Gelin belası

9 yaşında erkek çocuğu var diyorsunuz 25 yaşında kaç yaşında gelin ettiniz siz bu kızı. 15 yaşında mı ki 16 yaşında anne olmuş.

Daha gençliğini bilemeden zaten anne olmuş. Kimse durup dururken 2 çocuğunu alıp da baba evine kolay kolay dönmez hanımefendi ev içinde olanları bir o bilir bir Allah ne demek saftı da dışarı çıkarmıyordu madem saftı cesareti yok baba evine nasıl dönüyor madem dışarı çıkarılmayacak kadar saf, hani öyle kulp buluyorsunuz ya ağabeyinizin kıskançlığına saf biri nasıl kötülüyor, mektubu kaçırıyor falan burada tezatsınız zaten belli kadının sorunları var boşansın ağabeyiniz de herkes yoluna baksın. Daha yiğenlerinizin yaşını bile bilmiyorsunuz hayret valla.

Ya arkadasim kiz 17 evlendi kendi isyegiyle 15 yasinda olmus olsaydi kimlik cikarildiginda kamu davasi acilirdi simdi abim icerde olurdu siz neyin kafasini yasiyorsunuz .konuyu saptirdiniz hemen ya bahsettigum abim sizin abiniz olsaydi ya birileri dizin gelinin aklibi celseydi

evlenmek için 17 yaşını doldurmak gerekmiyor mu? siz hala 17 diyorsunuz demekki tam reşit olmadan evlenmiş..

15 değil hadi zorlamayla 17 yapalım yaşını ne fark eder
2 tane yeğenin var, hala mikser gibisin kadına saf diyosun. Çok cin geçiniyosun ama evlenince seni de görürüz. Güççük kaynana, senin başka uğraşın yok mu
Kadın kıskançlık ve baskı var diye kaçtım diyo, sen yoktu abartıyo diyosun. Kocası dışında kim bilir evin içini
Çok uyuz oldum

Esiniz dizi akrabalarina kotulese sizin evde yazdiginiz bi gunlugu gitse baskalarina okutsa sizi kotulese hemen burda konu acip yerden yere vururdunuz .biraz insaf.abim kararsiz ne yapacagini bilmiyor ben gelinimizi kotulemek icin acmadim konuyu fikir verin diye yardimci olun cunku hayatimiz kabusa dondu.

Biz abinle değil yengenle empati kurabiliyoruz şu an.

Ortada yuva falan yok, 15 yaşındaki çocukla yuva kurulmaz.

Esiniz dizi akrabalarina kotulese sizin evde yazdiginiz bi gunlugu gitse baskalarina okutsa sizi kotulese hemen burda konu acip yerden yere vururdunuz .biraz insaf.abim kararsiz ne yapacagini bilmiyor ben gelinimizi kotulemek icin acmadim konuyu fikir verin diye yardimci olun cunku hayatimiz kabusa dondu.

yahu kabusa dönecek ne var? kadının sesi kesilsin istiyosanız abiniz boşansın yani.

Abiniz kaç yaşında?

Abin bir yere gitmesine izin vermiyormus. Sence basit bir sey mi bu? Kiz kacmis kurtulmus niye hapis hayatina geri dönsün? Sizce bi hossunuz yahu aldatmiyor, kumar icki yok ama dibine kadar psikolojik siddet var.

Siz abinizi abi olarak tanıyorsunuz, ikisi arasında neler yaşanıyor 4 duvar arasında ne oluyor ne bitiyor, her şeyi bilmeniz mümkün değil..Bilseniz bile abinizin anlattığı kadar bilirsiniz olayları. İçki,kumar yok..ooooovvv 4*4 lük koca, 4*4 lük baba olmuyor maalesef...

Ben abimin pisikolojik olarak coktugunu gun gectikce eridigini goruyorum buda ailecek bizi huzursuz ediyor.abime bu kadin daha once seni seviyordu ama senden soguttular aklina girdiler artik seni sevmiyor birak pesini manevi olarak herkez sana kefil maddi olarakta kiracilari var .uzatma unutursun diyoruz ama cok etkilenmis unutamiyor

Abinde biraz gurur olsun ve kendisini istemeyen bir kadından boşansın. Ne bu gurursuzluk yahu...

Abim 10 yıllık evli .5 yaşında kızı 9 yaşındada erkek çocuģu var.annesinin ve kiz kardeslerinin yonlendirmesiyle 2 cocugu alarak evi terketti .sudan sebepler.abimin içki kumar aldatma veya herhangi bir koyu aliskanligi yok.gelinimize neden anne evine geri dondun dediklerinde baskidan kiskancliktan diyor.onun abarttigi kadarda yok yengem biraz saf oldugu icin abim oyle her yere salmiyordu.yasi 25 bu arada .7 aydir gitti ve hic bir sekilde geri donmek istemiyor annesi gondermiyecegini soyluyor.biz aile olarak 7 aydir gelmesi icin elimizden geleni yaptik buyukleri araya. koyduk hep kacan kovanandi ve onlar daha cok degere bindiler.abim esini cok seviyor ve cocuklarina cok bagliydi.bu sure icinde abimin pisikolojisi coktu isyerine gidemez calisamaz oldu.karisini bi saplanti haline getirdi .gelmiyor ayrilmak istiyor yarin gidecek baskasiyla evlenecek ben buna nasil katnacam diyor.bu arada gelinimiz akraba ve kendini hakli cikarmak icin devamli atip tutuyor evdeki butun olumsuzluklari herkeze anlatiyor.abimin kucukte olsa butun kusurlarini yaydi butun sulaleye.gece abimin kalbi sıķışınca esini uandiriyor kalk 2 saat badimda dur kalp kirizi gecirmeyeyim diyor .hani minareyi calan kilifini hazirlar diyorlarya gitmis bu adam nabyak gece kaldirip beni basinda dikiyor.birde beraberlerken abim icini bi kagida dokmus o anki pisikolojide kagida biseyler yazmis sonra atmis bir kagida .oda kagidi bulnus saklamis gittigindede goturmus gelene gidene okutturuyor.abimi herkeze rezil etti ozel hayat diye bisey kalmadi.dayim konusmaya gitti onunla kizim ortada bisey yok evine geri don dediginde beni geri gonderirsenuz intihar ederim diyor peki intihar ettirecek kadar ne yapti bu adam sana diye sordugunda bisey yapmadi onu sevmiyorum artik istemiyorum yiyormus dayimda o zaman neden 10 yildir onunla yasadin diye sordugunda salakligimdan demis.ona soyleyin bu is bitti demis.bunca pislige ragmen abim bu kadindan vezgecemiyor bu kadin saplanti haline getirdi o benim namusum diyor onu birakamam diyor.ailecek cok yiprandik.Allah icin bana akil verinki bende abimi yonlendirebileyim.
Kusura bakma ama ne kadar saçma olmuş. Sonuçta sen onun gibi hissedemezsin.
Sana göre sudan sebepler olabilir ama hiç bir kadın eğlencesine yuvasını dağıtmak istemez. Empatiden ne kadar yoksun bir dert diyelim.
Kaldı ki gelininiz 25 yaşında şu an 15 yaşında evlenmiş. Size kim dedi çocuk gelin alın diye. Hızlı koştu çabuk yoruldu belki.. Ama oturduğun yerden kendine göre nedenleri saçma bulma bence.

H Hasya

bir ciftin bosanmasi icin gecerli olan tek sebep sadece 'bosanmayi istemek'tir. ben bosanmak istiyorsam baskalarini tatmin edecek bir gerekce bulmama gerek yok.

abiniz iyi bir evlat, iyi bir abi olabilir; bu, iyi bir koca olacagi anlamina gelmez. 15 yasinda-17 yasinda, neyse ne... henuz resit degilken evlendirilmis bir kizin akli selim oldugunda ayrilik karari almis olmasi abinizi kotu biri de yapmaz. yengenizi hakir, suclu, her seye sebep gormekten vazgecin.

"kadin daha once seni seviyordu ama senden soguttular aklina girdiler artik seni sevmiyor" nasil bir teselli sekli ayrica, yarin abiniz kadini oldurse vebali bu yaklasimla ailenizin olacaktir bilginiz olsun!

Ben abimin pisikolojik olarak coktugunu gun gectikce eridigini goruyorum buda ailecek bizi huzursuz ediyor.abime bu kadin daha once seni seviyordu ama senden soguttular aklina girdiler artik seni sevmiyor birak pesini manevi olarak herkez sana kefil maddi olarakta kiracilari var .uzatma unutursun diyoruz ama cok etkilenmis unutamiyor

abiniz kaç yaşında? ben buna taktım valla

X