Geçinemeyenler kulübü

Velimin biri yazmış.
Hocam şaka yapmıyorsunuz değil mi?
Yoksa huniyi takacağım da.

yok dedim gerçek, Çarşamba okuldayız
ama Cumaya nolur bilemem.
bugun benim kuzenim de huniyi takmak uzereyim yazmisti bana,
benim kiz daha kres ortamiyla tanismadigindan sıkılıyor evet ama alışık mesela cok sorun olmuyo ama onun ki çok sıkıntı çıkardi, çunku cocuk sosyal bir ortama alışık görmüş orayi.
aileleri de cocuklarıda cok zorladi bu surec

Evet, öyle gibi.
Pandemi onlara yaradı, diğer her türlü öğretmenin göbeği çatladı uzaktan eğitim diye, özeller zaten görev başında, bir tek onlar kebap😂
canlı derslerde bir alemmm.kimi öğretmenin kucağında bebeği kiminin köpeğii ders yapıyorlar.kıızm niye böyle anne dedi ben de:kızım orası onların evii ne bilsinler canlı dersi mersi. annelerini ve sahiplerini özleyip atlıyorlar kucağa işte dedimm :KK70:

canlı derslerde bir alemmm.kimi öğretmenin kucağında bebeği kiminin köpeğii ders yapıyorlar.kıızm niye böyle anne dedi ben de:kızım orası onların evii ne bilsinler canlı dersi mersi. annelerini ve sahiplerini özleyip atlıyorlar kucağa işte dedimm :KK70:
Çok zor bir şey evden görüntülü çalışıyor olmak.
Allah yardımcıları olsun😂
Ben telefondan görüntülü arama ile çocuklara el sallatamıyorum aileme, onlar eğitim vermeye çalışıyor, akıl alır gibi değil😂

bugun benim kuzenim de huniyi takmak uzereyim yazmisti bana,
benim kiz daha kres ortamiyla tanismadigindan sıkılıyor evet ama alışık mesela cok sorun olmuyo ama onun ki çok sıkıntı çıkardi, çunku cocuk sosyal bir ortama alışık görmüş orayi.
aileleri de cocuklarıda cok zorladi bu surec
Olan bana oldu okul konusunda.
Büyük zaten kreşteydi, küçüğü o hafta başlıyordu ve çocuk aylardır okul diye ağlıyordu.
İlk vaka açıklandığı gün gittik güzelce okul çantası, eşyalarını aldık hemen birkaç güne başlayacaktı.
Evde tadilat olmuştu ondan pzt verememiştim, yavrum yazık elinde eşyaları ile kala kaldı.

Olan bana oldu okul konusunda.
Büyük zaten kreşteydi, küçüğü o hafta başlıyordu ve çocuk aylardır okul diye ağlıyordu.
İlk vaka açıklandığı gün gittik güzelce okul çantası, eşyalarını aldık hemen birkaç güne başlayacaktı.
Evde tadilat olmuştu ondan pzt verememiştim, yavrum yazık elinde eşyaları ile kala kaldı.
bizimki de çok hevesliydi bu sene okula gidecegim diye.
hala her gun soyluyo ben okula baslayacaktim annem ise gidecekti babamda ise gidecekti sonra gelip beni alacaklardi ama okullari acmadilar diye.

kaç yaşında senin kız chama?
3 yasina girdi bu ay.
bugun markete gittik almadilar çok hevesliydi, adam cocuklari alamiyoruz diyince gozlerini doldura doldura adama neden beni almiyosunuz annem bana supriz alacakti dedi, aglaya aglaya cikti babasiyla ben cok sıkılmistim annemle market gezecektim diye diye.
marketin ortasina oturup aglayasim geldi.
seytan karart gozunu gonder kreşe diyor

3 yasina girdi bu ay.
bugun markete gittik almadilar çok hevesliydi, adam cocuklari alamiyoruz diyince gozlerini doldura doldura adama neden beni almiyosunuz annem bana supriz alacakti dedi, aglaya aglaya cikti babasiyla ben cok sıkılmistim annemle market gezecektim diye diye.
gönderme derim.dün tv de bingür sönmez hoca vardı.benim devamlı burada yazdığım şeylerden bahsetti.corona geçirenlerin organlarında kalıcı hasarlar kaldığını ileriki yıllarda kalp yetmezliğinden tut ağır troide diabete beyin hasarına kadar çok çeşitli hasarlar olabileceğini söyledi.hatta gene göre ağır hafif geçirildiğini ama gen testi yaptırmanın o kadar da kolay olmadığını anlattı.bu hastalığı kimse grip sanmasın da dedi.okulda 2 arkadaş görecek diye değer mi sence riske girmeyeee.

3 yasina girdi bu ay.
Benim bakış açıma göre yanlış.
Şöyle ki, çocuklar kreşin ilk yılında zaten milyon tane hastalık geçiriyor, sağlam haftaları ayda 1 hafta.

Benim oğlan milyon tane bebekliğinde hastalık geçirmesine rağmen yine de her ay hasta oldu, buna az dedi doktorlar.
Şu dönemde bağışıklık en önemli ve gerekli şeyken aynı zamanda hastanelerin durumu belli iken zorunlu değilsek çok büyük risk.
Çalışan anne baba evet ama yok çocuğun sosyalliği yok dengesi bozuldu, geçeceksiniz ya bunları.
Önce can, sonra canan yani.

Geçen hafta çocukların ikisi de ateşli hastaydı, 3 gün sürdü cayır cayır.
Kreşe gitselerdi hoppa doğru hastaneye korona testine ve her seferinde böyle.

Bilemiyorum ben mi fazla abartıyorum ama altı üstü çocuklar evde yahu, millet yokluktan gönderemiyor zaten dünyanın sonu değil 1 sene kreşe gidemezse.
Geriledikleri de doğru, gözümle görüyorum peki kapanmaz mı, kapanır.
Sağlık olsun hepsi yapılır.

Canım söyle diyim, dogalgaz kıstım hasta olduk açtık uc yuz tele geldı. Kullanmadıgım ürünleri satıp ek butce yapıyorum sagolsun ceycey akıl verdı hayatımı kurtardı. Maas kus oldu. Bu kış nasıl biter bılmıyorum. Ha bır de kredı kartı cıkardım mecburen az az harcıyorum annem kolı yolladı yemeklık falan derken atlatıyoruz. Gecen senekı imkanlarla kesınlıkle aynı değil. Önumuzdekı aydan sonra para atayım dıyorum kurslar var. Dısardan yeme olayını bıtırdım ama evde de baya tutuyor artık. Yılbası agacı alayım dedım suslerle ıkıyuzu buluyor onun yerıne kendıme mukellef sofra kurarım dedım. Her sene alırdım agac bu sene almıyorum. Bu corona bıtmezse daha da kotu olacak galıba. Ufak ufak altın alıp atmak lazım kenara.

Canım söyle diyim, dogalgaz kıstım hasta olduk açtık uc yuz tele geldı. Kullanmadıgım ürünleri satıp ek butce yapıyorum sagolsun ceycey akıl verdı hayatımı kurtardı. Maas kus oldu. Bu kış nasıl biter bılmıyorum. Ha bır de kredı kartı cıkardım mecburen az az harcıyorum annem kolı yolladı yemeklık falan derken atlatıyoruz. Gecen senekı imkanlarla kesınlıkle aynı değil. Önumuzdekı aydan sonra para atayım dıyorum kurslar var. Dısardan yeme olayını bıtırdım ama evde de baya tutuyor artık. Yılbası agacı alayım dedım suslerle ıkıyuzu buluyor onun yerıne kendıme mukellef sofra kurarım dedım. Her sene alırdım agac bu sene almıyorum. Bu corona bıtmezse daha da kotu olacak galıba. Ufak ufak altın alıp atmak lazım kenara.
gerçek çam mı alıyorsun migrosta gördüm ama almadım.25 tl ye plastik alacağım kızın odasına çok bile.süsleri de kendi yapar elişi kağıtlarından

X