gelen gideni aratirmis?

Emine

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
1.598
13
48
gelen gideni aratirmis?

sizce nasil birsey bu?

gelen gercekten gideni aratirmi?

ya arkadas olsun yada sevgili....fisfisfis

ben diyorumki olabilir,

ama bu bize kalmis birsey

giden neden gitmis ?

veya gelen hangi sebepten dolayi gelmis?

yani bizim kendi irademiz kendi düsüncemize göre nedenler cokca degisebilir....

buyrun konusalim.....a.s.

Gidenle gelen karşılaştırılmaya başlandığı zaman sürekli hata yüklenir gelen kişiye.mesala;onun gibi bakamıyordur,onun gibi konuşamıyordur,dinleyemiyordur en güzeli geleni olduğu gibi kabul etmek gideni çabucak unutmak

Ne sevdalarla lekelendirsemde bu yüregi
Ilk askin izi kalmis icimde bir sönmeyen yangin gibi

Elbetde aratir gelen gideni...

cok haklisin[Şeniz

gidenler geri gelmiyor ve gidenlerde ebedi hayata kavusmus iseler.....:a015:

...............

Son düzenleyen: Moderatör:
ben katılmıyorum bu düşünceye gelen hiçbir zaman gideni aratmaz çünkü giden gitmiştir istememizsiniz son vermissiniz ve bitmiş neden tekrar aransınki? gelen her zaman gidenden çok daha iyidir...

canim senin düsüncende dogru birtaraftan.....gelen insani her yönüyle mutlu edecekse ozaman gideni arama ihtiyaci duyulmaz....
benimde bir cikmaza girdigim bu zaten öylede düsünsem hak veriyorum böylede düsünsem hak veriyorum.....

bu gercekten dogru bi yazi valla gelen gideni aratiyor bunu örnegini cok yakinimda bi akrabada ve bi kac kez yasadim simdide ugrasiyo iste.klava:

gelen gideni aratır düşüncesine katılıyorum şu görüşümle ;
giden haksız da haklı da olsa mutlaka hayatımızda bi iz bırakmıstır.
mutlaka kalbimizde az da olsa ona karsı birşeyler barındırırz iyi de olsa kötü de olsa
gelen de gidenin haraketlerini sözlerini davranıslarını ararız ..
unutmayın kadınız hassasız nefret etsek de mutlaka biyerlerde iz barındırırız.
a.s.yerimseniben

gelen gideni aratir kesinlikle.. ister istemez "yeni gelen"de eskisinden bir seyler ariyor yada bekliyoruz.. ama zamanla alisiyorsun..

her bitis bir baslangictir bunu hic unutmamak gerek.. ama tabiki biten seyi sadece sözde degil icten ice bitirmek gerek.. eh buda pek kolay sayilmaz diye düsünüyorum..

hele bazen olur ki hic bitiremezsin..

a.s.

gelenle gideni kıyaslamamak gerek bana göre...
giden gitmiştir ve gittiğine göre gitmeyi hak etmiştir.. o yüzden yeni gelenle gideni aynı kefeye koymamak lazım...

kesinlikle gelen gideni aratır.insan alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemediği için gelene alışmasıda zordur gidenden vazgeçmeside...

bu kişinin duruma bakış açısına göre değişir.

bu durum için kıyaslama yapmamak gerekir diye düşünüyorum.
bunu yaptığımız takdirde gelende mutlaka gidenin(giden çok önemsediğimizse eğer) izlerini arayacağız kimsenin kimseye benzemediğini düşünürsek gelen gideni aratır düşüncesine kapılarak üzüntü duyacağız elbette.
bırakalım giden gittiği şekilde gelenide geldiği şekilde olduğu gibi kabul edelim
onun için gelene merhaba gidene elveda

bence herzaman aratmaz.. bazen herşeyi silebilirde,yasakkelime çivi çiviyi söker misalide olabilir.

kıyaslama yapmadığın sürece gelen gideni aratmaz...
ama aramak isteyende her şekilde geçmişe gönük yaşıyorsa bide gideni mutlaka arar...

her zman geçerliliği olan bi söz değil bu
gelene ve gidene göre değişen bi durum
gelme sebebi ya da gidenin gitme sebebi de değil belirleyici olan
gelen ve gidenin özellikleridir
giden öyle özelliklere sahiptir ki
gitmesi bi şanstır aslında, gelenin özelliklerini farkedince
aksi durumda da bu laf cuk oturur

bence de ne geleni gidenle ne gideni gelenle kıyaslamak cok yanlıs ben yaptım bunun cezasını cok agır cektim ama umarım düzeliyorumdur.. cok zor bir durum geçmişe takılmamak gerek diyorum geçmişteki kişilerle gelen kişileri yargılamamak gerek birde bunu içime sindirmem gerek. onuda yapacagım inşallah.. ama bu mevzuu cok gerekli bir mevzu ve ciddii...

aslındaa gelen gideni aratmıyorr
bizz gideninnn herşeyinee alıştığımız için yeni gelenin herşeyii bizee tuhaff geliyorr

gidecek olanın yerine daha güzeli gelmeyecek olsa herkes sabit kalırdı hayatımızda...

gidene ve gelene, gidenin gitme nedenine göre değişir.

Kendi hayatımda ise gelen gideni hiiiiiiiiiiiiiiiiiiç aratmadı:asigim:kaydirigubbakcemile

gideni hatırlatacak bir yönü bile yok ki, ben onu kardeşimle babamla kıyasladım bazen itiraf ediyorum ama giden çoook eskide kaldığı ve sanki onunla beraber olmamız bir film senaryosu gibi inanılmaz olduğu için hiç aratmadı.

ama olur da gelen,kalanım bir gün gidecek olursa:1no2:; hayatıma bir daha birini sokmam çok zor olur orası kesin. neyse aman tövbe diyeyim :mymeka: nereden çıktı şimdi gitmek, ancak beni de götürebilir gittiği yere bundan sonra:jeyyar: 1,5 ay yetti bize zaten ayrılık kaydirigubbakcemile

katılmıyorum.
hiç aramadım eskileri ben.
aratan da vardır tabiki. bu eski/yeni birlikte olduğumuz insanlara bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…