Düğün gelin alma-kuşak bağlamanız nasıl oldu?

ya benim derdim bizde o kuşağı düğün salonunda takıyorlar..

ama sonradan cıkaramayacamkı bende son cekılen fotoğraflarda o kuşakla olmak istemiyorum

benim bildiğim kız evden çıkarken yapılır o iş, ama yazın gittiğim bi düğünde kızın abisi düğün salonunda taktı.
ayyy ne iğrenç bi adet,
bir genç kızı aşalamanın, küçük düşürmenin en iğrenç hali

erkek tarafı gelin almaya gelince kapıdan çıkmadan erkek kardeşin 2 defa kuşağı beline sarıo bağlıomuş gibi yapıo 3.de bağlıo bağlarkende kuşağa para koyuyo.benimkinde öle oldu

evet canım bizim adetlerimizdede aynı şekilde 3. de baglanıyor ama kuşağa para baglanmaz bizde.

Kızlar halamın kızı evlendi abd de oturuyolardı.manisada oldu düğünü.hiç bir adet olmadı çok sönük kaldı ben şahsen çok üzüldüm.içinizde kalmasın takın kırmızı kurdele olmadan gelin mi olurmuş hiç???bizde de baba bağlar kuşağı hatta bileziklede bağlayanlar olur.evden ayrılırkenki duygusal andır o an herkes ağlar.
Mesela bende 2011 temmuzda evlenicem büyük olasılıkla kuaförden eve geliyorsun son dakikalarında bağlanıyor kuşak sonra kaynananın evine gidiyorsun birazda orda oturuyorsun falan.çıkarken kaynanan başından şeker,para,çerez falan atıyor.eviniz bolluk bereket içinde olsun diye.arabaya bindikten sonrada çıkartıp atıyorsunuz(ben öle yapcam)salona kuşaksız giriyorsunuz falan filan işte.hem adet yerini buluyor.hemde salonda ve düğün fotolarında kuşaklı görünmüyors:79:unuz!!!

benim annem bağladı kurdeleyi. babamı kaybedeli uzun zaman oldu. ben annemin bağlamasını istedim

güzel temennilerde bulundu ve bağladı. 2 kere dolandırıp 3.de bağladı.
zaten kuşağın anlamı gayret kuvvet versin diye takılır bizde annemde öyle dedi :)

eşim beni almaya odaya girdi,erkek kadeşim ve eşimle beraber indik merdivlerden kapıda dua edildi..
eşimle beraber arabaya binip gittik :)

bizde evde erkek kardeş yada ağbi varsa o bağlar yoksa baba bağlar. benim erkek kardeşim bağladı benden 12 yaş küçük :)) bilmiyodu çocuk yazık güldük eğlendik iyi ki de öyle olmuş ailemden 22 saatlik bir mesafeye gelin gidiyodum çünkü... 2 kere bağlandı açıldı 3. de bağlandı güzel dilekler dilendi :))

bizim adetlerimize göre de baba bağlar kuşağı ve düğün bittikten sonra salonda bağlanır.babamız uzun süre önce vefat etti Allah rahmet eylesin..biz 5 kardeşiz 3 erkek 2 kız.ablamın düğününde abimiz dururken bi işgüzar çıkıp(sülalenin büyüklerinden) aldı kuşağı bağladı ablamda abimde üzüldüler..ben de 3 tane kuşak yaptırdım düğünümde başka kız olmadığına göre hepsi bağlasın istedim hem de rahat rahat vedalaşalım diye.kırmızı-yeşil-beyaz..önce en büyük abim bağladı kırmızı kuşağı ,sonra diğer abim beyaz kuşağı erkek kardeşim de yeşili bağladı..çoook duygusal ve çok güzel bi andı...ben abilerimin kardeşimde benim elimi öptü..herkes hüngür hüngür ağladı..çok güzeldi yaa
sonrada dayım ve amcam koluma girerek gelin arabasına götürdüler sonra da eşime o sana hem Allahın hem de bizim emanetimizdir ona çok iyi bak deyip bizi uğurladılar..çoooooook güzeldi :))

Son düzenleme:
konu güncellenmiş ama sen çoktaannn evlendin bacımm kuşakta da yeller esiyodur şimid:):)
ayy darısı baışmaaa

ne alaka yaa
var yaa siz şöle yapa yapa ne adet kaldı ne bişey

Valla buralarda hala devam ediyor.hatta izmirde arkadaşın düğününe gitmiştim ondada vardı üstelik düğün boyu çıkarmamıştı.tamam anlamı kötü gibi dursada ille bekaret olarak algılamayın.saflık olarak algılayın,evden ayrılış,artık kendi evin kendi kocan oluyor.o bağlanan kuşak birgün aile kaybettiğinde ki allah kimseye göstermesin sandığında çıkarıp o anı tekrarlarca kez yaşayabileceğin bir anı.evden vedanı hatırlatan tek şey.sarılışınızı,hüznü,ağlayışı... tamamen duygusal bişey yani.o namkör kuşak bağlamadan hiçbişey tam olmuyor.hiçbişey o kadar ağlatamıyor.çoğu babayla kızın aralarındaki duvarları yıktığı tüm kızgınlıkların,üzüntülerin,kırgınlıkların unutulduğu an oluyor.gözler doluyor.babada evladı vermenin acısı,gelinde aileden ayrılmanın acısı,yeni evliliğin heyecanı oluyor.yaşamadan kimsenin anlayamayacığı bir duygu ama lütfen bekaret olayına indirmeyelim bunu.

Bılınen bır ayet okunur teyzemın kızı evlendıgınde kuzenım etteyatuyu okudu bereket olsun dıe 3 tane cocugu oldu hehehehe

Ne güzel adetlerimiz var, cok anlamli..
Babanin yada erkek kardesin kusagi baglarken o an ki düsünceleri
hayir dualari, kimde var böyle güzel adetler..

Sonradan kusagi cikarip cikarmamak geline kalmistir..

aslında bunu direk bekaret olayına bağlamamak gerek, ama ne biliyim şimdiye kadar çevremde, filimlerde, insanların görüşlerinde hep bu var. bende de bu düşünce var.
o yüzden bu kırmızı kuşak olayından çok iğrendim.
Evden çıkarken bizimkiler unuttular kuşak bağlamayı, istemediğim halde ben hatırlattım :))
ama ne zaman arabaya bindim, hemen çıkardım kuşağı.
düğün salonuna giderkende kuşak belimde yoktu.
hatta fotograf çekilmeye gittiğimde fotografçı sordu kuşak yok mu diye :))

Ben o kırmızı kulağı, o güzelim gelinlikler içinde olan kızı hep aşalayan bi unsur olarak gördüm, beynimde o işli, hala da öyledir.
Bi türlü kabullenemedim

Başka şehirde düğünü olanlar gelin gidenler, kına gecenizle düğün aranızda zaman varsa, çok uzak bir şehire gelin gidiyorsanız, illa evden gelinlikle mi alınmanız gerek,sonra yolda çıkartıp yola devam etmek mi gerek:)

Ben evden gelinlikle çıktım, ama yola normal kıyafetle devam ettim. Komşuda değiştirdim üzerimi. Evden çıkan kız geri eve girmez dediler, almadılar eve kınadan sonra üstümü değiştirmek için

Benim kınayla düğün arası 2 hafta, kına kendi memleketimde düğün nikah gelin gideceğim yerde. Şimdi insanları tekrar getirmek istemiyorum ama bakcaz artık nasıl olcak hiiiç bilmiyorum :S Sonra elimi kolumu sallayıp gitmek abesmiş öyle diyolar

kuşak bir nevi boş insanların çenelerini kapamak için takılıyo kmse kmsenin namusunu bilemez. Ben ne kız olmayıpta kuşak takanlar gördüm eğer benim kızlığımı belli edicekse gururla takarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…