Gelecek kaygısı

morlus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2024
7
2
25
Selam kızlarr 🥲
2 yıllık evliliğimiz bitti artık 3. yıla giriyoruz ben üniversitemi yeni bitirdim. 4 yıllık türk dili ve edebiyatı mezunuyum ve eşim doktor 🥲 kendimi çok işsiz güçsüz ve amaçsız hissediyorum.
Stresten geceleri uyuyamıyorum, öyle bir duruma geldim ki gece terörü yaşadım (sabah uykudan çığlık atarak uyandığım günler oldu), bu ay 20 günde regl oldum. Kalp çarpıntısı yaşıyorum artık sanki 2 ayda 10 yıl yaşladım… Ücretli öğretmenlik yapıcam ama o da tanıdık olursa çıkar diyorlar çıkmamasındab çok korkuyorum… Küçük bir şehirdeyiz bazı özel kurumlarla görüştüm ama tecrübem olmadığı için işe almadılar 🥲🥲🥲 şimdi oturdum kpss çalışmaya başladım en azından düz memur olarak atanırım dedim ama bu yıl işsiz kalmaktan ve evde oturmaktan çok korkuyorum 😔 lütfen bana dua eder misiniz

İlk önce sakin ol bu kadar evhamlı olma sağlığınıda düşün illaki iş bulunur edilir yani bu sene olmazsa birdahaki sene olur ama ilk önce sağlık çok fazla kafaya takıyorsun ve hayat bu kadar uzun değil yenide evlisin hayatının da tadını çıkartmaya bak bence kasma bu kadar yoksa hiç olmaz

Selam kızlarr 🥲
2 yıllık evliliğimiz bitti artık 3. yıla giriyoruz ben üniversitemi yeni bitirdim. 4 yıllık türk dili ve edebiyatı mezunuyum ve eşim doktor 🥲 kendimi çok işsiz güçsüz ve amaçsız hissediyorum.
Stresten geceleri uyuyamıyorum, öyle bir duruma geldim ki gece terörü yaşadım (sabah uykudan çığlık atarak uyandığım günler oldu), bu ay 20 günde regl oldum. Kalp çarpıntısı yaşıyorum artık sanki 2 ayda 10 yıl yaşladım… Ücretli öğretmenlik yapıcam ama o da tanıdık olursa çıkar diyorlar çıkmamasındab çok korkuyorum… Küçük bir şehirdeyiz bazı özel kurumlarla görüştüm ama tecrübem olmadığı için işe almadılar 🥲🥲🥲 şimdi oturdum kpss çalışmaya başladım en azından düz memur olarak atanırım dedim ama bu yıl işsiz kalmaktan ve evde oturmaktan çok korkuyorum 😔 lütfen bana dua eder misiniz

Bulunduğun yerde tanıdıklara söyle, edebiyat veya Türkçe özel ders almak isteyenlere ders verirsin.

Online ders verme sitelerine üye olabilirsin (superprof gibi) veya sahibinden sitesine özel ders ilanı verebilirsin.

Yabancılara Türkçe Öğretimi alanında kendini geliştirebilirsin. Bununla ilgili 2 hafta uzaktan ders veren üniversiteler var. Eğitim sonunda sertifika veriliyor.

Türkçe makale veya benzeri konuda yazma dersleri verebilirsin.

Bulunduğun yerde tanıdıklara söyle, edebiyat veya Türkçe özel ders almak isteyenlere ders verirsin.

Online ders verme sitelerine üye olabilirsin (superprof gibi) veya sahibinden sitesine özel ders ilanı verebilirsin.

Yabancılara Türkçe Öğretimi alanında kendini geliştirebilirsin. Bununla ilgili 2 hafta uzaktan ders veren üniversiteler var. Eğitim sonunda sertifika veriliyor.

Türkçe makale veya benzeri konuda yazma dersleri verebilirsin.
Yabancılara türkçe öğretimi için bakıcağım teşekkür ediyorummmm

İlk önce sakin ol bu kadar evhamlı olma sağlığınıda düşün illaki iş bulunur edilir yani bu sene olmazsa birdahaki sene olur ama ilk önce sağlık çok fazla kafaya takıyorsun ve hayat bu kadar uzun değil yenide evlisin hayatının da tadını çıkartmaya bak bence kasma bu kadar yoksa hiç olmaz
Umaeım teşekkür ederim

Selam kızlarr 🥲
Eşiniz doktormuş,işsiz kalmaktan bu kadar korkmayın ya..Yeni mezunsunuz bu süreçte kendinizi geliştirin,kurs,sertifika,dil bunları halledin, Eşinizin sizi rahatlatmasi lazım çok tedirginsiniz

Selam kızlarr 🥲
Yapman gereken kpss çalışmak bir dene gör belki atanacaksın ne bu umutsuzluk denedin mi ? hayır o zaman kendin için peşin hüküm verme. Elinden geleni yapıp tevekkül edeceksin. Yeni mezunsun birde daha şimdiden bu kadar tahammül seviyen azalmasın insanlar rahat 2 sene atanmak için uğraşıyorlar siz de uğraşın.

2 yıllık evliliğimiz bitti diyince boşandık gibi anlaşılıyor, neyse ki 3.yıla girdiğinizi belitmişsiniz..Gelecek kaygısını bütün ülke olarak yaşıyoruz, kendimiz için olmasa bile çocuklarımız için..özel kurumlar da öğretmenlik olabilir,bu arada sınava da hazırlanirsınız ..Tecrübeniz yok demek nasıl bir yaklaşım ,e nasıl tecrübe kazanacak bu insanlar..

Bazı üniversiteler yabancılara Türkçe öğretimi sertifika programı açıyorlar.
Online devam etme imkanı da oluyor sanırım, çok emin değilim araştırırsınız.

Maalesef alanınızdan atanmak kolay değil, özel okullarda da hem tecrübe isteniyor hem de edebiyat mezunu öğretmen çok fazla var.
Düz memur olarak atanma konusunda hiç bir fikrim yok.

Ben de eşim de özel okul - kurum müdürüyüz.
Ücretli öğretmenlik için resmi-devlet okullarının müdürleri ile irtibata olmak gerekiyor.
Bu iş daha çok okul müdürlerinin inisiyatifinde.

Sizin de biraz daha sakin olmanız lazım.
İş arama süreci kolay değil ama bu kadar stres de normal değil.

Selam kızlarr 🥲
Öncelikle ‘2 yıllık evliliğimiz bitti 3. yıla giriyoruz’ şeklinde bir anlatım bozukluğunu bir Türk dili ve edebiyatı mezununa yakıştıramadım.
Onun dışında zaten yeni mezunmuşsunuz, atanırsınız inşallah, atanamazsanız da birçok iş kolunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Evliliğinizde ekonomik şiddet yoksa bu kadar gerilmeniz garip geldi

Biraz sakin olun daha yeni bitirmişsiniz. Önce bir KPSS'ye çalışın. Sonra özele başvurursunuz. Kaygı bozukluğu için destek alabilirsiniz. Kendinizi bu kadar sıkmayın. Rabbim tez elden istediğinizi versin.

X