Gelen misafir size böyle yapsa cevap verir misiniz?

Bunun ezilmek olduğunu düşünmüyorum.Ezmek ve densizce davranmak farklı şeyler.Kendimi tabi ki ezdirmem.Kibar insan her yerde kibardır.Kibarlığımın nimetini de çok yedim.Bu konuda eşim de dahil etrafımda çok övülürüm hanımefendisin asilsin vs vs diye.Yani sanmıyorum ki bir insan çok kötü niyetli olmadığı sürece bu da kibarım diyor ama aslında laf söyleyemiyor desin.Sonuçta envai çeşit kelime var istediğin şekilde lafını sok.Ama işte misafir ya bir de büyüğüm de var ortamda bana yakışmaz diye düşünüyor susuyorum.Çünkü böyle öğrendim.Ama tabi böyle densiz insanlarla da çok karşılaşmadım.Demek ki onlara böyle davranmamak gerekiyor bunu da bu soruyu sorunca yorumlardan anladım.Bir dahaki sefere susmam büyük ihtimalle.

Hiç moralini bozma canım onların yanında gül geç yemek konusundada size geldiklerinde ay canım bugün yemekler senden olsun bn sizin damak zevkinizi bilmiyorum de yapsın bakalım bi kaç gün bakalım dayanabilecek mi bi gün yapar sonra kusur bulmaz

Yapmayı bilmiyo ki

İnsan en çok söylediklerinden değil soyleyemediklerinden pişmanlık duyarmis. Rahatsızlık duyduğunuz konuları direkt söyleyin. Cekinsinler biraz. İnsanlar nasıl alisirsa öyle gidiyor.

Yapmayı bilmiyo ki
Bence yinede siz söyleyin yap diye merak ettim ne cvp verecek ayrıca kaç yaşında bu ? Bnm görümce bana bi prizin içine toz girmiş dedi bende elimdeki örgü sisini verdim al da temizle canım o zaman ama elektrik çarparsa bni ilgilendirmez sonuçta prizin ici demistim.manyak ya dersin o kadar titiz ne iş ne bilir ne bisey

Bizler evlenince adimiz gelin diye kimse uzulmesin diye susna moduna geciyoruz. Karsi taraf da iktidar savasina. Sustukca daha da azıyorlar. Susmanin saygidan oldugunu dusunmeyip, gucsuzlukten oldugunu dusunuyorlar. Onlarin gucu geline. Gucu yeten yetene. Ses tonunuzu yukseltmeden, sayginizi da bozmadan gerektiginde gerektigi gibi kendinizi savunmalisiniz.
Begenmiyorsa yemegi, senin yemeklerin daha guzel. Aksama sa senin yemegini yiyelim deyin. Mutfaktan cikamayinca bakalim bir daha begenmemezlik ediyor mu, hatta geliyor mu?
Bir tanidiginda is tutturmak istedigine senin salatan guzel oluyor hadi salatayi da sen yap derdi. Ya da pilavini ozledim hadi bir pilav yap da yiyelim derdi. Iyi bir taktik aslinda. Kimseyi kirmamis oluyor boylece.

Eyy gelinler size söylüyorum.
Ağzınız var konuşun kullanın ağzınızı, korkmayın

Elticiğim sen misin ?

Aman kötü olmayayım diye diye tepenize binerler ne münasebet misafirse haddini bilecek verin cevabını ben kendimi yiyeceğime o kudursun
Kötü mü olucam hiç umrunda olmaz fırsat vermeyin iyi olacağım diye de çırpınmayın zaten bahane buluyorlar

Kaynanam evime ilk geldiğinde densiz bi laf etti "dur hele dur oğlunu çağırcam onun yanında de" dedim, ilk kez geliyosun evime ağzından çıkanı kulağın duysun dedim bir hafta yüzüne bakmadım. Öyle de kaldı evimde yüzüne bakmadığım halde. Hiç de pişman değilim bence misafirsen misafrligini bil dersi vermen lazım görumcene.
Ayrıca ne cahil insanlar bu yasaklar niye var ya otursana evinde salgın sadece bayramda mı mesai yapıyor ? Vallahi kızıyorum yahu...

Ben de hep boyle yaparim ama sonradan da keşke şöyle deseydim diye kendimi yerim. Ama eminim tepkisizligim onlari cildirtiyodur asiri tepkisiz oluyorum cunku cogu zaman. Bi kere bana robot bile demişlerdi. Bi kac defa cevaplarını verdim onda da cok büyük kavga cikardilar cirkefler

10 yılllık evliyim eşimin bile giderde kalmış kılını saçını temizlemem, bir de elin saçını kılını temizleyeceğim ? Önce tepenize binmelerine izin verip sonra bindi diyorsunuz. Siz kendinize kıl temizlemeye layık görüyorsanız millet sizi nelere layık görür.

Bir sevgili Yani sizde tecrübe ederek böyle hazır cevap birisi olabildiniz. Ne diyeyim inşallah bende bir gün sizin gibi hakedene hakettiğini verebilirim
Ya iyi oluyorum güzel davranıyorum karşımdaki haldır hop beni itici laflar iğneleyici cümleler artık bende öyle yapıyorum onlara napim

Bu bence de aileden gelen bir şey.Benim ailem kırmayım etmeyim der.Eşimin ailesi ise ağzına geleni söyler.
Benim annem de çok kibar biri. Annemle herşeyi konuşuruz. Anne bugün böyle dedi bana şu bende böyle dedim derim. Yine sokmuşsun az iyi ol der anne napim ben üzüleceğime o üzülsün derim. Ben karışmam aynı babana çekmişsin der

Bu akılları ciddi ciddi mi veriyorsunuz

Erkekler pek dikkatli değildir ben olsam eşime söylerdim. Bir sonraki gelmelerinde ses etmedin diye yine aynı tavırları olursa surat yaparsan eşin anlam veremez ama öncesini bilirse hak verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…