Tedavin hayırlı uğurlu olsun canım inşallahPko nedeniyle ganal f e başladım bugün ..
İlk gebeliğim ilaç tedavisi sonrası normal şekilde gelişen yumarta ile olmuştu .
Şimdi zaman kısıtlı olduğundan iğneye başladık ..
Umarım başarılı sonuç alırız ..
Herkese hayırlı gebelik nasip olur inşallah
Canım ah keşke tutsa bir tanesinin bile canına dokunmam. 9 ay önce doğal yolla oluşan ikizlerimi kaybettim. Nisan ayında aşılama oldum 4 yumurtam vardı 1 tanesi bile tutmadı. Doktor da o zaman 3 üz tutabilir demişti 1 bile tutmayınca gözyaşlarımız sel oldu. Yarın tekrar kontrolüm var çatlatma iğnesi için saat verilecek.Hayirli olsun tedavin.3 yumurta mi3 ünün de catlama ve tutma ihtimaline ne dersin
En azından artık vermiş klomeni. Yumurta takibin için ne zaman çağırdı bana 5 gün kullan sonra 5 gün daha geçsin öyle gel demişti yani ilaca başladıktan sonra toplam 10 gün sonraÖnce yumurtama bakmak istesi kendiliginden buyuyor mu diye..simdi klomen verdi doktordan geldm.kan aldi fsh hormona bakilacak.esimden sperm istedi..olmazsa 3 aysonra rahim filmi dedi..
Bizde ileri hız %1 morfoloji 3 sayı 10 ml çıktı tedaviye başladık, ultrason temiz varikosel ykk.. Neyse ilaç kullandı eşim 4 ay snratahlil verdi ist düzen lab., o sıralar kendi istanbuldaydı burda yapaym dedi sayı 10 ml kaldı ileri hız %35 kaldı ama düzen lab hata oluyormuş sanrm neyse doktoru aradk ilavı yarıya düşürün dedi, dedik neden maddi açıdan dedi, düşürmesek dedik, hiç birşey olmaz dedi 3 ay daha kullandk toplam 7 ay.. Sayı 11 ml hız %3 çıktı şoka girdik morfolojide %2 düşmüş... Derken 2 ay önce doktor değiştirdik.. Tabi bu sireçte arı aütü bal polen propolis havuç suyu, keçinoynuzu pekmezi, ceviz ne ararsan yapıyorduk..
Baktı ultrason sonucumuza varikosel yok.. Elle muayne etti başlangıç var dedi ama ameliyata gerek yok.. Sperm testi verdik sayı 4 ml, hız 0 morfoloji 0 şok üstüne şok.. Eşimin spermlerinde enfeksiyon varmış trdavi verdi, 15 gn snra gittik sayımız 14 milyon çıltı hızımız yok, morfoloji hala 0
Şimdi bize ilaç trdavisi verdi 3 ay kullanın dedi, %60 bilemeden %70 düzelme olacak dedi.. Bekliyoruz
Bu süreçte keçiboynuzu kürüne başladk
Badem yiyor ceviz yiyor kabak çekirdeşi yiyor
Kızartma sigara alkol frlan yk
Yine düzelme olmazsa artk çıldırıacam
Üzülme canım vardır bir zamanı..bazen tek yumurta yetwrli oluyor bazen 4 olmuyor..ama ne guzel dogal yoldan gebe kalabiliyorsun hem de ikiz demekki yumurtlama rahim ile ilgili cokta bi sorun gorunmuyorCanım ah keşke tutsa bir tanesinin bile canına dokunmam. 9 ay önce doğal yolla oluşan ikizlerimi kaybettim. Nisan ayında aşılama oldum 4 yumurtam vardı 1 tanesi bile tutmadı. Doktor da o zaman 3 üz tutabilir demişti 1 bile tutmayınca gözyaşlarımız sel oldu. Yarın tekrar kontrolüm var çatlatma iğnesi için saat verilecek.
Ayy cok heyecanlı insallah saglikli bir hamilelik baslar ikiz üçüzCanım ah keşke tutsa bir tanesinin bile canına dokunmam. 9 ay önce doğal yolla oluşan ikizlerimi kaybettim. Nisan ayında aşılama oldum 4 yumurtam vardı 1 tanesi bile tutmadı. Doktor da o zaman 3 üz tutabilir demişti 1 bile tutmayınca gözyaşlarımız sel oldu. Yarın tekrar kontrolüm var çatlatma iğnesi için saat verilecek.
Adetin 3.günü basladm 6 gün sonra cagirdi yani adetin yada döngünün 9.günü olacakEn azından artık vermiş klomeni. Yumurta takibin için ne zaman çağırdı bana 5 gün kullan sonra 5 gün daha geçsin öyle gel demişti yani ilaca başladıktan sonra toplam 10 gün sonra
Hemen hemen aynı inşallah güzel haberler alırız sendenAdetin 3.günü basladm 6 gün sonra cagirdi yani adetin yada döngünün 9.günü olacak
Evet Allah' tan o yönden bir sorunumuz yok çok şükür. Eşim her tedavide bu son bak çok para harcadık yine diyor ama beni durdurabilene aşk olsun tutana kadar sabırla çabalıyorumÜzülme canım vardır bir zamanı..bazen tek yumurta yetwrli oluyor bazen 4 olmuyor..ama ne guzel dogal yoldan gebe kalabiliyorsun hem de ikiz demekki yumurtlama rahim ile ilgili cokta bi sorun gorunmuyor
Çok umudum yok bu ayda bakalım hem geri sayımdayım hem çalışmalardaAyy cok heyecanlı insallah saglikli bir hamilelik baslar ikiz üçüz
Benim de aynı sekilde umudum hem var hem yok yarın bakacak yumurtaya doktor..ama gelistigini dusunmuyorum benim 16 17 gibi buyuyo yani biraz gec saniriirm..aksi gibi bu ayda gelmeyen misafirler gelecek bakalim degerlendirebilecekmiyizÇok umudum yok bu ayda bakalım hem geri sayımdayım hem çalışmalarda
Canım inşallah yarın güzel haberler alırsın bana da yazmayı unutmaBenim de aynı sekilde umudum hem var hem yok yarın bakacak yumurtaya doktor..ama gelistigini dusunmuyorum benim 16 17 gibi buyuyo yani biraz gec saniriirm..aksi gibi bu ayda gelmeyen misafirler gelecek bakalim degerlendirebilecekmiyiz
Canım maşallah bebiş iyi ama benim tansiyonum bir anda yükselince hastanede yattım bir gece bayadır giremiyorum sen nasılsın
Bence doktorun dinlemelisin ve yaptırmalısın kesinlikle yani birkaç kişinin çıkıp hamileler için şeker yüklemesi kötü bir tecrübe demesi seni etkilemesin şeker çocuğa aşırı zarar veren bir madde eğer gizli şeker varsa ve sen bunu bilmiyorsan çocuğun hasta olucakMerhaba arkadaşlar,
yaklaşık olarak 4.5 aylık hamileyim.
2'li tarama yapıldı şükür bir sorun yok.
Doktorum ağustosun ortasında yapacağı muayene için çoklu organ taraması ve şeker yüklemesi yapacağız dedi.
Şeker yüklemesine olumsuz bakan biriyim ve doktora bunu söyledim.
O da kilolu olduğum için (bebekten önce) yapılması gerekiyor, gizli şeker varsa bebeğe çok zarar verir ve önlem alamayız dedi.
Bende pko+insülin direnci var. Aklımı kurcalayan bir durum.
Eşim kesinlikle yaptırmamı istemiyo.
Aile hekimi de yaptır dedi.
Çok karışık aklım.
Siz neler düşünüyorsunuz?
Valla aynı bende 2.tüp bebek hazırlıklarını yapıyoruzCanım maşallah bebiş iyi ama benim tansiyonum bir anda yükselince hastanede yattım bir gece bayadır giremiyorum sen nasılsın
Test yaptınmı canımAdetim bir hafta gecikti icimde bir umut hamilemiyim diye piskolojikman deliriyorum sanirim redbull icecegim bebege zarari olur diye dusunuyorum sonumu hayirli bulmuyorum
Maalesef yaptim sonuc husran hala regle olmadim testere disli aslan pencesi iciyorum o yuzden olabilir miTest yaptınmı canım
Sıkma canını var vakti zamanı onuda adet sonrası yumurtlamaya kadar kullanman gerekiyorMaalesef yaptim sonuc husran hala regle olmadim testere disli aslan pencesi iciyorum o yuzden olabilir mi