karşı taraf daha çok kendine çeki düzen verir.çöpsüz üzüm değiliz nihayetinde.haklısın nikah olunca daha zor ama sonuçta evli de değilsin.

kimse sahipsiz değil. yüzümüz yumuşak diye uysal koyun sanıp ezmeye mi çalışıyolar nedir? bedavadan kız al oh yuvanı yapsın sende rahat rahat dolaş ne güzelmiş yaaa... yarın babamla konuşayım da havadisleri buradan paylaşırım. çok teşekkür ederim değerli fikirleriniz için...

Back