• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Çiçeği yapay mı, yoksa canlı mı olmalı ?

Gelin buketi ....

• Ankete Katılan
    2.315
Canlı çiçek iyi hoş da, saatlerce susuz duran çiçeğin akşama doğru ağzı yüzü kayıyor kızlar, hele ki yaz düğünüyse tuhaf tuhaf da kokabilir ve taç yapraklar dökülmeye başlayabilir... En iyisi gerçekçi ve kaliteli yapay çiçekler kullanmak. Hem gün sonunda çöpe de atmamış olursunuz, saklarsınız hatıra diye...

Canlı çiçek düğünde kullanılır ama yıllarca saklanamaz anı olarak.o yüzden illa canlı çiçek deniliyorsa bir de hatıra için yapay çiçekte yaptırılmalı.

Tatlım su değmeden güneşte kurutup mat sprey vernikle 2-3 kat cilalarsan zaten mumyalamış olursun. Nasılki evdeki cilalı mobilya dayanıp cilasız mobilya dayanmıyorsa, çiçekte bu şartlar altında uzuuum yıllar saklanır. Bence canlı çiçek. Çünkü sahte olan oyunda,gerçek olan hayattadır.:KK200:

Tatlım su değmeden güneşte kurutup mat sprey vernikle 2-3 kat cilalarsan zaten mumyalamış olursun. Nasılki evdeki cilalı mobilya dayanıp cilasız mobilya dayanmıyorsa, çiçekte bu şartlar altında uzuuum yıllar saklanır. Bence canlı çiçek. Çünkü sahte olan oyunda,gerçek olan hayattadır.:KK200:
Hayattan ziyade, düğünde canlı çiçek kullanılır fakat çoğumuzun çiçeğin cilasıyla,verniğiyle uğraşacağını sanmıyorum.O yüzden hem canlı çiçeğim olsun hem de hatıra olarak saklayayımın en kolay yolu yedek yapay çiçek diye düşünüyorum...
Tabi siz isterseniz cilalatıp,verniklersiniz çiçeğinizi...

bence yapay olmalı çünkü kızın olursa kendi düğününde kullanabilir :KK68::KK68:

Bence canlı çiçek güzel ama yanlış kişiye sordunuz ben yaşamadım bu tatlı telaşı .Evliyim ama gelinlik bile giymedim.Düğünümü hep hayalimde yaşadım.YapmadıkYapamadık. Şimdi boyle şeyler görünce içim içimi yer hrr defasında üzülürüm.. Farkında olmadan ÜZDÜNÜZ kızlar...

Hem canli hem yapay cicegim vardi. Yapay cicegi foto cekimlerinde kullanmistim salona canli cicegimle girdim yapay olan gelin masasinin ustune kondu. Dugunun sonunda canli cicegi kizlara attim ve salondan yapay cocegimle ciktim. Hala evimde dugum albumumun yaninda durur.

Canlı çiçeğe o kadar para vereceksin ertesi gün puffff. Canlı gibi duran yapay çiçekler var al onlardan omur boyu sakla

Gelin Buketi nasıl seçilir ?

Öncelikle gelin çiçeği modellerini inceleyerek zevkinize göre seçiminizi yapmalısınız. Tabii mevsimi de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Bir düğün mekanını tamamlayan detayların başında düğün çiçekleri gelir. Düğün töreninizde kusursuz bir süsleme istiyorsanız gelin el çiçeği ile uyumlu aranjmanlarla mekanı süslemelisiniz.

Gelin çiçeği seçerken öncelik vermeniz gereken; gelinlik modelleri ile uyumlu buketler arasından tercih yapmak olmalıdır. Örneğin; kabarık etekli bir gelinlik giyecekseniz gözyaşı veya sarkık gelin çiçeği yerine doğal çiçeklerle süslenmiş şakayık gelin buketini tercih edebilirsiniz.

Kararınızı verirken göz önünde bulundurmanız gereken ikinci bir konu düğün temanızdır. Kırmızı detaylarla süslenmiş bir düğün temanız var ise kırmızı güllerden yapılmış bir gelin buketi ve kırmızı düğün çiçekleri ile düğün temanızla uyumu yakalayabilirsiniz.

Son olarak seçiminizi yaparken saç ve makyajınızı da hesaba katmalısınız. Topuz yaptırdığınız saçlarınıza taktığınız toka ve taşlarla uyumlu bir süslemeyi gelin çiçeğinize de uyguladığınızda ne kadar güzel olacağını bir düşünün.

Ben evlenirken iki tane çiçek yaptrdim biri canlı birisi yapaydı herkes canlı olanı atar ben yapay olanı attım canlı olanı kurutma halen saklıyorum

large.jpg

Ben bu tür buketleri çok beğeniyorum... :D:D

Kesinlikle canlı çiçekten olmalı beyaz lilyum buketi :KK200:
Gelin Buketi nasıl seçilir ?

Öncelikle gelin çiçeği modellerini inceleyerek zevkinize göre seçiminizi yapmalısınız. Tabii mevsimi de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Bir düğün mekanını tamamlayan detayların başında düğün çiçekleri gelir. Düğün töreninizde kusursuz bir süsleme istiyorsanız gelin el çiçeği ile uyumlu aranjmanlarla mekanı süslemelisiniz.

Gelin çiçeği seçerken öncelik vermeniz gereken; gelinlik modelleri ile uyumlu buketler arasından tercih yapmak olmalıdır. Örneğin; kabarık etekli bir gelinlik giyecekseniz gözyaşı veya sarkık gelin çiçeği yerine doğal çiçeklerle süslenmiş şakayık gelin buketini tercih edebilirsiniz.

Kararınızı verirken göz önünde bulundurmanız gereken ikinci bir konu düğün temanızdır. Kırmızı detaylarla süslenmiş bir düğün temanız var ise kırmızı güllerden yapılmış bir gelin buketi ve kırmızı düğün çiçekleri ile düğün temanızla uyumu yakalayabilirsiniz.

Son olarak seçiminizi yaparken saç ve makyajınızı da hesaba katmalısınız. Topuz yaptırdığınız saçlarınıza taktığınız toka ve taşlarla uyumlu bir süslemeyi gelin çiçeğinize de uyguladığınızda ne kadar güzel olacağını bir düşünün.

Bence de canlı olmalı.Zaten çiçek taşımanın manası budur.Ben istemelere de yapay aranjman gitmesini tuhaf buluyorum.

Şimdiki aklım olsa canlı olsun isterdim..Pembe güller

kesinlikle canlı olmalı ama ileriye dönük saklamak için bir tane de yapay yaptırıp gelin masasına konabilir. :)

yapay olmalı bence canlı çiçek iki gün sonra soluyor ben benimkini saklıyorum hala tozlanınca yıkıyorum cok da hoş duruyor bence :)

Ben de yapay tercih ettim :) çok beğenildi çiçeğim

Eklentiler

• 1.png
    1.png
    411,8 KB · Görüntüleme: 82
2012 nin en sıcak gününde evlendim ve canlı çiçek buketim gece düğün sonuna kadar diriliğinden hiçbişey kaybetmemiştiiii ! Saplarına ona göre bi uygulama yapıyolar nemli olcak şekilde hazırlanıyo. Ayrıca ben kurutmak, kızıma saklamak konusunada oldukça uzağım:KK8::KK8:

Back