• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

montessorinin peşinden bende çok koştum bi sure sonra amacina kafam basmadi 😂😂 hatta cankaya da bir montessori okulu var o kreşede çok baktim sonra icimden amaann kiz sen allahin sivaslisi işçi ananin babanin kizi,işci hanimi bi insansin sen kim montessori kim dedim 😂😂😂
Ahahsh sadece kreş değil, eğitim ve mottosunu takdir ediyorum.
Mesele ‘birey’ olması zaten.
Kendi beceri, istekleri, düşünceleri olması ve hayatına yön vermesi.
Bu sebeple montessori oyuncak vs ler alengirli değil çünkü hayal dünyasını çalıştırıp, kendi üretmesini ister.

Ay ben hiç hatırlamıyorum ama bir kere bile test çözmeden girdim, ilk saat sonunda da sıkılıp çıktım ve gayet iyi puanım vardı.
Ailemin baskı ve hileleriyle girmek zorunda kaldım okula, gayet ege ya da dokuz eylüle gidebiliyordum yoksa.
Sınıfta benden düşük alıp burslu okuyan vardı yahu😂
Öyle bir aptallık bizimkisi.
ben de istanbul üniversitesini kazanmıştım.dedem aynı filmlerdeki yobaz ağalar var ya tıpkısının aynısıdır.gidemezsin diye tutturdu ama kendi oğlunu kabataş da okutmuş erkek torunlarını da öyle.ben de kızdım öyle mi dedim.gittim bilkent 2 yıllığa sınavsız kayıt yaptırdım o yıl hazırlık okudumm sefamı sürdümmm sonra tekrar sınava girip malum bizim okulu kazandım 4 yılda orda okudum işte.ama benim dede beşşş kuruş vermediii.annem yatırımlık bir evini satıp okuttu beni.şimdi ondan kalan 3 5 lede ben kızımı okutacağımm.dedeee dedeeee paraların gene okulllara gidecekkk dedeeee :rolleyes:

Doktor olması için bunlara gerek yok ki anacım😂
Benim en yakın çocukluğunu bildiğim bir akrabamız var.
Köy gibi küçük bir yerde yaşadı, ne oyuncak gördü ne doğru düzgün eğitim.
Aha o çocuk doktor oldu, zor bir şey mi sanki?
Kutucukları doğru işaretleyeceksin.
Bir sınava bakıyor altı üstü, doğduğundan beri hazırlamaya gerek yok ki😂😂
bizim akrabamiz bir beyin cerrahi var, birak oyuncagi baska sehiri kazanmisda kalacak ev parasi yurt parasi bulamadiklari donemler olmus, icinde olan her zaman her şartta okuyor, okumanin imkanlarla olanaklarla çok alakasi yok aslinda.
ama cocugunla ilgilenmek ve bunun karsiligini cocuktan almak guzel duygu, yani ögrettigini ögrendigini gormesi beni mutlu ediyo mesela kendisi hakkinda bir fikrim oluyo, algi açıkmı degil mi motor gelisimlerini desteklemek birazda yoksa oyle buyuk hayallerim yok zaten olamazda, hayat onun ister prof olur dr olur, ister ben okumayacagim limon satacagim der kendi tercihi kukla degil sonucta.

bizim akrabamiz bir beyin cerrahi var, birak oyuncagi baska sehiri kazanmisda kalacak ev parasi yurt parasi bulamadiklari donemler olmus, icinde olan her zaman her şartta okuyor, okumanin imkanlarla olanaklarla çok alakasi yok aslinda.
ama cocugunla ilgilenmek ve bunun karsiligini cocuktan almak guzel duygu, yani ögrettigini ögrendigini gormesi beni mutlu ediyo mesela kendisi hakkinda bir fikrim oluyo, algi açıkmı degil mi motor gelisimlerini desteklemek birazda yoksa oyle buyuk hayallerim yok zaten olamazda, hayat onun ister prof olur dr olur, ister ben okumayacagim limon satacagim der kendi tercihi kukla degil sonucta.
♥️

Aynen öyle, kesinlikle katılıyorum.
Bir şeyi kafasına koyan insan ne şartta olursa olsun, yapar.
Bu sebeple her sene ülkenin özellikle doğusunda çıkıyor o sınav birincileri ve ev parasına diploma veren kolejler havasını alıyor.
Çünkü her zaman için verilen değil, alınan önemlidir.
Almaya meyili olacak insanın da önünde hiçbir şey durmuyor zaten.

fakirim ayol altını kim kaybetti de ben bulayımmmm.bi alayımm dedimm 2 aydır zarardayımmm almaz olaydımm :kızgın:
Ben de alıcam dıyorum, oglanın kumabarayı actıö bıraz da benım birikimim var bşr türlü cıkıp gıdemedım sarrafa. Esıme de guvenemıyırum versem😬

Ahahsh sadece kreş değil, eğitim ve mottosunu takdir ediyorum.
Mesele ‘birey’ olması zaten.
Kendi beceri, istekleri, düşünceleri olması ve hayatına yön vermesi.
Bu sebeple montessori oyuncak vs ler alengirli değil çünkü hayal dünyasını çalıştırıp, kendi üretmesini ister.
evet zaten o mantigini begendim en çok.
halada devam ettirmeye calisiyorum.
bazen istemeden de olsa baskiliyorum bazi konularda ama özgür olsun istedigi gibi yasasin istedigini secsin istiyorum.
özgür olsun tek isteğim bu sadece özgür.

Ben de alıcam dıyorum, oglanın kumabarayı actıö bıraz da benım birikimim var bşr türlü cıkıp gıdemedım sarrafa. Esıme de guvenemıyırum versem😬
bende yarin kizin is bankasi kumbarasini actiracagim esimle gidip, evdeki diger kumbarasinida tumletip altina cevirecegim

evet zaten o mantigini begendim en çok.
halada devam ettirmeye calisiyorum.
bazen istemeden de olsa baskiliyorum bazi konularda ama özgür olsun istedigi gibi yasasin istedigini secsin istiyorum.
özgür olsun tek isteğim bu sadece özgür.
Her gün yaptığıma söverim ama yine de yaparım.
Misal sabah olunca ‘öğlen ne yemek ve akşam ne yemek istersiniz’ diye sorarım.
Hangi meyveleri yiyeceklerse çıkarmalarını söylerim, ne aktivite istiyorlarsa planlamalarını isterim.
Aynı gün hem boyama hem lego oynayamazlar, boyama yapılacaksa lego sonraki güne kalır.
Pandemi öncesi bir yere gitmek isterler mi ya da biriyle görüşmek isterler mi diye sorar, ona göre program yapardım.
Böyle saçma sapan 1 metrelik şeyleri hesaba alıyorum, sonra ben zararlı çıkıyorum ve kendime kızıyorum.

filmdelisi filmdelisi şimdi ben böyle özgur oldun istiyorum ama kizimda ki bazi seyler beni uzuyo.
acaba tum cocuklar mi böyle senin yasit cocuklarin var oyuzden sana sorayim.
mesela bir sey alacagi zaman alabilirmiyim diyor, disarda arkadaslari (kendinden buyukler) diyelimki binanin arkasina kosuyor bende gidebilirmiyim diye soruyo? yani bazi meselelerde hep bir danisma var, hem mutlu oluyorum hemde acaba sormadan onay almadan bir sey yapmayacakmi ilerde diyorum bilemedim 🙄

filmdelisi filmdelisi şimdi ben böyle özgur oldun istiyorum ama kizimda ki bazi seyler beni uzuyo.
mesela bir sey alacagi zaman alabilirmiyim diyor, disarda arkadaslari (kendinden buyukler) diyelimki binanin arkasina kosuyor bende gidebilirmiyim diye soruyo? yani bazi meselelerde hep bir danisma var, hem mutlu oluyorum hemde acaba sormadan onay almadan bir sey yapmayacakmi ilerde diyorum bilemedim 🙄
biraz büyüyünce değişecek şimdi küçük olduğundan hep te anneyle yaşadığından onay bekliyor.okula başlayınca değişecek

Asla sormaz benimkiler, asla.
Hatta hayır derim ve ‘sen karışamazsın bu beni ilgilendiriyor’ der bir de sıpalar😂
Benimki bir sorun, seninki sorun mu bilemedim.
Ama arkadaşlarımın çocukları da hep anne baba desteği, izni soruyorlar, benimkilerin tuhaf olduğunu iddia ediyorlar.

Her gün yaptığıma söverim ama yine de yaparım.
Misal sabah olunca ‘öğlen ne yemek ve akşam ne yemek istersiniz’ diye sorarım.
Hangi meyveleri yiyeceklerse çıkarmalarını söylerim, ne aktivite istiyorlarsa planlamalarını isterim.
Aynı gün hem boyama hem lego oynayamazlar, boyama yapılacaksa lego sonraki güne kalır.
Pandemi öncesi bir yere gitmek isterler mi ya da biriyle görüşmek isterler mi diye sorar, ona göre program yapardım.
Böyle saçma sapan 1 metrelik şeyleri hesaba alıyorum, sonra ben zararlı çıkıyorum ve kendime kızıyorum.
biz kucukken annemle markete giderdik, annem bize hic sormazdi bir sey istiyormusunuz vs diye.
istersek alirdi evet ama kendi hic sormazdi bende yer etmis beklemisim demek ki,
simdi bakkalada gitsem bir sey istiyormusun diye soruyorum, yada istedigin bir sey varsa alabilirsin diyorum.
kiyafetlerini kendine sectirmeye calisiyorum vs. tercih hakki taniyorum dedigin gibi o 1 metrelik bebe markette burnumdan getiriyo 😂😂😂 buna da ihtiyacim var bunuda almam lazim, ay bundan da yoktu benim diye diye kasaya gidiyoruz 😂😂😂 bugun eline kadin pedi almışti 😂😂😂 ondan yokmuş

Back