Şu anda hiçbir sıkıntım yok, maaşımın 3te 2si artıyor her ay. Ben zaten öyle çok harcayan biri değilim. Sadece evlilikten sonra ev geçindirmek gözümü korkutuyor.
Mesela düğün takılarını peşinat yapıp 4 yıl ödemeyle ev almak imkansız şu an. Hem evler çok pahalı hem faizler çok yüksek. Yaşanılan şehir de çok etkiliyor. Şu anki gelirimle küçük bir anadolu şehrinde kraliçe gibi yaşarım muhtemelen. O konudan da şansımız yok.
O zaman hic dert etme cok rahatca gecinirsiniz.
Mesela ben burda bazen sok oluyorum.
Cunku etin kilosu 80 tl haftada 1 zor yiyoruz diyorlar. Ben miss gibi eti kasaptan neresini begenirsem secip aliyorum kilosu 55 tlydi daha bu hafta. Kusbasi yapiyor 1 kg. 2 kere sote bir kerede yemege et olacak sekilde yetiyor. Cunku 2 yetiskin 1 bebek var evde. Zaten yetiskin insanin gunluk et ihtiyaci 70 gram.
Kisin 4.5 liradan levrek aldik 100 tane. Dondurduk.
Zaten balikci temizleyip hazirlayip veriyor. 2 li 2li posete koyup dolaba atmak cok zor bir sey degil.
Her hafta 2 tane yapiyorum.
Yani haftada 2 et 1 balik 1 de etli yemek yemek sanildigi gibi bir meblag tutmuyor. Disarida da yiyoruz. Sebze yemegi de yiyoruz. Bakliyat da yiyoruz. Bu etin bir sotelik kismi kalabiliyor bile bazen dondurucuya atiyorum. Tabi ki 3 yetiskin cocugu olan 5 kisilik aile farklidir.
Beslenmek sadece bulgur yemek olmadigi gibi 1 kg eti bir oturusta yemek de degil.
Tavsiyem eger istanbuldaysaniz artik evin pesinatini biriktirmek bile cok cok zor.
Cunku siradan semtlerde duzgun evler bile 600 700 civari
Biz yatirimlik bir pendikten aldik merkezi bir yer degil ama 1+0 sabanci univ yakini ogrenci kiracisiyla beraber. 45 bin pesinat verdik. 110 bindi zaten... subat ayinda aldik. Kiracisindan aldigimizi kredisine veriyoruz. Ev kendi kendini oduyor.
Bir tane de beylikduzunden aldik. 150 bindi 50 bin pesinat verdik. Kiracidan alinan + 450 tl cebimizden olarak da onun kredisi odeniyor.
En azindan bir yerde birseyimiz var. Belki degerlenir zamanla. En kotu ihtimal krediler bitince satariz ikisini. Istedigimiz duzgun semtlerden baska ev bakariz.