Gelin belası

9 yaşında çocuğu varsa bu kadının, en az 10 yıllık evli demektir. Yaşı da 25 ise, 15 yaşında evlenmiş demektir. Sizin yaşınız da 34 görünüyor burada, abiniz de en iyi ihtimalle 35 yaşında demektir. Yani gelinden 10 yaş büyük bu adam. 25 yaşında kocaman herife, 15 yaşında kız çocuğu mu aldınız siz?:KK57:
Rüzgar ekmişsiniz, hadi bakalım fırtınayı da şimdi biçin. :KK50:

Abim ona deliler gibi asikti bir dedigini iki etmiyordu .gezdiriyor tozduruyor simartacak kadar deger veriyordu siddet hakaret yoktu.onunda yediremedigi sindiremedi sey ben ona haddinden fazla kocalik yaptim neden beni ailesine satti diye uzuluyor

Abim ona deliler gibi asikti bir dedigini iki etmiyordu .gezdiriyor tozduruyor simartacak kadar deger veriyordu siddet hakaret yoktu.onunda yediremedigi sindiremedi sey ben ona haddinden fazla kocalik yaptim neden beni ailesine satti diye uzuluyor
Peki bu kadın sizce salak mı iki çocukla baba evine gidiyor der misin ?

Hayir evlendiginde 17 yasindaydi lafin gelisi 10 dedim.
çocuğu da lafın gelişi 9 yaşında dimi?

kız söylediklerinde haklı olmasa abin bu kadar peşinde dolanıp pişman olmazdı.
deli mi ne der, soğur ve yoluna bakardı

gerçekten uyurken başına dikmek akıllı işi değil.
kız 9 yaşında, babayı bilen tanıyan her şeyin farkında olan çocuğuyla baba evine gidip, asla dönmem diyorsa vardır bildiği.

tek çıkardığım sonuç bence abin evliyken de ayrıyken de bu kadını saplantı haline getirdiği için gitmiş kız.
psikolojik yardım almasını önerebilirsiniz.

Kadın huzur bulamamış bundan kaçmış, niye suçluyosun. Dört duvarın içini nerden bileceksin
Yoksa kim kurulu düzenini bozmak ister
Abin mikemmel koca, yengen saf ve ailesine uyan bi kadın
Çok taraflısın, kadına da bu kadar müdahale ettiyseniz kaçmasında tek abinin değil sizin de katkısınız vardır

Ya arkadasim kiz 17 evlendi kendi isyegiyle 15 yasinda olmus olsaydi kimlik cikarildiginda kamu davasi acilirdi simdi abim icerde olurdu siz neyin kafasini yasiyorsunuz .konuyu saptirdiniz hemen ya bahsettigum abim sizin abiniz olsaydi ya birileri dizin gelinin aklibi celseydi

Abim 10 yıllık evli .5 yaşında kızı 9 yaşındada erkek çocuģu var.annesinin ve kiz kardeslerinin yonlendirmesiyle 2 cocugu alarak evi terketti .sudan sebepler.abimin içki kumar aldatma veya herhangi bir koyu aliskanligi yok.gelinimize neden anne evine geri dondun dediklerinde baskidan kiskancliktan diyor.onun abarttigi kadarda yok yengem biraz saf oldugu icin abim oyle her yere salmiyordu.yasi 25 bu arada .7 aydir gitti ve hic bir sekilde geri donmek istemiyor annesi gondermiyecegini soyluyor.biz aile olarak 7 aydir gelmesi icin elimizden geleni yaptik buyukleri araya. koyduk hep kacan kovanandi ve onlar daha cok degere bindiler.abim esini cok seviyor ve cocuklarina cok bagliydi.bu sure icinde abimin pisikolojisi coktu isyerine gidemez calisamaz oldu.karisini bi saplanti haline getirdi .gelmiyor ayrilmak istiyor yarin gidecek baskasiyla evlenecek ben buna nasil katnacam diyor.bu arada gelinimiz akraba ve kendini hakli cikarmak icin devamli atip tutuyor evdeki butun olumsuzluklari herkeze anlatiyor.abimin kucukte olsa butun kusurlarini yaydi butun sulaleye.gece abimin kalbi sıķışınca esini uandiriyor kalk 2 saat badimda dur kalp kirizi gecirmeyeyim diyor .hani minareyi calan kilifini hazirlar diyorlarya gitmis bu adam nabyak gece kaldirip beni basinda dikiyor.birde beraberlerken abim icini bi kagida dokmus o anki pisikolojide kagida biseyler yazmis sonra atmis bir kagida .oda kagidi bulnus saklamis gittigindede goturmus gelene gidene okutturuyor.abimi herkeze rezil etti ozel hayat diye bisey kalmadi.dayim konusmaya gitti onunla kizim ortada bisey yok evine geri don dediginde beni geri gonderirsenuz intihar ederim diyor peki intihar ettirecek kadar ne yapti bu adam sana diye sordugunda bisey yapmadi onu sevmiyorum artik istemiyorum yiyormus dayimda o zaman neden 10 yildir onunla yasadin diye sordugunda salakligimdan demis.ona soyleyin bu is bitti demis.bunca pislige ragmen abim bu kadindan vezgecemiyor bu kadin saplanti haline getirdi o benim namusum diyor onu birakamam diyor.ailecek cok yiprandik.Allah icin bana akil verinki bende abimi yonlendirebileyim.
abinizi kadın iyi çekmiş.

Cahill ve kötü niyetlisin kusura bakma..burada kimse sana 15 yaşında gelin olarak aldığınız kızı yerden yere vurmaya müsade etmez..her kelimen fiyasko.dürüst değilsin..öyle demek istemedim yok lafın gelişi yok gidişi filanlarla kendini haklı çıkarmaya uğraşma. Banlanirsam da umrumda değil bu sözlerden dolayı. .Çocuk geline karşıyız diye burada bi yerlerimizi yırtıyoruz sen çıkmış bunu haklı göstermeye uğraşıyorsun..git işine yahu!!

Ya arkadasim kiz 17 evlendi kendi isyegiyle 15 yasinda olmus olsaydi kimlik cikarildiginda kamu davasi acilirdi simdi abim icerde olurdu siz neyin kafasini yasiyorsunuz .konuyu saptirdiniz hemen ya bahsettigum abim sizin abiniz olsaydi ya birileri dizin gelinin aklibi celseydi
e madem 17 yasında evlendi gelin nasıl 25 yasında ve 9 yasında oglu var der misin ?
O zaman 27 yasında olması gerekmiyor mu ?

Ben burdan bakınca küçük bi kaynana görüyorum
O sizin gelin değil senin yengen
Kaçmasında ne yapsın boy boy kaynanası var
Kıskanç bi kocanın yanı sıra

Abim 10 yıllık evli .5 yaşında kızı 9 yaşındada erkek çocuģu var.annesinin ve kiz kardeslerinin yonlendirmesiyle 2 cocugu alarak evi terketti .sudan sebepler.abimin içki kumar aldatma veya herhangi bir koyu aliskanligi yok.gelinimize neden anne evine geri dondun dediklerinde baskidan kiskancliktan diyor.onun abarttigi kadarda yok yengem biraz saf oldugu icin abim oyle her yere salmiyordu.yasi 25 bu arada .7 aydir gitti ve hic bir sekilde geri donmek istemiyor annesi gondermiyecegini soyluyor.biz aile olarak 7 aydir gelmesi icin elimizden geleni yaptik buyukleri araya. koyduk hep kacan kovanandi ve onlar daha cok degere bindiler.abim esini cok seviyor ve cocuklarina cok bagliydi.bu sure icinde abimin pisikolojisi coktu isyerine gidemez calisamaz oldu.karisini bi saplanti haline getirdi .gelmiyor ayrilmak istiyor yarin gidecek baskasiyla evlenecek ben buna nasil katnacam diyor.bu arada gelinimiz akraba ve kendini hakli cikarmak icin devamli atip tutuyor evdeki butun olumsuzluklari herkeze anlatiyor.abimin kucukte olsa butun kusurlarini yaydi butun sulaleye.gece abimin kalbi sıķışınca esini uandiriyor kalk 2 saat badimda dur kalp kirizi gecirmeyeyim diyor .hani minareyi calan kilifini hazirlar diyorlarya gitmis bu adam nabyak gece kaldirip beni basinda dikiyor.birde beraberlerken abim icini bi kagida dokmus o anki pisikolojide kagida biseyler yazmis sonra atmis bir kagida .oda kagidi bulnus saklamis gittigindede goturmus gelene gidene okutturuyor.abimi herkeze rezil etti ozel hayat diye bisey kalmadi.dayim konusmaya gitti onunla kizim ortada bisey yok evine geri don dediginde beni geri gonderirsenuz intihar ederim diyor peki intihar ettirecek kadar ne yapti bu adam sana diye sordugunda bisey yapmadi onu sevmiyorum artik istemiyorum yiyormus dayimda o zaman neden 10 yildir onunla yasadin diye sordugunda salakligimdan demis.ona soyleyin bu is bitti demis.bunca pislige ragmen abim bu kadindan vezgecemiyor bu kadin saplanti haline getirdi o benim namusum diyor onu birakamam diyor.ailecek cok yiprandik.Allah icin bana akil verinki bende abimi yonlendirebileyim.

Gelin 25 yasinda ve abinizle 10 yillik evli, bu demek oluyorki gelin henuz 15 yasinda bir kiz cocuguyken abinizle evlenmis/evlendirilmis/akli celinerek evlenmis herneyse. Ne bekliyorsunuz ki ?
Sen kac yasindasin ? Muhtemelen 15 den buyuksundur, kendi 15 yasindaki halini bir dusun bakalim kocaya gidecek hamile kalacak cocuk doguracak bedensel ruhsal ve zihinsel olgunlugun varmiydi ? 15 yasindaki kiz tas catlasa 2-3 sene once adet gormeye baslamistir henuz cocuk henuz neyin ne oldugundan haberi yok, okula gidecek sokakta arkadaslariyla oynayacak kizi alip abina kadin yapmissiniz, 15 yasindaki cocugu (artik o zaman abin kac yasindaysa) alip gelin etmissiniz, zihinsel psikolojik bedensel gelisimini tamamlamasina bile izin vermeden cocuk dogurtmussunuz ve simdide bu psikolojisi bozulmus kadina, henuz kendi bile olamamis kadina ``azicik saf`` nasil demeye cesaret edersiniz!!!
Belki henuz cocuk yasta evlenmeseydi okula devam etseydi, bir erkegin emri altina girmeseydi belki sizin dediginiz gibi `saf` olmazdi ozguveni olurdu, korkak ve caresiz olmazdi.
Belki cocuk yasta okul sirasindan cekilip evlendirilmeseydi belki kendi ozelini herkese anlatacak kadarda cahil biri olmazdi, belki sizin burda ufacik dediginiz abinizin evliliklerindeki kusurlari bu kadar buyuk olmasaydi herkese herseyi anlatip bu evlilikten kurtulmaya calismazdi.
Evet 10 yillik evliligin bitmesi 2 cocugun annesiz yada babasiz kalacak olmasi cok kotu bir durum ama, hata taa bastan yapilmis, cocuk yastaki kizi gelin diye alirsaniz ustune kaldiramayacagi kadar yuk yuklerseniz sonucu boyle olur iste.
Sizin 15 yasindaki gelin diye aldiginiz kiz buyumus ve sizin ona dayattiginiz abinizin dayattigi hayati istemiyor artik. Asil evlenmesi gereken yastan tam 10 yil once evlendirmissiniz cunku kizi.
Hata sizin hic vah tuh etmeyin isterse abin dunya iyisi olsun ne olursa olsun hata sizin 15 yasindaki cocugu gelin olarak almakla hata etmissiniz.

17 yaşında da kendi isteğiyle evlenemez canım, inan bana bak. Bu işler benden sorulur. Kızkardeşim böyle evlilik yapsa ayy kaç kurtul derdim. Bırak aklını çelmeyi başının etini yerdim onun. Görümce görümceymiş hakikaten yaa

Sorun şu ki bir kız için 15 yaş, kendisine kocalık yapılacak bir yaş değil.
Sen olayları abinden dinliyorsun, oturup da dinledin mi o kızdan?
Neyse cevapla diye sorduğum bir soru değil bu. Çok çelişkili ifadelerin var, belki de olay fake.
Hadi gerçek diyelim, örnek olması açısından söylüyorum, senin yapacağın tek şey mağdur(!) ve masum(!) abini, gelin belası(!)ndan uzak tutmak.

Şu başlıkla içeriğin yönüne bak, taraflılığın dibi.
Şaka olmalı...

Esiniz dizi akrabalarina kotulese sizin evde yazdiginiz bi gunlugu gitse baskalarina okutsa sizi kotulese hemen burda konu acip yerden yere vururdunuz .biraz insaf.abim kararsiz ne yapacagini bilmiyor ben gelinimizi kotulemek icin acmadim konuyu fikir verin diye yardimci olun cunku hayatimiz kabusa dondu.

madem bu kadar bela niye barıştırmak için çabalıyosunuz? boşansınlar, dünyanın sonu mu? kadın istemiyorum diyormuş zorla mı? e 15teki haliyle 25teki hali bir değil tabi, akıllanmış olabilir. ailesi de sahip çıkmış. sorun ne? barışmak iki kişinin rızası ile olur. kadın istemiyorsa kimseye laf düşmez. abiniz de anlattığınız kadar masum değil bence.

Esiniz dizi akrabalarina kotulese sizin evde yazdiginiz bi gunlugu gitse baskalarina okutsa sizi kotulese hemen burda konu acip yerden yere vururdunuz .biraz insaf.abim kararsiz ne yapacagini bilmiyor ben gelinimizi kotulemek icin acmadim konuyu fikir verin diye yardimci olun cunku hayatimiz kabusa dondu.
Bak sana süper bir akıl veriyorum. Kadından uzak dur, kendi kocanla ilgilen. Kız evde mi kaldın yoksa sen?

Cocuk anasinifina gidiyor en buyugu yasini tam olarak bilmiyorum kac yasindaysa iste meselemiz bu degilki ortada hicbir sebep yokken baskalarinin yonlendirmesiyle yikilan bir evlilik var
ana sınıfına giden kız mı erkek mi :KK70:
daha yeğenlerinin yaşını bile bilmiyorsan kızcağız hepinizden kaçmış.

valla iyi kıvırıyorsun.
ilk mesajda ne güzel yazmıştın yaşı şuyu bunu.
başta gelinin yaşını 25 değil de 35 yazsaydın olay biterdi haberin yok :KK70:

X