- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
canım öncelikle çok geçmiş olsun allah cümlemizin şifasını versin inşallah
bnm de ikizim çanakkalede ingilizce öğretmenliği okuyor,biz de 19 yaşındayız.bnce sıkıntı değil orda devam edebilirsin perhize.eve falan çıksan,kendine göre yemeklerini pişirirsin,olmaz mı:26: veya annenler falan emekliyse oraya taşınsanız,bu fırsat kaçmaz bence.çanakkale çoook güzel bi yermiş,hem stres sıkıntıdan da uzak olursun,umarım iyileşirsin allah cümlemizin şifasını versin
Çok geçmiş olsun. Ailenin seninle gelmesi gerçekten çok güzel olur. Hem sana destek olurlar, hem de düzenli hayatın devam eder ki bu da hastalığına iyi gelir. Derslerin stres yapmasına gelince, hiç bir şey senin sağlığından önemli değil unutma. Çalışabildiğin kadar çalış, yapabildiğin kadar yap... En kötü ihtimalle hedeflerine daha geç ulaşırsın ama sonuçta ulaşırsın. Böyle düşün. Bazı stresli durumlar insanın elinde olmuyor maalesef ama bunu minimuma indirmek de senin elinde. Önce sağlık, sonra ders... Hem yaşadığın zorluğa rağmen hedeflerinden vazgeçmeyişin ne kadar güçlü bir insan olduğunu gösteriyor ki bu çok önemli bir şey, sen her şeyi başarabilirsin.
ayrıca söylemeyi unutmuşum hastalığı tetikleyen en büyük etkenler sıkıntı,stres,üzüntü ve heyecan bunlar olmadan yaşamak mümkün mü ki doktorum bunlardan kesinlikle uzak durucaksın dedi bunlar bir anda olabilen şeyler ister istemez insan bu duyguları yaşıyor...
Çok geçmiş olsun ya bunlar olmadan yaşanırmı..Hep böyle söylüyolar zaten stresten uzak dur..şunu yap bunu yap...Nasıl yapılcaksa bunlar..
Allah acil şiflar versin...Baya üzüldüm bu hastaliğına
Bende ufacık şeyleri sorun ediyorum kendime ne kadar aptalım:26:
Canım çook geçmiş olsun öncelikle.
Sakın sürekli düşünüptee canını sıkma.
Düşündükçe daha da boğar seni.
Rahat ol, gelecek güzel günlerini düşün.
Şimdiden vize final düşünürsen zor.
Biz sınav haftasından önce çalışmazdık, çok da güzel geçerdik.
Önemli olan stres yapmamak.
Ben umuyorum ki sende sadece yapamazsam korkusu var. Yine hastalanırsam diyee...
Böyle durumlarda moral çok önemli hayatım. Sürekli düşünürsen hastalığın senin üstüne gelir, aksine sen onun üstüne git :)
Rabbim yar ve yardımcın olsun. Ölümden başka herşeyin çaresi vardır unutma
çok sağol canım ne güzel söylemişsin düşündükçe seni boğar diye,evet işin içinden çıkamıyorum kara kara düşünüyorum,bu hastalık olucaksa bile ne olurdu 5 sene sonra olsaydı en azından okulum bitseydi diyorum...ama hepsi boş işte bizim elimizde olan bir şey değil...gece gündüz dua ediyorum Allaha ne olur sizler de dualaranızı esirgemeyin kimin duasının kabul olacağı belli olmaz
Kendini boş yere üzüyosun güzelim bence.
Ne geçer eline kendini üzmekle, aksine daha kötü olursun.
Rabbim korusun üzüntü, keder mahveder insanı.
Ne olur düşünme artık. Pozitif olmalısın.
Düşünce gücü diye birşey var ilgilen istersen.
Artık ben yapamıyorum diyorsan mutlaka bir uzmandan yardım almalısın. İlerletebilirsin, mazallah yağmurdan kaçarken dolu hesabı olmasın.
Tabikide ederiz dua. En güzel yılların zehir etme kendine. öpüyorum çok
Canım Allah Acil Şifalar versin. Senin geçtiğin sınavda buymuş demek ki hepimiz bir sınavdan geçiyoruz. Herkesin yükü taşıyabileceği kadar, Allah başka dert vermesin sana.
Senin yerinde olsam çok üzülürdüm ama insan dışarıdan bakınca şöyle düşünüyor: İyiki kanser gibi -Allah korusun!- bir hastalığın pençesinde değilsiniz. İyiki sizi seven bir sevgiliniz ve aileniz var. İyiki başarılısınız. İyiki mutlusunuz. İyiki, iyiki, iyiki... Bunları siz uzatabilirsiniz tabiki.
Ben ilkokul dönemimde okul değiştirmiştim. 7. sınıftaydım. Bir gün sınıfa bir kız geldi, herkesle kaç yıllık arkadaşıymış gibi konuşuyordu... Bende şaşırdım ve kim olduğunu sordum. Kimmiş biliyormusunuz? Birkaç sene öncesinde kanser hastalığına yakalanmış, eğitimine bir yıl ara vermiş ve bizim sınıfımızdan bir alt sınıfa giden aslında bizimle yaşıt bir kızmış. Ama kız o kadar hayat dolu ve mutlu ki anlatamam. Sanki hastalığı atlatan, öğrenim hayatında bir önceki sınıfa düşmüş olan o değil... Hayran olmuştum ve o gün bugündür unutamam. Allah göstermesin ben onun yerinde olsaydım, toparlanabilir miydim bilmiyorum.
Size bunu anlatmamın sebebi, beterin beteri var. Hastalığınız kolay değil ama iyi yönlerini görürseniz mutluluğu bulabilirsiniz.
Sağlıcakla kalın...
Cok gecmis olsun umarim durumunuz en kisa zamanda düzelir.
Benim merak ettigim su: acaba yurt disindada tedavi görmeyi denedinizmi?Uzun süre doktorlar teshis koyamadi demissin,belki simdiki doktorun koydugu teshiste yanlistir,baska bir hastaligin vardir ve tedaviside mümkündür,olamazmi?
Bende diger arkadaslara katiliyorum ve imkanin varsa ailenle canakkaleye tasin diyorum.Ama senin hastaligin galiba daha cok psikolojik,kendini baska seylere vermeyi dene,kafani dagit.Eminim o zaman derslerinede daha cok odaklanabilirsin.Bunun disinda kendini fazla yorma (demesi kolay biliyorum) sana zevk veren eglendiren herseyi yap.Bir süre sonra bu hastalik aklina bile gelmeyecektir emin ol.
ALLAH yardimcin olsun
Çok geçmiş olsun canım öncellikle
Bence sen okuldan uzak kalarak daha çok stres yapıyorsun. Eğer durumunuz iyiyse eve çıkar, perhizine öyle devam edersin. Yurtta İngilizce öğretmenliğinde okuyan arkadaşlarım vardı, çok yoğun değildi dersler. Yani demek istediğim haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar değildi. Diğer arkadaşların da dediği gibi biraz daha uzun sürede biter artık, ne olacak ki? Hem bakarsın, üniversite, yeni bir sosyal çevre iyi gelir.
Hiçbir şey sağlığından değerli olamaz. Olmadı yine dondurursun. Sen 3 ya boyunca kendine çok iyi bak, sonrası işallah daha iyi olur.
Çok çok geçmiş olsun tekrardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?