bayanlar bir ay oldu sık aralıklarla ishal oluyorum en son azitro diye bir antibiyotik kullandım yan etkisiydi bir süre daha devam eder dendi geçmedi kaldı öyle...hastane fobimde var ..ne önerirsiniz bu ishali nasıl yok edebilirim..:44:
Muz ve yogurt bol bol yiyin ve siyah cay .. sivi tüketiminizide arttirin cok su kaybettiginiz icin vicudunuz direncsiz kalir.. kesinlikle doktorunuza söylemeniz gerekli.
3 litreye yakın su tüketimim var canım yoğurt siyah çay ve muzu deneyeceğim akşam:44::44:
bayanlar bir ay oldu sık aralıklarla ishal oluyorum en son azitro diye bir antibiyotik kullandım yan etkisiydi bir süre daha devam eder dendi geçmedi kaldı öyle...hastane fobimde var ..ne önerirsiniz bu ishali nasıl yok edebilirim..:44:[/QUO
Aynı şey benim başıma da geldi yine kullandığım bir antibiyotikten dolayı 2 aya yakın ishal gitmiştim.Öyle çok değil günde 1 kez gidiyordum ama ishal şeklinde.Bi süre geçmesini bekledim bana o antibiyotiği yazan aile hekimine gittim bana sıvı kaybın olmuştur bu dönemde deyip serum taktı.Neyse sonra enfeksiyon hastalıklarına gittim üniversite hastenesinde.Ben de tıp fakültesinde öğrenciyim hatta 1 senem kaldı sonrasında doktor olacağım inşallah.Orda bana bir sürü tahlil yaptılar işte kan idrar dışkı tahlili gibi.Pek bir şey çıkmadı.Şöyle ki antibiyotikler barsaktaki floramızı bozuyor yani faydalı bakterileri öldürüyor onlar görevini yapamayınca da ishal gidiyorsun.Hatta buna pseudomembranöz enterokolit deniyor.Seninki bu olmayabilir belki çünkü bu en ağır tablo.ilaçla tedavi edilmesi gerekiyor.Şöyle ki sonrasında ben naptım biliyo musun bir diş sarımsağı soydum ve onu suyla beraber yuttum.Sarımsak doğal antibiyotiktir barsakları temizler.Ve ertesi gün ishalim durdu.Sen de bunu bi dene bakalım eğer ki durmazsa ramazan sonrası doktora gidersin hatta bölüm olarak da enfeksiyon hastalıklarına yani intaniyeye git.Bu dönemde de bol bol sıvı tüket geçmiş olsun canım...
Tatlım oncelikle doktora gitmeni öneririm. Ama ishal icinde reflor ve diafurly ilaclari etkilidir. Dogal yontem isterim diorsan bir kucuk kase yogurdun icine bir yemek kasifi siyah çay koy bir kac kasik ye inanilmaz ama etki ediorr:-Dbayanlar bir ay oldu sık aralıklarla ishal oluyorum en son azitro diye bir antibiyotik kullandım yan etkisiydi bir süre daha devam eder dendi geçmedi kaldı öyle...hastane fobimde var ..ne önerirsiniz bu ishali nasıl yok edebilirim..:44:
Eczaneden probiyotik alın. Toz olan yada sıvı olan var. Sıvı olan pahalı toz olan ucuzdur. İkiisi de aynı işi görür.bayanlar bir ay oldu sık aralıklarla ishal oluyorum en son azitro diye bir antibiyotik kullandım yan etkisiydi bir süre daha devam eder dendi geçmedi kaldı öyle...hastane fobimde var ..ne önerirsiniz bu ishali nasıl yok edebilirim..:44:
Dalga mı geçiyorsunuz. Patates muz dicek kadar bilginiz var. Kayisinin ishal yaptığını bilmeyecek kadar cahil olamazsınız. İnsanlarla dalga geçmeyin lutfenPatates püresi bol bol yiyin faydası var bide hosaf için kayısı hosafi . Muz da iyi bunları tüketin ise yarıyor cidden :)
note3 kadinlar_klubü
Ya emziriyorum ben Dr a da gittim dahiliye tahliller temiz birsürü de ilaç kullandım ama tekrar ishal oldum ilaç bitince kefir içiyorum amaEczaneden probiyotik alın. Toz olan yada sıvı olan var. Sıvı olan pahalı toz olan ucuzdur. İkiisi de aynı işi görür.
Emzirirken probiyotik alınabilir. Eczacıya danışın yardımcı olur. Bebeklere bile probiyotik veriliyor. Evde vardır . Hatta zamanlar bio gaia kullandık bebeğe. Bunu yetişkinler yaşlılar bile kullanabilir.Ya emziriyorum ben Dr a da gittim dahiliye tahliller temiz birsürü de ilaç kullandım ama tekrar ishal oldum ilaç bitince kefir içiyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?