• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Gel de Git" Siz olsaniz gider miydiniz ?

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selam Arkadaslar.. (Biraz uzun oldu kusura bakmayin)

Biz 3 kardesiz..Kardeslerime herzaman cok deger vermisimdir..En kotu gunlerinde hep yanlarinda olmusumdur..
vicdanli ve merhametli biri oldugumdan,kendimi bile uzerim baskalari mutsuz ve uzgunse..
Onlar aglar,bende aglarim..Kotu gun dostu olmusumdur hep..Hal boyle iken, benim 2 kardesimde beni hic benim gibi sevmediler..
1 kiz, 1 erkek kardesim var.. aramizda cok yas farki yoktur onlarla..
Annemin ben kucuklugumuzden beri, beni cok zayifim diye hep kayirmasindan,bana daha ozen gostermesinden sanirim belkide?
bana karsi bir gicikliklari var.. hazmedemiyorlar beni..Ben bunu hissediyorum..
Gecmisten gelen bir birikim bence.. Herkes ayni olmaz ki..
Ben aklini kullanan, kendini ezdirmeyen,nerde ne konusmasi gerektigini bilen,kimseye yapmaciklik,yagcilik yapmayan biriyim..
kendi isimi kendim hallederim hep.. Agirbasliyimdir..
ki, bunu cevrem hep soyler.. ne kadar agir oldugumu..
ama kardeslerim beni "sen hanim agasin,sen kralsin,padisahsin" gibi ithamlarla cok kirarlar..
ben kendimi asla boyle hissetmiyorum ki, benim boyle cabam yok! hasa! ben haddimi bilirim diyorum..
ama yinede yaranamiyorum..
sanirim benim hayata karsi durusum, insanlarla olan mesafeli durusum, yagcilik,yapmaciliktan uzak bir kisilikte olmami yediremiyorlar...
cunku kendileri benim tam tersim..
kendileri herkese "kurban olur,hayran olurlar,eyvallah cekerler,menfaat varsa arada,yanasirlar,canimlar,cicimler,dayimdir,emmimdir" derler..
gozlerimle goruyorum ben bunlari..
ama ben oyle biri degilim iste!
yapamiyorum... Ben boyle degilim diyede, beni yanlis yargiliyorlar..
Ben diyorum ben Allahtan baska kimseye guvenmem, beni Allah sevsin yeter derim.. Tek muhtacligim Allaha olsun derim..
onlar cildirir... zorlarina gidiyor..
yapi itibariyle guclu ve dayanikli, sabirli bir kisiligim vardir..
Onlarda bunu cok iyi bilir, konu acildi mi soylerler.. erkek gibisin diye.. keske bende senin gibi olsam demisti bir kez kiz kardesim..
kendini ezdirmiyosun, pat pat vuruyosun yanlislari diye..
ben susuyorum hep demisti..

Nedir peki bu celiskiler, bu bana karsi haksiz suclamalar.? Ben anlamadim gitti...
Benden nefret ediyorlar..
Onlar birbiri hakkinda bana neler soylemislerdir...
Biri bir digerinin ardindan lafini,sozunu eder ben dinlerim, susarim asla diger kardesime soylemem ki aralari acilmasin.. kardesler derim..
halbuki sorarlar bana : "hakkimda birsey dedi dimi? benim icin ne dedi soyle soyle" derler. Ben yok hicbirsey demedi niye desin o seni seviyor kardesin derim..
her ikiside birbirine iyiyse benim sayemde aslinda..
cunku birbirleri hakkinda soyledikleri kotu soylemleri asla duyurmadim birbirlerine..
Ama ben bir sey soylesem, bir kardesim beni uzse, digerine dert yansam.. Benim konustugum,soyledigim aninda duyuruluyor..
senin icin boyle dedi,sunu dedi diyorlar..
:-(((((((((((

Neden bunu yapiyorlar, cok uzuluyorum.. Ben hic mi bir derdimi, tasami anlatamayacagim bir kardesime..
gecenlerde erkek kardesim bana zoruma gidecek laflar etti, bize ufak bir yardimda bulundu, ama yuzume vurdu..
Bende kiz kardesime dert yandim, niye boyle dedi cok uzuldum diye.. dertlesmek istedim suc mu ?
sen yeme, icme git erkek kardesime bir bir anlat, senin icin boyle diyor, soyle dedi diye..
ya bu denilir mi Allah askina size soruyorum? insan niye hemen gider yetistirir?
Erkek kardesimde bana diyor ki, iyi demis, anlatmis senin ne oldugunu anladim ....!!!
Bende suc buluyorda, diger ablasinda suc bulmuyor bana niye geldi soyledi,anlatti diye kizmiyor..

Ben gayet insani, normal bir sekilde dertlesdim ne var bunda, ? hemde kiz kardesimle dertlestim.. ama yanilmisim..
Ama bu hep boyle oldu hayatim boyunca eminimde, ben yeni yeni farkina variyorum arkamdan neler dondugunun meger...
cok uzucu cok yaralayici..
Kardesler arasinda boyle dedikodu yapmak,laf tasimak cok yanlis..
o zaman bende anlatayim, birbirleri icin neler dediklerini, ? yakisir mi insanogluna hic..
Ama ben asla yapmam..
Herkes ettiginden utansin deyip, susuyorum...........

Annemin evindeydik gecen,kizkardesim disari cikmisti markete, cocuk yanimda kaldi..Bende telde esimle konusurken,ufaklik birden dustu yere,agzi burnu yere carpti takildi bende o an uzaktim ona.. cocugun agzindan burnundan kan geldi, ayyy dedim esime,hemen kapat,cocuk dustu gozumun onunde dustu ama.. nasil panik oldum,elim ayagim titredi, hemen mudahale ettim..cok korktum..sonra babam geldi, anlattim yegenimi sakinlestirdim,kendine geldi su verdim.. o da benim bir yavrum sonucta.. babam kizim uzulme,cocuktur dusmus normaldir dedi. kendine kizma dedi..
kiz kardesim geldi eve, durumu anlattim hemen.. bana nasil bagiriyor cagiriyor, "sen dusurdun cocugumu dimi? kasitli yaptin,hosuna gidiyor benim cocugumdan kan gelmis," orali olmadin ,sen dusurdun dedi..
Gelde sok olma! gelde ne dersen de..
sozlerim bitti,cumlelerim bitti.. o an eridim kaldim karsisinda..
ben nasil dusururum, ben nasil bunu yaparim diyorum.. duymuyor bile..
azcik uzanmisim diye, kalkip anneme is yapmamisim diye "anca uzan, g..dikip bir ise el surme" demeler.. oysaki bayansal rahatsizligim vardi o da biliyordu..
kotuydum yani o an..
vede bu insanin evine ben nasil gideyim simdi, gel de git..
sehir disinda oturuyorlar... ucak bileti almistik 10 gunluk.. yilbasinda gidicektim cocuklarimla..
inanin icimden gitmek gelmiyor..iptal de etmiyorlar, etsek de paramiz yanacak..
Bir kusura bakma bile demedi bana..

Nasil gidilir ki? size bu kadar laf sayan, dedikodunuzu yapan, sizi kardesinize dusuren, yapmadiginiz seyleri yapmissin gibi iftira atan birinin evine siz olsaniz gider misiniz ?
cocuklarimin huzurunu bozar diye korkudan gitmek istemiyorum... inanin ki..
sastim kaldim..................

Ne olursa olsun kardeşleriniz ama.
"Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin." denmemiş boşuna.
Sende bundan sonra kardeş bile olsa, haksızlıklarında susma. Söyle.
Senin yerinde olsam gitmezdim şahsen. Kardeşte olsa aranız açılmış bir kere ve o haksız.
Araya mesafe koy derim ben. Sırrını paylaşma.

ben gitmezdim, derdimi de paylaşmazdım bundan sonra açıkçası

Son düzenleme:
Ben olsam biletimi iptal etmezdim ama kardeşime de gitmezdim. Gittiğiniz şehir neresi bilmiyorum ama uygun fiyata otel değilsede pansiyon yada öğretmen evi, polis evi, ordu evi vs ayarlar orada kalırdım. Gezmek için gidecektim madem gezerdim işte. Kardeşim neden onlara gitmediğimi düşünür bulurda hatasını anlayıp ararsa o zaman onlara giderdim ama, direk ben geliyorum deyip gitmezdim herhalde.

Selam

Yorum yapan arkadaslar.. Cok sagolun tsk.ederim..
Kardesim bana mesaj atti, aramizda kirginliklar olmus olabilir, farkindayim..
Ama lutfen cocuklarini hatirina gel bize demis..senin cocuklarda eminim istiyorlar, benimkilerde sizi bekliyor..
Bizde seni bekliyoruz.. Bir hatam olmustur,kapatalim gitsin..
seni bekliyoruz 4 gozle..gel ne olur demis..

Bende cocuklarim icin gidicem zaten..cunku cok istiyorlar.
Onceden haberleri oldugu icin, cok heyecanlilar..
onlari hayal kirikligina ugratmak istemiyorum,sirf onlar mutlu olsun diye de gidecegim Allahin izniyle..
Tamam kiz kardesim hatasinin farkinda ama yinede kalbim kirik ona..
Eskisi gibi de icimi dokmeyi dusunmuyorum..
mesafeli olup, 10 gun sabir gosterecegim her ne olursa olsun ..

Allahtan hayirlisi .... Yine iyi niyetimi yenemiyorum,kalbimde kin yok iste.. Bu merhametli olma durumumu hic anlamiyorum ben...
Dusmanim bile olsa, kotu olmasini istemiyorum kimsenin.. Yurek izin vermiyor iste.. offf offff...
Tsk.ler...

Son düzenleme:
Back