Geçmeyen grip yapmışlar

Yasamenerjisi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2016
2.166
3.957
83
Kizlar merhaba ;
Derdim tam da başlıktan anlaşılacağı gibi ;geçmeyen hastayım kabusu .20 gündür bebeğim ,ben ve eşim sürünüyoruz .hadi kendimizi geçtim 20 aylık bebeğim çok etkilendi ;haftada bir doktora gidiyoruz ama yok yani geçmiyor geçmiyor .Burun akıntısı,öksürük ve huzursuzluk .Kaç tane ilaç kullandık ama yok yok .Dünkü doktor kontrolünde en son bir süre daha izleyip geçmezse antibiyotik başlayacağız denildi.Var mı bu sene böyle hastalık geçiren ?

Kizlar merhaba ;
Derdim tam da başlıktan anlaşılacağı gibi ;geçmeyen hastayım kabusu .20 gündür bebeğim ,ben ve eşim sürünüyoruz .hadi kendimizi geçtim 20 aylık bebeğim çok etkilendi ;haftada bir doktora gidiyoruz ama yok yani geçmiyor geçmiyor .Burun akıntısı,öksürük ve huzursuzluk .Kaç tane ilaç kullandık ama yok yok .Dünkü doktor kontrolünde en son bir süre daha izleyip geçmezse antibiyotik başlayacağız denildi.Var mı bu sene böyle hastalık geçiren ?
öncelikle cok gecmis olsun 20 gun surmedi ama herkes gunlerce yatti bizde de..
ben ilaclarla birlikte bitkisel yardim da oldum cok faydasi oldu antibiyotikten iyidir diye dusunuyorum.
bebegine agir gelebilir emziriyorsan kekik demle cok faydasi oluyor agrilara oksuruge bol bol ihlamur icin meyvelerle kendin cay yap aktarda atom diye bitkisel karisim var 2 gunde kalkarsin alamzsan balli zencefil karistirp icin...
Allah sifalar versin 😊

öncelikle cok gecmis olsun 20 gun surmedi ama herkes gunlerce yatti bizde de..
ben ilaclarla birlikte bitkisel yardim da oldum cok faydasi oldu antibiyotikten iyidir diye dusunuyorum.
bebegine agir gelebilir emziriyorsan kekik demle cok faydasi oluyor agrilara oksuruge bol bol ihlamur icin meyvelerle kendin cay yap aktarda atom diye bitkisel karisim var 2 gunde kalkarsin alamzsan balli zencefil karistirp icin...
Allah sifalar versin 😊
Çok teşekkür ederim .zencefil limon karışımını kendim içiyorum .antibiyorik ben de zaten vermek istemiyorum çünkü şuan olan sadece öksürük ve burun akıntısı ama burnundan dolayı geceleri de uyuyamıyor ;bütün mesele bu:(
Ben de artık dediğiniz gibi alternatif şeylere bakacağım çünkü doktorumuz da de verebileceğimiz ilaç yok,takip edeceksiniz dedi .

Ihlamur, nane limon falan denedin mi? Terledikce bebegin ustunu degistirirsin. Cunku bunlar baya ter attiriyor. Portakal,mandalina,limon, havuc falan sıkabilirsin. Bolca icin hep birlikte.
Bir de ben grip olunca ihlamurun icine ayva elma kusburnu falan atarim kaynatirim onlari. Bi guzel atlatiyorum 3 5 gune.
Cok gecmis olsun hepinize.

Bir de sogan koysaniz odaniza. Biraz kotu kokuyor ama cidden ise yariyor. Ozellikle burun akintisi,oksuruk icin birebir. Sogani ortadan 2ye bolun. Onlari ince tulbent gibi biseye sarin. Birini kendi bas ucunuza koyun, digerini bebeginizin besigine asin. Sogan gercekten gripte kurtarici. Hem yiyin de sarimsak sogan. Dogal antibiyotik bunlar. Ben hava sogudugundan beri bebegimin nerdeyse tum corbalarina sarimsak koyuyorum. Birr de tavuk suyu corbasi var. Arabasi corbasi diye de bilinir. Esim ya da ben ne zaman hastalansak onu yaparim. Icine bol limon,karabiber,biber falan kattigimda inanilmaz iyi geliyor.
Aklima gelenler bunlar. Umarim isine yarar 🤷‍♀️ Bebekler hasta olmasin ya. Icim eriyor benim kiz biraz oksurse 😣

Benim çocuklarım da öyle 3 hafta oldu bugün..3 Dr a gittik..ateş olmayınca antibiyotik yok diyorlar..geçer dediler

Benim çocuklarım da öyle 3 hafta oldu bugün..3 Dr a gittik..ateş olmayınca antibiyotik yok diyorlar..geçer dediler
Evet bizimki de geçer diyor ama geçmiyor işte .hersey normal sadece öksürüyor ve burnu akıyor diyor .ben neden neden deyince artık takip edin ,öksğrme sayısını sayın ;duruma göre ant bakarız dedi.yukarıda arkadaşların dediklerini yapmaya çalışacağım

grıbe antıbıyotık nerde gorulmus vucutda ıltıhap mı varkı agır enfeksıyon mu var kı,
bu senekı grıp boyle en az 2 hafta suruyor 1 ay kadar buluyor tam ıyılesme doktorlar tv de bıle soyledıler gecmıs olsun sabredın gececektır

Burun temizleme kitleri var, bir burun deliginden sıkıp diğerinden boşalan.. Ben çocuklar 9 aylık olandan beri kullanıyorum. Gece yatmadan burnunu temizleyip, varsa doktorun verdiği sprey onu kullanın. En az 4-5 saat saat uyku sağlıyor.
Bu yastığa damlattiklari bir şey de cok ise yarıyor dediler ama hem hic kullanmadim, hen arastirmadim, bir bakin isterseniz.

Antibiyotik bakteriyel enfeksiyonda ise yarar, geçmedi şimdi antibiyotik diye bir şey olmaz ki. Bakteriyel enfeksiyonsa şimdi başlasın, yok değil, viral enfeksiyonsa antibiyotik napsin?

Burun temizleme kitleri var, bir burun deliginden sıkıp diğerinden boşalan.. Ben çocuklar 9 aylık olandan beri kullanıyorum. Gece yatmadan burnunu temizleyip, varsa doktorun verdiği sprey onu kullanın. En az 4-5 saat saat uyku sağlıyor.
Bu yastığa damlattiklari bir şey de cok ise yarıyor dediler ama hem hic kullanmadim, hen arastirmadim, bir bakin isterseniz.

Antibiyotik bakteriyel enfeksiyonda ise yarar, geçmedi şimdi antibiyotik diye bir şey olmaz ki. Bakteriyel enfeksiyonsa şimdi başlasın, yok değil, viral enfeksiyonsa antibiyotik napsin?
muhtesem bırsey o eskıden kızım grıp olunca hemen kulagına vururdu kulak ıltıhabı olurdu yuksek atesler enfeksıyonlar agırlasırdı. yaklasık 2 senedır kullanıyoruz burun caydanlıgını grıp oldugunun 2. gunu ıyılesme baslıyor hıc nefes almada sorun yasamıyor

ben yastıgına ve yakasına da ya cam agacı esansı ya da lavanta yagı damlatıyorum bırde .

gecen kis butun kis hastaydik,
sanki yeni bir tur gibi,
gecmiyor aynen yazdiginiz gibi.

Ancak yardimci olacak seyler var,
biz kendimiz aspirin plus iceriz gunde bir,
cocuklara da ben multivitamin veriyorum.
sizinki cok kucuk gerci, doktorunuz belki bagisiklik guclendirici bir takviye onerebilir.

Petekleri actiysaniz, nemlendirici cihaz da almayi dusunebilirsiniz,
bizim cocuklarin odasinda var, uyku kalitesini inanilmaz artiriyor.

Gribin ilaci bol sıvı ve dinlenmek.Grip viral bir durum ,bakteriyel olmadığı için antibiyotik zaten kullanılmaz ama büyükler için soğuk algınlığı ilaçları mevcut bir nebze toparlanirsiniz .Ufaklık içinde doktora danışarak tabi ki vitamin kullanabilirsiniz .

Aha biz biz. Ben iyilesiyorum kizim hastalaniyor. O iyilesiyor hop yine ben.1 aydir kisir dongude idik. Antibiyotik de kullandik. Yok gecmiyor.
Suan taarruz halindeyiz. Vitamin takviyesi kefir birde sterimar baby i deniz suyunu kızıma yine sterimar grip spreyini kendime kullaniyorum. Daha bugun iyi gibiyiz. Oksuruk olayini geceleri buzun ustune viks koyuyorum bas ucuna o rahatlatiyor. Ilaclar care olmadi bu kez bzie kocakari yontemlerine yoneldik.haa birde strath surup. Bagisiklik icin cok iyi.

Aha biz biz. Ben iyilesiyorum kizim hastalaniyor. O iyilesiyor hop yine ben.1 aydir kisir dongude idik. Antibiyotik de kullandik. Yok gecmiyor.
Suan taarruz halindeyiz. Vitamin takviyesi kefir birde sterimar baby i deniz suyunu kızıma yine sterimar grip spreyini kendime kullaniyorum. Daha bugun iyi gibiyiz. Oksuruk olayini geceleri buzun ustune viks koyuyorum bas ucuna o rahatlatiyor. Ilaclar care olmadi bu kez bzie kocakari yontemlerine yoneldik.haa birde strath surup. Bagisiklik icin cok iyi.

Çocuk büyükse arı sütü polen tarzı bir seyler kullansanız .?Sizde kullanabilirsiniz gerçi .

Ya biz tikaniklik icin aspirator kullaniyoruz. Ama biraz uzun surdugu icin istemiyor kizim artik. Aspiratoru gorunce aglamaya basliyor. Elimize saldiriyor. Gunde en az 2 kez aciyoruz burnunu. Cok kuruyo burnu cunku. Bahsettigin burun temizleme kiti ne? Su hastanede siringayla yaptiklari mi ?

Burnuna mümkün değil dokunamıyorjz ;serum fizyolojik sıkmaya çalışırken de sesimizi duyan çocuğa işkence yapıyoruz diye polisi arar.

gecen kis butun kis hastaydik,
sanki yeni bir tur gibi,
gecmiyor aynen yazdiginiz gibi.

Ancak yardimci olacak seyler var,
biz kendimiz aspirin plus iceriz gunde bir,
cocuklara da ben multivitamin veriyorum.
sizinki cok kucuk gerci, doktorunuz belki bagisiklik guclendirici bir takviye onerebilir.

Petekleri actiysaniz, nemlendirici cihaz da almayi dusunebilirsiniz,
bizim cocuklarin odasinda var, uyku kalitesini inanilmaz artiriyor.
Nemlendirici cihazımız var canım .güçlendirici takviye vermedi açıkçası ;bol sıvı ver susuz kalmasın dedi.

ben yastıgına ve yakasına da ya cam agacı esansı ya da lavanta yagı damlatıyorum bırde .
Lavanta yagi tikaniklik icin mi? Ben de dusunuyorum artik. Benim kizin yaz kis burnu tikaniyor. Dr.a sordum normaldir diyor. Ama artik 10 aylik oldu. Garip degil mi surekli tikanmasi ? Kucuk bir ildeyiz. Cocuk doktorlari col ilgisiz. Yakindaki buyuk bir ilden randevu aldim bunun icin. Cok kafami kurcaliyor cunku bu durum. Dogdugundan beri her gun en 2 kez burnunu aciyoruz. Cocuk da istemiyor artik. Ustelik buhar makinesi kullanmamiza ragmen boyle 🤦‍♀️

Back
X